Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clausule Xavi Simons lager dan 12 miljoen euro'

16 juni 2023 07:34 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

"Clausule Xavi Simons lager dan 12 miljoen euro"; image source: Pro Shots

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de clausule in het contract van Xavi Simons lager dan de 12 miljoen euro die in de Nederlandse media wordt gemeld. Dat heeft de Italiaan aangegeven tegenover PSG Report. "Ik vertel jullie deze exclusieve informatie. PSG heeft een terugkoopclausule, maar dat is niet voor 12 miljoen euro", aldus Romano. "Het is minder dan dat. Het is een zeer, zeer goedkope terugkoopclausule."
Tags

simons xavi psg romano terugkoopclausule fabrizio italiaan report transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
So what? In allerlei media lees ik iedere keer weer dat PSG een optie heeft etc., maar de beslissing ligt toch gewoon bij Xavi zelf?! Althans dat was mijn gedachte achter die clausule …
+6/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat was mijn gedachte ook inderdaad. Steeds maar weer die mensen en bronnen die denken met groot nieuws te komen. Lijkt mij ook dat de beslissing bij die jongen zelf ligt en als je kan kiezen tussen bank zitten bij PSG of iedere week beslissend zijn bij PSV en dan een prachtige transfer maken, ik neem aan dat hij daar verstandig genoeg in is.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Speaking to PSV TV, Simons confirmed the clause, “It is true that I have a clause, but it is a clause between me and PSV. Not between me and Paris Saint-Germain. It’s a clause that, if I wanted to go to PSG, I could leave for a certain amount at the end of the season,”

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1050379/simons-komt-met-uitleg-over-clausule-het-zit-niet-in-mijn-hoofd.htmllink

Zijn eigen woorden in Oktober
+4/-0

1 jaar geleden
Triest figuur die Romano, lijkt wel een klein kind "ik weet iets wat jullie niet weten, zal ik het zeggen?". Het is zijn verdienmodel, vaak lult hij maar wat.
+8/-0

1 jaar geleden
Even een gedachten kronkel....

Stel PSG kan hem voor 12M oppikken.. biedt hem een dubbel salaris aan met een dikke tekenbonus van een paar M .. en verkoopt hem weer over een jaartje... Voor minimaal 60M....

Denk niet dat Xavi dan 2x nadenkt en direct tekent bij PSG.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Denk dat dat wel mee valt, hij wou daar weg omdat hij wou spelen en hij weet dat hij daar waarschijnlijk weinig tot niet zal spelen. Hij lijkt me verstandig genoeg om te weten dat als hij speelt en zich ontwikkeld, dat hij ook genoeg verdient in de nabije toekomst.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk het wel aangezien Xavi zijn keuze louter maakt op basis van zijn sportieve ontwikkeling. Een jaar in de vergetelheid raken bij PSG is voor niemand goed. Xavi verknalt wellicht zijn toekomst (in ieder geval het gigantische momentum waar hij in zit) en kan weer helemaal van kiet af aan beginnen. En PSG zal hem nooit voor 60 miljoen kunnen doorverkopen als Xavi weer een jaar op de tribune zal gaan plaatsnemen in Parijs
+4/-0

 
1 jaar geleden
Even een realistische gedachten kronkel...

Het oude management van Xavi Simons van die overleden pizza bakker heeft zichzelf in een uitstekende positie gemanouvreerd met die clausule en houdt zo de touwtjes in handen. Waarschijnlijk wordt het een nieuw opgewaardeerd contract zoals Doneyl Malen dat ook had en 25% van de opbrengst naar Xavi Simons gaat.... Iedereen blij.... au revoir PSG
+1/-0

1 jaar geleden
Er is nog een ander probleem met deze clausule en dat is dat PSV er weinig aan kan doen als een andere club met Xavi en PSG een afspraak maakt hem voor 20M plus dikke teken bonus te kopen.

Anyways, Xavi heeft zoals ik het kan zien de touwtjes in handen.
Dus dan denk ik dat PSV gewoon een goede deal met hem moet maken over % dat hij krijgt bij een transfer boven 12M of whatever bedrag.

We kunnen trouwens niet de hele zomer wachten en een team bouwen rond onzekerheid.

(By the way, dit moet het meest besproken contract zijn ooit. Na dat van Bosman:)
+2/-1

 
1 jaar geleden
Heb jij de clausule gezien dan? Misschien staat er wel “12M afkoopsom + verplicht in het PSG contract opnemen dat ze je niet mogen verkopen (of verhuren) binnen X jaar.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nee bever, ik heb het contract niet gelezen. Ik maak net als iedereen hier en in de media mijn comments op basis van wat ik gehoord heb.

Heb jij het gelezen?
+1/-0

 
Dat is wel wat Rik Elfrink al een paar keer heeft gemeld. Als hij naar PSG vertrekt mag hij binnen een jaar niet verkocht of verhuurd gaan worden.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Okay dank voor de bevestigingen. Dan is mijn post niet correct.
Gelukkig.

Alsnog goed om er met Xavi snel uit te komen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat mag dus niet, dat is al eens bevestigd door iemand, meen Brands.
+2/-0

 
 
1 jaar geleden
Volgens mij mag je volgens de regels gewoon niet twee keer in 1 transferwindow van club wisselen. Als hij deze zomer dus naar PSG vertrekt dan kan hij dus pas in januari ergens anders dan bij PSG speelgerechtigd zijn
+1/-0

1 jaar geleden
Het zal enerzijds heel zuur zijn als die voor een heel klein bedrag weer weg is, maar dan nog hebben we voor een jaar lang erg genoten van hem (en transfervrij) en zonder hem waren we denk ik geen 2e geworden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja zo kun je het ook zien. Creatief contract om te kunnen genieten van een speler die je anders niet kan hebben
+2/-0

1 jaar geleden
Als PSG hem voor 12 miljoen kan terughalen, zat ie nu al in Frankrijk.
12 miljoen is echt een lachertje van een bedrag voor de beste spelers in de eredivisie van het afgelopen jaar.

Oftewel, er klopt waarschijnlijk niets van. Lijkt me ook volstrekt onlogisch op het moment dat een speler transfervrij weg gaat. Daarnaast zal Simons ook echt niet terug gaan tenzij hij speelgarantie gaat krijgen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat het wel klopt; waarom zou Brands het anders toegeven? Punt is dat Xavi bepaalt. Als hij bij PSG de garantie heeft op een basisplaats, dan zie ik hem nog wel vertrekken. Maar goed, die garantie gaat hij, gelukkig voor ons, vast niet krijgen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Misschien niet helemaal duidelijk door mij opgeschreven, maar dit bericht gaat erover dat de ‘macht’ bij PSG ligt. Hetgeen mij dus zeer onwaarschijnlijk lijkt, omdat ze anders al wel actie hadden ondernomen.

Daarnaast denk ik ook niet dat PSG garanties gaat geven, al weet je het maar nooit met die club..
+3/-0

 
1 jaar geleden
De macht ligt toch nooit alleen bij een club, het is neem ik aan niet zo dat ze zijn transferrechten terug mogen kopen zonder dat Xavi daar daadwerkelijk een contract tekent. Xavi heeft dus altijd het laatste woord. Maar stel Arsenal heeft 60 miljoen voor hem over dan heeft PSG dat in principe ook wel voor hem over. Zij kunnen hem dan hetzelfde salarisaanbod doen als Arsenal + 20 miljoen tekengeld en dan zijn ze alsnog 28 miljoen goedkoper uit dan Arsenal zou zijn.
+1/-0

JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zei het al vanaf het begin, het verhaal dat PSV schetste is veel te rooskleurig.
Dit is al de 4e of 5e keer dat er iets in het nieuws komt en elke wordt het verhaal weer een stukje minder gunstig voor PSV. Net als met Angeliño en Alex destijds.


Neem nou maar aan, hij gaat gewoon weg voor een fooi. Er gaat echt wel een constructie zijn waarin PSG hem kan overnemen, heel veel geld geeft en kan doorverkopen/huren voor tientallen miljoenen meer, als ze hem zelf al niet willen.

Of als Simons er mee akkoord gaat, dan sluit PSV een nieuw contract af waar Xavi heel veel geld aan overhoud (bv 25% van de transfersom volgend jaar o.i.d.).
+1/-1

1 jaar geleden
Indien Xavi terug wil naar PSG lekker laten gaan. Bij PSV heeft hij gegarandeerd veel speelminuten wat nodig is voor het Ned 11tal. Hier kan hij zich nog verder ontwikkelen en PSV wil zelfs een 11tal om hem heen bouwen. PSV biedt / heeft alles (zelfs misschien wel CL) dus veel meer dan de bank warmhouden bij PSG.
+2/-0

1 jaar geleden
We kunnen pagina's vol schrijven, maar we moeten gewoon afwachten.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi