Transparent
Inloggen
Sluiten

'Veel clubs informeren bij Wolverhampton naar huur van Fábio Silva'

11 mei 2023 07:26 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Veel clubs informeren bij Wolverhampton naar huur van Fábio Silva"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV veel concurrentie krijgt in de pogingen om Fábio Silva ook volgend seizoen in de selectie te hebben. PSV heeft al geprobeerd om de Portugees te kopen van Wolverhampton Wanderers, maar dat is voor de Engelse club onbespreekbaar. Over een nieuwe huurperiode is nog niet gesproken, mede omdat de competitie nog niet is afgelopen. Zelf staat Silva zeker open om nog een seizoen bij PSV te spelen.

Inmiddels hebben clubs uit Italië, Spanje, Engeland en Turkije ook al bij Wolverhampton geïnformeerd om Silva komend seizoen op huurbasis over te nemen. Silva kwam tot nu toe tot 17 wedstrijden voor PSV en wist daarin 5 doelpunten te maken. De eerste maanden van dit seizoen kwam hij nog op huurbasis uit voor RSC Anderlecht.

Meer op ED.nl




Tags

silva wolverhampton fabio huur anderlecht engeland huurperiode portugees rsc turkije wanderers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Ik zou hem er graag bij hebben volgend seizoen, maar als je hem niet kan kopen moet je door naar de volgende denk ik. Het wordt weer tijd om kapitaal op te bouwen met het geld dat we nu aan madueke en straks sangare verdiend hebben.

Dan zou ik bijvoorbeeld Douvikas ophalen bij Utrecht
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het met je eens dat kapitaal op het veld moet staan en zou daarom spelers huren alleen doen als er geen goed alternatief is of een buitenkans a la Rodriguez of van Aanholt.
daarentegen aangezien je al weet dat Silva (en Gerrit) een toegevoegde waarde hebben en koop niet haalbaar is zou ik ze toch proberen nogmaals te huren.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Zo extreem goed is Fabio Silva nou ook weer niet. Hij speelt wel op een plek waar als een speler het daar goed doet, hij ook heel veel meer geld waard kan worden. Daar wil je dus een speler hebben staan waar die ontwikkeling ook in je eigen clubkas terugvloeit, dus daar moet eigenlijk altijd een eigen speler staan. Als je nu zou kunnen huren in de categorie Ronaldo die we hier ooit gehad hebben is het misschien een ander verhaal, maar Fabio Silva...? Hij doet zijn best en het is best een leuke voetballer, maar ik heb wel betere spitsen in ons shirt gezien, en veel ook.
+6/-2

 
12 maanden geleden
Er zijn zeker betere spitsen geweest. Het is geen geweldenaar maar die zijn ook niet zomaar haalbaar...
+1/-0

12 maanden geleden
Werkt hard,maar is geen goede speler
+3/-4

 
12 maanden geleden
Werkt hard is effectief EN is een goede voetballer
En dat zien al die clubs die achter hem zitten, dus!
+5/-0

 
12 maanden geleden
Jij mag dat vinden,ik vind dat ie er niet zoveel van kan🤷‍♂️
+1/-3

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Je schrijft het nu als een feit en niet als je mening.
Dus de volgende keer een iets betere woordkeuze door "ik vind" toe te voegen, dat is mijn advies.
+1/-0

12 maanden geleden
Ik vind Silva een stuk beter dan Luuk de Jong die duidelijk over zijn hoogtepunt heen is en erg veel balverlies heeft en beroerde passes geeft. Dankzij Silva wonnen we van Sparta toen Luuk - eindelijk - gewisseld werd.
We moeten die twee aankomende thuiswedstrijden winnen om vervolgens tegen AZ te kunnen verliezen of gelijk spelen. Ik hoop echt dat van Nistelrooy het niet te lkang alsnog ket Luuk blijft proberen.
+3/-3

 
12 maanden geleden
De Jong is inderdaad vaak heel belabberd in zijn passing waardoor aanvallen of counter om zeep worden geholpen. Zijn kracht is echter om ballen binnen te koppen en hard te werken, maar dat wordt momenteel maar weinig gebruikt.

Daarom zie ik liever een Silva volgend jaar in de spits staan, omdat die voetballend wat meer brengt dan De Jong. Bij voorkeur wel liever een vergelijkbare speler aantrekken indien mogelijk, zodat je (hopelijk) er wat langer van kan genieten en niet constant wisselingen in de as hebt jaar na jaar.
+2/-2

12 maanden geleden
Leuke voetballer om erbij te hebben echter nogal prijzig om te huren. Kopen haast onmogelijk. Als je toch voor de breedte gaat kun je beter Vertessen als stand in voor de Jong of in de voorhoede terughalen (wat ook waarschijnlijk gaat gebeuren) Vele malen goedkoper en heeft nog een contract bij PSV. Vertessen schijnt het goed te doen bij Union. Is echter net als Silva geen basis materiaal.
+1/-0

12 maanden geleden
Met de Jong en Silva hebben we twee spitsen die niks op gaan leveren. En dat op een positie waarvan je weet dat spelers vaak veel opleveren als ze presteren. Ik bedoel, je kunt beter een rechtsback of keeper huren dan een spits.

Daarnaast heb je ook nog El Ghazi en Hazard die niks opleveren. Dat schiet natuurlijk niet op.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
12 maanden geleden
Als we ieder jaar kampioen worden, en leuk voetbal spelen, met gehuurde spelers … dan vind ik het best!
Laten we niet net zoals “onze vrienden” alleen aan het geld gaan denken …. Je ziet daar dat een flinke bankrekening geen garantie is voor succes.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Fabio Silva debuteerde voor PSV in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 28 januari. Daarna heeft hij ongeveer 600 minuten op het veld gestaan, terwijl PSV in die periode 19 wedstrijden speelde (= 1710 minuten).

Fabio Silva is door de Wolves voor 40 miljoen gekocht en zal dus ook zeker een hoog salaris verdienen. Een speler die bij PSV zo'n hoog salaris krijgt, moet in mijn ogen een onbetwiste basisspeler zijn en een sterkhouder.

Gezien zijn status en het beperkte aantal speelminuten, is hij dat zeker niet. Daarom vind ik het op het eerste gezicht, economisch gezien, geen goede beslissing om hem nog een jaar te huren.

Sportief gezien vind ik Fabio Silva een aardige speler, die met zijn enthousiasme nieuw elan in een wedstrijd kan brengen. Daarnaast wordt PSV er zeker niet zwakker op als hij in het veld komt. Stel dat je Fofana of Van Duiven zou moeten inbrengen, dan is dat toch wel een paar stapjes lager qua niveau.

In mijn ogen moet PSV ernaar streven een speler van het kaliber Fabio Silva zelf ergens te scouten en onder contract te krijgen. Alleen dan kun je zowel de sportieve als economische vruchten plukken.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage