Transparent
Inloggen
Sluiten

'Luuk de Jong en Phillipp Mwene nog onzeker voor zondag'

12 april 2023 09:33 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Luuk de Jong en Phillipp Mwene nog onzeker voor zondag"; image source: Pro Shots

Het is nog onzeker of PSV komend weekend kan beschikken over Luuk de Jong en Phillipp Mwene. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Jong werd tegen Excelsior uit voorzorg gewisseld en trainde dinsdag nog apart van de groep. De verwachting is wel dat hij zondag tegen FC Volendam weer inzetbaar zal zijn.

Phillipp Mwene viel voor de interlandbreak tegen Vitesse uit met een hamstringblessure. Hij is voor komend weekend nog een vraagteken.

Fodé Fofana maakt deze week bij Jong PSV in de halve finale van de Premier League International Cup zijn rentree nadat hij zo'n twee maanden uit de roulatie was.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

jong mwene phillipp excelsior fode fofana vitesse volendam voorzorg vraagteken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Persoonlijk ben ik nogal onzeker over beide heren.
Mwene omdat t niveau FC Utrecht is.
En de Jong omdat ie me niet kan overtuigen en ik t een oude statische man vindt worden. Hopelijk komt er volgend jaar een hongerige, beweeglijke spits bij. Alleen met Luuk winnen we de oorlog niet.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Wat ik vooral hoop is dat er niet te veel naar prestaties uit het verleden en enkel inzet wordt gekeken. Van Nistelrooij zat je je soms ook kapot aan te ergeren dat ie niks deed, om vervolgens twee goals er in te lepelen. Spitsen mogen wat mij betreft puur op de goals worden afgerekend.
+2/-2

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Toch kun je beter met een niveau Utrecht spelen, dan met niveau KKD (Teze) … ;)
+2/-1

1 jaar geleden
Eens kijken hoe het zonder Luuk gaat al vindt ik hem niet top de laatste wedstrijden ,wie weet gaat het zonder Luuk voorin beter ...
+2/-1

1 jaar geleden
Waar is Luuk de Jong goed in? Koppen.
Gevoelsmatig krijgt hij zelden een (goede) voorzet. Niet gek dat de Jong tegenvalt op deze manier.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Wordt niet bepaald gebruikt naar z’n kwaliteiten.

Daarnaast is het toch wel bizar hoeveel blessure gevallen we hebben de afgelopen jaren. Ongekend.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Helaas is dat de afgelopen seizoenen vaker het geval. Wellicht te maken met het vele wisselen?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Twee jaar lang hebben de zogenaamde kenners hier lopen roeptoeteren dat dat allemaal de schuld was van de grote boze Schmidt die veel te hard trainde, dus alle blessures zouden voorbij zijn nu Schmidt eindelijk weg was.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Dat was niet zo'n hele rare conclusie na twee jaar met véél meer blessures dan de concurrentie. Maar helaas houdt het nog steeds niet op.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Blijkbaar dus wel een heel rare conclusie, want er klopt(e) niets van. Het blijft sowieso een heel raar fenomeen dat sommigen hier denken te kunnen vertellen wat er wel en niet op trainingen wordt gedaan als het allemaal besloten is :denk

Dat PSV veel meer blessures had is ook een fabeltje dat een eigen leven is gaan leiden. Afgelopen zomer was hier al eens een lijstje verschenen met het aantal blessures van PSV en Ajax over afgelopen seizoen. Dat was nagenoeg hetzelfde.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Genoeg makkelijke kopballen gemist door Luuk en de duels op de lange bal wint hij ook nog zelden. Je moet ook wel een beetje in beweging zijn om een voorzet te kunnen krijgen.

Ps, is de moeder van Luuk aan het stemmen?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Daar geef ik je geen ongelijk in. Toch mis ik een Willems/Angelino/Gakpo om de Jong optimaal te benutten. Zelfs Teze mist die kwaliteiten
+2/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Geef Luuk 3 fatsoenlijke voorzetten op zijn hoofd en hij kopt er (ongeacht de tegenstander!) 1 in. Remember Tottenham en Barcelona. De realiteit is echter dat hij heden ten dage blij mag zijn met één fatsoenlijke voorzet per wedstrijd. Onbegrijpelijk, want het is zo'n wapen, wat lastig te verdedigen is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En toch is er in de top 7 competities van Europa geen club die dit seizoen vaker uit een voorzet uit open spel heeft gescoord dan PSV :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heb je ook cijfers van het verschil tussen voor en na de kerst?
+1/-0

1 jaar geleden
Leg De Jong maar eens wat meer ballen op z'n hoofd. Dat wapen wordt te weinig benut. Ook wel wat goals gemaakt uit lage voorzetten en dat ie goed voor z'n man komt. Maar wat hij ook belangrijk in is: als ie mee moet verdedigen haalt ie veel weg, lijnen uitzetten, beetje aanjagen. Een van degenen die wel een bal afjaagt en dat heeft het team ook nodig.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vind ze dit seizoen bijna allemaal een beetje onzeker...
+2/-0

1 jaar geleden
Ben benieuwd of Branthwaite de voorkeur krijgt boven Ramalho. Ook benieuwd of Sangare weer gepasseerd wordt. Ook benieuwd waar Simons weer moet spelen. Ook benieuwd of Til weer in de basis begint. M.a.w. Ik ben benieuwd naar de opstelling. Succes Ruud zolang er maar gewonnen wordt.
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien is het een goed idee dat de gehele selectie samen nog eens de CL-wedstrijd Real tegen Chelsea van gisteren eens aandachtig bekijkt. Daar kun je dan zien hoe je positioneel moet staan in het veld. Real heeft bijna altijd 2(soms3) eenvoudige afspeelmogelijkheden naar voren, en altijd 1 à2 indien nodig terug. Daar gaan ze wèl tussen de linies bewegen/staan. Echt, zo moeilijk is het niet, en dat heeft niets te maken met voetbalvaardigheden maar alles met organisatie, afspraken en tactiek.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte