Transparent
Inloggen
Sluiten

Björn van der Doelen: 'Rood, wit en Philips, dat hoort bij PSV'

14 december 2023 23:24 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Björn van der Doelen: "Rood, wit en Philips, dat hoort bij PSV"; image source: Pro Shots

Björn van der Doelen is een campagne gestart om meer supporters in het Philips Stadion in het rood-wit gekleed te krijgen. De oud-voetballer stoort zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid zwarte kleding onder de supporters en is nu een speciale kledinglijn begonnen. Via de website onzekleuren.nl zijn de producten uit de kledinglijn te koop en inmiddels zijn er al zo'n 1.500 artikelen verkocht.

Tegenover het Eindhovens Dagblad geeft Van der Doelen aan dat hij zelf niets wil verdienen aan de kleding. "Daarom zijn de prijzen ook van onze producten ook zo laag", aldus Van der Doelen. "Er zijn bijvoorbeeld hoodies, shirts en winterjassen voor betaalbare prijzen te koop. Als er toch wat over zou schieten, dan gaat het naar een goed doel. Ik hoop vooral dat het Philips Stadion weer helemaal rood-wit wordt."

De oud-speler gaat verder: "Soms zie ik jongens op Oost in het zwart zingen dat rood en wit de clubkleuren zijn. Waarom hul je jezelf dan in een andere kleur? Rood, wit en Philips, dat hoort bij PSV!"

Meer op ED.nl




Tags

kledinglijn producten betaalbare campagne clubkleuren gekleed hoeveelheid hoodies hul onzekleuren oost winterjassen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Hear hear! Rouwkleur zwart voort bij Ajax
+2/-0

5 maanden geleden
Maarja het zo verrekkus stoer natuurlijk dat zwart.
+1/-0

5 maanden geleden
Goede actie. Dat zwart is namelijk echt helemaal niks gewoon mooi rood wit
+4/-0

5 maanden geleden
Helemaal geweldig deze actie...
Maaaruh....ff gekeken op de website...dat stadion jack lijkt wel verdacht veel op een Ajax shirt...ff iets anders voor bedenken
+1/-2

 
5 maanden geleden
Ik dacht, zal vast meevallen. Even kijken, nou, da's inderdaad precies het Ajaxshirt.

Toch jammer, want zo'n COPA-achtig retrojack van PSV zou ik honderddoezend procent zeker kopen
+1/-0

5 maanden geleden
De kleuren van lighttown madness(rood-wit-blauw)misschien?
+1/-0

5 maanden geleden
Super initiatief van onze Björn! Hopelijk zien we de clubkleuren hierdoor weer meer in het stadion.
+3/-0

5 maanden geleden
Toch blijf ik het een bijzonder iets vinden dat mensen die niet in rood/wit naar een stadion gaan stelselmatig worden weggezet als nepsupporters
+5/-2

 
5 maanden geleden
Helemaal eens. Laat ik mijn kop maar boven het maaiveld uitsteken.

Als je een rood shirt, trui, hoodie, jas aan wil doen, prima, vooral doen.
En is dat een andere kleur, ook goed.

Ik heb zelf veel zwarte kleding, zelfs een paar hoodies. En ik zing (nou ja, zingen) ook voor de kleuren de club en de stad. Het gaat mij niet om de kleding maar het gedrag.

Ik denk dat een aantal mensen moeten accepteren dat het een cultuur is, dat die gasten zwart dragen. Wat je er zelf ook van denkt. Laat ze lekker. Nogmaals, dat staat los van dat je je moet gedragen, welke kleur kledij je ook draagt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Het gaat er om hoe onze tribunes eruit zien. Oost ziet er tegenwoordig uit als een zwarte waas. Als je daar tussen staat vind ik dat je best eens met een open mind kunt kijken naar hoe dat eruit ziet. Het ziet er uit alsof de sfeer tribune van PSV bestaat uit herrieschoppers (een grote groep helemaal zwart gekleed duidt in de voetbalwereld toch echt op hooligans). Willen we dat uitstralen? We zijn een warme club, dat is het imago waar we trots op mogen zijn en wat PSV uniek maakt. En dat is de reden dan Bjorn hier iets aan wil veranderen.

Zit je ergens op een tribune waar het niet al een grote waas van zwarte kleding is? Dan is deze oproep ook niet zozeer op jou gefocust.

Ik ben het helemaal eens met Bjorn en het is top dat hij dit initiatief op zich neemt.
+5/-0

 
5 maanden geleden
Het hele stadion ziet eruit als een zwarte waas. Zijn dat dan opeens allemaal nepsupporters ondanks dat die 30.000+ er wel iedere wedstrijd zijn om de club aan te moedigen?

Alsof een speler harder gaat lopen als ik mn bek opentrek terwijl ik een rode trui aanheb in plaats van een zwarte.

Kijk voor de gein eens in de fanstore. Een heel groot deel van de kleding is in het zwart of in donkere kleuren. Maar trek je een zwarte trui aan waar heel groot PSV of 1913 opstaat ben je een nepsupporter, want je bent alleen een supporter als je in rood-wit komt aanzetten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik zag niet dat je dan een nep supporter bent. Ik geloof best dat ook die groep heel veel hart voor de club heeft. Ik denk alleen dat ze niet goed inzien wat voor beeld ze creëren rond de sfeertribune van PSV. Het gaat inderdaad niet een speler harder laten lopen als je rood aan trekt. Wat het wel doet is bijdragen aan het warme imago van PSV. Dat imago zorgt er al jaren voor dat spelers bij PSV willen komen spelen. Dus ja, dat imago is het waard om te beschermen. Probeer het eens op die schaal te bekijken in plaats van alleen denken dat je als nepsupporter wordt weggezet, of dat het ervoor moet zorgen dat een speler harder voor je gaat rennen. Ben je het er niet mee eens dat PSV voor een groot deel zo mooi is omdat het een warme brabantse club is?
+4/-0

 
5 maanden geleden
Jij zegt het inderdaad niet, maar die discussie is hier al lange tijd gaande. Kom je in het zwart naar het stadion ben je geen supporter, want een echte PSV'er komt in rood-wit. Iets wat vdDoelen ook letterlijk zegt in zijn filmpje.

Dus omdat ik rood werkelijk een verschrikkelijke kleur vind qua kleding en vooral veel donkere kleding draag word ik dus stelselmatig weggezet als een nepsupporter (nogmaals niet door jou, maar het wordt al vele maanden hier letterlijk gezegd). De gedachte alleen al dat anderen menen te kunnen bepalen wat voor kleding iemand moet dragen. Dat deden je ouders op de basisschool of gebeurde tijdens de oorlog. We hebben het hier over een voetbalwedstrijd...

Ik geloof ook niet dat er ook maar één speler is die naar een club gaat omdat supporters in een bepaalde kleur kleding naar het stadion komt en hij dat zo mooi vindt om te zien. Prijzen winnen en goede salarissen, daar haal je die spelers mee binnen. Niet door met z'n allen een rode trui aan te trekken.

Wat kan mij het schelen wat voor kleding iemand aanheeft in het stadion. Zolang er op het veld maar wordt gepresteerd en als dat gecombineerd gaat met mooi voetbal zoals waar we dit seizoen mee verwend worden is het helemaal perfect.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik ben het in elk geval met je eens op het punt wat jou het meeste lijkt te raken. Je moet inderdaad niet voor nepsupporter worden uitgemaakt op basis van wat je draagt. Je stopt als supporter veel te veel tijd van je leven in de club, gewoon omdat je die club een warm hart toe draagt. Dat moet bepalen of je een supporter bent of niet, helemaal eens. Ik vind da

Verder vind ik wel dat je als supporter ook de clubcultuur zou moeten willen beschermen. En in de clubcultuur van PSV hoort geen reputatie van hooligan publiek thuis.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Fanstore verkoopt inderdaad vrijwel niks in het rood op het thuis tenue na. Heel apart en als ik heel eerlijk ben vind ik dat ook wel schandalig.

Niet dat ik vind dat alles rood met wit zou moeten zijn, zeker niet zelfs, maar je zou wel verwachten dat er een aantal rode en rood-witte keuzes zijn of rode accenten terug te vinden zijn.

Onze Björn brengt nu eigenlijk producten op de markt waarvan de fanstore al jaren structureel vergelijkbare producten van aan had moeten bieden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je mist mijn punt.
Klaarblijkelijk voelt een grote groep zich prettig bij een zwarte kleur kleding. Dat is nu eenmaal zo. Niet allen bij ons overigens.

Ik zeg ook, kies je voor rood, prima, voor zwart even prima. Het maakt geen kont uit qua beleving m.i.
Dat Doelen het initiatief neemt, goed. Prima. Misschien neem ik wel een trui, misschien niet. Maar doet niks af aan mijn gevoel voor PSV, en idd zoals Kaka al zegt, er gaat geen speler harder van lopen.

Voor de notulen, ik sta "op T", en daar zit een gemêleerd gezelschap. Van rode shirt dragende kerels, tot in zwarte dons parka dragende dames. Allemaal even fanatiek fan.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Mooie actie van Bjorn.
Maar jammer genoeg hebben wij niet de supporters zoals Dortmund, Real Madrid of zelfs Lens....als je die sfeervakken ziet: GEEL, WIT en GEEL/ROOD...dat zijn pas mooie vakken.
Gaat NOOIT lukken bij ons als ik de discussies hier lees 😓😓.
Bij dat soort clubs hebben ze meer een "wij"-gevoel...hier lees ik opmerkingen als:
`ik trek aan wat ik wil`...dan houdt het op!!
Ik was in oktober bij een ijshockeywedstrijd de Vegas Golden Knights± iedereen in de clubkleuren. Ik zei nog tegen mijn broer: dat gaat bij ONS PSV never nooit lukken!!
+3/-0

5 maanden geleden
Vond hem een heel sympathieke gast, maar pas een podcast gehoord over die kleding, jezus wat is het ne maauwert geworden, zeurpietje zeg.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Idd slap gelul van Björn.

Gaf hij niet onlangs toe dat-ie als kind voor Ajax was? Doet verder niet ter zake, maar presenteer je dan niet als dé PSV'er pur sang.

Laat iedere supporter zich lekker uiten zoals hij óf zij dat prefereert.
+3/-0

5 maanden geleden
In de meeste vakken wordt nouwelijks rood/wit gedragen. Het enige wat opvalt is inderdaad zwart, voornamelijk op Oost. Ach modern kleurtje, niks mis mee zolang het maar geen vrijbrief is om zooi te trappen en je niet te gedragen.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik vind het een goede actie. Net als Björn van der Doelen ben ik van de oude stempel. De clubkleuren van PSV zijn rood en wit, wat is er dan mooier dan een rood/wit stadion? Rood is ook niet mijn favoriete kleur en buiten de wedstrijden van PSV om zou ik ook nooit rood of wit dragen, maar wel tijdens de wedstrijden van PSV.
Gelukkig zag ik de laatste weken bij wedstrijden van bijvoorbeeld Real Madrid en Fc Kopenhagen nog tribunes vol supporters die niet in het zwart gekleed gingen. Een ‘zwarte tribune’ ziet er zo saai, nietszeggend en deprimerend uit.
Draag op zijn minst een rood/witte das. Je kunt zeggen: ik vind rood niet mooi en ik draag zwart voor mezelf, je kunt ook zeggen: ik draag rood en wit voor de club en de sfeer. Er worden tegenwoordig zoveel sfeeracties georganiseerd, maar wat is er nu mooier dan een stadion vol mensen die rood/wit gekleed het clublied zingen?
Ik zeg niet dat je geen fan kunt zijn wanneer je volledig in het zwart gekleed naar het stadion gaat, ik denk alleen dat het extra support kan bieden wanneer je in de clubkleuren naar het stadion gaat.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage