Transparent
Inloggen
Sluiten

'FSV Mainz 05 meldt zich voor Phillipp Mwene'

17 augustus 2023 12:04 - Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

"FSV Mainz 05 meldt zich voor Phillipp Mwene"; image source: Pro Shots

Phillipp Mwene kan deze transferperiode mogelijk weer terugkeren naar Duitsland. Clubwatcher Rik Elfrink meldt namelijk dat FSV Mainz 05 zich bij PSV heeft gemeld om de international van Oostenrijk over te kunnen nemen. De nummer negen van afgelopen seizoen zet in op een kooptransfer. Twee seizoenen geleden werd Mwene nog door PSV overgenomen van Mainz toen zijn contract was afgelopen. Zijn verbintenis in het Philips Stadion loopt na dit seizoen af.




Discussieer mee op de forums


Tags

mainz mwene fsv phillipp duitsland elfrink kooptransfer oostenrijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Dat is mooi, Dest voor Mwene lijkt me geen achteruitgang en sowieso zijn we dan een stap dichterbij het quotum Amerikanen dat we schijnen te moeten halen
+4/-1

9 maanden geleden
Ben benieuwd naar de vraagprijs… zal wel twee miljoen worden of zoiets. Is toch Oostenrijks international en heeft een goede trap, zowel met links als rechts. Van mij hoeft hij niet weg! Maar gratis overgekomen en geld vangen voor afkoop, plus ruimte voor salaris… ook wat waard maar heb hem liever dan Dest
+4/-0

9 maanden geleden
Zou leuk zijn voor Mwene als hij daar basis gaat zijn, heb nooit ergens van gemopper van hem gehoord, naar mijn mening een behoorlijk invaller bij ons dus +-3milj vangen kan geen kwaad, Dest vind ik niet best, die zal echt een behoorlijk deuk in de salarishuishouding gaan schoppen.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
9 maanden geleden
Ja, dan houd ik toch liever een Mwene dan een Dest (met een giga salaris) halen ...
En Mwene kan notabene ook op links ... ik weet niet of Dest dat ook kan ... trouwens, op rechts vind ik hem verdedigend ook nog niets eens goed (genoeg).
+3/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad liever Mwene dan Dest. Mwene doet niet onder voor Dest, is breder inzetbaar, schikt zich in zijn rol en kost een stuk minder.
+3/-0

9 maanden geleden
Ideale 12e man en stand-in voor onze back posities. Ik vind dit niet perse goed nieuws. Hou hem er liever bij. Maar als je Dest haalt en Mauro komt een keer terug is die wellicht wat overbodig. Maar wanneer Mauro terug komt is ook maar de vraag...
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens. Prima speler op erbij te hebben / houden. Kan wat mij betreft gewoon blijven. Allicht dat PSV een van de jonge jongens wil doorschuiven.
+1/-0

9 maanden geleden
Mwene mag van mij vertrekken. Deze jongen, die transfervrij uit de Bundesliga kwam, zal ongetwijfeld een voor PSV-begrippen behoorlijk salaris verdienen, terwijl hij in die periode nooit onomstreden basisspeler is geweest. In mijn ogen moeten spelers in zijn salarisschaal dat wel zijn.

Nadeel van een vertrek van Mwene is wel dat er een betrouwbare back-up weg gaat die zowel links als rechts kan spelen. Met de blessures van Mauro Jr. en Oppegard hou je daardoor weinig over, zeker als back-up voor de linkerkant.

Ben ik voorstander van het inruilen van Mwene voor Dest? Daarop moet ik denk ik 'nee' antwoorden. Ik ben nooit een enorme fan van Dest geweest en ik denk dat zijn gewenste salaris na een periode bij Barcelona en AC Milan waarschijnlijk nog een stuk hoger ligt dan dat van Mwene.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik denk bovenal dat PSV hem niet tegen houdt wanneer hij perse zelf weg wil en er genoeg op tafel komt. Dest is een weinig creatieve oplossing, maar zeker voor de eredivisie afdoende denk ik.
+1/-0

9 maanden geleden
Op mij heeft Mwene nooit een onuitwisbare indruk gemaakt, dus als hij weg kan en daarmee ruimte creëert voor een nieuwe verdedigende aanwinst, dan lijkt mij dat prima. Of dat Dest moet zijn laat ik in het midden want misschien verrast hij ons wel, maar ik heb niet het idee dat Dest per se beter is dan Mwene. Dan zie ik toch liever een goede linksback of centrale verdediger ervoor terugkomen. Helaas zullen die waarschijnlijk wat duurder zijn dan het bedrag dat wij voor Mwene gaan krijgen.
+1/-0

9 maanden geleden
Een prima gozer die zich altijd professioneel heeft opgesteld. Geen verkeerde 'back-up' om te hebben maar mocht hij zelf willen om zo meer kans op speeltijd te hebben dan vind ik dat we hem daar wel bij moeten helpen. Uiteraard blijft het belangrijk voldoende verdedigers te hebben dus Earny zal nog even aan het werk moeten..
+2/-0

9 maanden geleden
Mag Mwene wel, goeie reserve. Maar denk dat Bosz het niet in hem ziet zitten, want speelt nog geen minuut.
+1/-0

9 maanden geleden
Aardige kerel maar kan weg is niet de kwaliteit die we zoeken. Wat mij betreft zoeken naar meer kwaliteit hetgeen nu in de basis staat kan dan altijd weer op de bank.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage