Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA straft PSV met geldboete en gedeeltelijke sluiting van Oosttribune voor volgende wedstrijd

29 maart 2023 17:07 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

UEFA straft PSV met geldboete en gedeeltelijke sluiting van Oosttribune voor volgende wedstrijd; image source: Pro Shots

PSV meldt via de officiële kanalen dat de club een geldboete heeft gekregen van 20.000 euro vanwege het incident met de veldbetreder tijdens de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Daarnaast zal tijdens de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd de Oosttribune gedeeltelijk gesloten moeten blijven. Ook heeft PSV een geldboete gekregen van 9.375 euro omdat er met bier is gegooid.

Meer op PSV.nl
Tags

oosttribune sluiting straft uefa bier sevilla veldbetreder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Kom je relatief goed weg…..
+9/-0

3 maanden geleden
Nou, me dunkt, daar komen we bijzonder goed mee weg.
+6/-0

3 maanden geleden
Niks voorwaardelijks ook, zo te lezen. Zeer mild.
+2/-0

3 maanden geleden
Wordt nog interessant wat PSV hiermee gaat doen richting die idioot. Die 20.000 terug halen lijkt me het minste, maar alle minder verkochte kaarten ook? Wordt de all-in kaart voor oost komend jaar nu ook iets goedkoper?
+1/-0

3 maanden geleden
Goed dat de UEFA ook inziet dat je niet een hele club kan laten opdraaien voor één idioot... Dit zijn lichtere straffen dan die ik van de KNVB zou verwachten in een vergelijkbare situatie
+2/-0

3 maanden geleden
Dit is echt een enorme meevaller, ik was echt bang voor een jaar uitsluiting (niet dat ik dat terecht had gevonden, maar toch). Nu nog Europees voetbal halen ;)
+2/-1

3 maanden geleden
Niet mild, gewoon voorspelbaar als je kijkt hoe de UEFA normaal straft in dit soort situaties en heb het ook gepost in een van de eerdere artikelen. Er zijn veel vaker dit soort incidenten geweest, deze straf valt zelfs nog aan de zware kant uit.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Ben ik niet met je eens. Ik vind dit een uiterst milde straf. Nu wel proberen die boete te verhalen op Dylano K. samen met het tekort aan inkomsten die ontstaan door het moeten sluiten van een deel van de Oost-tribune. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is natuurlijk nog maar de vraag.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Waarom moeilijk? Zal toch wel een goede baan hebben? :)
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Er zijn tig precedenten hiervoor bij diverse clubs en de straf viel telkens in deze orde van grootte, meestal zelfs nog een stuk lager. Zelfs bij ergere gevallen met meerdere mensen op het veld en spelers die geblesseerd raakten (bv bij Liverpool).

Alle doemscenario's van hele zware straffen zoals wedstrijden zonder publiek of zelfs uitgesloten worden van Europees voetbal waren echt totaal nergens op gebaseerd.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Eens ik vond de teneur vanaf het begin hier op de site ook overdreven negatief en een heel tribunedeel sluiten voor een idiote individuele actie vind ik nog steeds te ver gaan.
+2/-1

3 maanden geleden
Niks te klagen!

Die boete is wellicht zelfs nog op te brengen door die jongen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het zijn veel tientjes maar gezien zijn leeftijd moet dat idd lukken, uitgespreid over een aantal jaren. Hij bespaart iig op tickets, die hoeft hij niet meer te kopen.
+3/-0

3 maanden geleden
Zo en nu snel die 20.000 euro op kneus Dylano verhalen. En ook op hem verhalen het gemis aan kaartverkoop inkomsten vanwege gedeeltelijke sluiting Oost.
+1/-0

3 maanden geleden
Had veel erger verwacht ,,,,Gauw dat bedrag betalen ,,,,,Plekje ergens anders zoeken voor 1 wedstrijd..
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Gelukkig een relatief milde straf. Had die mafketel dit tijdens een competitiewedstrijd uitgevreten dan was de straf van de KNVB veel hoger geweest.
+2/-0

3 maanden geleden
Haha die Dylano, dat wordt 2 jaar schoefelen voor niks!
+2/-0

 
3 maanden geleden
Denk iets langer kom aan 60.000 zit de niet verkochten kaarten vak X bij ..ook dat valt mee hadden miljoenen kunnen zijn..
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Ik denk dat heel Oost beneden dicht moet.
+1/-0

3 maanden geleden
Komen we goed weg...
+1/-0

3 maanden geleden
Dus 20.000 euro boete omdat een supporter het veld op loopt en de keeper van de tegenstander aanvalt, en 9.375 euro boete omdat er bier op het veld wordt gegooid... Dat vind ik niet echt in verhouding.

Dat we 'weg komen' met een gedeeltelijke sluiting van de Oost-tribune, daar ben ik ook blij mee. Op zich terecht dat niet het hele stadion gestraft wordt voor het gedrag van 1 idioot, maar gezien de zwaarte van het incident had ik gedacht dat we geheel zonder publiek moesten gaan spelen.
+2/-0

3 maanden geleden
We komen hier nog best goed mee weg volgens mij, PSV moet die boete zeker op Dylano verhalen maar of die dat ooit terug kan betalen??
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Lekker, Oost beneden dicht dus. Door die eikel moet ik nou maar aan een kaartje zien te komen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Alleen Vak X moet leeg blijven
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Laat ik nou net X op mijn scc hebben staan 😫
+1/-0

3 maanden geleden
Ik weer niet precies wat de criteria zijn maar het is sowieso vreemd om een voetbalclub verantwoordelijk te houden voor een actie van een gestoorde stakker, tenzij je de club iets kunt verwijten zoals nalatigheid. Deze mafketel had al een stadionverbod dus daar valt de club iets te verwijten. Verder vind ik het bezopen als je een club hiervoor zwaar zou straffen en dus duperen. Als er op een station iemand wordt aangevallen ga je ook de NS niet zwaar duperen met geldboetes en uitsluitingen. Deze ontspoorde idioot had waarschijnlijk al lang in een jas met lange mouwtjes ergens in een gesloten inrichting moeten zitten. De verantwoordelijkheid voor het vrij laten rondlopen van zo’n droeftoeter ligt toch echt ergens anders.
+1/-0

3 maanden geleden
Oost beneden dicht?
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanholt abroad benitez bommel boscagli bosz buitenlander cocu crockett feyenoord ghazi guti james jans jansen jong marsch pepi ramalho ron sangare schmidt simons sonny spierings stewart teze til veerman xavi