Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Hoe kan ik onze achterban uitleggen dat de KNVB met twee maten meet?'

6 november 2022 13:04 - Goedemorgen Eredivisie
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Hoe kan ik onze achterban uitleggen dat de KNVB met twee maten meet?"; image source: Pro Shots

In Goedemorgen Eredivisie heeft algemeen directeur Marcel Brands uitgehaald naar de KNVB. PSV ontving een boete van 20.000 euro vanwege spreekkoren tijdens de Johan Cruijff Schaal, terwijl Ajax geen straf kreeg. "In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal werd van twee kanten gezongen", aldus Brands. "Daar irriteerden wij ons ook aan, want wij denken: ga gewoon achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust."

Brands ging verder: "We kregen een rapport van de KNVB waarin per minuut stond weergegeven wat er werd gezongen. Ajax stond vermeld in dat rapport, maar desondanks werd er niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me niet om Ajax, maar hoe kan ik aan onze achterban uitleggen waarom er met twee maten wordt gemeten? Dat valt niet uit te leggen."

Burgemeester Femke Halsema besloot vervolgens dat er ook geen supporters van PSV welkom zijn. Brands reageerde daar per brief op. "Ik heb daarin aangegeven dat ik benieuwd was of ook Amsterdamse supportersvakken vandaag leeg zouden blijven. Ze antwoordde dat Ajax een aantal stadionverboden had uitgedeeld", zo gaf hij aan.

Brands keurde de actie van enkele PSV-supporters af die een spandoek hadden opgehangen bij de woning van Halsema. "Iedereen mag het ergens niet mee eens zijn, maar ik vind niet dat je mensen in hun privésituatie moet storen", zei hij daarover. "En je moet zeker niet de kinderen van mensen erbij betrekken."
Tags

brands knvb maten halsema meet rapport brief eredivisie femke gemeten goedemorgen irriteerden keurde kinderen privesituatie spandoek spreekkoren stadionverboden storen supportersvakken vooronderzoek weergegeven woning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Marcel, door uitsupporters tijdens PSV-Ajax nu al de toegang te ontzeggen!

Privesfeer?? Spandoek hing bij de ambtswoning, dus werkgerelateerd en niet prive!
Rutte woont ook niet in het Catshuis, maar het is wel zijn ambtswoning.
+4/-3

 
4 weken geleden
Sinds 1927 is het pand de ambtswoning van de burgemeester, waarin gewoond en gewerkt wordt.
+7/-0

 
4 weken geleden
Dus ook werk, dus niet alleen prive.
Spandoek was daar, omdat de burgemeester dit besloten heeft. Niet de persoon Femke Halsema.
+3/-2

 
4 weken geleden
Dus de zoon waaraan gerefereerd werd was niet van Halsema? Gewoon puur op de man gespeeld en gewoon ziekelijk zielig.
+1/-0

4 weken geleden
Zo, Marcel wordt wakker! Bravo bravo ! (Misschien mijn post gelezen?) Benieuwd of er nu ook Calimero-verwijten komen.
+3/-1

4 weken geleden
Ajax heeft helemaal geen stadionverboden opgelegd. Wat kletst dat wijf. Als dat al zo zou zijn zou het stadion half leeg moeten zijn. Haha onzin
+4/-0

4 weken geleden
Dit is gewoon hoe het altijd gaat. Één club die altijd de dans ontspringt.
+7/-0

4 weken geleden
Beetje laat. Had meteen gezegd moeten worden de dag na het besluit. Toen heb ik louter wat ruggegraatloze officiële texten gelezen dat men er vanuit PSV alle begrip voor had.
+2/-1

4 weken geleden
Straks zijn alle boeren weer homo's en zijn wij kk boeren. Verrassend. Horen of lezen we morgen weinig tot niks over. Verrassend. Volgend seizoen zijn alle thuis vakken daar tegen ons weer vol. Verrassend.
+8/-0

4 weken geleden
Ik ga er natuurlijk ook vanuit dat wij dan ook geen ajakkes fans dulden dit seizoen in ons stadion, doe dat uitvak maar mooi vol met eigen supporters, zo lossen we dat dan op👍
+6/-0

4 weken geleden
Dit leest een beetje net alsof die kinderen kinderen zijn, maar de jongste is al 19 jaar oud.
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Mooi dat het lievelingetje van de KNVB vandaag van momenteel de beste ploeg in Nederland heeft verloren. De jongens en mannen op het veld hebben hun voeten laten spreken voor de club, de stad en de kleuren!
+7/-0

4 weken geleden
Idd Marcel, dat kan je niet.

Dus ook geen Ajax-supporters bij de returnwedstrijd in Eindhoven.

Gelijke monniken gelijke kappen, gelijke rabbi's gelijke keppeltjes.
+6/-0

 
4 weken geleden
Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat PSV er alles aan moet doen om te zorgen dat dat uitvak leeg blijft in april. Onder het motto zoals jij al zegt.

Het probleem is wel dat een club niet zelf kan bepalen dat een bepaalde club geen uitsupporters mee mag nemen. Dat zou de KNVB dan als straf moeten geven. De gemeente Eindhoven zou dan moeten verbieden dat er supporters van Ajax mogen komen.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
4 weken geleden
Volgens mij was het verbod op uitsupporters vandaag louter een kwestie van b&w (lees: b!) Amsterdam. Als er vanuit PSV een sterke lobby volgt bij het gemeentebestuur Eindhoven, denk ik dat dat college er maar wat graag in mee wil gaan. De denigrerende spreekkoren aan ons adres waren weer duidelijk hoorbaar. Gelijke rabbi's gelijke keppeltjes. En dan heb ik het nog niet eens over dat Aidshoven spandoek of misdragingen van hen in het verleden in ons stadion. Oog om oog, tand om tand.
+4/-0

 
4 weken geleden
Een oog voor een oog maakt de wereld blind.
+2/-0

 
4 weken geleden
In land (wereld) vol blinden worden wij misschien wél koning.
+2/-0

4 weken geleden
Ik hoorde vandaag vanuit ajax vak massaal seksistische teksten over boeren, homos en weet ik niet wat allemaal.
Kan mij weinig schelen maar denk dat Halsema haar eigen vakken in Arena leef moet laten.

Of wacht, laat maar dat afvallen van eigen team en manager is eigenlijk wel prima.
+4/-0

4 weken geleden
Ik vind een spandoek een keurige actie. Niet zo kinderachtig doen allemaal.
+5/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
De 'ellende' is dat je in dit land meteen af bent zodra je iets over ***** zegt, maar dat verder alles over iedereen geroepen mag worden. Zolang Ajax-supporters zich ***** blijven noemen, zullen daar spreekkoren over zijn. Wat mij betreft ligt de grens bij het verwijzen naar ***** in een WOII-context. En misschien moet voor boeren de grens liggen naar verwijzingen naar de stikstof-crisis. Maar als dat voor onze regering al lastig is om op te lossen, is dat voor Ajacieden natuurlijk sowieso veel te ingewikkeld om een liedje over te maken ;-)

En het feit dat het woord '*****' automatisch wordt weergegeven als een bende sterretjes en het woord 'boeren' niet, betekent dat de algoritmes van dit forum ook met twee maten meten.
+5/-0

 
4 weken geleden
Misschien moeten wij onszelf negers noemen. Dan kunnen ze ook geen liedjes over ons meer zingen.
+4/-0

 
4 weken geleden
Of wij starten een nieuwe religie genaamd Boeren. ;)
+1/-0

4 weken geleden
En dat kinderachtige spandoek vorig seizoen dan ook maar benoemen? Achteraf kunnen we wel zeggen dat het in ieder geval niet gewerkt heeft qua sportieve resultaat
+1/-0

4 weken geleden
Ik snap niet waarom Brands zich nu ineens zo druk om maakt over de dubbele standaard van de KNVB. Dit is selectieve verontwaardiging die punten kost. Op het veld gebeurt dit al jaren. Met de VAR is het er niet beter op geworden.

He kan een gevoel zijn maar volgens mij vlagt de gemiddelde grensrechter tegen PSV heel defensief. Dus niet het voordeel van de situatie afwachten maar meteen afvlaggen. Gisteren werd na 10:57 min. gevlagd voor een uitbal terwijl op het stilstaande beeld niet te zien is of deze daadwerkelijk uit was. Commentator Van Rijswijk geeft aan dat Van Nistelrooij zich druk maakt of deze bal wel of niet over de zijlijn was en voegt er dan aan toe dat er wel eens belangrijkere ballen al dan niet over de zijlijn geweest zijn bij wedstrijden tussen Ajax en PSV. Maar dat is juist het probleem. Bij PSV wordt veel minder overgelaten aan de VAR en dus doorgespeeld.

In de wedstrijd tegen Groningen werd er na 20:31 min. gevlagd voor buitenspel terwijl het dit bij lange na niet was. Niet dat het een zekere goal was maar je weet het nooit. De KNVB onderzoekt dit soort fouten over het inzetten van de VAR niet volgens mij. Ze onderzoeken alleen wanneer de VAR wel gebruikt wordt of de beslissing dan juist is en wat dan eventueel de hypothetische invloed is op het resultaat.

Misschien mag de VAR niet gewoon iets doorgeven maar Mwene moet voor een corner tegen naar de kant voor een bebloede lip terwijl Brobby hier flink een tijd mee rond mocht lopen. Ik kan mij voorstellen dat de scheids dit gemist heeft maar het was vaak goed in beeld te zien.

Als ik PSV was zou ik dit zelf onderzoeken om het te onderbouwen en dan naar de KNVB stappen.
+3/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaksspeler argentinie bekerfinale bergwijn bizar blind cody denemarken doan duitsland ecuador engeland foto gaal gakpo hedges hoever hoppa japan kroatie marokko mexico nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar simons var xavi