Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil nieuwe invasie voorkomen, Peter Bosz wil per se landstitel'

7 juni 2023 09:24 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil nieuwe invasie voorkomen, Peter Bosz wil per se landstitel"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV komende zomer een zelfde situatie als met Roger Schmidt wil voorkomen. Toen de Duitse trainer drie jaar geleden naar Eindhoven kwam zorgde dat in de spelersgroep en de trainersstaf voor een behoorlijke invasie. Dat wil PSV nu niet nogmaals meemaken. Het aantal stafleden dat Bosz wil meenemen is voor de club wel te overzien.

Op moment als er een akkoord wordt bereikt zal in ieder geval Rob Maas als assistent meekomen. Daarnaast wil Bosz ook Terry Peters als fysieke trainer meenemen.

Qua spelersgroep is er nog niets bekend hoe Bosz dat voor ogen ziet. Wel heeft hij in gesprekken met de clubleiding aangegeven komend seizoen per se kampioen te willen worden. Van een tussenjaar of een opbouwjaar mag voor hem geen enkele sprake zijn.

PSV heeft geld om deze zomer te investeren, maar wil wel minder afhankelijk gaan worden van transferinkomsten. De afgelopen jaren werd ieder seizoen begonnen met een 'min' van 40 tot 45 miljoen euro. Via transfers of Europese inkomsten. PSV wil dat bedrag omlaag hebben en daar is afgelopen seizoen een begin meegemaakt.

Alleen van Stijn Spierings is bekend dat PSV ver is met de gesprekken, maar een officiële aanbieding moet nog volgen.

Meer op ED.nl
Tags

bosz invasie landstitel maas meekomen opbouwjaar overzien peters roger schmidt spierings stijn terry transferinkomsten tussenjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Bosz heeft gelijk en psv eindelijk verstandig goede afspraken maken hoe we kampioen moeten worden en verstandige aankopen doen .....Kan een mooi seizoen worden met Peter......
+1/-0

1 jaar geleden
Klinkt als een gigantische valkuil waar je niet zomaar in moet trappen. Het is topsport, je kan niet "per se" kampioen worden. Als sportorganisatie moet je in ieder geval geen beleid voeren waarbij je "per se" kampioen moet worden.

Dit komt ook niet op mij over alsof hij van plan is voor langere tijd te blijven. Eerder als een klein kind... Toch maar verder kijken dan? Je moet ook niet willen om weer bij voorbaat voor een trainer te gaan die waarschijnlijk maar 2 jaar blijft. Ben nog altijd verbaasd dat Schmidt weer zo snel weg was, dat schiet toch niet op.
+4/-7

 
1 jaar geleden
Om nou meteen te zeggen dat je 6 keer kampioe wil worden voordat je aangesteld wordt is ook wat raar.
+8/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Idd @henkiehenk, je kunt best een 'invasie' hebben als je een LT-planning maakt.... en het dan ook maar uitvoert. Vorig jaar is echter het LT-plan rücksichtlos overboord gekieperd en nu is de pavlov-reactie dat er géén LT-plan meer komt. Ik vind het totaal mis-management van PSV, en word hier ook niet blij van als ik dit lees.
+2/-4

 
Dit is ook wel een heel extreem geval van lezen wat je wil lezen. Bosz zegt dat hij komend seizoen per se kampioen wil worden en de conclusie is dus dat PSV geen lange termijnplan heeft :I
+7/-2

 
1 jaar geleden
Goed lezen, 'persé kampioen worden' is niet in tegenspraak met een LT-plan. Wil je een LT-plan lanceren zal er idd. veel moeten veranderen. Er is veel fout gegaan dit jaar door mismanagement, daar zouden wel wat mutaties kunnen plaatsvinden. En, met deze selectie kun je niet op de Bosz-methode spelen zonder dat je vaak het deksel op de neus zult krijgen in een wedstrijd. Kortom, hoe je het ook wil noemen 'invasie' of niet als de Bosz-methode onderdeel zou zijn van het LT-plan, moet er veel veranderen.
+1/-0

 
Maar jij hebt de conclusie al getrokken dat er helemaal geen lange termijn plan meer komt? :huh
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je hebt gelijk, ik zet het zwaar aan en kan dat idd. niet zeker weten, maar ik heb er wel mijn twijfels over. We gaan het zien :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Laten we even rustig afwachten. Ik heb het team liever niet te ver vooruit omdat de gaten achterin dan te groot kunnen worden, maar ik verwacht wel veel beter voetbal dan onder RvN.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Schmidt ging weg omdat de voorwaarden voor topsport niet aanwezig was. Hij had ook wel door dat het met de Jong en Gerbrands eerder amateuristisch dan topsport was helaas. Twee x voorronde CL zonder tweede spits, een overvloed aan miskopen, geen rechtsback in zijn selectie en niet de nodige versterkingen om kampioen te kunnen worden in de winter. Aan Schmidt heeft het niet gelegen, die had wel de juiste mentaliteit.
+10/-1

1 jaar geleden
Is toch eigenlijk te absurd voor woorden dat je ieder seizoen met -€40 miljoen begint! Neem aan dat we dit jaar inderdaad met een grote plus beginnen
+2/-1

 
Uiteraard begin je nu weer met een dikke min. Alleen je schrijft nu dit seizoen wel zwarte cijfers door de transfers van (onder meer) Gakpo en Madueke, waar je neem ik aan op doelt.
+2/-1

1 jaar geleden
Als Bosz per se kampioen wil worden dan zal hij uit de spelersgroep moeten persen wat erin zit.... Wedstrijden tegen op papier mindere tegenstanders moeten gewonnen worden.
Het wordt eens tijd dat er gelecteerd wordt op mentaliteit.
+6/-0

 
1 jaar geleden
ER zijn veel wedstrijden gewonnen op mentaliteit dit jaar.
Kwaliteit van het veldspel viel tegen.
+1/-0

1 jaar geleden
Vraag me af of er zoveel versterkingen gehaald moeten worden. Bosz speelt beetje hetzelfde voetbal als Schmidt. Hoog druk zetten, verdediging ver vd goal. Teze/Boscagli waren wat mij betreft daarvoor een goed duo. Boscagli is goed in de onderschepping en Teze heeft snelheid. Beiden kunnen ook goed passes tussen de linies doorgeven. Teze haalde toen zelfs t NL elftal. Obispo is ook goed bruikbaar als vervanger, dus heb je alleen een sterke Rechterverdediger extra nodig, maar dan wel graag type Alex, Stam, Moreno, Nielsen.
RB hebben we dan Mwene/Sambo en LB V Aanholt/Mauro jr. Daar zit nog genoeg potentie in.
Op t middenveld is 1 verdedigende middenvelder nodig, ervan uitgaande dat sangare vertrekt. Guti lekker aan zijn contract houden. Past prima bij t Bosz voetbal. Samen met Veerman en Xavi op t middenveld. Hebben we alleen Til nog achter de hand, dus daar mag nog wel wat bij. liefst ervaren middenvelders.
Voorin is het allemaal krap. De Jong gaat niet meer 45 wedstrijden per seizoen 90 minuten spelen, dus daar moet versterking komen. Van Duijven is talentvol maar nog erg jong en lijkt me meer een counterspits te worden. Bakayoko is ook talentvol, is gegroeid afgelopen jaar, maar moet nog beter en links hebben we alleen El Ghazi.
Of te wel een complete voorhoede kopen is wel hard nodig.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Zit wel iets van waarheid in, alleen was volgens mij een van de zwakkere punten van Teze juist de passing ….
Van mij mogen ze iemand anders voor hem halen … heeft zich in de afgelopen jaren gewoon niet genoeg bewezen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heel snel Manhoef van Vitesse ophalen als concurrent voor Bakayoko, en dan vrees ik dat Manhoef eerste keus gaat worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Als ik het goed lees stel je voor om dus met eenzelfde verdediging te spelen als de afgelopen jaren. Met Teze & Boscagli centraal en de backs die we ook al een tijdje hebben?

In mijn ogen kunnen we dan tijdens de kerst alweer concluderen dat er opnieuw gefaald is. Organisatorisch / verdedigend is het kwalitatief gezien gewoon niet goed genoeg, al een aantal jaren. Daar móét geïnvesteerd worden, want ook de absolute toptrainers zoals Guardiola gaan in mijn ogen met de huidige groep niks kunnen bereiken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met Mwene en Sambo op rechts is wat mij betreft ook een te groot risico. Mwene vind ik niet goed genoeg, leuk als reserve. Van Sambo moeten we het nog gaan zien. Nieuwe rechtsback moet er gewoon komen. Tese is prima als wissel maar voor de basis zou ik ook meer kwaliteit halen. Boscagli vond ik voor z'n blessure gewoon basis materiaal die mag het weer proberen. Links van Aanholt en Mauro is prima. Ramalho en Obispo zou ik verkopen en daar wel wat nieuws voor halen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zoiets moet je ook zeker niet toelaten bij een trainer die 3x op rij ergens ontslagen is.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nou, je kunt het ook anders zien … misschien is hij juist ontslagen omdat hij weinig of geen zeggenschap (mbt spelers aankopen) heeft gehad bij die clubs, en daardoor niet goed presteerde?!
Dit wil hij natuurlijk koste wat kost weer voorkomen … en dat is naar mijn mening zijn goed recht.
+2/-1

1 jaar geleden
Beetje de omgekeerde wereld.
Volgens mij stelt een club een bepaalde eis/doel, bijvoorbeeld de landstitel.

Wanneer de club dat is doel heeft, kan de trainer aangeven wat hij nodig acht om dat te bereiken.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij geeft Bosz aan dat hij niets wilt weten van een tussenjaar o.i.d.
Als PSV zijnde moet je dan altijd uitspreken voor het kampioenschap te gaan.

Op zich een best logische uitspraak als je het mij vraagt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Weet ik ook, en als je het artikel leest snap ik dat.
Alleen de titel leest an sich vreemd weg
+2/-0

 
1 jaar geleden
Bosz: ik eis dat PSV kampioen wordt!
PSV: nou nee dat is niet acceptabel
Bosz: OK, tweede?
PSV: misschien
+3/-1

1 jaar geleden
Een "invasie" voorkomen... wie bracht Schmidt dan allemaal nog meer mee toen hij naar Eindhoven kwam? Hij had ook al "PSV-assistenten". Kan me niet voorstellen dat hij veel meer dan 3 man meenam toen hij in dienst kwam.

Dat Bosz geen tussenjaar wil, kan ik goed begrijpen. Een landstitel eisen, kan natuurlijk niet, maar hij kan wel eisen dat er een groep staat die kampioen kan worden. En de huidige groep, ondanks dat we er in 2022 dichtbij waren en in 2023 voornamelijk door eigen stommiteiten naast de titel grepen, is al 5 jaar niet in staat om kampioen te worden.

Oftewel, ik denk dat het heel goed is dat Bosz zich hard opstelt en als PSV hem niet kan bieden wat hij nodig denkt te hebben, dan zegt dat wel iets over de mogelijkheden en ambities die dit PSV echt heeft.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Schmidt kwam wel degelijk met een hele Duitse invasie.
Tot aan koks aan toe.
+1/-0

1 jaar geleden
Heel verstandig, ik vind dat als de nieuwe trainer is aangesteld, er snel een paar nieuwe spelers moeten worden aangetrokken verder moet de trainer snel de selectie screenen en aangeven aan de directie welke spelers mogen blijven en welke mogen vertrekken, verder hoop ik dat er een aantal talenten de kans krijgen komend seizoen
+2/-0

1 jaar geleden
En wat als we onverhoopt geen kampioen worden? Ontslaat Bosz dan het bestuur?
+3/-0

1 jaar geleden
Ik snap wel dat Peter Bosz ‘persé’ kampioen wil worden. Hij wil namelijk ook een keer ervaren hoe dat is. Probleem is dat Peter Bosz op zijn ‘Peter Bosz’ kampioen wil worden omdat hij zo flexibel als een koevoet is. En dan heb je een extreem goede verdediging nodig, maar die zal dan wel gekocht moeten worden. En dat wil de club dan weer niet, die willen minder afhankelijk worden van transferinkomsten, dus minder uitgeven. PSV/Peter Bosz lijkt mij een ongelukkige combinatie.
+3/-0

1 jaar geleden
Hahaha, de trainer die overal is ontslagen wegens het niet halen van de doelstellingen wil kampioen worden. Ik heb geen enkel vertrouwen in deze naieve trainer, past niet bij PSV.
+1/-0

 
Dat moeten we niet hebben nee, een trainer die kampioen wil worden :I
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben benieuwd of Brands en Stewart het er met Bosz over hebben waarom hij overal de doelstelling niet heeft gehaald en hoe dit te voorkomen is bij PSV. Leuk dat Bosz iets wil maar zijn 'wil' en uitgevoerde tactiek heeft niet of nauwelijks succes en prijzen opgeleverd....
+1/-0

 
Overal de doelstellingen niet gehaald? Dan zou ik toch nog maar eens kijken bij welke clubs hij heeft gezeten en wat hij heeft gepresteerd. Bij zijn laatste drie clubs is hij inderdaad ontslagen, net zoals begin deze eeuw bij De Graafschap. Dat is heel iets anders als 'overal' wat hier constant wordt geroepen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik teken voor een europa-league finale.
+1/-0

1 jaar geleden
Een landstitel is niet te koop. Selecteer op karakter en smeed een team. Zie Feyenoord.
+1/-0

1 jaar geleden
Klinkt goed. Er wordt alleen maar gesproken over aanvallers of aanvallende middenvelders, maar ze vergeten, dat de gehele achterhoede inclusief keeper vervangen moeten worden, om kans te maken om een eventueel landskampioenschap
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi