Transparent
Inloggen
Sluiten

'Spelersgroep ziet Fred Rutten als volstrekt onmisbaar'

22 mei 2023 21:37 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Spelersgroep ziet Fred Rutten als volstrekt onmisbaar"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad geeft in een uitgebreid artikel over de huidige situatie bij PSV aan dat de spelersgroep vorige maand in een gesprek met de clubleiding heeft aangedrongen op een langer verblijf van Fred Rutten. De assistent-trainer van Ruud van Nistelrooij wordt door de spelers als volstrekt onmisbaar gezien als Van Nistelrooij aanblijft als hoofdtrainer.

Tijdens het gesprek met Marcel Brands en Earnest Stewart is er ook gesproken over Van Nistelrooij en hebben enkele spelers kritiek geuit over meerdere situaties. Met name tussen de stafleden onderling is er al langere tijd ontevredenheid. De Spaanse assistent-trainer Javier Rabanal was te dominant aanwezig, terwijl er ook irritaties waren over de sportieve keuzes van Van Nistelrooij. Regelmatig is hij tegen de adviezen van de assistent-trainers ingegaan.

Het niet of minder opstellen van Olivier Boscagli en Érick Gutiérrez is binnen de straf bekritiseerd. PSV ontkent dat er vauit de spelersgroep zware kritiek is geuit, wat door De Telegraaf wordt gemeld. Wel wordt aangegeven dat er een gesprek is geweest waarin een aantal dingen is besproken, waaronder het mogelijke vertrek van Rutten. De inhoud van deze gesprokken worden volgens PSV echter te groot gemaakt.

Duidelijk is wel dat er intern wel degelijk kritiek is op Van Nistelrooij en zijn de stafleden het onderling vaak niet met elkaar eens geweest. De clubleiding heeft maandag alles geëvalueerd en besloten dat Van Nistelrooij het seizoen hoe dan ook zal afmaken.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij rutten onmisbaar aanblijft boscagli brands dominant earnest geevalueerd gesprokken gutierrez inhoud irritaties javier ontevredenheid rabanal stewart telegraaf vauit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het rommelt dus. Ergens tussen het extreme van de Telegraaf en het voorzichtige van het ED zal de waarheid wel liggen. Snel zondag overleven (meer is het niet meer) en de koppen bij elkaar steken. Aftellen tot de zomerstop op deze manier.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt, maar zondag overleven, ik heb er een slecht gevoel over... Als we verd*mme maar een punt meenemen, maar zo zeker ben ik er niet van.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Een hoop woorden voor het feit dat de spelers blijkbaar vinden dat RVN meer naar Fred Rutten moet luisteren. Al is de wedstrijd dat Ruud er niet was ook niet gewonnen door Fred.

Het is ook vreemd als je bewust een ervaren assistent neemt maar je daar niet naar luistert, aan de andere kant moet RVN wel zelf keuzes naar zijn eigen overtuigingen.
Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt.
+3/-0

1 jaar geleden
Fijn dat het ED ook nog even flink meestookt met de Telegraaf. Pas na hun verhaal komt het ED met een artikel. Wat doet die Elfrink dan de hele dag behalve onzinnige filmpjes opnemen met Aad (die ook lekker meestookte trouwens). Kan dit niet gewoon na zondag? Zie echt het nut niet in om dit nu te brengen. En dan lees je dat Ruud het seizoen gewoon mag afmaken. Dat is nog 6 dagen, waar gaat dit over.

je kan je ook afvragen trouwens of Rutten na zijn ''succesperiode'' als hoofdtrainer bij ons nog enig recht van spreken heeft. Maar goed, als de spelers Ruud alleen willen houden met Fred als assistent dan moet je gewoon stoppen met Ruud. Blijkbaar hebben ze liever Fred, dus nemen ze Ruud niet serieus. Maar hebben de spelers enig recht van spreken ? En dat de spelers liever bv Boscagli willen, dat zal niet gelden voor de spelers die nu spelen ipv Boscagli lijkt me.

Wat een puinzooi pfffff.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Een krant hoeft toch geen rekening te houden met dat er nog een wedstrijd te gaan is?
Dus dat ‘meestoken’ is gewoon hun werk.

Kunt beter die persoon aankijken die dit om te beginnen aan Valentijntje heeft doorgespeeld.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Toch opvallend dat spelers vrijwel altijd positief zijn over Rutten terwijl hij hier vaak (onterecht wat mij betreft) bekritiseerd word.

Hoe dan ook het seizoen afmaakt klinkt niet als een klein probleem …
+2/-0

1 jaar geleden
Ik snap ook niet waarom RvN Boscagli en vooral Guti niet opsteld.Blijkbaar is Rutten het wat dat betreft oneens met RvN.Ik ben benieuwd hoe de opstelling er tegen AZ uitziet.Het allerbelangrijkste op dit moment is de 2e plaats en daarvoor moet alles wijken.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Tegen AZ spelen we gewoon hetzelfde als we al weken doen, met als enige verschil dat deze wedstrijd wel in 30 minuten beslist is. Ik verwacht dat AZ binnen no time op 2 a 3-0 staat.
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zou mij niet verbazen dat de top4 van de eredivisie allen een andere trainer hebben volgend jaar (ook als PSV 2e wordt) ......
+1/-0

 
1 jaar geleden
Pascal Janssen dan? Of komt die naar Eindhoven? Zou ik best toejuichen (niet dat ik RvN persé weg wil overigens).
+2/-0

 
 
1 jaar geleden
Mocht RVN vertrekken zou ik graag Peter Bosz zien of Maurice Steijn.
+1/-0

 
Wat voor type trainer zou je willen zien dan? Want nu noem je twee grote tegenpolen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat mij betreft een wat ervarener trainer die aangetoond heeft een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor een team. Type voetbal is wat mij betreft niet eens het belangrijkste zolang je een team ziet met herkenbaar voetbal die strijd levert.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Ik heb een voorkeur voor voetbal waarbij de verdediging niet te ver naar voren staat en er in ieder geval een back achterin blijft staan, maar het krijgen van een spelsysteem is voor mij ook het hoofdpunt.
+2/-0

1 jaar geleden
Is de tweede plaats echt zo belangrijk?
Hoevaak heeft een Nederlandse club de voorrondes overleeft en zich geplaatst?
+5/-0

 
1 jaar geleden
Met die bekerwinst op zak zijn we meer verzekerd van Europees voetbal dan met de voorronde CL.
+1/-0

 
Dat klopt niet. Als nummer twee ben je in ieder geval verzekerd van groepsfase Europa League. Ook als je direct in de derde voorronde van de CL wordt uitgeschakeld, ga je meteen naar de groepsfase.

De bekerwinnaar (of nummer drie van de Eredivisie als PSV tweede wordt) moet nog voorronde EL spelen. Feyenoord mocht wel meteen naar de groepsfase dit seizoen omdat AS Roma zich als winnaar van de Conference League al via de eigen competitie ook voor de Europa League had geplaatst. Dan gaat dat ticket wat voor de winnaar van de Conference League is naar het zevende land op de coëfficiëntenlijst, Nederland nu nog. West Ham United en Fiorentina gaan zich via de eigen competitie echter sowieso niet plaatsen voor de EL, dus dat betekent dat je sowieso voorronde EL moet spelen (tegen een afvaller uit de kampioensvoorronde van de CL).
+5/-0

1 jaar geleden
Niemand is onmisbaar.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat dit allemaal heel normaal is in de huidige hierarchy van een team.
De assistent trainer staat dicht bij de spelers, en de hele dag met die jongens op het veld, dus die is hun vriendje.
De hoofd-trainer daarentegen staat verder van de groep, en zijn beslissingen worden uiteraard, zeker door de bank-zitters, zwaar bekritiseerd. Geloof me maar dat een Gutierrez of Veerman (een tijdje) zwaar commentaar hebben gemaakt op de trainer …
En dat de assistenten en de trainer zo af en toe een meningsverschil hebben dat is toch ook normaal. Dat gebeurt toch bij iedere club of bedrijf?!

Het is goed dat de technische staf zo nu en dan luistert naar de groep, maar ze moet gewoon de trainer bijstaan en hem nooit afvallen door commentaar/geruchten in de groep.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat wil je nu eigenlijk zeggen @kleine?? Spelers geven aan dat Rutten gewoon een heel goede veldtrainer is, en dat is hij ook, al heel lang, dat heeft niets met 'dichter bij spelers te staan'.
+1/-0

Als supporter zag ik iets anders. Het voetbal dat we dit jaar spelen is van hetzelfde labbekakkerige niveau als het spel onder Rutten. Ik ging ervanuit dat Fred veel teveel invloed op Ruud had. Daarom zou ik Rutten willen ontslaan. Maar als Van Nistelrooij de beslissingen van dit jaar wel zelfstandig neemt (wat overigens zijn goed recht en plicht is als hoofdverantwoordelijke), dan is Ruud op dit moment ongeschikt voor ons.
+2/-0

1 jaar geleden
Zoals het er nu naar uit ziet moeten we deze zomer een half nieuw basis elftal inpassen (minimaal) dat maakt onze kansen in een eventuele voorronde CL er niet groter op)

Kijk wel uit naar deze transferzomer, en een fris begin ( hopelijk)
+1/-0

1 jaar geleden
Dit word denk ik een gevalletje Erik Gerets…., na dit weekend, als we misschien alsnog gelukkig door oog van de naald zijn gekropen, is het denk ik wel klaar…. Marcel brands heeft gegokt en mis gegokt, hij kan het nog tijdig redden, door Ruud alsnog weg te halen voor de groep, ik verwacht binnenkort, begin volgende week wel duidelijkheid….. mocht Rutten aanblijven als assistent, wie moet er dan als hoofdtrainer komen, cq manager? Philip?🤔
+1/-0

1 jaar geleden
Blijkbaar is er dus toch reden geweest om maandag alles te evalueren. Als Van Nistelrooij het seizoen niet had mogen afmaken, was dat wel heel ernstig geweest. Wat reuring in de tent lijkt me in ieder geval reden om na het seizoen heel goed en uitvoerig te evalueren, met de volledige staf, directie en delegatie van de spelersgroep. Want het enige doel zou moeten zijn om volgend jaar wél kampioenswaardig te gaan worden.

Aanstaande zondag wordt een zeer belangrijke wedstrijd. Ik hoop dat we het PSV gaan zien dat we in de meeste topwedstrijden (en dan vooral thuis) gezien hebben. Maar AZ is een tegenstander die ons 'gewoon' kan verslaan, zelfs als we zelf niet door het ijs zakken.

Ajax moet uit tegen Twente, een ploeg die ook in goede vorm steekt. Maar als Ajax doorheeft dat wij achter staan, zal dat wellicht voor nieuw elan zorgen waardoor ze iets extra's kunnen.

Het zou ongelofelijk zuur zijn als we nog naast de 2e plek grijpen, ook al is voorronde CL geen enkele garantie voor het bereiken van de groepsfase.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Twente kan geen plaats meer stijgen ook al winnen ze van Ajax.. Az kan bij winst en verlies Ajax 3de worden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als ik Twente was, zou ik liever met een overwinning op of gelijkspel tegen Ajax de play-offs in gaan
+1/-0

 
1 jaar geleden
FCT heeft niets meer te winnen of te verliezen. Die gaan zich sparen voor de nacompetitie. PSV moet toch echt zelf een punt tegen AZ halen. Hopelijk met een opstelling waarbij de verdediging en het middenveld goed staan en dus niet zoals tegen Heerenveen. Dan ga je er dik af tegen die kazen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eens. Elftal moet laag staan, zonder ruimte in de rug en spelen op de omschakeling. AZ móet winnen als ze nog derde willen worden en moeten dus komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dan doe ik mijn ogen dicht en begin te dromen.
Guus zegt dat hij het wel voor 1 jaartje wil oppakken samen met Fred.
Wil niemand mij wakker maken
+1/-0

1 jaar geleden
Gezien het voetbal van dit seizoen hoeven ze allebei niet te blijven. Maar V Nistelrooij is aangesteld wetende dat ie net begint en heeft dit seizoen leergeld betaald (en het hele stadion mee..), volgend seizoen dan kampioen. Met of zonder Rutten. En wat Rabanal er doet, geen idee. Komt van Willem 2, zegt me niet veel. Iemand? Ik vind het jammer dat Ooijer gaat. Die heeft goeie carriere als speler gehad, bij ons en Ajax gezeten, ik vermoed dan dat daar ook wat persoonlijks is geweest. Anders wil je die toch erbij houden?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ooijer gaat weg om persoonlijke redenen, heeft hij zelf altijd gezegd.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet alleen binnen de spelersgroep wil men Boscagli en Guti. Dat willen de meeste supporters ook.
+4/-0

1 jaar geleden
Tot op de dag van vandaag is het de beleidsbepalers nog steeds niet gelukt om consistent beleid in de speelwijze door te voeren.
Het ene jaar staat er Van Bommel met zijn zienswijze dan wordt het over een andere boeg gegooid met Schmidt en een jaar later neemt RVN het over waarbij we ook weer moeten lezen dat hij moet werken met spelers die niet allemaal op voorhand van hem zijn gehaald.
Indien je zoveel mogelijk de zelfde speelstijl hanteert kun je veel beter scouten op een trainer met een overeenkomstige visie en de daarbij behorende spelers.
Verdedigers die bijvoorbeeld met ruimte in de rug om kunnen gaan,enz enz.
Schept duidelijkheid en is uiteindelijk ook goedkoper.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Zeer verstandige post.
De directie moet beginnen met het DNA van PSV en die is altijd met wat meer nadruk op de verdediging geweest dan bv Ajax en AZ. Spelen vanuit controle en dan met veel technische kwaliteit voorin.
Een trainer zoeken die dit uit wil voeren, en spelers halen die hierbij passen.
En dan wel graag een trainer die ook de beste opstelt.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik dacht dat dit soort praktijken altijd bij andere clubs speelde. Niet dus...

Dus nu is Fred de Messias. Schei toch uit.
+1/-1

1 jaar geleden
Ik krijg sterk de indruk dat sommige spelers en de media bezig zijn Rutten en Van tegen elkaar uit te spelen. Om een gezonde toekomst te verzekeren moet bestuur nu laten zien wat het waard is. Tot elke prijs moet worden vermeden dat spelers de dienst uitmaken. Eventuele rotte appels moeten eruit. Ook al levert dat op korte termijn financiële schade op. Het is misschien juist een goede investering. Mocht het de eindspurt verstoren en leiden tot een derde plaats, het zij zo.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als het rommelt in een organisatie moet je altijd eerst en vooral het bestuur onder de loep nemen dat dit liet gebeuren of er misschien rechtstreeks aanleiding toe gaf.
+2/-0

1 jaar geleden
Er zijn een paar fouten dit jaar gemaakt door RvC en directeur.
Ten eerste had Brands geen onervaren trainer voor de groep moeten zetten, door op hem in te praten 'het tòch te doen'. Los van wie dit is (in dit geval RvN) is dit gewoonweg een risico die een club als PSV zich niet mag/kan permitteren. Ik vrees dat dit niet goed gaat aflopen en RvN zijn conclusies trekt naar dit tegenvallend seizoen waar PSV geen herkenbaar voetbal met automatismen liet zien en waar bijna elke week er een andere basiself was.
Ten tweede was de verkoop van Gakpo en Madueke in de winterstop een héél slechte zet. Daarmee zette de RvC RvN ook voor het blok, met het vertrek van de 2 beste spelers. Dat men Gakpo probeerde te verkopen in augustus is een actie (waar je het niet mee eens hoeft te zijn) die te begrijpen is, maar toen dat niet doorging zei Cody zèlf dat hij dit seizoen zou afmaken bij PSV. Dan ga je als RvC niet als de kans komt hem te verkopen in de winterstop dit alsnog aanmoedigen. Ik snap dat het financieel plaatje op orde moet zijn, maar zowel Cody als Madueke hadden voor dezelfde (of misschien wel hogere) bedragen verkocht kunnen worden einde seizoen. Wellicht heeft dit ons de titel gekost (ik heb geen glazen bol).
De noodgreep in de winterstop, Silva en Hazard halen was een risicovolle en heeft mi. niet tot meer waarde voor de selectie geleid.
Kortom, RvC en directie hebben wmb. een zware onvoldoende gescoord dit seizoen, en als we zondag niet minimaal gelijk spelen kan het seizoen als zwaar mislukt gezien worden en kunnen we weer vanaf 0 beginnen, aangezien ik vermoed dat RvN al besloten heeft op te stappen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Er is inderdaad door de RvC en Brands een fout gemaakt om weer een onervaren trainer aan te stellen. (blijkbaar heeft men niet genoeg geleerd om van v Bommel aan te stellen als onervaren trainer) Echter RvN had in eerste instantie aangegeven nog niet als hoofdtrainer aan de slag te willen gaan maar heeft zich om laten praten. Is natuurlijk ook RvN aan te rekenen. De resultaten met Gakpo en Madueke de eerste seizoenshelft waren minder dan de tweede seizoenshelft zonder deze twee spelers. Geen kampioen of 2de worden heeft weinig met de verkoop van deze spelers te maken. PSV heeft alles aan zichzelf te wijten. Nu 2de worden of seizoen is helemaal mislukt en kunnen we alweer gaan bouwen.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zo, dat duurde ook niet lang dat RvN opstapte na mijn bericht hierboven. ;)
Serieus: er speelde al wat langer iets dat het niet boterde en dat RvN niet tevreden was naar wat ik hoorde via-via.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bayern brobbey doeki espn feyenoord gerets izecson koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario santos schouten skipper tillman vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst