Transparent
Inloggen
Sluiten

'Burgemeesters willen dat clubs voor iedere wedstrijd een vergunning aanvragen'

13 januari 2023 11:48 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Burgemeesters willen dat clubs voor iedere wedstrijd een vergunning aanvragen"; image source: Pro Shots

Onder meer De Telegraaf meldt dat burgemeesters die een betaaldvoetbalorganisatie in hun gemeente hebben voortaan willen dat clubs voor iedere wedstrijd vooraf een vergunning gaan aanvragen. Hierin moet beschreven staan wat het risicoprofiel van de wedstrijd is en hoe de veiligheid wordt geregeld. Omdat de orde sinds de coronacrisis steeds vaker wordt verstoord is er nu een landelijk handelingskader opgesteld.

Afhankelijk van het risicoprofiel zal in de vergunningsaanvraag beschreven moeten worden hoe de fouillering is geregeld, hoe de kaartverkoop wordt georganiseerd, hoe er wordt gehandhaafd, hoe het stadion eventueel wordt ontruimd en hoe er wordt omgegaan met supporters.

Clubs die zich niet aan de vergunningsvoorwaarden houden zullen gestraft worden. Dit varieert van een waarschuwing bij de eerste keer tot een dwangsom of spelen zonder publiek bij herhaaldelijke overtredingen. Als uitsupporters zich misdragen zal hun club bij de volgende keer minder of helemaal geen uitsupporters mee mogen nemen.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

vergunning risicoprofiel uitsupporters betaaldvoetbalorganisatie coronacrisis dwangsom fouillering gemeente handelingskader herhaaldelijke misdragen ontruimd overtredingen telegraaf varieert vergunningsaanvraag vergunningsvoorwaarden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Waar komt deze ambtelijke onzin nou weer vandaan.

"Omdat de orde sinds de coronacrisis steeds vaker wordt verstoord is er nu een landelijk handelingskader opgesteld."

Niks van gemerkt. Dit is er weer een in de categorie: vaak genoeg leugens blijven herhalen dan gelooft het gepeupel het wel.
+2/-1

 
1 jaar geleden
De betutteling van Nederland gaat ook hier verder inderdaad. Het zijn vaak zeer kleine groepjes die het verpesten en die kun je toch niet pakken als er 35.000 man een stadion in moeten, tenzij ze allemaal door een x-ray scanner heen moeten net als op het vliegveld. Wel even het verzoek om 3 uur van te voren aanwezig te zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De orde is toch ook relatief vaak verstoord? Er was alleen vrijwel altijd een andere oorzaak dan voetbal. Lijkt me daarom ook een maatregel van niks.

Ik kan me toch vooral grote groepen demonstratie terroristen herinneren met betrekking tot de boerenprotesten, avondklokrellen en andere demonstraties.

Kan me wel nog de chaos voor de wedstrijd tegen Zürich herinneren, maar daar leek juist de politie de aanstichter.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit besluit praat over voetbalwedstrijden, geen landelijke maatschappelijke protesten.

En 'terroristen'? Lekker stigmatiserend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies, vandaar ook dat ik aangeef dat ik de link tussen voetbal en de ordeverstoringen afgelopen jaren niet echt zie, maar daar zijn we het over eens.

Woordkeuze is wellicht wat hard, maar voor een een heel aantal figuren wel toepasselijk. Wanneer je een definitie van terrorisme erbij pakt sluit het ook wel grotendeels aan bij wat we meegemaakt hebben. Dan mag je dat soort gedrag naar mijn mening best met duidelijke woorden afkeuren.
+1/-0

1 jaar geleden
Nog 1 of 2 jaar en de uitvakken zijn er niet meer jammer genoeg ,dus wordt het weer op thuisvakken en de rotzooi wordt nog erger ...
+1/-0

1 jaar geleden
Zeggen dat er niks aan de hand is en dat misdragingen van supporters nu niet vaker voorkomen dan voorheen, is ontkenning van het probleem dat er wel degelijk is.

Het is niet zo dat supporters zich vóór corona allemaal als koorknaapjes gedroegen natuurlijk, maar de frequentie en intensiteit waar het tegenwoordig mee fout gaat, is gewoon ontzettend jammer voor iedereen die gewoon lekker naar het voetbal wil.

Het algeheel weren van uitsupporters is een maatregel die (denk ik) niet meer lang op zich zal laten wachten. Dat is bijzonder jammer, maar als je ziet wat er allemaal ín de stadions gebeurt qua provocaties en gooien met vuurwerk, niet ten onrechte. Ook al is het meerendeel van de (uit)supporters welwillend, de groep die het verpest is echt niet slechts 3 man en een paardenkop groot. Dat zijn ook de meelopers die het allemaal wel stoer of interessant vinden als het uit de hand dreigt te lopen.

Of deze administratieve maatregel vanuit de gemeentes nu direct het gewenste effect gaat sorteren, is natuurlijk de vraag. Maar dat er vanuit de overheid actie wordt ondernomen omdat de clubs niet in staat zijn om de bezoekers in hun stadion in de hand te houden, is natuurlijk niet gek.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nu nieuwe jongere groepen en als je het bekijk wat in de jaren 80-90 gebeuren (die mee gemaakt ) is er niet zoveel verschil ja alles staat nu op camera;s en online ,en in die tijd nog gewoon zelf reizen gebeurden veel meer onder weg en in de stad zelf maar ben bang dat ze er genoeg van hebben en uitsupporters niet meer willen..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Thank god dat we toen geen cameras hadden. Dan zat de helft van onze groep nou nog vast
+2/-0

1 jaar geleden
Jaaaaaaa, weigeren die Ajaxsupporters, nou wordt het makkelijker hoop ik.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage