Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorzitter Supportersvereniging PSV: 'We hebben gewoon last van bepaalde groepen'

9 augustus 2023 17:02 - NOS Langs de Lijn
Foto: Pro Shots

Voorzitter Supportersvereniging PSV: "We hebben gewoon last van bepaalde groepen"; image source: Pro Shots

Voorzitter Rob Bogaarts van Supportersvereniging PSV is bij NOS Langs de Lijn uitgebreid ingegaan op het statement dat de supportersvereniging uitbracht na de incidenten rondom en tijdens de Johan Cruijff Schaal. "We zijn het hartstikke zat. Het is incident op incident", aldus Bogaarts. "Onze achterban, wij zijn een supportersvereniging met 18.000 mensen, ergert zich kapot en voelt zich gedupeerd omdat we steeds vaker geweerd gaan worden bij uitwedstrijden."

De voorzitter heeft meer uitleg gegeven over zijn voorstel om collectieve straffen uit te delen. "Natuurlijk willen wij, en dat geldt voor elke supportersvereniging, niet collectief gaan straffen, dat past totaal niet. Maar tegelijkertijd moeten we een keer door de zure appel heen bijten en moeten we een bepaalde groep collectief gaan straffen", zo gaf hij aan. "Ik heb het dan niet over iedereen, maar er zijn bepaalde groepen die kenbaar zijn en waar we gewoon last van hebben."

Volgens Bogaarts is het aan de lopende band raak. "Ik wil niet te truttig zijn, want er kan altijd wat gebeuren, maar er zijn gewoon teveel incidenten waarin wij in een kwaad daglicht komen te staan. PSV krijgt grote boetes en wij worden geweerd uit de stadions", zei hij daarover. "Het gaat om een groot deel van de fanatieke aanhang. Het zijn vaak dezelfde personen, gekleed in hoodies. Niet iedereen in een hoodie is natuurlijk een crimineel, maar we hebben wel last van een bepaalde groep. We moeten met hen het gesprek aan gaan en laten zien dat we deze ellende niet meer willen hebben, dus misschien moeten we ze een keer collectief gaan aanpakken."

Bogaarts ging verder: "We weten precies wie de pappenheimers zijn en dat weet PSV ook. Er is wetgeving die het ingewikkeld maakt, maar we kunnen echt een stap extra zetten in het collectief aanpakken. We zullen met PSV moeten gaan kijken hoe we bepaalde groepen kunnen gaan weren tot we een oplossing hebben voor dit probleem. Het is heel zwart/wit en dat maakt het lastig omdat je met allerlei belangen hebt te maken, maar je moet op een gegeven moment zeggen dat die, die en die groep voorlopig niet meer meegaat. Ook binnen die groepen zul je mensen hebben die hier helemaal niets mee te maken hebben, maar we moeten een keer grenzen gaan stellen."

Meer op NOS Langs de Lijn
Tags

supportersvereniging bogaarts geweerd aanhang appel crimineel daglicht ergert fanatieke gedupeerd gekleed hoodie hoodies ingewikkeld kenbaar meegaat nos pappenheimers statement truttig uitbracht weren wetgeving zure

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Helder en duidelijk verwoord.
Zeg er verder maar niets over want ik ga niet naar de wedstrijden en dan mag je hier kennelijk geen mening over hebben van een aantal mede leden.
+14/-2

 
7 maanden geleden
Niets van aantrekken KaleMan,ik sta achter je, en met mij velen die PSV een warm hart toedragen.
+12/-0

 
7 maanden geleden
Ik ga expres nooit naar uitwedstrijden omdat dat al jaren het staan tussen debielen in hoodies is. Dat is mijn perceptie, misschien zit ik ernaast. Maar ik zie dat zowat hij elke club. Lijkt altijd dat de uit supporters een ander soort volk is dan wanneer ik naar een thuiswedstrijd ga. Kan aan mij liggen maar zo kijk ik er al jaren naar.
+7/-1

 
7 maanden geleden
Het gaat niet eens meer alleen om de uitwedstrijden. Hetzelfde probleem speelt bij de thuiswedstrijden op Oost. Vorig jaar meerdere vechtpartijen onder eigen supporters gezien. En ook daar de algehele sfeer die niet meer prettig is. Een groepje dat uitstraalt dat ´wij´ op ´hun feestje´ komen.

Het algehele beeld is voor vooral dat de gemoedelijkheid en het positieve beeld dat PSV-supporters altijd uitstraalden achter onze liggen. Maar blijkbaar is dat het doel voor sommigen en is het vooral belangrijker dat we nu echt meetellen in het wereldje van eencellige hufters. De wedstrijddag is immers pas geslaagd na een goede knok- of slooppartij.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Gelukkig zit ik daar nooit. Maar ik ben inmiddels 38 en ik ben zeker heel fanatiek. Ik snap alleen echt niet waarom je perse dingen moet slopen, op het veld moet gooien of spreekkoren zou moeten houden. Niet begrepen toen ik een kind was en niet als volwassenen, en ik was zeker geen lieverdje. Maar ik vind het allemaal zo zinloos, je komt toch voor het voetbal lijkt me! Emotie hoort erbij maar dat doe je door te juichen en te balen, niet door de boel te gaan slopen...
+2/-0

 
7 maanden geleden
Natuurlijk wel. Blijven doen, blijven reageren.
+2/-0

7 maanden geleden
Wat een zwets van deze Rob Bogaarts. Na seizoenen lang: goedpraten, bagatelliseren en overal tegen zijn geeft hij nu eindelijk toe wat iedereen allang wist. Maar nu is het allemaal lastig en ingewikkeld. Hij weet gewoon wie het zijn, maar hij doet niets, wat heb je aan zo'n vent.
+5/-4

 
7 maanden geleden
Wees blij dat er nu dan beweging in komt.
+7/-1

 
7 maanden geleden
Hij had het eigenlijk alleen over "We gaan in gesprek met PSV over vervolgstappen/-maatregelen" of "We gaan in gesprek met de specifiek groep". Alleen na vijf keer doorvragen door de Radio 1-interviewer krijgt ie een redelijk concrete maatregel uit zijn mond: "dat misschien moet je zeggen dat die en die groepen, die gaan voorlopig niet meer mee [naar wedstrijden]."
+3/-1

 
7 maanden geleden
Mee eens, ik heb ook alles behalve een hoge pet op van deze man.
+2/-1

7 maanden geleden
Ik heb mijn fristi en gevulde koeken al klaar liggen voor aankomend seizoen. En vooral niet meer dan 2 biertjes drinken voor een uitwedstrijd.
+5/-9

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dus bier bepaalt of je een leuke (uit)wedstrijd hebt.
Tip: Bier is thuis veel goedkoper en je ziet alles beter op TV.
+13/-0

 
7 maanden geleden
Nee, hij heeft het over de regels die in de bussen van de supportersverening gelden (of golden, ik ga al jaren niet meer mee). 2 blikjes bier de man.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Het zijn vooral doorgesnoven gasten….
+5/-0

 
7 maanden geleden
Heel verstandig. (Ik neem je bericht letterlijk.)
+1/-0

7 maanden geleden
Ik snap de frustratie, die heeft iedere gezonde supporter. Ben alleen bang dat hij hiermee een hoop onrust aansticht. Hopelijk werkt dat niet averechts
+2/-3

 
7 maanden geleden
Welke onrust mag ik vragen, en waarom zou dat slecht zijn? Het is juist goed dit nu gewoon aan te pakken en dat tuig ter verantwoording te roepen. 'Zachte heelmeesters maken stinkende wonden'.
+11/-0

 
7 maanden geleden
Zijn probleem is toch de onrust en incidenten? Nou het zo zomaar kunnen dat door dit te roepen hij alleen olie op het vuur gooit.
Ik vraag me af of dit de juiste manier is want zoals die zelf al zegt is er weinig voor elkaar te krijgen door wet en regelgeving.
Daarentegen besef ik me ook wel dat de beste stuurlui aan wal staan
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ben daar maar zeker van! Een persoon die de supporters zegt te vertegenwoordigen én de probleemgevallen in beeld zegt te hebben belt in mijn ogen die goed bereikbare groepen op voor een dringend overleg en gaat niet lopen raaskallen in de media. Dát is ook waar PSV altijd voor stond: eendracht maakt macht en niet de vuile was buiten hangen maar eerst een handwasje proberen!

Wellicht ook een optie om eens te sleutelen aan dat vrij gesloten voorrangssysteem waardoor je op voorhand al een meer gemêleerd gezelschap in de uitvakken gaat aantreffen. Want de animo daarvoor is immens. Omdenken graag.
+6/-2

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wellicht gewoon een verbod op zwarte kleding en hoodies instellen. Dan blijven de rotte appels wel weg
+11/-0

7 maanden geleden
Misschien is ‘het gesprek aan gaan’ -station allang gepasseerd.
+6/-0

7 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
En als het collectief is ook echt iedereen en niet een groepje uit een groepje.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Er wordt nu al collectief gestraft, want tegen Vitesse uit blijft het uitvak leeg.
+2/-0

7 maanden geleden
t zijn bij alle clubs inderdaad vooral de hoodies die voor problemen zorgen. Ze willen vooral niet herkend worden. Over t algemeen zijn het niet de supporters die in clubshirt e.d. komen.
Wordt tijd dat de raddraaiers aangepakt worden. Zeker als je weet wie het zijn. Gewoon clubcard blokkeren en niet meer meenemen.
Voor de gewone supporters is het sowieso bijna niet meer mogelijk om naar uitwedstrijden te gaan, aangezien je minimaal 30 loyaliteitspunten moet hebben.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Als je weet wie het is, is anders als collectief de groep uitsluiten......
+2/-1

 
7 maanden geleden
Dat puntensysteem is mij ook een doorn in het oog, want op deze wijze houdt je inderdaad in stand dat steeds dezelfde personen ook kunnen blijven gaan en er nooit anderen tussen komen.

Let wel, ik ben absoluut voor een voorrangsregeling, maar nu is het een vrijwel gesloten systeem.
+2/-0

 
7 maanden geleden
klopt, wellicht een idee om kaartverkoop in gradaties te gaan doen, zodat personen met lager aantal punten of geen punten toch ook een keer kunnen gaan.

Bijv: 50% tickets voor de groep met minimaal 30 punten, 25% van de tickets voor de groep met 20-30 punten (30+ kan deze tickets voorlopig niet kopen), 15% voor de groep 10-20 punten (20+ kan deze tickets voorlopig niet kopen) en 10% voor de groep van 0-10 punten (10+ kan deze tickets voorlopig niet kopen).

Mochten er kaarten van een willekeurige groep overblijven, dan kan 1 dag later iedereen deze kopen.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik sta niet wit of zwart, maar laten we zeggen grijs in dit hele verhaal. Maar als PSV dan wil dat bepaalde groepen niet of minder mee gaan, dan is er op deze wijze dus zeker een weg te vinden waardoor de niet-hoodies meer uitwedstrijden kunnen bezoeken.
+2/-1

 
7 maanden geleden
En vooral kappen met die onzin dat de fanatieke groepen op voorhand al een x-aantal kaarten krijgen die ze vervolgens geven aan degenen die niet in de voordeelregeling vallen, waardoor die groep bij uitwedstrijden steeds groter wordt omdat ze zo die punten opbouwen en er steeds meer van hun al in de voorrangsgroep vallen.

En natuurlijk gaat PSV ze niet opeens weren. Daarvoor hebben ze veel te veel macht gekregen bij het verdelen ven de kaarten. Alsof ze dat nu opeens terug durven te draaien.
+3/-0

7 maanden geleden
Dus als je een hoodie aan hebt mag je niet meer mee naar een uitwedstrijd? What's next?

Nog een keer. Zolang er Wij-Zij gedacht gaat worden, als er gehuild wordt over een beker bier op het veld en vuurwerk en we daar zo over door blijven zeiken. Als we denken dat wij-zij denken en zwaar straffen de oplossing is, blijft de oplossing nog heel ver weg.
En ik vind het een zeer slechte zet van deze voorzitter om op de radio te gaan verkondingen. Het helpt niet! Helpt misschien voor zijn eigen ego, maar dat is ook echt alles.
+1/-3

 
7 maanden geleden
Maar wat stel jij voor dan?
Alleen stoppen met 'wij-zij' denken lijkt me ook de oplossing niet.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Heel simpel, handhaven van de regels die er toe doen, regels als lege plastic baker 2m naast een speler vallen........per direct afschaffen.

De-escaleren! ipv iedere partij steeds weer een schepje erboven op om te laten zien wie de langste heeft......
+1/-1

 
7 maanden geleden
Denk niet dat dat helpt. Zolang er mensen zijn die debielen als Dylano toe laten op hun kaart….
+1/-0

7 maanden geleden
Laten we eens beginnen met die dwazen van Boys From the South opnieuw op te voeden. Doe clubkleuren aan en ga niet verhult in zwarte kledij stoer staan doen alsof je een crimineel wilt zijn. Echt beschamend voor de club iedere wedstrijd weer. Dit zijn dezelfde gasten die met eigen beveiliging staan te vechten, turkse fans tegen galatasary in elkaar wilde slaan, verboden vuurwerk meeneemt iedere keer en was die jongen die de keeper van sevilla sloeg ook niet iemand van BftS? Ik vind dat zij alles behalve fans van de club zijn.
+3/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika bakayoko bankzitten basarnhem berlijn bodo bommel bosz degradatie dortmund feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano overtredingen saibari sancho santos skipper soubavaria teze til tillman tov utrecht vaart vaio veerman verlenging