Transparent
Inloggen
Sluiten

'Tweetal Braziliaanse talenten komt op stage bij PSV'

13 mei 2023 23:41 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Tweetal Braziliaanse talenten komt op stage bij PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat twee Braziliaanse spelers eind deze maand op stage komen bij PSV. De samenwerking met Cruzeiro wordt concreter gemaakt en de 17-jarige Rhuan Gabriel en 16-jarige Ruan Índio mogen zich van 21 mei tot en met 5 juni op de Herdgang laten zien. Zij zullen worden vergezeld door een jeugdtrainer van de club waarvan Ronaldo de eigenaar is.

De spelers zouden nog niet direct door PSV vastgelegd kunnen worden. Pas op hun achttiende kunnen ze een contract tekenen. Zij zouden echter wel dezelfde route als Mauro Júnior kunnen volgen. Hij kwam meerdere keren op stage bij PSV en tekende uiteindelijk een contract toen hij achttien was geworden.

Met name middenvelder Gabriel zou bij veel clubs op de radar staan. Hij speelde ook al meerdere jeugdinterlands voor Brazilië.

Volgens het ED komen er later dit jaar mogelijk ook talenten op stage van de andere clubs waarmee PSV een internationale samenwerking heeft.

Meer op ED.nl




Tags

stage gabriel cruzeiro eigenaar herdgang indio mauro radar rhuan ronaldo route ruan vergezeld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Talenten uit Brazilië, dan begint er toch iets te kriebelen. Mooie samenwerking. Maar laten we niet te vroeg juichen:B
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Rhuan Gabriel Rodrigues de Souza Silva. Meteen een shirtje besteld met zijn naam erop.
+4/-0

12 maanden geleden
Lastig altijd. Het is goed dat we hiermee bezig zijn, maar de grootste talenten worden al weggekaapt door de grote clubs. Kijk naar zo'n Savio, die wij, geen idee waarom trouwens, met heel veel moeite kunnen huren van een nietszeggende Franse club die weer banden heeft met City. Je zult heel veel geluk moeten hebben. Dit soort samenwerking en initiatieven vergroten voor ons die kans.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Heel vreemd inderdaad. Het komt er op neer dat we super blij mogen zijn dat we hem mogen huren, terwijl het (vooralsnog) Jong PSV materiaal is. Snap er ook niks van.
+1/-0

 
12 maanden geleden
We huren hem zodat die 3 keer per jaar met jong brazilië toernooien kan spelen ...
+1/-0

12 maanden geleden
Zal er eindelijk iets goeds van komen met de samenwerking ,was heel stil tot nu toe .....
+1/-0

12 maanden geleden
de bedoelingen snap ik, de intenties snap ik, maar vaak vind ik al die inhuur vooral een soort geste naar de verhurende clubs waar wij in veel gevallen weinig mee op schieten. Wij steken er een hoop tijd en gekd in en tegen de tijd dat het eventueel gaat renderen ben je ze snel weer kwijt. Maar ja, we hebben niet zo veel keus als Nederlandse club.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Doorgebroken talenten 18/19 jaar zijn tegenwoordig voor PSV niet meer betaalbaar. PSV moet dus inderdaad proberen om jonge, nog ruwe diamanten naar Eindhoven te halen. Goeie zaak dit. Je zult toch zomaar een nieuwe Romario binnen halen. Niet geschoten is altijd mis.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage