Transparent
Inloggen
Sluiten

"PSV ontvangt maar 4 miljoen voor Xavi Simons"

17 juli 2023 14:30 - L'Equipe
Foto: Pro Shots

"PSV ontvangt maar 4 miljoen voor Xavi Simons"; image source: Pro Shots

Het Franse L'Equipe kijkt terug op de transfer van Xavi Simons van PSV naar PSG. Opvallend is dat de krant optekent dat de afkoopsom van 6 miljoen voor slechts een deel naar de Eindhovense club gaat. Zo'n 2 miljoen zou voor de speler zelf en diens zaakwaarnemer zijn en 4 miljoen voor PSV. Ten opzichte van de eerder in de media genoemde bedragen valt het uiteindelijke bedrag voor de club daarmee nóg meer tegen. Ook L'Equipe verwacht dat de jonge spits zijn carrière in eerste instantie bij Leipzig zal voortzetten. Inmiddels zouden echter ook de Engelse clubs Tottenham Hotspur en Manchester United zich gemeld hebben.

Meer op L'Equipe




Tags

simons xavi equipe leipzig optekent psg tottenham voortzetten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Haha. Joh, laat gaan. Boeiend allemaal. Zie liever berichten gericht op de toekomst.
+8/-0

10 maanden geleden
Niet te veel berichten meer hierover. Dadelijk moet er nog geld bij. Next.
+9/-0

10 maanden geleden
Gooi dat 'meest transparante club van europa' maar in de prullenbuk haha
+4/-1

10 maanden geleden
Over 2 dagen van die 4 miljoen gaat nog 2 miljoen naar xavis oma.
+3/-0

10 maanden geleden
Ik denk als we 5 berichten verder zijn dat we een tikkie uit Parijs kunnen verwachten...
+3/-0

10 maanden geleden
Volgende week moeten we nog bijbetalen als dat zo doorgaat.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik herinner me de persberichten nog: psv stunt met koop van Xavi i.p.v. huur….
In eerste instantie werd op huur ingezet. Was het huur geworden had je een jaar van hem genoten en was het nu ook klaar. Nu houd je nog een paar miljoen over. Net als met Götze. Realiteit is dat dit soort spelers psv zien als tussenstation of springplank. Willen ook niet komen wanneer ze niet eenvoudig kunnen vertrekken. PSV moet daarin meegaan of zich richten op een andere categorie spelers. Maar waar psv wel lering uit moet trekken is dat ze minder moeten lekken omtrent clausules óf er open kaart over spelen. Als supporter ben je teleurgesteld met dit soort uitkomsten. Maar andere kant van het verhaal is dat het anders niet haalbaar is, zo’n speler.
Hoe dan ook: ik heb genoten van Xavi en had dat ook gedaan bij een huur. Ik baal van zijn kille vertrek nu. Maar toch hoop ik dat psv blijft werken aan dit soort constructies om toppers binnen te halen! Alex, Angelino, Götze, xavi… ik zie dat lijstje graag langer worden al levert het niks op… en dan ondertussen nieuwe Codi’s opleiden!
En nu weer een Kaapverdisch biertje…. No stress!!!!
+12/-0

 
10 maanden geleden
Chapeau voor je genuanceerde post. Het is precies zoals je het schrijft.
+7/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens Brusje, ik heb genoten van Xavi en hoop, dan maar in een huur constructie, nog veel van dit soort parels in ons PSV-shirt te zien spelen!
+4/-0

 
10 maanden geleden
Niet helemaal waar. Zeer waarschijnlijk betaal je bij een huur een lager salaris, vaak wordt een deel nog betaald door de verhurende club. Bij een koop is er een nieuwe onderhandeling met de speler en zaakwaarnemer. Het salaris zou dus best hoger hebben kunnen liggen als destijds bij PSG. En ook al wordt een speler gratis overgenomen, de zaakwaarnemer en speler krijgen nog wel tekengeld.
+1/-0

10 maanden geleden
Als dit waar is, is het NOG dommer en naïever om te denken dat ze binnen 2 jaar de clausule niet zouden lichten.

Het wordt van naïef naar ontzettend dom van Brands om zo te denken.

Als we alle feiten vanaf het begin hadden geweten zouden we de conclusie al getrokken hebben dat het om een verkapte huurcontructie zou gaan.

Treurig.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Waarom treurig? Dan hebben we in ieder geval een gehuurde speler gehad die wél voldeed. Tis jammer dat ie weg is, maar zat er de laatste week wel aan te komen.
+1/-0

10 maanden geleden
John de Jong heeft er gewoon een potje van gemaakt als verantwoordelijke directeur. Maar hij zal niet de enige zijn die een dergelijk contract regelt. Duidelijk is dat PSV een zeer matig aankoopbeleid heeft gevoerd door de jaren heen. Wat dat betreft is de jeugdopleiding en de opbrengsten daaruit de levensader van PSV. Stewart heeft dit ook onmogelijk kunnen omkeren. PSV moet hiervan leren. Ik verwacht met de huidige mensen meer. Het kost wel tijd om wat op te bouwen.
+2/-0

10 maanden geleden
Ja we weten het nu wel. Ik ben blij dat we hem toch een jaar bij ons hebben gehad. Ik betreur het vooral dat er geen openheid van zaken is gegeven en dat ze niet de juiste verwachtingen naar de fans hebben gesteld.

Het is wat het is, en nu graag verder bouwen aan de toekomst. Er te lang bij stil staan, bereiken we ook niks mee.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk leren ze bij PSV dat ze beter meteen de waarheid kunnen vertellen of gewoon helemaal niets.
Lekker knullig allemaal.
+3/-0

10 maanden geleden
We hebben geluk gehad dat we zo'n buitengewoon talent een jaar bij PSV hebben gehad. Dit zijn blijkbaar de afspraken waarmee dit mogelijk was. Het was leuk zolang het duurde, nu weer doorrrrrr.....
+2/-0

10 maanden geleden
Treurig omdat PSV er blijkbaar altijd vanuit gegaan is dat hij niet naar PSG terug zou gaan. Dan speel je of mooi weer, of je bent erg naïef. Dat verwacht je niet als je een soortgelijke functie bekleedt.
+1/-0

10 maanden geleden
Kunnen we dit boek nu sluiten alsjeblieft?
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een beunhazen zijn / waren het toch in de directie 😵
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte