Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: 'PSV moet schijt hebben met een zachte G'

9 december 2023 11:35 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Sjoerd Mossou: "PSV moet schijt hebben met een zachte G"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad heeft Sjoerd Mossou het uitgebreid over PSV. Waar het de afgelopen week in de landelijke talkshows ging over het vrouwenvoetbal en de situatie bij FC Volendam wordt er al maanden alleen gesproken over PSV in specifieke sportprogramma's. "De zinderende comeback in Sevilla in de Champions League, de waanzinnige zegereeks in de eredivisie: de landelijke talkshowredacties vonden het niet interessant genoeg, blijkbaar, ook niet als lichtvoetig itempje tussen al het politieke geweld", zo schrijft Mossou.

Volgens de columnist is dat ook niets nieuws. "In de archieven van het praatprogramma Op1 is niet één item terug te vinden dat ooit over PSV ging. Over Feyenoord en Ajax vind je daarentegen gesprekjes genoeg, want die clubs worden als mediagenieker ingeschat, zowel in goede als in slechte tijden", zo geeft hij aan. "Met PSV is het daardoor een beetje zoals met carnaval. Ruim de helft van Nederland voelt het niet, boeit het niet of begrijpt het niet, wat vaak automatisch resulteert in dezelfde gemakzuchtige reflex: die van dedain en onderschatting."

Mossou geeft daarbij aan dat juist PSV onmogelijk zonder die miskenning kan. "Mensen zoals Harry van Raaij, Berry van Aerle, Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij gebruikten het als doping", zegt hij daarover. "Waar Ajax en Feyenoord zich zo vaak in de geschiedenis verloren in hun eigen navelstaarderij, keken ze in Eindhoven stiekem al een stationnetje verder. Steeds opnieuw maakte het PSV tot de slimste, de verstandigste, de professioneelste en beschaafdste topclub van Nederland."

PSV is hard op weg om alle eredivisierecords te breken. "Dat zal zich deels onder de landelijke radar voltrekken, gek genoeg, want zo gaat dat nu eenmaal vaker met PSV", aldus Mossou. "Er bestaat één beproefde remedie tegen: schijt hebben met een zachte G."

Meer op AD.nl




Tags

mossou schijt feyenoord nederland aerle archieven berry bommel carnaval column columnist dedain doping eredivisie geweld keken lichtvoetig mediagenieker miskenning navelstaarderij nistelrooij onderschatting praatprogramma raaij radar remedie sevilla sportprogramma talkshowredacties talkshows volendam vrouwenvoetbal zegereeks

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Geweldige column en de spijker op zijn kop.Als je als gewone supporter dit schrijft wordt je voor Calimero uitgemaakt.
+11/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Geen woord gelogen.

Zwijgen en presteren.
+11/-0

 
5 maanden geleden
Dat is wat ik zo mooi vind aan PSV en waarom ik zo'n hekel heb aan Ajax. Nooit een grote mond, je bescheiden opstellen, maar wel altijd de beste willen zijn.
+4/-0

5 maanden geleden
De club die PSV het eerste puntverlies toebrengt word meteen tot kampioen uitgeroepen.
+5/-0

5 maanden geleden
Maar goed ook. Ook niet leuk als van die complete noobs over PSV, of wat voor sport dan ook praten.
+1/-0

5 maanden geleden
Lak aan de rest wat zal het feest in maart/april groot en mooi worden..
+1/-0

5 maanden geleden
Het interesseert me geen reet dat de aandacht meer uit gaat naar Feyenoord en Ajax. Dat is juist de kracht geweest van PSV. In de luwte blijven werken aan je beleid. Dat is niet bepaald zonder horten of stoten gegaan, maar we hebben nu weer een kans om die opgaande lijn te pakken. Er staat een goede coach voor de groep. Het idee lijkt om die visie onder te brengen in de jeugdopleiding en als we CL halen, gaat er behoorlijk wat geld binnen komen. Dan is het aan de beleidsbepalers om daar iets nuttigs mee te doen. Dat zal het aflossen van schulden betekenen, maar Stewart en de scouting zullen niet op hun lauweren kunnen rusten. De transferzomer van 2024 wordt een interessante.
+5/-0

5 maanden geleden
Psv moet gewoon doorgaan zoals ze nu bezig zijn en verder niks.
+1/-0

5 maanden geleden
En kinderen worden gemaakt met n harde L.. hatseflats!
+1/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik wist niet eens dat er in landelijke praatprogramma's niet over PSV gesproken wordt.
Overigens, sgijt met een g (hard of zacht) is fout gespeld.
+1/-0

5 maanden geleden
Uitstekende column! PSV wordt aantoonbaar anders benaderd dan de andere topclubs.

Heb me vroeger enorm geërgerd aan de miskenning die Sjoerd beschrijft. Totdat ik tot het inzicht kwam dat het totaal niet boeit hoe je door de media benadert wordt… Je moet hier boven staan en er vooral geen energie aan verspelen.

Waar het om draait is zelf genieten van prestaties en onze eigen feestjes vieren. Hoe de media dat belicht interesseert me niet.
+5/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal eens! Alleen wat je nu ziet gebeuren is dat de media ajax weer begint op de hemelen (Brobbey met name). Die hebben wat die club betreft wel invloed op de marktwaarde van spelers.

Een van de redenen voor mij om als kind voor PSV te zijn was, toen al, dat ik niet met de meute mee wilde hobbelen. Je krijgt er een olifanten huid van als het minder gaat, maar voelt je onoverwinnelijk als jouw club dan kampioen wordt. Mooi man.
+1/-0

5 maanden geleden
Heerlijk hoe Marcel en Stewart onze mooie club weer op de radar heeft gezet, ze hoeven niet over ons te praten maar over een aantal maanden komen ze erachter dat er in het Zuiden iets geweldig moois op poten is gezet🤗
+1/-0

5 maanden geleden
Allemaal leuk en aardig Sjoerd maar jouw krant doet er net zo hard aan mee.
Dus eigenlijk zeg je, we negeren jullie en daar moeten jullie gewoon tevreden mee zijn. Nu kan ik het van een commercieel kanaal zoals een krant of omroep nog wel hebben ( zie de clowns bij rtl7) maar het wordt voor mij toch wel problematisch als een publieke omroep, waar wij allemaal aan meebetalen, de voorkeuren van haar , randstedelijke,redaktie zo laat prevaleren.
Het irriteert mij in ieder geval mateloos ondanks dat ik er schijt aan moet hebben.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Wordt inderdaad tijd dat de stekker uit dat staatsomroepsysteem wordt getrokken. Ze steken hun voorkeur voor bepaalde voetbalclubs en politieke partijen overduidelijk niet onder stoelen of banken. En hun clubs en partijen zijn nu net niet de mijne. Dus stop met geld gooien in die bodemloze en partijdige put. Niet meer van deze tijd.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik snap je wel hoor, maar je moet er gewoon echt lak aan hebben. Over 10/15 jaar kijkt er niemand meer naar de publieke omroepen. Ik ken al heel veel mensen die niet eens kabeltelevisie meer hebben...
+1/-0

5 maanden geleden
Mooi verwoord Sjoerd, dank u.
+1/-0

5 maanden geleden
Is toch helemaal geweldig. Ik heb het liefste dat compleet Nederland op ons neer kijkt. En ze dan allemaal neersabelen met prestaties. We zijn nu 31 eredivisiepotjes ongeslagen, met beker en JCS erbij 36 en all competitions van de laatste 47 slechts 2 verloren. Bij Sevilla en Arsenal. Dat zijn ongekende cijfers.

Maar goed, we hebben nog niets tegen gehad he....

Laat ze maar lullen!
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage