Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Ik wil niet nog een keer een jaar van mijn carrière weggooien'

1 mei 2023 15:06 - Trouw
Foto: Pro Shots

Érick Gutiérrez: "Ik wil niet nog een keer een jaar van mijn carrière weggooien"; image source: Pro Shots

In gesprek met Trouw heeft Érick Gutiérrez aangegeven na dit seizoen mogelijk te gaan vertrekken bij PSV. "Ik wil niet nog een keer een jaar van mijn carrière weggooien. Het zijn uiteindelijk te veel wedstrijden dat ik niet speel", aldus Gutiérrez. "Misschien moet de club na vijf jaar zonder kampioenschap ook nieuw bloed halen. Ik heb drie tot vier serieuze aanbiedingen en ik maak niet meer de fout om die te negeren en dan op de bank te belanden. Mijn laatste jaar hier? Dat zou kunnen ja."

Vorig seizoen had Guti zich in de basis geknokt, maar onder Ruud van Nistelrooij is hij niet altijd meer verzekerd van een plaats in de basis. "Het geld is belangrijk, maar als ik niet speel, geniet ik daar niet van. Je zit op de bank, de minuten tikken weg. Ik schaam me als ik dan aan de warming-up begin als reserve", zo geeft hij aan. "Ik schaam me voor mijn kinderen als ik op de bank zit. Nul minuten spelen, vijf minuten invallen. En dan kom je thuis en probeer je toch blij te zijn. Maar je kinderen komen op een leeftijd dat ze het merken als je triest bent."

Meer op Trouw




Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez weggooien kinderen schaam bloed geknokt geniet guti negeren nistelrooij trouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


13 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap dat hij wilt spelen maar de slachtofferrol aannemen getuigt niet echt van besef welk voorrecht hij heeft tov de hardwerkende en ploeterende mensen die in een jaar tijd zijn maandsalaris niet eens op hun bankrekening zien verschijnen.
+4/-3

 
13 maanden geleden
Ik neem het voor hem op. Hij hangt in mijn ogen niet het slachtoffer uit, maar laat ons zien hoe het aan je kan vreten wanneer je je vorstelijke salaris als bankzitter niet waar kunt maken en in je carrière geen stap verder komt, terwijl de jaren verstrijken.
Wie gunt Guti geen mooiere en meer eervolle voetballoopbaan?
+16/-0

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Goede speler hoor. begrijp me niet verkeerd ik zou hem altijd opstellen. Maar dat hij nooit speelt of slechts 5 minuten wat hierboven beschreven staat is echt onzin. Genoeg wedstrijden dat hij meer minuten heeft gemaakt en/of basis stond.
Vervolgens de zin dat die heel triest is en dat die dat met moeite voor zn kinderen verbergt vind ik de slachtoffer rol aannemen en zelfs een beetje aanstellerij met wat hij wel heeft. Maar wellicht ben ik te nuchter
+1/-2

 
13 maanden geleden
Goede zelfanalyse. Als het er toe doet speelt hij niet onder Ruud. En dan kijk je naar de gasten die wel spelen. Dan zou ik ook meteen vertrekken als ik Gutierrez was. Het mag duidelijk zijn dat de keuzes niet op basis van voetbal kwaliteit genomen worden onder deze coach.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Hij heeft stiekem een hekel aan Mexicanen, de racist :ja
+1/-0

 
13 maanden geleden
Ieder hardwerkend mens wil met plezier zijn werk doen en trots zijn op wat hij of zij doet. Bij Guti is dat er nu niet en dat is reden genoeg om een andere baan te zoeken, zijn goed recht en gezien zijn leeftijd ook logisch dat hij in de basis wil spelen. Wel een flinke aderlating voor ons helaas.
+10/-0

13 maanden geleden
Vind het erg jammer mocht hij komend seizoen vertrekken. Sangare is bijna op zeker weg. Vind doorselecteren prima maar de 2 beste controleurs zien vertrekken en vervangen moeten worden is misschien wel te veel.
+3/-0

 
13 maanden geleden
Alleen is Sangare geen controleur/verdedigende middenvelder.
Sangare is een B2B middenvelder.
+2/-0

 
13 maanden geleden
Guti is 27, in de kracht van zijn leven en heeft de afgelopen 5 jaar bij PSV respectievelijk 5, 9, 1, 20 en 12 keer in de basis gestaan in de eredivisie. Natuurlijk, daar zat een zware blessure bij die hem een jaar gekost heeft, maar onomstreden basisspeler is hij nooit geweest (uitgezonderd het tweede deel van vorig seizoen).

Ik snap wel dat je als speler bij een club wil spelen waar je in principe zeker bent van je plek. Bij PSV is hij dat onder 3 verschillende trainers nooit geweest. De vraag is, wat hij gaat doen. Want bij een club van betere / vergelijkbare kwaliteit als PSV zal hij ook niet zomaar eerste keus worden. Misschien terug naar Mexico? Naar de onderkant Premier League / bovenkant Championship? Of toch richting Roger Schmidt in Lissabon?

Ik gun hem het beste, en had gehoopt dat hij volgend seizoen een dragende speler bij ons zou kunnen worden na het vertrek van Sangaré. Ik snap echter wel dat zijn geduld nu meer dan op is.
+5/-0

 
13 maanden geleden
Kan ook zo maar een sub-topper uit Spanje wordt. Mooi weer en zelfde taal. Ook belangrijk voor zijn vrouw en het onderwijs voor zijn kinderen. Kijk naar Guardado. Die rond daar ook z'n carrière af en is een held bij de groenwitten van Sevilla. Ik wens hem veel succes, waar hij ook naar toe gaat.
+4/-0

13 maanden geleden
Als Sangare in de zomer vertrekt, en Zerrouki komt, zou Guti echt een ideale man zijn op het middenveld. Ik zou hem nu al altijd opstellen vanwege zijn instelling en verbinding tussen de linies. Voor Guti bij PSV kwam was hij bij Pachuca ook een man van veel assists, en maakte ook gemiddeld 2x zoveel doelpunten als bij PSV. Met zijn werklust en het vertrouwen van de trainer, zou hij echt een van de beste PSV'ers kunnen zijn in het kampioensjaar 2024 ;)
+4/-1

13 maanden geleden
Ik heb begrip voor Guti. Die jongen heeft zich altijd heel netjes opgesteld net als PSV dat ook naar Guti gedaan heeft. Onder Schmidt heeft hij het heel erg goed gedaan. Ik vind Guti een goede speler voor PSV. Maar na 5 jaar is het hem ook gegund mits de juiste prijs betaald wordt.
+2/-0

13 maanden geleden
Eerst lees ik hier dat er in een podcast geroepen wordt dat 'Érick Gutiérrez na dit seizoen vertrekt bij PSV'

Vervolgens lees ik vanochtend op VI 'dat PSV nog enkele miljoenen voor hem kan vragen'..

Hij is al weggeschreven voor dat PSV zelf er überhaupt wat van kan vinden.

27 jaar, 36 (!) interlands voor Mexico en een contract tot 2025. We kunnen vragen wat we willen! Zelfs als hij niet alles speelt blijft het een zeer bruikbare speler. Voor enkele miljoenen haal je nooit een fatsoenlijke vervanger.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Tja, dat is ons warme PSV... Vijf jaar trouwe dienst, dus dan mag ie voor een appel en ei als bedankje weg. Kan hij zelf mooi wat extra tekengeld vragen. Ben het er helemaal mee eens, dat je als PSV zijnde minimaal 10 miljoen (en eigenlijk meer voor een international van Mexico) moet vragen.
+2/-0

 
13 maanden geleden
Want tegenwoordig bepaalt een journalist wat de transfersom is?
+2/-0

 
Riverside (geschorst)
13 maanden geleden
Ja, alle Ajax volgers, a la Valentijn Driessen en consorten, die weten dat allemaal….. wat een journalistiek…. Psv bepaalt zelf hoe en wat, Driessen kan beter TD in Amsterdam worden, hij acht zichzelf denk ik als aller, aller beste
+1/-0

13 maanden geleden
Een vertrek van Guti lijkt me een trieste, maar wel belangrijke reden om de destijds (na o.a. Moreno, Guardado, Lozano en Guti) het met zo veel tam tam aangekondigde fantastische Mexicaanse netwerk tegen het licht te houden. Wat is over van onze eens zo unieke commerciële en positie in Mexico, met belangrijke partners als Aeromexico, waar zoveel tijd en energie in is gestoken? Om dit alleen af te doen met het feit dat we niet meer mee kunnen met de internationale salarissen die geboden worden lijkt me wat te makkelijk. De voorlopige conclusie is dat onze positie in Brazilië, Mexico en Zuid-Korea eigenlijk weinig tot niets meer voorstelt.
+3/-0

13 maanden geleden
Het is gewoon jammer maar ik denk een bewuste keuze van van Nistelrooy. Hij weet dat Guti vertrouwen nodig heeft om optimaal te presteren maar geeft het hem niet (in tegenstelling tot Drommel waar niemand op zit te wachten). Erg zonde, Guti zou een topspeler voor ons kunnen zijn. Vorig jaar straalde het enthousiasme en de werklust van die jongen af. Ik begrijp van Nistelrooy (niet alleen in dit geval) niet. Moeten we voor volgend jaar op zoek naar een nieuwe controleur voor veel geld terwijl we hem nu in huis hebben. Dan kijken we met lede ogen naar een Spaanse suptopper waar Guti wekelijks de longen uit zijn lijf loopt en een vaste waarde is.
+3/-0

13 maanden geleden
Ik gun Guti het beste. Nooit lopen zeuren als hij in moest vallen en altijd een harde werker. Ik had wel eens willen zien hoe hoog PSV had gestaan als hij vaker in de basis zou staan. Als je kijkt welke spelers vaak op gesteld worden en vaak door de mand zakken... maar ik begrijp hem volkomen en met deze uitleg geeft hij gewoon eerlijk en duidelijk een inkijkje in het leven van een prof voetballer. Jammer als hij gaat maar meer minuten is hem zeker gegund. Zou Benfica hem niet gaan halen nu Schmidt daar zit?
+2/-0

12 maanden geleden
Begrijp Guti wel, hij wil spelen. Mocht hij vertrekken wie haal je dan terug, voor hoeveel € en wat wordt dan zijn salaris ? Misschien beter om Guti te behouden. Je weet wat je aan hem hebt en geef hem meer speelminuten. Eigenlijk te goed om bij PSV op de bank te gaan zitten.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage