Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Ik kwam uiteindelijk in de discussie met de RvC'

27 november 2022 12:08 - NOS
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Ik kwam uiteindelijk in de discussie met de RvC"; image source: Pro Shots

John de Jong zat zondag als analist bij de NOS voor het WK in Qatar. Hij ging daarin echter ook in op de beslissing om Cody Gakpo aan het eind van de vorige transferperiode niet te verkopen. "Cody heeft lang op een transfer naar Manchester United gewacht en die leek er ook aan te komen. Een week voor het einde ging het niet door", aldus De Jong. "Op het eind had hij nog twee opties om naar de Premier League te gaan, maar je weet nooit hoe dat valt."

Eerder werd al bekend dat Leeds United 30 miljoen euro bood plus 13 miljoen aan onrealistische bonussen. "Uiteindelijk kwam ik in de discussie met de RvC inderdaad. Wel of niet doen", zo gaf hij aan. "Ik denk dat het voor Cody echt beter is dat hij gebleven is. Je ziet nu op het WK dat zijn vorm heel goed is."

Vanwege een vertrouwensbreuk met de RvC besloot De Jong uiteindelijk zelf om op te stappen als Directeur Voetbalzaken bij PSV. Daar wilde hij bij de NOS niet op ingaan. "Ik denk niet dat dit het moment is om daar over te praten. Ik ga uiteindelijk nog wel mijn verhaal doen, maar we zitten hier nu voor het WK", zei hij daarover.




Tags

jong rvc cody nos gakpo leeds qatar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Volgens mij besloot Gakpo zelf te blijven? Johnny spreekt zich ook tegen zo lijkt het.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee hoor. John wilde Cody niet laten gaan terwijl RvC hem wilde verkopen. Dat Cody uiteindelijk zelf ook niet weg wou (want ManU werd het niet), doet aan de discussie tussen John en de RvC niets af.
+4/-0

1 jaar geleden
Zo ontiegelijk blij dat deze man weg is bij PSV. Opgelucht ook. Ik had daar al op gewacht sedert het, overigens volledig terechte, ontslag van de toenmalige trainer.
+3/-6

1 jaar geleden
Wie heeft er allemaal afgezegd dat ze bij sjon uitkwamen? Staat hij bekend als analist, of ambieert hij een nieuwe carrière?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Bij de Belg willen ze alle Nederlandse analisten hebben, dus komen bij ons Afellay, Pierre, Daphne en wat andere lui de open deuren intrappen.
+1/-0

1 jaar geleden
Het blijft steeds alleen maar over Gakpo gaan, kunnen ze zijn vele missers ook eens bespreken ?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Cody is hot op dit moment. Dan is het logisch dat ze daarover blijven doorgaan
+2/-0

 
1 jaar geleden
Daar helemaal mee eens heeft miloenen weg gegooit ,nu het geluk dat Gakpo ineens miloenen meer kan opleveren .Maar JDJ heeft natuurlijk veel fouten gemaakt en RvC moet niet steeds alles voor een appel en ei willen verkopen ..
+1/-0

1 jaar geleden
Als PSV dit jaar kampioen wordt is dat wel met de selectie die JdJ bij elkaar heeft gebouden. Vergeet niet dat een deel van de 'missers'van de Jong nog erfenis was van de nu bejubelde Brands. Veel van de deskundigen op dit forum hebben geen idee wat er komt kijken bij de functie van TD.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje