Transparent
Inloggen
Sluiten

'Politiebond ACP wil wedstrijden in Eredivisie zonder publiek'

20 december 2022 10:03 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Politiebond ACP wil wedstrijden in Eredivisie zonder publiek"; image source: Pro Shots

Als het aan de politiebond ACP ligt worden wedstrijden in de Eredivisie voortaan zonder publiek gespeeld. Dat geeft voorzitter Wim Groeneweg aan in gesprek met De Telegraaf. Doel is om te zorgen dat er meer politie in de wijken is. "De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk", aldus Groeneweg. "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes."

Groeneweg gaat verder: "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes. Eén daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij evenementen. Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn."

Hessel Koster, woordvoerder van de Nationale Politie, geeft aan dat de politie vaker 'nee' moet zeggen tegen bepaalde evenementen. "Omdat ander politiewerk voorgaat", zegt hij daarover. "Er liggen nog geen concrete voorbeelden van voetbalwedstrijden zonder publiek op tafel. Zowel landelijk als lokaal wordt al gekeken naar de voetbalkalender als het gaat om de capaciteit van de politie."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

eredivisie acp groeneweg politiebond capaciteit prioriteiten hessel koster lokaal politiewerk telegraaf voorgaat wijken zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wat een onzin. 99% van het publiek zorgt voor nul problemen.
Begin dan eens zonder uitpubliek toe te laten en harder straffen van raddraaiers.
Daarbij ik zie weinig politie in de wijk maar die hoef ik ook niet te zien als er niks aan de hand is.
+4/-0

1 jaar geleden
Zeer vreemde uit spraak van de politie bond ,zijn de clubs binnen 2 jaar er niet meer en denken dat al deze clubs supporters dan braaf thuis blijven ??
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een gelul ,ik snap dat er te weinig Politie is om alles in goede banen te leiden maar spelen zonder publiek zonder de inkomsten daarvan dat wordt de ondergang van betaald voetbal want als de clubs moeten teren op sponsor inkomsten dan wordt het echt een micky mous Competitie
+3/-0

1 jaar geleden
Hahaha is dit een serieus bericht?

Ik zie de krantekoppen al voor me.

The Netherlands (one of the richest countries in the world) with its fierce hooliganism bans all people from football to provide more police into the neighbourhoods..
+5/-0

1 jaar geleden
Hahaha Wát is dit nu weer voor onzin.

Begin inderdaad maar eens met het levenslang verbannen van ‘supporters’ die zich misdragen. Dan kom je denk ik al een heel eind.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe krijg je aandacht voor je probleem: door een controversiële uitspraak te doen en mensen tegen het zere been aan te schoppen, ook al meen je geen woord van wat je zegt.

Mijn begrip zijn ze meteen kwijt met deze aanpak.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij duidt de bromsnor in kwestie duidelijk dat het om bezoekende supporters gaat, niet om thuispubliek. De "journalist" van de Telegraaf beschikt klaarblijkelijk ook over een beperkte capaciteit daar hij dat niet begreep en er deze kop boven plaatste.
+2/-0

1 jaar geleden
Er zijn mensen opgenomen in de Woenselse Poort met uitspraken die minder heftig of schokkend waren dan deze. Hoop dat ze voor deze beste man met spoed nog een kamertje vrij hebben, want hij heeft het echt hard nodig. Laten we hem en zijn familie met z'n allen steunen in deze warme tijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ga er van uit dat hij wedstrijden zonder UITpubliek bedoeld heeft.
Anders is dit een compleet belachelijke uitspraak. Geen enkele club kan overleven zonder toeschouwers.
+1/-0

1 jaar geleden
Voetbal zal altijd doorgaan, met of zonder politie. Daar verandert deze gek niks aan.
Dan gaan clubs gewoon compleet zelf handhaven met vrijwilligers. Geen publiek = einde betaald voetbal. Opsluiten deze man, en de sleutel weggooien.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou,dan ben je helaas en godverdomme niet op de hoogte van Infantino's plannen...Geld en macht!Sodeju,als supporter gin ene sodemieter mir in te brengen.
+1/-0

1 jaar geleden
Kijk dat zijn uitspraken! Ik stel voor dat we dan meteen Koningsdag, oud en Nieuw en de Formule 1 ook zonder bezoekers doen, wat zullen ze dan een tijd over hebben zeg.
En als ze dan ook nog alle agenten leren om met meer dan een vinger tegelijk hun administratie te doen is alles opgelost.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage