Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dylano K. heeft boete aan PSV volledig betaald'

1 oktober 2023 10:49 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Dylano K. heeft boete aan PSV volledig betaald"; image source: Pro Shots

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Dylano K. de boete die hij kreeg na het aanvallen van de keeper van Sevilla volledig betaald aan PSV. De club kreeg van de UEFA een geldboete van 20.000 euro en die zou inmiddels al voldaan zijn. K. kreeg in de rechtbank een stadionverbod voor veertig jaar opgelegd en een celstraf van drie maanden, waarvan één voorwaardelijk. In een korte reactie heeft hij zelf laten weten dat hij alles goed op de rails heeft.

Meer op ED.nl
Tags

dylano celstraf rails rechtbank sevilla stadionverbod uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Goed dat hij de boete heeft afbetaald en ook dat PSV deze dus geheel op hem heeft kunnen verhalen.
Ik denk dat deze jongen straks zijn les nu echt wel geleerd heeft en dat hij over 40 jaar op een andere manier een wedstrijd zal kunnen gaan bezoeken.
+2/-0

10 maanden geleden
Zo, ook weer opgelost. Moge het een voorbeeld zijn voor anderen wat de consequenties zijn.
+2/-0

10 maanden geleden
Niet verwacht dat hij de boete (zo snel) zou (kunnen) afbetalen; netjes hoor. Laat er geen misverstand over bestaan: dit was een idiote actie en het is goed dat hier hard tegen opgetreden wordt. Maar deze gevolgen (20k boete, 2 maanden zitten en 40 jaar stadionverbod) staan toch eigenlijk in geen enkele verhouding tot de straffen die je krijgt buiten het stadion voor veel zwaardere vergrijpen? De rechters zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Dylano-casus.
+7/-0

10 maanden geleden
De rechter gaat alleen over de 2 maanden zitten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat hoeft niet. Als PSV zich in de strafzaak als benadeelde partij heeft gesteld en verzocht heeft om deze directe schade door de dader te laten vergoeden, dan kan de strafrechter dat toewijzen en krijgt PSV meteen zijn geld.

Ik denk dat het ook zo gegaan is want in de praktijk betekent dat dat de overheid (= wij, de belastingbetaler) het bedrag aan PSV betaalt en dat bedrag dan weer gaat (proberen te) innen bij onze doorgedraaide vriend. Dat verklaart misschien ook meteen hoe het deze knakker gelukt is om binnen een jaar 20K te kunnen aftikken.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Volgens het artikel krijgt PSV een boete van de UEFA en heeft PSV deze verhaald op de dader.

Lijkt mij ook niet logisch dat PSV een boete krijgt van een strafrechter voor een strafbaar feit uitgevoerd door iemand anders. Anders dan bij nalatigheid van PSV.

Ik neem aan dat wanneer PSV geld wil vorderen van een dader dat dit dan via een civiele rechter moet.

Wellicht heb jij gelijk maar dat vind ik een zeer vreemde gang van zaken. Dat de overheid de boete betaalt en deze daarna gaat verhalen op de dader.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Klopt, het zou ook via een civiele actie kunnen maar ik sloeg even aan op de celstraf die hij gekregen heeft. Dat moet in een strafzaak beslist zijn en daarin kan je je als benadeelde voegen om schade die jij geleden hebt door het strafbare feit te verhalen op de veroorzaker. Wordt dat toegewezen, dan schiet de overheid dat aan die benadeelde voor en gaat de overheid het weer terughalen bij de veroordeelde.
+1/-0

10 maanden geleden
20K in n paar maanden tijd... iemand ergens in zn buurt die een nieuwe BMW mist?
+1/-0

 
10 maanden geleden
of zijn ouders die bij hebben gesprongen en hij dit terug aan het betalen is en er van leert en de gevangenis voor 2 maanden is ook niet niks. Alleen hij mag wat mij betreft gewoon de rest van zijn leven achter de tv blijven.
+1/-0

10 maanden geleden
Fijn en houdoe. Hopelijk horen, lezen of zien we nooit meer iets van je.
+1/-1PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi