Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Ook wij zijn verrast door de mededeling dat Ruud stopt'

24 mei 2023 16:12
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Ook wij zijn verrast door de mededeling dat Ruud stopt"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van woensdag heeft Marcel Brands meer uitleg gegeven over het vertrek van Ruud van Nistelrooij. De algemeen directeur was verrast dat Van Nistelrooij besloot om op te stappen. "In de afgelopen weken zijn er een aantal gesprekken geweest met Ruud over een aantal interne zaken en problemen", aldus Brands. "In het begin was dat meer gerelateerd vanuit de staf, maar later kwam dan ook uit de spelersgroep. Om een misverstand te voorkomen: wij hebben de spelers daarbij verwezen naar de trainer."

Brands ging verder: "Gisterenavond hebben we op verzoek van Ruud een gesprek gehad. Hij had 's ochtends al een gesprek gehad met Earnest. Dat was in onze ogen een goed gesprek, waarbij we gezamenlijk tot de conclusie kwamen dat we vandaag de selectie toe zouden spreken, dingen zouden delen en af zouden spreken zodat de volledige focus op AZ zou gaan. De problemen die erkend en herkend waren, zouden voor na het seizoen zijn."

Earnest Stewart kreeg woensdagochtend als eerste van Van Nistelrooij te horen dat hij wilde stoppen. "Marcel was toen nog op de Academy bezig. Hij was voor zo'n 200 personeelsleden wat aan het vertellen. Ik heb hem meteen ingelicht", zo gaf Stewart aan. "In de tussentijd heeft Ruud de spelersgroep en staf meteen ingelicht. Daarna heb ik ook met ze gesproken en hebben we rustig met elkaar kunnen zitten. Fred heb ik daarna gevraagd om zondag op de bank te zitten in deze moeilijke tijd voor PSV. Na gisterenavond was dit heel verrassend na hoe wij uit elkaar waren gegaan."

Volgens Brands waren de eerste zorgelijke signalen toen André Ooijer en Fred Rutten beiden hadden aangegeven te willen stoppen. "Daar hebben we met Ruud ruim voor de bekerfinale al over gesproken. Ook naar de toekomst hoe we dit konden oplossen", zei hij daarover. "Daarna kwamen er ook signalen vanuit de groep, maar daarop hebben we direct gezegd dat als er signalen uit de groep komen, deze met de trainer besproken moeten worden. Ook dat is voor de bekerfinale nog gebeurd. Anderhalve week na de bekerfinale is dat naar ons teruggekoppeld en dat is wat er is gebeurd."

De algemeen directeur zei daarbij dat er al volop werd gekeken naar het nieuwe seizoen. "We waren bezig met het inrichten van een nieuwe staf en de selectie. Natuurlijk benoem je dan ook deze dingen, maar in onze ogen was daar wel een oplossing voor om gezamenlijk de juiste koers te vinden", reageerde Brands daarop. "Wij hebben alles geprobeerd om met Ruud verder te gaan. Afgelopen weken zijn we alleen maar in gesprek geweest over hoe de staf er volgend jaar uit gaat zien en welke spelers we wel en niet gaan aantrekken. Binnen de club is er niemand ook maar één procent bezig geweest om niet verder te gaan met Ruud."
Tags

brands bekerfinale nistelrooij earnest gisterenavond stewart academy benoem erkend gerelateerd herkend inrichten interne koers misverstand ooijer personeelsleden rutten teruggekoppeld tussentijd zorgelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wat een zooitje...
+1/-0

1 jaar geleden
Zojuist persconferentie gevolgd. het kan m.i. niet anders dan dat Ruud te weinig draagvlak bij de spelers heeft ervaren. Het bestuur steunde hem wel degelijk.
Maar zou hij nu echt denken dat door op te stappen hij PSV helpt voorronde Champions League te halen? Is er nu geen sprake van de groep in de steek laten?
Veel vragen blijven. Wanneer doet Ruuud - hopenlijk zonder die belachelijke pet - zijn mond open? Na zondag hoop ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop juist dat hij het even laat gaan. Alleen maar verliezers hier.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lekker boeiend wat iemand wel of niet draagt of opheeft
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heb jij een pet-fobie of iets dergelijks?
+2/-0

1 jaar geleden
Naar aanleiding van de persconferentie lijkt het alsof RvN een emotionele beslissing heeft genomen. Dat werpt toch een ander licht op de zaak mijns inziens.
+4/-0

1 jaar geleden
Heb jij een pet-fobie of iets dergelijks?
+1/-0

1 jaar geleden
Marcel, of je bent schijnheilig, ofwel je bent naief.
+1/-0

1 jaar geleden
Het blijft jammer hoe dit verlopen is. Ruud is een beginnende trainer, hier hield het bestuur ook rekening mee. Natuurlijk ga je in gesprek met spelers als ze daarom vragen, je verwijst zo terug naar de trainer. PSV wilde dus wel ontwikkelen. Nu er gelekt is wilde hij blijkbaar niet meer verder.
Hoe nu verder, snel voor een ervaren trainer gaan. Ik zeg Peter Bosz halen of anders Pascal Janssen van AZ. En nooit meer voor een beginnende trainer gaan die als speler groot was. Dit kun je als topclub niet permitteren. Laat een clubicoon elders vlieguren maken voordat ze als ervaren trainer het bij PSV proberen.
+5/-0

1 jaar geleden
Eerder dit seizoen : RVC zegt vertrouwen op in J de Jong. Marcel gaat praten met de betrokkenen en is ervan overtuigd dat de problemen uit de wereld zijn en dat we weer verder kunnen. De volgende dag wordt hij verrast door de mededeling van John dat hij opstapt.
Momenteel : Spelers / TS zeggen min of meer vertrouwen op in Ruud. Marcel gaat praten met de betrokkenen en is ervan overtuigd dat de problemen de wereld uit zijn en dat we weer verder kunnen. De volgende dag wordt hij verrast door de mededeling van Ruud dat hij opstapt.

Daarnaast hebben we natuurlijk nog de soap rond Gakpo. (Hield De Jong de transfer nu tegen in de zomer, de hele directie of toch Gakpo zelf). Het verkopen van twee steraanvallers tijdens het seizoen....

Bovendien hoor ik Ruud toch zeggen dat hij steun binnen de club miste. Ik hoor hem niet zeggen : Dank aan de directie die altijd achter me is blijven staan. En ik herinner me wel het verhaal van Ruud dat dit nu eenmaal te verwachten is als je je beste spelers tijdens het seizoen laat gaan. Leek me toch ook een aanval op de directie.

En nu beweert Marcel weer dat niemand binnen de directie ook maar 1% overwoog om na dit seizoen niet verder te gaan met Ruud. Heel vreemd, als je ziet hoe dit seizoen toch grotendeels mislukt is. Ik zeg dus niet dat dat Ruuds schuld is, maar dit soort opmerkingen moet je maken na de eindevaluatie en niet van tevoren. Of je na dit seizoen was doorgegaan had van je evaluatie af moeten hangen.

Brands mag ook wel eens heel kritisch naar zijn eigen functioneren kijken. Tuurlijk kunnen we nu ook niet nog eens zonder directeur, maar een blik of wat in de spiegel kan geen kwaad.
+3/-0

1 jaar geleden
Marcel brands….., dat dit mislukt is was een gok… ok, dat kan, maar net als bij van bommel, die jij ook nog aangesteld hebt voor je vertrek, ook een gok, wil je nu ophouden met deze experimenten? Word een beetje zielig zo, vind je zelf niet? Je kunt zeggen, ook wij als supporters, over aankopen van John de Jong, ja , Die waren niet altijd ok…. Maar John kon wel een fatsoenlijke nw trainer aanstellen…. Laat marcel dat nou ook eens een keer doen in samenspraak mer Ernie, die hier, aan deze situatie natuurlijk nog niets aan kan doen, maar marcel….Just Do It…., denk Duits….
+1/-0

 
Dit is onzin. Brands was al ruim een maand weg toen Van Bommel werd aangesteld.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is niet waar, marcel heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat Van Bommel kwam, net als Dumfries en Angelino, die transfers heeft hij afgerond idm aanstelling van bommel
+1/-0

 
Onzin. Toen Brands vertrok was Cocu nog gewoon trainer. In mei werd bekend dat Brands naar Everton ging, terwijl Cocu eind juni pas vertrok toen hij door Fenerbahce werd benaderd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is natuurlijk het makkelijkst om Brands nu van alles de schuld te geven.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben ik nu de enige die er moeite mee heeft dat ze het in de media nu steeds hebben over 3 PSV iconen die de club verlaten hebben. Ruud en Mark zijn PSV iconen, ik zou John de Jong toch echt geen PSV icoon willen noemen.
+1/-1PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bayern brobbey doeki espn feyenoord gerets izecson koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario santos schouten skipper tillman vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst