Transparent
Inloggen
Sluiten

Ismael Saibari in voorselectie Marokko voor Afrika Cup

20 december 2023 15:50 - CAF
Foto: Pro Shots

Ismael Saibari in voorselectie Marokko voor Afrika Cup; image source: Pro Shots

PSV moet de eerste wedstrijden van de tweede seizoenshelft mogelijk Ismael Saibari missen. De middenvelder is namelijk opgenomen in de voorselectie van Marokko voor de Afrika Cup, zo heeft de Afrikaanse voetbalbond bekend gemaakt. De Afrika Cup wordt van 13 januari tot en met 11 februari gespeeld. Indien Saibari wordt opgeroepen en Marokko tot de finale komt, zal hij vijf competitiewedstrijden en eventueel twee bekerwedstrijden moeten missen.

De laatste interlandperiodes behoorde Saibari al tot de definitieve selectie van Marokko. Nadat hij in september in een oefenduel tegen Burkina Faso zijn debuut maakte speelde hij sindsdien iedere wedstrijd. Wel moest hij het vooralsnog steeds doen met invalbeurten.

Meer op CAF
Discussieer mee op de forums


Tags

marokko saibari afrika ismael burkina faso

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
"Wat vind jij van dit nieuws?"
Wat denk je?
+2/-0

4 maanden geleden
Ik vind dat het tijd wordt dat dit soort toernooien ook gewoon in de zomer gespeeld moeten worden. Het is toch belachelijk dat een speler een maand afwezig is voor een landentoernooi in januari.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Nu nog in dezelfde jaren doen als de EK’s dus elke 4 ipv elke 2 jaar en we zijn er
+1/-0

 
4 maanden geleden
Je hebt soms ook te dealen met verschroeiende hitte of juist het regenseizoen (afhankelijk van welk land organiseert). Begrijp wel dat ze dat bij het plannen net wat belangrijker vinden dan de gelijktijdigheid met pak en beet PSV-Excelsior ;)
+1/-0

 
4 maanden geleden
Vanaf 2021 was het oorspronkelijke plan al om het in de zomer te doen. Die editie ging toen echter niet door vanwege corona en is uiteindelijk in januari/februari 2022 alsnog gespeeld. De zomer was geen optie omdat dat tekort op het WK zat.

Ook de editie van 2023 zou eigenlijk in de zomer worden gespeeld, maar deels omdat dat maar een paar maanden na het WK was en deels vanwege het weer in Ivoorkust wordt dat komende maand pas georganiseerd.

In 2025 en ook de edities daarna is het wel de bedoeling dat het in de zomer zal zijn.
+1/-0

4 maanden geleden
Dit is inherent aan het succes.
Maar dit zal Bosz intern oplossen, net als bij Lang en Lozano.
+1/-0

4 maanden geleden
Het is natuurlijk zonde dat één van onze beste spelers straks een maand afwezig zal zijn. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat getolereerd wordt dat zo'n groot aantal spelers één maand afwezig is tijdens de clubcompetities.

Duimen voor een snelle uitschakeling van Marokko dan maar. Overigens volkomen verdiend, deze uitverkiezing!
+1/-0

4 maanden geleden
Is dat toernooi eigenlijk ieder jaar? Of om de twee jaar?
+1/-0

4 maanden geleden
Mooi weer dat er weer een van onze toppers de kans heeft ons internationaal te vertegenwoordigen. Jammer natuurlijk dat we hem een aantal wedstrijden moeten missen. Verwacht wel dat we breed genoeg zijn dit kwalitatief op te kunnen vangen..
+1/-0

4 maanden geleden
Geweldige ervaring voor Saibari. Hopelijk blijft hij heel en komt hij weer nog beter terug. Zeker tegen Dortmund heb ik hem er toch weer heel graag bij, dan moet hij wel heel blijven.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantreden alchemist bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon koen malaise manolev nederland oogt praag preferen psvrijnwoude santos shevchenko skerla skipper slot tillmaniaans tuchtcommissie utrecht vijver vip vis wedstrijdrapportage