Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV-commissaris Arnesen ontving bonus via bedrijf Abramovich

15 november 2023 13:37 - The Guardian
Foto: Pro Shots

PSV-commissaris Arnesen ontving bonus via bedrijf Abramovich; image source: Pro Shots

The Guardian brengt vandaag een grootschalig onderzoek naar geldstromen rondom de Engelse club Chelsea en hoe Roman Abramovich transfers ten behoeve van die club heeft gefinancierd. Ook PSV-commissaris Frank Arnesen wordt genoemd in het artikel. De Deen ontving GBP 250.000 (286.000 euro) via een vehikel van Abramovich, zo blijkt uit onderzochte Cyprus Papers. Arnesen zelf erkent in een reactie aan de krant dat hij het geld heeft ontvangen en zegt ook niet te hebben verwacht het geld via een ander bedrijf dan Chelsea te zullen krijgen. Het ging om een bonus bovenop zijn salaris als sportief directeur.

De financiering van Chelsea ligt sowieso al onder de loep van de Premier League, sinds de club heeft toegegeven onvolledige rapportages te hebben ingeleverd gedurende Abramovich' leiding. De Rus kocht de club in 2003 en stopte er veel geld in, tot hij na de illegale Russische invasie van Oekraïne werd gedwongen de club te verkopen.

Meer op The Guardian
Tags

abramovich arnesen bonus chelsea cyprus financiering gbp geldstromen guardian invasie loep oekraine papers roman rus vehikel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Tsja wat moet je hier van denken. Waar rook is is vuur echter misschien, waarschijnlijk een klein fikkie. ?? ?Geen idee, ken de details niet. Legaal ??? Illegaal ???
+1/-0

 
3 weken geleden
Het lijkt erop dat Arnesen weinig te verwijten valt, omdat het ook netjes aan de belastingdienst heeft opgegeven.
+1/-0

3 weken geleden
286k bonus boven op het reguliere salaris. Ik krijg het niet iedere dag zullen we maar zeggen.

Het valt wel op dat de mensen die verzuipen in het geld vaak niet alles volgens de regeltjes doen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Daarom verzuipen ze ook in het geld.
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Na het lezen van dit bericht vallen de Bonusaanbiedingen van de Albert Heijn toch een beetje tegen. Ach ja, liever het geld bij Frank dan bij die Rus.
+2/-0

3 weken geleden
Hoop voor Frank dus dat het bij zuivere koek blijft want de man heeft het beeld van zuivere man en als de kans bestaat om hem te nagelen dan zal die aan alle kanten gegrepen worden.
+1/-0

3 weken geleden
Die Abramovich is een smerig russische mafia crimineel, daar moet je niets mee te maken willen hebben. Al dat geld wat hij ooit in Chelsea stak was mafia-geld.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.859 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko benitez berghuis bergwijn boscagli bosz brobbey crisy crockett dest feyenoord hahaha hypo izecson jong koeman lens oranje overmars saibari santos schouten sevilla teze til twente vaio veerman vertessen vitesse