Transparent
Inloggen
Sluiten

Joey Veerman: 'Heel jammer dat ik niet was geselecteerd voor Oranje'

11 december 2022 11:14 - VI Pro
Foto: Pro Shots

Joey Veerman: "Heel jammer dat ik niet was geselecteerd voor Oranje"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Joey Veerman aan het heel jammer te vinden dat hij niet was geselecteerd voor het Nederlands elftal. "Het is een mooie uitdaging om in de toekomst die stap wél te zetten", aldus Veerman. "Het is niet zo dat ik daarbij kijk naar wat bijvoorbeeld Cody Gakpo doet. Hij is een topspeler, een heel ander type dan ik, daar kan ik mezelf niet mee vergelijken. Daarbij ga ik altijd van mezelf uit en niet van anderen."

De middenvelder hoopt er bij het EK in 2024 wel bij te zijn. "Het zit wel in mijn hoofd. Ik wil het in elk geval heel graag", zo geeft hij aan. "Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt en hoe de keuzes uitvallen. Welke stappen ik nog moet maken?"

Veerman gaat verder: "Ik weet eerlijk gezegd niet wat Louis van Gaal of straks Ronald Koeman nog meer van mij wil zien. Ik heb in de Europese wedstrijden met PSV al goals gemaakt en assists
afgeleverd. Ik denk dat ik daardoor ook eerst een plekje in de voorselectie van Oranje had. Uiteindelijk was het niet goed genoeg, dus ik zal nog meer moeten scoren en doelpunten moeten voorbereiden. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om dat te doen."

Meer op VI Pro
Discussieer mee op de forums


Tags

veerman joey oranje afgeleverd cody gaal gakpo koeman topspeler voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Stabieler Joey.
En die slordige ballen als tegen AZ moeten er uit.
+3/-0

1 jaar geleden
Deze twee zinnen: "Ik weet eerlijk gezegd niet wat Louis van Gaal of straks Ronald Koeman nog meer van mij wil zien. Ik heb in de Europese wedstrijden met PSV al goals gemaakt en assists afgeleverd. "

Wees kritischer naar jezelf: stabieler, omschakelen naar en het verdedigen zelf, duels winnen.
Kijk eens naar deze (defending) statistieken: https://footystats.org/players/netherlands/joey-veermanlink
+2/-0

1 jaar geleden
Jouw tijd komt nog wel,en ik denk al vrij snel als Ronald Koeman dadelijk de scepter zwaait. Als je dit seizoen bij die andere club had gespeeld was je nu al mee gegaan denk ik,je bent nl echt niet minder als een Klaassen of Taylor.
Louis heeft gewoon een voorkeur voor jochies uit 020.
+3/-0

1 jaar geleden
Vantevoren al gezegd dat die mee moest omdat je behoorlijk wat voorwaartse passing mist met deze selectie. Koopmeiners kreeg die taak en voorkeur, maar die zakte finaal door het ijs. Niks nuttigs gedaan.

Handelingssnelheid en defensieve duels winnen kan idd nog wel iets beter bij Joey. Hij zit er niet zo kort op.

Maar als je dan ziet hoe creatief-dood dit oranje op het middenveld was, dan zou Joey in balbezit daar zeker meer aan toevoegen dan elke andere middenvelder die in de selectie zat.

Ik heb Frenkie alleen maar rondjes zien draaien met de bal, en balletjes naar de man naast hem zien schuiven. Postbode. Geen steekbal. Geen cross. Nooit een man overslaan. Alleen maar op zeker een balletje breed. Hij verliest zelden de bal, en je neemt hem bijna nooit af, maar van een middenvelder van Barcelona verwacht je geniale openingen. Ik denk dat Joey een perfecte aanvulling was geweest op de rest vd middenvelders.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat lag echt niet aan deJong dat hij niet uit de verf kwam, maar vooral door het matige presteren van spelers voor en om hem heen: Bergwijn, Klaasen, de Roon uit vorm, Depay geen wedstrijdritme en als je heel eerlijk bent was Cody buiten die drie acties die tot een goal leidden eigenlijk bijna onzichtbaar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb Cody ontzettend vaak diep zien gaan zonder bal als Frenkie de bal had, maar hij kwam nooit met een maatbal tussen de keeper en verdediger. Als je het niet probeert, dan ga je nooit iets creeren.

Ik heb Dumfries ontzettend vaak hoog vrij zien staan met Frenkie ter hoogte vd middenlijn in balbezit. En dan schoof ie hem toch liever 5m naar rechts of links. Dat bedoel ik met een man overslaan, niet altijd de makkelijke keuze.

Ik kan nog wel ff doorgaan. Hij ziet het gewoon niet, hij durft het niet, of hij heeft geen vertrouwen in zijn medespelers.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat niet één speler in dit tactische concept van Van Gaal tot zijn recht is gekomen.
+1/-0

1 jaar geleden
In het hedendaagse voetbal kan Veerman niet uitblinken. Je moet namelijk goed aanvallend zijn (geen probleem voor Joey) MAAR ook verdedigend en daar schort t erg bij hem aan. Ik ben bang dat hij niet heel kritisch naar zichzelf kijkt
+2/-0

1 jaar geleden
Het gaat ook om balans binnen het elftal en de voorkeur van een trainer en onderschat ook de publieke opinie niet.
Ik ga er vanuit dat hij op de EK in Duitsland wel present zal zijn.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tja Louis kiest (lees: koos) voor Frènkie i.p.v. Joey en ik vrees dat zulks met Ronald Koeman senior* niet zo 1-2-3 zal veranderen.

Aan de andere kant mag Volendamse Veerman - tautologie of pleonasme? nou ja iig alliteratie - ook weleens in de spiegel kijken en aan enige zelfreflectie doen.

Hij was het die eigenhandig (eigenvoetig?) PSV en ons in zware mineur en met een stevige mentale kater de winterstop in loodste.

Wat dat betreft zijn wij al met al behoorlijk genekt door enerzijds het enthousiasme en de voorzichtigheid van de geselecteerde spelers en anderzijds door de grote teleurstelling van de niet geselecteerde selectieleden. Domper optima forma.

*ik zag junior vandaag de '0' houden
+1/-0

1 jaar geleden
Hij zou het heus niet slechter hebben gedaan dan wat ze nu hebben gepresteerd op het WK ... ik denk dat hij dat min of meer wil aangeven ...
En ik ben het volledig met hem eens!

Ik geloof ook niet dat het echt aan de tactiek van Van Gaal lag, maar gewoon het slechte voetbal van bepaalde spelers op belangrijke posities. Spelers die gewoon niet in vorm waren en die eigenlijk beter niet hadden kunnen spelen (bv Frenkie de Jong, Bergwijn of Depay).
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi