Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'PSV wijst Arsen Zakharyan af'

3 augustus 2023 17:33 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "PSV wijst Arsen Zakharyan af"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat Arsen Zakharyan een van de opties is bij PSV om het middenveld te versterken. De 20-jarige Rus speelt nu voor Dinamo Moskou en heeft inmiddels zeven interlands op zijn naam staan. Bij PSV staat hij al jaren op de radar, terwijl hij eerder deze transferperiode ook al werd gelinkt aan Ajax en Feyenoord.

Zakharyan zou zo'n 12 miljoen euro moeten kosten plus een aantal bonussen. Dinamo Moskou zou al met het Franse Strasbourg in gesprek zijn over een transfer. PSV zou zelf nog geen bod hebben uitgebracht.

Update 17:33: PSV gaat de selectie niet versterken met de komst van Arsen Zakharyan. Volgens clubwatcher Rik Elfrink is de Russische middenvelder aangeboden bij PSV, maar is dat door de clubleiding afgewezen.

Meer op ED.nl
Tags

zakharyan arsen dinamo elfrink feyenoord radar rus strasbourg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Dan zijn we dus net zo bezig als ajax.
+8/-2

 
12 maanden geleden
Dat was je vorig jaar al toen je Til kocht van Spartak Moskou
+2/-4

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt.
Wat mij betreft worden daar geen zaken mee gedaan.
+6/-5

 
12 maanden geleden
Til is een landgenoot kwam via Feyenoord en word gezien als repatrieren ?
+8/-0

 
12 maanden geleden
Dus dan sponsor je opeens niet zogenaamd de oorlog in Oekraine?
+3/-3

 
12 maanden geleden
Nee toch? Moet je hem dus terug naar Rusland sturen?
+2/-0

12 maanden geleden
Dit lijkt me een geweldige speler voor PSV. Halen die man! En ja, sport en politiek moeten wat mij betreft altijd gescheiden blijven.
+9/-9

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is een totale illusie. Sport en politiek zijn al lang en op vele manieren met elkaar verbonden geweest. Niet geheel toevallig worden olympische spelen en Wereldbekers vaak afgewerkt in landen met autoritaire regimes (WK 2018 Rusland, WK Qatar 2022), militaire dictaturen (WK 1978 Argentinië) of zelfs fascistische regimes (WK 1930 Italië, Olympische spelen 1936 in Duitsland). Dat soort toernooien worden gebruikt om dat soort regimes te 'normaliseren' en juist door hen gebruik voor politieke doeleinde.

Verder mag PSV zelf ook nog wel eens zelf terugkijken in hun eigen clubgeschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij clubleden en spelers van PSV op vlucht sloegen en/of tewerk werden gesteld. Met spelers die in de ruimtes onder de tribunes zaten ondergedoken om uit handen van de Duitsers te blijven. Wat Rusland nu doet in Oekraïne is op veel kleinere schaal, maar er zijn genoeg signalen (ontvoering kinderen, bombarderen burgerdoelen, verkrachting vrouwen, moordpartijen in ingenomen gebied) om hier niet aan mee te doen. Er zijn duizenden andere spelers beschikbaar op de markt, waar nu juist weer hier gaan zoeken?
+9/-1

 
12 maanden geleden
Als we écht sport en politiek willen vermengen, dan mogen we eerst weleens in de spiegel kijken. Nederland is een grote exporteur van harddrugs en kinderporno, heeft kinderen uit gezinnen getrokken wegens een zelf gecreëerd toeslagenschandaal en slaagt er niet in dat onrecht te beëindigen, is een belastingparadijs voor multinationals, heeft meegedaan aan een oorlog wegens 'weapens of mass-destruction' die er niet bleken te zijn en zo kan ik nog heel wat redenen verzinnen waarom het buitenland óns zou kunnen boycotten.

Ik ben een groot voorstander van het beëindigen van onrecht, maar laten we dan bij onszelf beginnen.
+3/-6

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Op basis van jou reactie ben je geen een voorstander van het beëindigen van onrecht, maar juist voorstander van het verleggen van schuld en het maken van onevenredige vergelijkingen. Ga je nu echt het toeslagenschandaal en problemen in de jeugdzorg vergelijken met het illegaal binnenvallen van een land, het plegen van oorlogsmisdaden, het op grote schaal ontvoeren van kinderen of het blokkeren van graantransporten? Daarnaast vonden corruptie en criminaliteit ook voor de oorlog in Oekraïne al op grote schaal plaats in Rusland, ook de vormen die jij in de post benoemd. Ik ben tegen al het onrecht, zowel in het binnen- als buitenland (ik was ook tegen meedoen in Afghanistan en Irak), maar de schaal waarop Rusland op dit moment bezig is, is totaal niet te vergelijken met welk binnenlands voorbeeld dan ook.

En laten we het concreet maken: De voorzitter van de Raad van Bestuur van Dinamo Moskou is Yuri Soloviev. Hij heeft directe banden met de Russische overheid en heeft in 2014 geholpen om Russisch geld weg te sluizen naar andere locaties voordat de sancties werden opgelegd voor het binnenvallen van de Krim in 2014. Hij is namelijk ook een van de bazen bij de Russische VTB Bank, waar internationaal ook al sancties aan zijn opgelegd. En daar willen we zaken mee doen dus...?!
+9/-1

 
12 maanden geleden
Ik snap degene die dit recht proberen te lullen echt niet.
+8/-0

 
12 maanden geleden
En als die Russische speler nu niet bij een Russische club speelt of als hij transfervrij is? Wat als we zaken moeten doen met een club uit Saudi-Arabië of uit de VS? Ook niet bepaald landen met een onbesproken heden en verleden als het op vuile oorlogen en terrorisme aankomt.

Kortom. Met wie ga je dan nog wel zaken doen als je eenmaal de morele route gaat nemen. Het is nu makkelijk om dat populaire standpunt in te nemen als het om Rusland gaat maar net zo hypocriet om in een hoop andere gevallen de ogen te sluiten en de poen wel aan te pakken of over te maken.
+3/-3

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Dan ook niet. Dus rusland sponsoren met transfermiljoenen en daarmee ook nog eens een russische sporter hier laten sporten als meer dan 300 Oekraïense atleten gesneuveld zijn aan het front hun familie, huis en haard te verdedigen tegen Russisch barbarisme? Die kunnen nooit meer sporten.... :\( Zie deze link maar eens: https://eng.obozrevatel.com/section-sport/news-defender-and-mother-was-killed-by-an-enemy-missile-before-the-armed-forces-she-played-for-the-ukrainian-national-futsal-team-01-08-2023.htmllink
+3/-0

 
12 maanden geleden
De technisch directeur is een half jaar geleden nog weggeplukt uit de VS, maar dat was dan weer geen probleem. Iedereen zijn/haar eigen mening hierover, maar ik vind het echt hypocriet gezever dat het wel een probleem is om iemand uit Rusland te halen (en nogmaals: toen een jaar geleden Til werd gekocht van diezelfde clubs was er geen probleem hierover), maar als je iemand haalt uit een ander land dat oorlog voert (zoals Saoedi Arabië of de VS uit jouw voorbeelden) is er niets aan de hand.

Het zal mij werkelijk aan mn reet roesten waar PSV de spelers vandaan haalt. Ik wil de best mogelijke kandidaten in een PSV-shirt zien. En dan boeit het me totaal niet wat voor nationaliteit of huidskleur hebben of in welk land ze momenteel aan het spelen zijn.
+2/-2

 
12 maanden geleden
100% met je eens. Geen onderscheid op basis van nationaliteit is volgens mij een vrij fundamenteel uitgangspunt. Net zoals sport niet gebruiken om politiek te bedrijven.
Het blijft bijzonder hoe selectief dat wordt toegepast.
+2/-2

 
12 maanden geleden
Zo dus dit bedoel ik, op een of ander manier toch hardnekkig blijven rechtlullen wat gruwelijk krom is, iets tegen alle moreel in rechtvaardigen op zoek naar je gelijk tegen beter weten in, zo kunnen we wel weer
+3/-0

 
12 maanden geleden
Je weet dat usa de oorlog financiert met miljarden.
+1/-3

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Correctie @alchemist: De VS en Europa geven Oekraïne miljarden aan wapens om zichzelf te verdedigen tegen Russisch fascisme en hun land weer rus-vrij te maken. Heb je daar problemen mee? Als rusland morgen opflikkert uit Oekraïne is er geen oorlog meer.
+3/-0

 
12 maanden geleden
De drie grootste geopolitieke machten(china,rusland en de usa)hebben alledrie hun eigen economische belangen.
Daarbij is het onderdeel van de strategie een psychologische oorlogvoering om de concurrent te demoniseren(de hollywood conditioneringen zijn niet van gisteren)mij maak je dus echt niet wijs dat het ene land beter zou zijn dan de ander.
Geopolitiek draait om grondstoffen en de militaire industrie,het zou mooier zijn als we op basis van gelijkwaardigheid eindelijk eens gaan samenwerken en zich niet te laten verdelen door de media,het instument van diezelfde machten.
+1/-3

 
12 maanden geleden
Dus laten we maar de struisvogel uithangen ten behoeve van ons vermaak?
+4/-0

12 maanden geleden
Laten we alsjeblieft niet die oorlog sponsoren...
+9/-8

12 maanden geleden
Misschien de prijs in Roebels in het contract zetten en in termijnen betalen.
+1/-1

12 maanden geleden
Gewoon niet doen. Je sponsort hier indirect gewoon de oorlog mee. Dit is door meerdere mensen met verregaande kennis op dit gebied bevestigd, o.a. vorige week op BNR (na berichtgeving dat hier intern bij Ajax toestemming voor gegeven zou zijn).

Je moet dit gewoon niet willen. Vies wereldje
+12/-2

12 maanden geleden
Aan het einde van de rit zijn we zo’n beetje in iedereen geïnteresseerd geweest….zucht
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Als ie goed is en PSV wil hem gewoon halen. We moeten niet roomser als de paus zijn. Oorlog sponsoren heeft hier niets mee te maken. We gaan ook met z'n allen naar een wk waar de mensenrechten geschonden worden. We hebben het hier over voetbal. Die 12 miljoen gaat er niet voor zorgen dat die gek in Moskou stopt met de oorlog.
+7/-6

 
12 maanden geleden
Dus dit kan er wel bij? Pffff
Wanne moraal zeg.
+6/-0

 
12 maanden geleden
Dat jij hier de moraalridder wil uithangen, be my guest. Ik geloof er niet in dat dit het sponsoren van de oorlog is. Ik durf je op een briefje te geven dat de voetballer Zakharyan momenteel liever niet in Rusland zit ( dus je helpt nog iemand en zijn familie ook) en de club Dinamo zit ook niet op die oorlog te wachten. Alleen als ze hun mond er over openen wordt je daar de nek omgedraaid. Het is er maar 1 die schuld heeft aan die oorlog. Wees nou eerlijk al die financiële sancties vanuit de eu/navo hebben tot nu toe 0 invloed op de hele oorlog.
+2/-5

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Uit eigen beweging mag hij niet weg volgens deze moraalridder, dus think twice
+1/-0

12 maanden geleden
Clubs kunnen onderhandelen wat ze willen, maar de vraag is of de speler een werkvergunning voor de EU krijgt...
+1/-0

12 maanden geleden
Moeten we ons zo langzamerhand niet gaan afvragen welke betekenis we moeten hechten aan 'in beeld zijn'? We worden hier al weken zoet mee gehouden.
+2/-0

12 maanden geleden
Al jaren op de radar, ook zoiets. Nu ben je dus te laat en kost hij 12 mio
+2/-0

12 maanden geleden
Moet je hier nou wel voor gaan?
Nee toch? Of denken ze bij PSV waarom hullie wel en us nie?
Niet aan beginnen!!
+2/-0

12 maanden geleden
Dom…tenzij….ze een betere optie hebben en dat super snel gaan rondmaken!
+1/-2

 
12 maanden geleden
Er is nog helemaal niks gebeurd en jij noemt PSV dom.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Een domme keuze (mening) mag ik het toch vinden? Dan noem ik PSV nog niet direct dom..wees niet bang en hold your horses! Je kan eventuele domme keuzes maken, zonder zelf daadwerkelijk dom te zijn! Daarnaast hint ik naar de hoop, dat PSV met een betere optie bezig is. = PSV slim.
+1/-0

12 maanden geleden
Wat een onzin zeg 'de oorlog sponsoren'. Hoe denkt die Levchenko dat al het Russisch gas alsnog in Europa terechtkomt? Aan zijn naam te zien betreft het een Armenier trouwens.
+2/-4

12 maanden geleden
Prima update. Het ligt zoals zo vaak blijkbaar heel anders dus. Mooi, en door.
+1/-0

12 maanden geleden
Ahh hij is dus aangeboden en meteen afgewezen. PSV zelf heeft hem dus niet benaderd.
Wat hebben we toch een geweldig mooie club met moraal.
+4/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Als je 12 miljoen aan één speler gaat uitgeven uit een land met een compleet andere cultuur moet je wel heel erg zeker zijn dat het een echte versterking is. Ik zie veel liever dat er gescout wordt op de manier van AZ. Die betalen nooit dit soort bedragen, die voor een Nederlandse club eigenlijk veel te risicovol zijn. Kijk wat Feyenoord, AZ en in mindere mate Twente de laatste jaren voor veel kleinere bedragen in huis hebben gehaald en zet dat eens tegenover al die waanzinnige peperdure misperen als Bruma, Romero, Baumgartel en Max. 44 Miljoen door het putje. Zet dat maar eens af tegen een Wieffer, Hartman, Gimenez, Pavlidis, Kerkez. Ik weet wel, niet iedere transfer kan een schot in de roos zijn, maar als je bedragen tussen de 10 en 20 miljoen uitgeeft heb je nog steeds geen enkele garantie op succes. Maar wel heel veel kans op een hele dure mispeer. Tot nog toe hebben de dure transfers maar heel erg weinig goeds gebracht.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Lozano was een positieve uitzondering. Kezman kwam 23 jaar geleden naar PSV, maar je snapt toch wel dat dat toch echt hele andere tijden waren?
+1/-0

12 maanden geleden
Uitstekende speler, maar verstandig van PSV om geen zaken te doen met een Russische club.
+4/-1

12 maanden geleden
De tijd begint te dringen,alle alarmbellen moeten zijn afgegaan in het Eindhovense..met dit transferbeLIJD,,ja,goed gespeld,inlopen op Amsterdam wat al lastig genoeg moge zijn ,terwijl ze zich in Rotterdam het welbekende lichaamsdeel uit de broek lachen.Tussenjaar,of jaartjes?Ik houd mijn hart vast.
+1/-0

12 maanden geleden
Als PSV ook maar één Russische speler hier laat voetballen zeg ik direct na 35 jaar mijn seizoenskaart op.
+3/-1

 
12 maanden geleden
Zo das klare taal.
Al zou het sommigen hier aan hun reet roesten;-)
+2/-0

 
12 maanden geleden
Pepe mag uit vrije wil gaan en komen waar hij belieft bro.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Ik ga niet naar een wedstrijd van mijn cluppie kijken als daar een speler uit een land speelt die mijn vrienden en familie willen vernietigen, en waarvoor ik zelf 's nachts vaak naar de schuilkelder moest rennen om geen raket of drone op m'n kop te krijgen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
dat kan ik volkomen begrijpen,ik denk dat de meerderheid van de mensheid tegen oorlog is en voorstander van vrede.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Waren de russen dat nou ook maar eens.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Zet het nummer van Sting nog eens op.
the Russians love their children too.
Wij zijn allemaal mensen,laten we geen onderscheid maken en redeneren op basis van gelijkwaardigheid.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik vermoed dat ik beter op de hoogte ben mbt. wat russen over de oorlog in Oekraïne denken, en ik kan je vertellen dat dit niet best is.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat kan goed mogelijk zijn,laten we daarom maar beter over voetbal praten ipv de complexe politiek.
+1/-0

12 maanden geleden
Haal Marlon Gomes op bij vasco da gama.Laat Heurelho Gomes ambassadeur en naamgenoot hem warm maken.Laat deze speler in de voetsporen van ronaldo en romario treden.Deze jongen word een sensatie
+2/-0

12 maanden geleden
Goed besluit. Zou alleen maar onrust en gezeik van komen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi