Transparent
Inloggen
Sluiten

Mogelijke tegenstanders in achtste finale Champions League bekend

13 december 2023 22:53
Foto: Pro Shots

Mogelijke tegenstanders in achtste finale Champions League bekend; image source: Pro Shots

Nu de groepsfase van de Champions League is afgerond is ook duidelijk welke club PSV kan treffen in de achtste finale. De ploeg van Peter Bosz zal daarin worden gekoppeld aan een van de winnaars van de andere groepen. De loting wordt aanstaande maandag om 12:00 uur verricht en vast staat al dat PSV begint met een thuiswedstrijd. Deze wordt gespeeld op dinsdag 13 februari, woensdag 14 februari, dinsdag 20 februari of woensdag 21 februari. De return wordt in de eerste of tweede week van maart gespeeld.

Mogelijke tegenstanders PSV:
Bayern München
Real Madrid
Real Sociedad
Atletico Madrid
Borussia Dortmund
Manchester City
FC Barcelona




Tags

madrid atletico barcelona bayern bosz dortmund sociedad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Beste van het slechte naar mijn inschatting Real Sociedad. Ook tegen Atletico zie ik een klein kansje.
Hoe dan ook een mooie tegenstander, hopelijk een mooie trip voor de uitsupporters en een goede meting/ervaring voor de spelers!
+1/-0

5 maanden geleden
Kans heb je altijd en tegen BVB en Barca wil ik onze troepen het wel op zien nemen. Liever geen Bayern of City. Maar het zal wel Spanje worden.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Eens. Ik denk de meeste kans tegen barca.

Ik vind het overigens bijzonder, dat feyenoord 4x verliest, en dat het vooral pech is. Aldus een aantal analisten en de trainer. Dat kan geen 4x pech zijn. Ik wil maar zeggen, als ze dat zelf blijven geloven ziet het er, naast onze eigen kwaliteiten, echt goed voor ons uit.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Is uiteraard onzin, zoals Feyenoord er nu uit gaat, gingen wij er met Waterreus en consorten steeds uit. Gewoon een gebrek aan kwaliteit.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Slot liep na afloop te verkondigen dat Feyenoord heeft aangetoond op dit niveau thuis te horen omdat ze vijf wedstrijden hebben gedomineerd :D Als je in zo'n zwakke poule niet eens bij de eerste twee eindigt heb je vooral helemaal niets in de CL te zoeken. Uiteraard kregen we natuurlijk ook weer het standaard gehuil over de scheidsrechter.

Maar de manier hoe er deze groepsfase is gesproken over PSV en Feyenoord is ook weer te lachwekkend voor woorden. Voorbeelden te over weer dat er op z'n zachtst gezegd sprake is van een dubbele moraal bij de analisten.

Ik hoop overigens heel erg op Real Madrid. Kansen om door te gaan zijn uiteraard een heel stuk kleiner dan tegen bijvoorbeeld Sociedad, Barcelona of Dortmund. Maar na 35 jaar wordt het wel weer eens tijd dat PSV weer in het Bernabeu gaat spelen. En ik heb net te weinig loyaliteitspunten om tegen Sociedad of Barcelona zeker te zijn van een kaartje in het uitvak :B
+4/-0

 
5 maanden geleden
Laat drs. Slot die onzin maar verkondigen. Helpt ons alleen maar. Sterker, hoe vaker hij dat zegt hoe beter onze prestaties worden.

Real, of atletico, Madrid zou qua trip top zijn. En voldoende kansen ook om te bezoeken.
+1/-0

 
 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
En de verdediging van Feijenoord was/is vlgs de analysten beter dan die van PSV, maar toch krijgen ze vlgs Slot te makkelijk goals tegen, en toch is hun keeper meer gepasseerd dan de onze ... dus, wie lult er nu uit hun nek??
+1/-0

 
5 maanden geleden
57% kans op een Spaanse tegenstander.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Heb een vermoeden dat je deze rekensom wel iets te simplistisch aanpakt met simpelweg 4/7 kans.

In zowel de pot met poule winnaars als die met de nummers 2 zitten Duitse clubs die elkaar altijd ontwijken. Dat verhoogd de kans op een Duitse tegenstander voor ons enigszins terwijl de kans op de andere tegenstanders ietsjes daalt.

Dit jaar valt het wel enigszins mee aangezien er wel veel Spaanse ploegen door zijn, maar wel allemaal in de pot met poule winnaars zitten. Alle Italiaanse ploegen zitten ook in dezelfde pot, zelfde geldt voor de Engelse. De Duitsers veranderen wel wat aan de kansen door gespreid over de potten te zitten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Kans tegen Sociedad, BVB en misschien zelfs ook wel Barcelona. Als het om een mooie tegenstander gaat dan München of iets in Madrid. City hoeft wat mij betreft niet.
+1/-0

5 maanden geleden
Liever geen Atletico ,City en Bayern.....Madrid was er in 88 bij leuk weer te gaan ,Sociedad nooit geweest lijkt me leuk ,Dortmund natuurlijk kei gaaf ,Barcelona in bij stadion uit vak ??? Gaan het maandag zien..
+1/-0

5 maanden geleden
Weer naar Donostia zou vanuit sportief oogpunt wel het beste zijn denk ik. Wel graag wat minder regen dan de vorige keer graag 😂
+1/-0

5 maanden geleden
Met het geluk van nu in combi met onze kwaliteiten maken wij tegen iedereen kans
No fuck, op dit moment hebben wij de ingredienten, conserveer het.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Waarom is iedereen zo bang voor Bayern?
Ik heb ze eerder deze week zien spelen tegen MU, en dat vond ik nou niet echt overtuigend ... en ook in de Bundesliga gingen ze er hard onderuit!

Maar helaas zijn deze wedstrijden pas in februari, dus er kan nog veel veranderen in die tijd ...
+1/-0

5 maanden geleden
Capaciteit uitvak:

Bayern - 3780
Real Madrid - ±4100
Real Sociedad - 2000
Atletico Madrid - 3431
Borussia Dortmund - ±4000
Man City - 3000
Barcelona - 2600

Barcelona speelt dit seizoen in het kleinere Olympisch Stadion. Het uitvak daar (dit aantal kreeg Antwerp in september) is daarom 'maar' voor 2600 supporters.

Tegen Sevilla was er plek voor 2200 supporters van PSV. Met 12 loyaliteitspunten zat je in de voorrangsgroep.
+1/-0

5 maanden geleden
Hoe goed we dit seizoen (voor PSV-begrippen) ook zijn, in principe maak je tegen Bayern, Real Madrid, Manchester City en FC Barcelona minder dan 5% kans om door te bekeren. Borussia Dortmund en Atletico Madrid zijn ook veel kapitaalkrachtiger dan ons, maar zijn m.i. toch kwalitatief een treetje minder dan de eerdere 4. Real Sociedad doet het uitstekend in Spanje, maar is natuurlijk duidelijk de minste van deze 7.

Voor het aanzien van het Nederlands voetbal en voor onze portemonnee is het natuurlijk uitstekend dat we overwinteren in de CL, maar de Europa League bevat veel meer de groep tegenstanders die in ons straatje passen.
+1/-0

5 maanden geleden
Voorkeur gaat uit naar of Atletico - of Dortmund - of Sociedad. Doe of City - of Bayern - of Madrid maar in de finale.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage