Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ramiz Zerrouki in beeld bij PSV als opvolger van Ibrahim Sangaré'

16 maart 2023 08:59 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ramiz Zerrouki in beeld bij PSV als opvolger van Ibrahim Sangaré"; image source: Pro Shots

Ramiz Zerrouki is ook in beeld bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder van FC Twente is een van de opties om Ibrahim Sangaré te vervangen na dit seizoen. Zerrouki is een van de belangrijkste spelers die op het lijstje staat, maar PSV kijkt zowel in binnen- als buitenland naar andere versterkingen. FC Twente verlangt naar verluidt zo'n 8 miljoen euro.

Meer op ED.nl
Tags

zerrouki ramiz sangare twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Waar ik een half jaar geleden nog het gevoel had dat met een vertrek van Sangare het laatste stukje stabiliteit uit het team zou verdwijnen, denk ik nu dat we het eigenlijk wel op kunnen vangen met een zelfde type speler. De verdediging is een stukje beter geworden met Gerrit en Van Aanholt er in, dat helpt al wat. Of Zerouki het niveau meteen gaat halen weet ik niet, maar ik snap de optie wel omdat hij qua type spel op Sangare's plek past.
+1/-0

Twente spelers lijken grotenndeels toch rdlk te lukken bij hun nieuwe werkgevers.
+2/-0

1 jaar geleden
Haal Karlsson dan ook maar op bij AZ.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Als ik AZ zie voetballen lijkt Pascal Jansen mij een aardige versterking. Voor Arne Slot zijn we te laat maar AZ is onder Jansen zeker niet minder geworden. Toch razend knap wat die club jaar in jaar uit laat zien (met een veel kleiner budget)
+5/-0

1 jaar geleden
In beeld hebben we niets aan de 8 miljoen en contract meteen nu doen.Komt toch 37 miljoen binnen van Sangare...
+1/-0

1 jaar geleden
Dat zou een goeie zijn, wel vertrouwen in.
Alvast beetje warm maken.
+1/-0

1 jaar geleden
Off topic natuurlijk op een andere positie, maar zou di Delle Ali niks voor ons zijn? Het schijnt dat die bij Besiktas helemaal niet speelt. Heeft veel ervaring en ik herinner me dat hij bij Tottenham een groot talent was en vaak erg goed speelde.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met een salaris van ongeveer 6 miljoen per jaar, denk ik zomaar dat we die kunnen vergeten, nog even los van het feit dat als hij blijkbaar niet meer op de bank mag zitten bij Besiktas, maar op de tribune moet plaatsnemen vanwege slechte sportieve prestaties, dat het ook geen versterking voor PSV zal zijn, tenzij je misschien de juiste snaar raakt, maar voor dat salaris is die gok een beetje groot.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is een beetje veel idd
+1/-0

1 jaar geleden
Hmmm … vind hem een beetje overschatte speler … leuk bij Twente maar gaat naar mijn mening tekort komen bij een topclub (en bij ons ;) ) …
+1/-0

1 jaar geleden
In ieder geval comfortabel aan de bal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is belangrijk in je team, iemand die niet bang is een bal in de voet te krijgen met tegenstanders in de buurt. Sangare komt daar meestal wel uit. Zerrouki zie ik ook wel zo voetballen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ja de scouting zal eens verder reiken dan de Eredivisie.
+2/-3

 
1 jaar geleden
Simons, Silva, Aanholt, Benitez, Hazard, Gerrit. Allemaal recent gekomen. En ik zeg niet dat t allemaal voltreffers zijn. Maar geen van allen komt uit de eredivisie.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
De spelers die jij noemt komen allemaal niet vanuit de scouting. Dat is wat er bedoeld wordt. PSV heeft al jaren geen scouting meer. Al deze spelers zijn of bekende spelers of komen uit de koker van een personeelslid (Algemeen directeur en (ex) trainer). Onze hoofdscout Jan Vennegoor of Hesselink kijkt letterlijk en figuurlijk stevast over al het talent heen. De laatste echt gescoute speler (voor het eerste elftal) dat was Maxi Romero. Die door veel pech helaas niets heeft kunnen brengen. Kijk naar andere teams, waar ze onbekende pareltjes oppikken voor een paar ton of een paar miljoen, die datzelfde seizoen nog excelleren. Dat zie je bij PSV de laatste 10 jaar(!) nooit. Boscagli misschien nog enigszins.

Zie bijvoorbeeld nu die zieke spits bij AA Gent, met zijn Haaland statistieken. Die jongen is afgelopen zomer voor 1 ton naar een Noorse club gegaan en deze winter voor 3 miljoen naar Gent. Scoort 12(?) keer in 9 wedstrijden. Waaronder een dikke hattrick in een paar minuten in een EL duel. Natuurlijk daar moet je geluk mee hebben, maar als je nóóít spelers weet te scouten dan zul je ook nooit een voltreffer hebben. Zo'n jongen had dus in principe voor 1 ton bij ons kunnen excelleren. Bij PSV kijken wij alleen naar bekende namen, overhypte (veel te dure) 'talenten', spelers uit de eigen competitie die tijdelijk duurder zijn door tijdelijk goed spel, uitgerangeerde en blessuregevoelige extalenten en spelers waarvan de carrière in het slop zit, dure huurlingen zonder koopoptie. Niet bepaald hoogstaand scoutingswerk als je het mij vraagt.

De scouting is de samenvatting van de teloorgang van PSV de afgelopen (bijna) 10 jaar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zeker waar. En dat betwist ik ook niet.
Gaat me om t feit dat ze niet uit de eredivisie komen, terwijl gesuggereerd werd dat PSV alleen binnen de eredivisie kijkt
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat klopt, leg alleen uit hoe ik zijn reactie interpreteer. Omdat ik mij hierom ook enorm zorgen maak. Op deze manier gaan we never nooit meer structureel om de prijzen spelen. Of de jeugdopleiding moet echt in zijn eentje én het eerste van kwaliteit kunnen voorzien en meer dan voldoende geld binnenhalen om de dure opzichtige aankopen te verrichten. Maar dan gooi je eigenlijk alles dat je jeugdopleiding (zoals nu) oplevert weer weg door slechte scouting en (hierdoor) dom aankoopbeleid.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Eens. Het hangt van opportunisme aan elkaar. Dit kun je geen doordacht beleid noemen.
Hopelijk gaat de komst van Stewart hier verandering in brengen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt werkelijk geen enkel idee welke spelers wel en niet door de scouting worden aangedragen. Hoe kun je dan in hemelsnaam gaan beweren dat er geen scouting is?

Niemand hier heeft ook maar enig zicht in wat de scouting precies doet. We kunnen alleen maar afgaan op de transfers die daadwerkelijk worden gedaan en de geruchten die in de media verschijnen. Met alleen dat kun je geen serieus oordeel over de scouting gaan geven.

Dat er de laatste jaren een hoop mis gaat met het transferbeleid is natuurlijk een feit, maar het is veel te makkelijk om dan maar te roepen dat er geen scouting is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als dat zo is dan klopt mijn punt ergens nog steeds. Heb je een scouting als er goedkope pareltjes (die uiteindelijk een grote toekomst hebben) gescout worden maar hier nog nooit iets mee gedaan is? Je hebt dan mensen die dit werk doen, maar als er nooit iets mee gedaan wordt dan heb je er niets aan en is ook niet te meten of hun werk van toegevoegde waarde is voor het team, de fans en de club.

ik weet het dit is anders, maar het is enigszins te vergelijken met dat je een klantenservice hebt met personeel die heel goed zijn met klantencontact. Die de klant altijd op één zouden zetten, altijd met de klant meedenken, goed mondig zijn en een uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal hebben. Dit personeel wordt vaak intern getest en ze slagen met vlag en wimpel. Het enige probleem is dat klanten niet terechtkomen bij de klantenservice, de klant niets van de klantenservice afweet en de medewerkers van de klantenservice nog nooit hun werk in de praktijk hebben kunnen brengen en dus niet hebben kunnen zien of hun werk van toegevoegde waarde is voor de klant en de firma. Heeft deze afdeling dan nut?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar dan ligt het dus opeens niet meer aan de scouting die er zogenaamd al jaren niet meer is?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Dat zou betekenen dat de directie de scouting steevast tegenhoudt. Dat terwijl zij met goedkope spelers op de proppen komen die nog niet al te bekend zijn en volgens hun veel kunnen toevoegen. -Spelers waarvan uiteindelijk ook blijkt dat het in schot in de roos geweest was-. En de directie wel akkoord geeft om (veel te) dure spelers te kopen uit eigen omgeving. Lijkt me allemaal nogal stug, mijn conclusie is de enige die ik kan uitleggen. En mocht het dat wel zijn, dan moet daar iets gebeuren of dan had de scouting al lang en breed via de RVC moeten afdwingen dat zij meer zeggenschap zouden krijgen.

Laten we zeggen dat we in een sprookjeswereld leven waarin een bepaalde tak binnen een grote organisatie steevast, door verschillende bestuursleden, wordt overgeslagen. Zij hun werk dus uitvoeren voor jan met de korte achternaam (dus niet Vennegoor of Hesselink), maar zij dit niet erg vinden en lekker verdergaan met het leveren van subliem werk om de goedkope pareltjes uit de hoge hoed boven te krijgen. Niet erg geloofwaardig, wel?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die conclusie kun je helemaal niet trekken, want je hebt werkelijk geen enkel zicht in wat de scouting wel of niet doet. Je doet nu alleen maar aannames en probeert ze als feiten te presenteren.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal niet. Ik heb jouw scenario ook benoemd. Dat zij wel uitstekend werk leveren, maar continu aan hun werk voorbijgegaan wordt door het bestuur. Dat zou namelijk de andere kant van het verhaal zijn.

Bij ons komen de laatste (vele) jaren geen goed gescoute spelers binnen, waarmee ik bedoel; onbekende spelers van een (waarschijnlijk) kleinere club, die (nog) niet bij veel clubs op de radar staan, die niet (al te) veel hoeven te kosten (huidige kwaliteit/directe toevoeging/potentie), die een goede leeftijd hebben en waarin erg veel potentie wordt gezien.

Wel komen er allerlei bekende spelers binnen, dure spelers en spelers uit netwerk (ex)trainer of directeur.

Wij zien niets van de scouting, dit zou volgens jou er niet aan hoeven te liggen dat de scouting zijn werk niet goed doet. Dat zou dus betekenen dat de directie (technisch directeur voornamelijk) het advies van de scouting steevast in de wind slaat. Dat terwijl de scouting (loopt al vele jaren) naderhand vele malen heeft kunnen wijzen naar spelers om hun gelijk nadien te halen. Toch luistert de directie nog steeds niet naar de scouting, die aangesteld zijn om juist voor deze inzichten te zorgen. Uiteindelijk blijft de scouting uitmuntend werk verrichten, maar toch doet de directie hier niets mee. De scouting stapt ook niet naar de RVC omdat zij kunnen aantonen dat hun adviezen continu niet worden opgevolgd dat terwijl zij (aantoonbaar) meerdere malen gelijk gehad hebben over de aankoop van onbekende parels.

Natuurlijk hebben we dan nog het deel van; spelers komen uiteindelijk net niet onze kant op, maar vertrekken naar een andere ploeg. Enkele zaken hierover:

- Dat kan, maar niet vele jaren lang
- Dan moet je er nóg eerder bij zijn
- Hoe kan het zijn dat andere (minder grote) clubs dit wel lukt
- Wij zijn aantoonbaar een club die jonge jongens de kans geeft te ontwikkelen, ook een punt dat ik ons voordeel spreekt waardoor dit niet aannemelijk is

Dus ook dit punt acht ik zeer onwaarschijnlijk.

Heb je verder nog punten waaruit zou (kunnen) blijken dat het helemaal anders ligt? Ik kan het oprecht niet rechtbreien/bedenken.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Messcherp yoeris!! De spijker op zijn kop wat mij betreft.

Het is een vreselijke dooddoener die in de voetballerij veel te snel van stal wordt gehaald maar ik weet geen betere manier om het te beschrijven dan dat PSV doodziek is.

Er is weinig over van de innovatieve topclub die sinds mensenheugenis uitblonk in scouting, waar de lat in alles bovengemiddeld hoog lag en die vanuit een relatief klein achterland Nederland bij tijden domineerde.

Ik heb wel veel vertrouwen in Brands maar we moeten van heel ver komen. Zijn inmiddels mijlenver voorbij gestreefd door ajax, zelfs door Feyenoord en godbetert az hijgt ons zelfs in de nek.
+2/-0

1 jaar geleden
Begrijpelijk, één van de beste spelers van de eredivisie. Mentaliteit, verdedigend sterk, voetballend sterk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gisteren az gezien? 2 klassen beter dan ons psv
+1/-0

 
AZ afgelopen weken in de Eredivisie gezien?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat heeft dat met Zerrouki te maken? Die zie ik vrijwel wekelijks uitblinken in een verder niet bijzonder elftal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is heel leuk voor Zerrouki dat hij uitblinkt bij Twente, maar als hij naar een grotere club gaat zullen we pas zien of het een echt geode speler is. Bij PSV of 'n ander grote club mág je niet, maar móet je elke week winnen en dat geeft veel druk op een speler, fouten worden niet getolereerd en er is veel concurrentie die op jouw plaats loert. Voetbal is een teamsport, maar op het hoogste niveau ook een individuele sport.
+1/-0

1 jaar geleden
De hype begrijp ik niet zo goed. Sangare op zijn top is klassen beter. Ik denk ook ander type speler. Zerrouki speelt ook beter met een sadilek naast hem. Daarbij, net als sangare, potentieel risico dat je hem met de Afrika cup kwijt bent.
+1/-0

1 jaar geleden
Noem mij maar weer negatief, maar ik moet nog zien dat er een club meer dan 30 miljoen van Sangare gaat betalen. Zoveel laat hij dit jaar nu ook weer niet zien. Goed die ene wedstrijd tegen (een ongemotiveerd) Milan. Die scouts zien toch ook wel dat hij zich zelfs tegen Nederlandese kleine clubjes niet echt onderscheidt.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst