Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Het is een deceptie dat wij geen kampioen zijn geworden'

15 mei 2023 09:44 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Het is een deceptie dat wij geen kampioen zijn geworden"; image source: Pro Shots

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard was Ruud van Nistelrooij teleurgesteld dat PSV definitief geen landskampioen meer kan worden. "Het is een deceptie dat wij geen kampioen zijn geworden, want die ambitie heb ik altijd uitgesproken", aldus Van Nistelrooij, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Daar mag je mij op beoordelen en dat is niet gelukt. Het is teleurstellend, omdat het is wat ik nastreef."

Voor PSV is het maximaal haalbare nu de tweede plek. "Daar moeten we vol voor gaan", zo gaf hij aan. "Earnest Stewart is nu bezig om een zo goed mogelijke selectie samen te stellen voor het nieuwe seizoen. Het is belangrijk om nu door te bouwen op wat we dit seizoen hebben gedaan met elkaar. Voor mij zijn de komende twee wedstrijden nog wel van cruciaal belang. We willen zes punten halen."

Meer op ED.nl




Tags

nistelrooij deceptie earnest fortuna nastreef stewart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Heel blij met de overwinning van gisteren, maar wat kwamen we goed weg.

Ik ben bang dat we door de bekerwinst en (hopelijk) tweede plek doorgaan met Ruud. Van mij krijgt hij het nadeel van de twijfel. Ik vind dat je met die materiaal meer dan 71-77 punten zou moeten halen. Dat reken ik hem aan.

Ik stel voor dat Ruud komende zondag nog één keer zijn pet op zet en hem dan voor dit seizoen in de kast legt.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Het probleem is, PSV heeft hem op zijn knieën gesmeekt om het toch te doen, ondanks dat hij niet wilde. Nu ze de fruitschaal en de beker hebben gewonnen. En 2e met een laatste goede serie gaan ze hem echt niet ontslaan.
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Maar met een beker, een fruitschaal en 2e in competitie heb je het normaal ook gewoon niet slecht gedaan. We hebben dit seizoen weer eens toppers gewonnen, dat is ook weer eens fijn. Het zure is alleen dat we onnodig veel verliespunten hebben in de competitie en dat die ook nog eens structureel tegen degradanten/degradatiekandidaten zijn geleden. Dat is wat ik Ruud aanreken.
+2/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik weet niet of dat Ruud aan te rekenen is. Oke hij is hoofdverantwoordelijke, maar echt voetbal zit er niet voldoende in de selectie. Van mij hoeft die ook zeker niet weg, maar aangezien hij mijn idool is zou ik dat ook niet snel zeggen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik reken dat de spelers aan, die ongeconcentreerd spelen.
Daar kan een coach weinig aan doen, maar hij is er wel verantwoordelijk voor.
+2/-0

12 maanden geleden
Kampioen thuiswedstrijden.

Zeg maar tegen de basisspelers dat ze op vakantie mogen als ze winnen tegen Heerenveen. Dan wordt je toch al sowieso tweede.
+1/-0

12 maanden geleden
Dus ondanks dat dit als tussenjaar werd gezien met een debutant trainer en wat nieuwe spelers werd er toch verwacht dat we kampioen zouden worden?
+4/-0

 
12 maanden geleden
Door wie werd dit dan als een tussenjaar gezien?

Natuurlijk had je kampioen moeten worden. Of in ieder geval tot het einde vol mee moeten doen. Ik ben het er overigens niet mee eens dat dit volledig aan Van Nistelrooij te wijten is, wat door een aantal hier wel constant gedaan.

Van Nistelrooij zal uiteraard niet ontslagen gaan worden. Stewart heeft vorige maand nog gezegd dat PSV voornemens is om met hem verder te gaan. Inmiddels ben je een gewonnen bekerfinale en een waarschijnlijke tweede plek verder. Helemaal niets wijst erop dat er komend seizoen een andere trainer zal zijn.
+2/-0

12 maanden geleden
Opmerking van Perez gisteravond was wel pakkend:‘Als je as bestaat uit Ramalho, Brantwaite, Til, Sangare, de Jong, succes met voetballen!’
+4/-1

 
12 maanden geleden
Helemaal terecht en spijker op de kop. Tel daar nog Teze bij op en dan heb je echt te weinig spelers die iets kunnen met een bal. In NRC staan een aantal lange artikelen over de kampioen en in het bijzonder Arne Slot. Daar zit PSV echt lichtjaren van verwijderd helaas. Begint allemaal met een trainer die een idee heeft hoe hij wil spelen. Laat ik eens aannemen dat Ruud dat heeft en enig hout snijdt (ik heb t nog niet gezien, maar misschien ligt het dus aan de spelers). Dan zouden we deze zomer dus een complete renovatie van de selectie moeten zien op basis van dat spelconcept, te beginnen in de as. Ben benieuwd
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik moet toegeven dat Ruud in de wedstrijden tegen de ‘grote jongens’ z’n plannetje wel aardig klaar heeft en ondanks de bovengenoemde belabberde voetballende kwaliteiten we toch flink wat ‘grote potjes’ goed gepresteerd hebben. Niet eens zozeer goed voetbal maar wel een goed plan tot succes. Dat goede voetbal kan mij overigens ook gestolen worden als ‘het plan’ tot succes maar ergens op gebaseerd is. Sla er maar eens op na welke topwedstrijden we dit jaar goed gepresteerd hebben tegen niet de minsten (Ajax 4x, Feyenoord 2x, Monaco 2x, Arsenal 1x, Sevilla 1x). Dus helemaal gezien de waarschijnlijke kwaliteitsinjectie volgend seizoen heb ik er best wel vertrouwen in dat Ruud het goed zal (kunnen) doen in de groten wedstrijden. Probleem ontstaat echter wanneer wij moeten voetballen tegen een tegenstander waarvan wij geacht worden om makkelijk van te winnen. Daar zit het grote verschil met een team als Feyenoord. Daarvoor heb je simpelweg vaste patronen, tempo en spel intensiteit nodig en vraag mij af of Ruud dat erin kan slijpen
+1/-0

 
12 maanden geleden
Makkelijk scoren van Perez, want hij laat 1 van de 2 best passende spelers eruit: Veerman.

Daarom zie ik het wel zitten dat Branco vd Boomen (ipv Sangare) naast Veerman komt te spelen met (een type) Guti erachter.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik zou een linksbuiten halen en Xavi naast Veerman op het middenveld met een nieuw te halen verdedigende middenvelder ernaast indien Guti werkelijk vertrekt. Heb je gelijk een heel sterk middenveld met diepgang techniek en een goede passing. Xavi en Silva lijkt ook heel erg lekker te lopen en Bakayoko wil ik nog wel een kans geven, die speelt nu zijn eerste half jaar basis en zal vanuit die ervaring sterker moeten zijn volgend jaar. Verder zaak om eindelijk weer eens een RB te halen en het liefst 2x CV. In Obispo zie ik het niet meer zitten als basis, Teze als CV is nog wel een optie al zie ik hem liever als back up, in ieder geval niet als RB.
+1/-0

12 maanden geleden
Wat ik erg fascinerend vind aan dit seizoen is dat we tegen de kleine clubs in het begin geen enkele moeite kenden (PSV-Emmen 4-1. ,GAE-PSV 2-5. Excelsior-PSV 1-6. PSV-Volendam 7-1.) En de rest van het seizoen op een enkele uitzondering na een hoop frustrerende potjes hebben gespeeld met relatief veel puntenverlies.
Hier hoor je niemand over, ben wel benieuwd of iemand met voetbalverstand hier een verklaring voor heeft.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Tegen Kowet hadden we geluk met de rode kaart voor de tegenstander.
Ik denk dat we verder vanwege de voorrronde CL een team hadden in augustus dat al vroeg moest pieken en dus scherp was op dat moment (helaas niet Rangers thuis toen het moest).
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik denk dat het een stuk tactiek is, het plan.
Wat moet je doen om dergelijke tegenstanders kapot te spelen. Zeker wanneer jij het spel moet maken.
Dat zag je gisteren ook.

Tegen ploegen die wel voetballen, de hut niet op slot zetten, gaat het beter.
Ik pak Til als voorbeeld. Gisteren een paar keer met de bal opstomen, en structureel balverlies. Dat neem ik hem op zich niet kwalijk, zijn kwaliteiten zitten in meters maken, bijsluiter, omschakelen. Veerman probeert het, maar staat alleen. Want Sagare had gisteren weer zo veel balverlies.

Tegen clubs als Groningen,fortuna en Emmen, moet het baltempo hoog zijn, en passing nauwkeurig. Zo niet, dan kom je er, op een uitzonderlijk klasse moment als gisteren, niet door.
+1/-0

12 maanden geleden
Vind het ook een deceptie Ruud dat PSV geen kampioen is geworden. Als top club heb je altijd de ambitie om kampioen te worden. Over open deuren gesproken.
+1/-0

12 maanden geleden
Ligt oa aan het rare wisselbeleid !
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage