Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaakwaarnemer Xavi Simons: 'Niet de vraag wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen'

25 april 2023 13:45 - NRC.nl
Foto: Pro Shots

Zaakwaarnemer Xavi Simons: "Niet de vraag wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het NRC is Rafaela Pimenta, zaakwaarnemer van Xavi Simons, ingegaan op de clausule in het contract van de international. Simons zou komende zomer terug kunnen keren bij Paris Saint-Germain en heeft daardoor een ijzersterke onderhandelingspositie tegenover beide teams. "Dat is goed uitgepaakt", aldus Pimenta. "Hij was op een punt gekomen dat hij veel moest spelen, PSV bood hem die kans."

Pimenta gaat verder: "Tegelijkertijd wilde ik een situatie creëren waarin Xavi óók profiteert als hij de verwachtingen enorm zou overtreffen. Nu is de vraag niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen, in samenspraak met de club. Dat is een geweldige positie voor Xavi."

Dat het ook voor haar een goede positie is, doet er volgens Pimenta niet toe. "Het gaat niet om mij, het gaat om Xavi en wat goed is voor hem", zo geeft ze aan.

Meer op NRC.nl




Tags

xavi pimenta simons ijzersterke nrc onderhandelingspositie rafaela uitgepaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Geef XS een nieuw contract voor 5 jaar met een flinke salarisverhoging, zonder clausules en leg vast dat XS 25% van de transfersom krijgt.

Win - win voor XS en PSV, want deze jongen gaat 60-80 miljoen of zelfs nog meer opleveren!
+3/-0

 
1 jaar geleden
PSv kennende zal het 40% worden en 50Mil verkopen waar je uiteindelijk er geen drol aan overhoudt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lekker zure reactie maar vooruit dan maar, ALS wij hem verkopen voor 50 mil na 2 jaar en XS krijgt 40% dan houden we er netto 30 miljoen aan over. Daarnaast speelt die jongen dan 2 jaar in ons mooie PSV shirt (net zoals Ronaldo toebdertijd) en houden wij die neuzen onder ons dit jaar...
Al met al zeker geen slechte deal, maar ik denk dat de uiteindelijke deal er nog veel mooier uit gaat zien..... En een deel van de transfer rechten bij hem neerleggen hoeft niet perse slecht te zijn (uiteraard geen 40%), dan hoef je hem ook geen 4 miljoen salaris per jaar te betalen en sprijd je het risico een beetje.
+1/-0

Het zal erg heet aan toe gaan met mevr Pimenta, hot hot hot,
Zij geeft wel eerlijk toe dat het gaat om wat Xavi wilt...
Slim van Xavi en Co.
+1/-0

1 jaar geleden
PSV is een prachtige club, het is graag of niet.
Ik denk dat de partijen elkaar nog genoeg te bieden hebben en dat Xavi een verstandige kerel is. Hij is nog jong en als hij zo doorgaat staan hem nog mooie dingen te wachten.
+2/-0

1 jaar geleden
Een slechte zaak dat een zaakwaarneemster in het openbaar uitspraken doet terwijl het seizoen nog gewoon loopt. Is dit wat Xavi ook wil, of heeft mevrouw een te groot ego en wil ze in de schijnwerpers staan? Kan me niet voorstellen dat het voor Xavi èn PSV goed is hier nu over te beginnen, dit werkt nl. ook in de kleedkamer door, terwijl er nog 4(5 incl. bekerfinale) zéér belangrijke wedstrijden op het programma staan, manmanman toch :\(
+5/-0

 
1 jaar geleden
Simons zelf is er over begonnen in de telegraaf, de bondscoach heeft er iets over gezegd op tv, aan de talkshowtafels ging het er over. Laat gaan, klopt toch wat ze zegt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De reactie van zaakwaarneemster is nergens voor nodig op dit moment, ze wil nu al de boel zakelijk(!) op scherp zetten, gewoon even laten rusten tot einde competitie. Dit soort zaken werken altijd door op de selectie, iets wat we nu absoluut niet kunnen gebruiken.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoop vooral dat er redelijk snel duidelijkheid komt na het seizoen. Een hele zomer in spanning zitten, tot het eind, heeft denk ik niemand zin in na afgelopen zomer met Gakpo.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat is goed gesproken mevrouw Pimenta.

Doet u dan maar een voorstel, waaruit blijkt dat Xavi niet alleen graag op het logo op zijn borst slaat, maar waaruit ook blijkt dat hij graag voor PSV blijven wil spelen.
Dan zullen wij erover nadenken.

Het mag een realistisch voorstel en ja PSV is bereid om fors te verbeteren.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is altijd een beetje dubbel hè. PSV biedt zo'n jongen de kans, begeleiding en faciliteiten om zich optimaal te ontwikkelen. Vervolgens doet hij dat en wordt de club gedwongen om een bizar contract onder zijn neus te schuiven, anders is ie weg. Een stukje dankbaarheid voor de club (die waarschijnlijk zijn carrière in een enorme stroomversnelling heeft gebracht) zou wel op zijn plaats zijn. Laten we hopen dat Xavi er ook zo over denkt.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Het antwoord daarop is NEE. Clubliefde is een woord uit de vorige eeuw,toen er nog mensen als Dick Schoenakers, Bennie Wijnstekers en Willy van de Kerkhof bestonden.....
+1/-0

1 jaar geleden
Als we geen voorronde CL halen is Xavi weg ben ik bang.

Maar best begrijpelijk als je ziet hoe ongelooflijk ver hij er boven uit steekt. Dat heeft met zijn eigen goede spel te maken maar toch ook met de overload aan grauwe middelmaat om hem heen.

Xavi is het huidige PSV al ontgroeid.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De laatste regel ben ik niet met je eens.
Ja, hij is de beste en we komen graag naar het stadion voor hem, maar XS moet stabieler worden en niet alleen presteren wanneer er ruimte achter de verdediging ligt, maar ook wanneer men de bus voor de goal geparkeerd heeft.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Alleen voorronde halen al genoeg? Ik weet niet precies wanneer deze voorrondes beginnen, maar het zou me niet eens verbazen als de onderhandelingen nog lopen terwijl de voorrondes al lopen, en zij aankijken hoe we daarin vorderen …

Dus maw, als hij op het laatste moment, als gaat blijken dat we het hoofdtoernooi niet gaan halen, ineens vertrekt.

Ik hoop echter dat we (veel) eerder duidelijkheid gaan krijgen …
+1/-0

1 jaar geleden
Simons wil gewoon betere spelers om zich heen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kan me wel voorstellen dat hij betere spelers om zich heen wil hebben maar dat zal dan helaas veel in de kleedkamer of op de reserve bank zijn. Bij een Europese topclub zal hij veel minder spelen. Spelen - spelen en nog eens spelen is op zijn leeftijd het aller belangrijkste. Zelfs als PSV geen CL speelt maar EL is dat voor zijn ontwikkeling het beste. Bij PSV speelt hij (bijna) alles. Ook blijft hij dan meer in the picture voor het ned 11-tal.
+1/-0

13 maanden geleden
Waarom zou je je zo vastleggen aan zo’n Franse kutclub? Dat ze later nog wat te willen hebben…
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage