Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons onderweg naar PSG

16 juli 2023 09:50
Foto: Pro Shots

<b>Xavi Simons onderweg naar PSG</b>; image source: Pro Shots

PSV-sterspeler Xavi Simons heeft het trainingskamp van de Eindhovenaren verlaten en is onderweg naar Paris Saint Germain. Aldaar is de bedoeling om zijn transfer naar de Franse club rond te maken. PSG kan de jonge aanvaller voor een relatief gering bedrag van ongeveer 6 miljoen euro van PSV overnemen, vanwege een clausule in diens contract.

De Eindhovense club stelde deze zomer nog alles in het werk om Xavi te bewegen zijn contract te verlengen en van de clausule af te komen. De Fransen lichtten echter de optie en slaagden erin de jonge aanvaller over te halen voor hun te kiezen.




Tags

xavi psg simons gering lichtten slaagden trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Zat er aan te komen.
Realiteit is dat deze speler te goed was voor Psv.
En zullen vast weer andere spelers opstaan die ons gaan verassen.
Er is iig duidelijkheid nu en ben benieuwd we zijn vervanger wordt.
+3/-1

10 maanden geleden
Em daar komt ie op de bank terecht en is het einde Oranje voor hem.
Jammer
+4/-1

 
10 maanden geleden
Denk ik dus ook, had hem slimmer ingeschat maar nu er zekerheid is kan PSV wel door met bouwen.
+3/-0

10 maanden geleden
Xavi weg.. Dan kiest hij dus voor het geld en een plek op de bank, had verwacht dat hij slimmer was. Dus PSV deed alles om hem te pleasen, nummer 10 gegeven etc. Het was mooi hem hier een jaar te hebben maar niemand is groter dan de club, ook Xavi niet. Nu is er duidelijkheid en kan PSV echt gaan bouwen aan een team zonder hem.
+4/-0

10 maanden geleden
Dachten we goud in onze handen te hebben, bleek het pure stront te zijn. Van mij mag PSV stoppen met clausule-contracten. We zijn geen etalage! Neem een voorbeeld aan die Rotterdammers. Zij hebben door hoe je als Nederlandse club moet handelen. Vroeger waren wij de club met de slimme ideeën. Tegenwoordig trekken we keer op keer aan het kortste eind..... Die constatering te moeten doen doet heel veel pijn :\(
+10/-3

 
10 maanden geleden
Inderdaad een heel dom idee, iemand aantrekken die je naar de voorronde CL schiet en niks kost... alternatief was geen xavi simons
+5/-3

 
10 maanden geleden
Prima dan, vanaf nu zijn we de Passanten Sport Vereniging.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Dat is overal toch zo? Types zoals Totti en Gerrard zie je nergens meer
+2/-0

10 maanden geleden
Zonder de clausule was Simons niet gekomen. Simons had een plan en heeft deze uitgevoerd.

We hebben een paar miljoen winst en jaar genoten van Simons. PSV heeft flinke aanbieding gedaan, ze konden niet meer doen. Het is goed zo.

Graag meteen bieden op De Ketelaere.
+10/-4

 
10 maanden geleden
Maar die zal ook vast een plan hebben....
+2/-0

 
10 maanden geleden
Doe eens niet zo verbitterd. We zijn allemaal zwaar teleurgesteld.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Je hebt gelijk. Het is inderdaad maar een spelletje.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Verbittering komt omdat de spelers de clubs gebruiken als een treinstation. De betekenis van een voetbalclub/familie leeft alleen nog bij de supporters.
Ik ben trouwens wel verbaast want ik denk dat nog een jaar ED met vCL het beste voor zijn ontwikkeling zou zijn geweest. Zo volwassen was zijn gedrag nou niet.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Is toch niks nieuws onder de zon.
De ultieme move vond in 1983 al plaats,toen ene oer-ajacied naar feyenoord overstapte.
+1/-0

10 maanden geleden
Toch een jaar plezier van mogen hebben.. ben enorm benieuwd hoe zijn carrière zich verder gaat ontwikkelen vanaf dit moment.
Gaat hij spelen bij PSG, of is dit een financiële keuze..
+3/-1

 
10 maanden geleden
Hij kan ook verhuurd worden volgebs vi
+1/-0

10 maanden geleden
Eindelijk duidelijkheid.

Dan moet hij het bij PSV wel heel somber inzien want bij PSG gaat hij denk ik niet heel veel spelen.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Bedankt voor de mooie momenten, je goals en de tweede plek Xavi! Wel jammer dat je deze keuze maakt, wellicht was de trainer (rvn) te belangrijk?
+2/-1

10 maanden geleden
klasbak die ik het in Parijs ook wel zie redden,met nog meer weerstand kan hij verder groeien.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Daar ben ik het dus niet mee eens. Bij Oranje kon hij al niet mee (nog niet), laat staan bij psg. Daar lopen betere spelers rond dan bij Oranje.
Hij mag op het bankje gaan plaatsnemen.
+3/-0

10 maanden geleden
Wat een domper voor PSV... Bedankt voor een goed jaar Xavi. Bedankt dat je de club die jou sportief alle kansen gaf nu financieel de kans geeft door te groeien. Maar niet heus. Wat moet je ook verwachten van een jonge knul die gewoon de kop gek gemaakt wordt door PSG. Het gaat om zoveel mogelijk geld verdienen. Ik hoef hem hier niet meer te zien... PSV moet nu fors investeren terwijl het niet veel kan en mag van de RvC. Sneu voor Bosz want hij gaat hier niet kampioen worden. PSV heeft te weinig geld...
+5/-4

 
10 maanden geleden
Dat je met weinig geld wel kampioen kunt worden heeft het afgelopen seizoen wel bewezen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Maar zij hebben een plan en een trainer die in alle rust dat plan mag uitvoeren. Iets dat bij ons al jaren niet meer het geval is. Trainers krijgen de tijd niet iets op te bouwen, eigen iconen worden zo verwaarloosd, clausulespelers lopen in en uit. Hopelijk is er voor Bosz wel ruimte.
+1/-0

10 maanden geleden
Zonde, maar snap het wel. Bedankt voor een mooi jaar, heeft ons een prima tweede plek en 6 miljoen opgeleverd. Nu weer door met de spelers die er wel zijn.
+2/-0

10 maanden geleden
Flink klote maar opstaan en doorpakken 💪
+2/-0

10 maanden geleden
Zie maar eens een goede vervanger terug te halen voor 6 miljoen. Een donkerzwarte dag voor ons en dan moet de competitie nog beginnen. Die gast heeft een salaris van 10M+ per jaar niet kunnen weigeren, ook al betekent dat de bank warmhouden. Diep en diep treurig
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Nooit meer die clausules! Hopelijk liegt PSV ook niet meer over die clausules want dit werd door jdj glashard ontkend
+3/-1

 
10 maanden geleden
Toch liever een jaartje Xavi dan eenheidsworst en middelmaat.
+4/-2

10 maanden geleden (gewijzigd)
Geld maak in de voetbalwereld heel wat kapot. Enerzijds wel te begrijpen maar hij zal in Parijs zich op 2 manieren met ‘bankzaken’ gaan bezighouden. Zonde want deze jongen is eigenlijk een liefhebber pur sang die toch de verleiding van het grote geld niet kon weerstaan. Veel geld wordt ingeruild tegen puur voetbalplezier en (voorlopig) een mooie interlandcarriere. Het geeft Peter Bosz in ieder geval meer ruimte want hij hoeft nu niet persé een team om deze jongen te bouwen. 6 Miljoen meer te besteden en doorpakken, ook zonder Simons draait de wereld gewoon door.
+4/-0

10 maanden geleden
Jammer. Ik ben benieuwd hoeveel speelminuten hij daar pakt, kennelijk heeft hij daar zelf wel vertrouwen in. Ik denk ook dat hij bij PSV te weinig perspectief zag zonder versterkingen in de verdediging. Geluiden binnen de club zijn dat er eerst spelers moeten vertrekken voor er nieuwe versterkingen aankomen, maar wie gaat dan weg uit het rijtje Teze, Obispo, Ramalho, Mwene, van de Blaak & Comenencia die geld opleveren voor PSV? Het was maar een oefenwedstrijd gisteren, maar weer na 4 minuten ligt er een tegengoal in het netje.
+1/-0

10 maanden geleden
Weer een die de Drenthe route verkiest boven een verstandig uitgestippelde planning. Zijn goed recht natuurlijk, je kan blijkbaar niet meer van spelers verwachten dat ze binding met een club voelen, dat is iets van vroeger en voor supporters. Benieuwd of het de weg naar eeuwige roem wordt of die naar vergetelheid. Neem hem wel kwalijk dat hij zo lang heeft gedaan alsof hij zou blijven, verstoord zo wel erg de voorbereiding en de plannen van PSV om een team om hem heen te bouwen.
+4/-1

10 maanden geleden
Ben ik echt de enige die hem een ondankbare hond vind!
+16/-6

 
10 maanden geleden
Aan de plusjes die je krijgt duidelijk niet, maar ik ben dit niet met je eens. Is transfervrij naar PSV gekomen en heeft deze clausule (waar PSV mee heeft ingestemd) niet voor niets laten opnemen. Dus doe niet zo kleinzerig. Ik had ook veel liever gezien dat hij was gebleven én ik had dit verwacht en verstandiger gevonden. Maar ondanks dat; ‘Xavi bedankt en veel succes in je verdere carriere’!
+8/-1

 
10 maanden geleden
Ieder z’n mening maar van mij mag die verpieteren op de tribune bij PSG
+5/-4

 
10 maanden geleden
Beetje geval van ‘mijn vriendin maakt het uit en dan ga ik haar zwart maken want ik kan het niet verkroppen!!!’. Feit is dat hij gewoon veel beter kan krijgen! Out of our league!!!
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Waar moet hij PSV dankbaar voor zijn? Wat hebben wij hem gegeven behalve een salaris, en een jaartje voetballen in de ED waar hij overal vanaf de tribunes uitgejoeld en uitgescholden wordt?

Je kunt hem helemaal niets kwalijk nemen … die jongen denkt aan z’n carrière, en hij (en z’n zaakwaarnemer) denkt dat dit de beste route is.

PSV heeft 6+ miljoen in de pocket en een voorronde CL, mede door Xavi … dus ik denk dat wij hem dankbaar moeten zijn?!
+1/-1

10 maanden geleden
Waarom heeft hij in hemelsnaam gespeeld gisteren???
+5/-0

 
10 maanden geleden
Dat vroeg ik me ook af en waarom wou hij mee naar Oostenrijk en waarom wou hij nummer 10?? Komt op mij met deze dingen over of dit een last minute besluit van afgelopen nacht was..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Onderhandelingen zijn een dingetje van zaakwaarnemers en een speler houdt zich daar verre van,wil over het algemeen pas op de hoogte gebracht worden als er zaken concreet veranderen.
+1/-0

10 maanden geleden
Hij gaat waarschijnlijk niet voor het geld naar PSG maar vanwege die nieuwe trainer die hij kent en waarin hij vertrouwen heeft.Simons stippelt zijn carrière volgens een plan uit en daarom verliet hij Barca ook.Een seizoen van hem kunnen genieten en 6.000.000 krijgen voor een speler die voor o euro kwam.Het is niet anders en PSV moet door.PSV heeft er alles aan gedaan om hem te houden maar het is helaas niet gelukt.Jammer.
+4/-0

10 maanden geleden
1 jaartje PSV...een godswonder dat bv Romario hier 5 seizoenen heeft gespeeld.
Onbegrijpelijk dat zo'n ventje alweer voor "de bank" en het geld kiest..
Bl8jf je dan wordt je well7cht kampioen, vaste waarde in Oranje en loop je volgend jaar als bepalende speler Parijs binnen...
Maar ja....nieuwe generatie..
+5/-1

 
10 maanden geleden
Toen had het grote geld (lees: oliesjeiks en investeerders) voetbal nog niet ontdekt als melkkoe. Als je, zoals ik, die tijd bewust hebt meegemaakt kun je maar moeilijk wennen aan deze.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Vrij recentelijk hadden we nog Depay en Wijnaldum die nog een jaar bleven om kampioen te worden.
Maar inderdaad....ik kan er ook niet aan wennen...
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Één voordeel : nu kan Stewart laten zien wat hij in huis heeft en hoe hij hier een oplossing voor vindt. Neem aan dat hij al een plan B en C klaar had liggen. Dat heeft Ferrari overigens ook bij de GP's maar die vergeten meestal wat de inhoud van zo'n alternatief plan was 😉
+4/-0

10 maanden geleden
Pff wat een ramp.

In de winter Gakpo en Madueke verkocht, nu Xavi en straks Sangaré nog weg en het elftal is weer helemaal afgeroomd.

Dramatisch.
+6/-1

 
10 maanden geleden
En dan te bedenken dat Bosz met dit zooitje kamikaze voetbal wil spelen.
+1/-1

10 maanden geleden
Dag Xavi Simons daag daag daag Simons.
Je pense que tu a choisi le plus mauvais choix.
Jouer au PSV ou la banque au PSG. Qu’est-ce que vous voulez? Je sais : d’argent .
Merci et au revoir
Ofwel ik zie dit als een compleet verkeerde keuze. Hij zal wel wat geen spelen maar al snel vaker banken dan spelen.
Bij ons kon hij al meer geld verdienen dan de meeste van ons bij elkaar verdienen.
Laat dan nu die Belg maar komen. Anders moeten we het doen met Til op 10.
+4/-1

 
10 maanden geleden
Til op 10.....nu wordt ik verdrietig
+2/-1

 
10 maanden geleden
Die belg heeft Milan vorig jaar 32.5 miljoen gekost.
Kan psv echt niet betalen met dat wisselgeld wat wij voor onze spelers ontvangen.
+3/-0

10 maanden geleden
Ben benieuwd hoe snel Stewart nu gaat schakelen.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Graag of helemaal niet. Mag hij straks zijn jank gezicht iedere week opzetten omdat hij weg rot op de bank bij de club die hem toch niet ziet als basisspeler!
+1/-1

10 maanden geleden
Klote, heb er gewoon geen andere tekst bij.
+2/-0

10 maanden geleden
Aderlating dit en met Lang heb je een granaat in handen. Weer een tussenjaar.
+1/-1

10 maanden geleden
Ik baal hier enorm van. Is een speler naar mijn hart. Ik zie dat met die clausule verder niet als probleem, anders was ie niet gekomen, maar ik verlang ook terug naar de tijd dat een Romario en Ronaldo een paar jaar hier spelen. Of Wijnaldum en Depay die een jaar blijven en zeggen: we worden kampioen. Mss wil ie met betere spelers trainen (kan ik me voorstellen), want de competitie in FR is niet zooo veel beter als de onze. Ik dacht qel toen V Nistelrooij er zo uitging bij ons en later Enrique bij Psg trainer werd, dat dat gevaarlijk is. Xavi groeide op in Sapnje, die twee zijn er helden.
+1/-0

10 maanden geleden
Toch jammer... Maarja het is en blijft een Amsterdammer
+1/-0

10 maanden geleden
Prima, eindelijk duidelijkheid. Nu kan PSV verder en nog enkele miljoenen aan verdiend. Houdoe.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik had ook liever gezien dat ie bleef maar met Saibari, Til en Babadi die op de deur klopt is de '10; positie meer als voldoende bezet ( voor de eredivisie dan) en dan is het nog altijd de vraag of Bosz überhaupt met een '10' wil spelen.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ja je hebt helemaal gelijk, zo heb ik er nooit naar gekeken. Ook bij een verlies van Benitez is die positie gewoon ruim bezet met Drommel, Waterman en Peersman. Als Sangare vertrekt is die positie ruim bezet door Land, vd Heuvel en Nassoh, etc. We hoeven hoeven eigenlijk helemaal niemand meer te halen alle posities zijn toch al 3 dubbel bezet. PSV heeft het gewoon fantastisch voor elkaar en de selectie ruim op orde!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage