Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Ik heb duidelijk te weinig steun gevoeld'

23 december 2023 10:26 - De Volkskrant
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Ik heb duidelijk te weinig steun gevoeld"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met De Volkskrant heeft Ruud van Nistelrooij uitleg gegeven waarom hij in mei besloot op te stappen bij PSV. Een gebrek aan steun was de reden van zijn plotselinge vertrek. "In de kern kom je uit op een prachtig verhaal van Foppe en Riemer bij Heerenveen", aldus Van Nistelrooij. "Spelers kwamen bij Riemer klagen over de trainer. De volgende dag komt Riemer naar beneden. Iedereen erbij. Hij zegt: Jongens, ik heb er goed over nagedacht en het contract met Foppe voor drie jaar verlengd. Hahaha. Dat is toch geweldig. Foppe wist: dit is de kop ingedrukt. Je geeft power aan je trainer."

Van Nistelrooij heeft nog een voorbeeld. "Toen ik Xavi Simons de prijs voor talent van het jaar uitreikte, kreeg Louis van Gaal de oeuvreprijs van Michael van Praag. In zijn speech zei hij dat iedere trainer de onvoorwaardelijke steun nodig heeft van de voorzitter. Michael had hem die altijd gegeven, waardoor hij zijn werk kon voortzetten", zo geeft hij aan.

Die steun voelde hij bij PSV duidelijk te weinig. "Dat gevoel heb ik thuis besproken met Leontien en de kinderen. Gesproken met mijn broer, met een vriend, met zaakwaarnemer Rodger Linse, met mentor Guus Hiddink", zei hij daarover. "Iedereen was het met me eens. Uiteindelijk kon ik niet verder, op deze manier."

Dat spelers klaagden bij de directie vond hij geen enkel probleem. "Op elke werkvloer stappen mensen naar de baas. Als je dan maar onvoorwaardelijke steun krijgt van bovenaf", legt hij uit. "Zo van: schaal gewonnen, overwinterd in Europa met dertien punten. Beker gewonnen. Tweede in de competitie. Doorbouwen. We staan er beter voor dan toen we begonnen. That’s it."

Een dag voor zijn vertrek sprak hij met Marcel Brands en Earnest Stewart over problemen in de staf en klachten van de spelers. Na dat gesprek wist hij al dat hij zou gaan stoppen. "De volgende dag rijd ik weer naar Eindhoven. Mijn gevoel was duidelijk, maar ik wilde er een nachtje over slapen", aldus Van Nistelrooij. "Dat heb ik ook gezegd tegen degenen die ik had gesproken: als iemand zich bedenkt, bel mij dan in de ochtend. Niemand belde. Het was hartstikke moeilijk, ook omdat ik met 90 procent van het team een geweldige band had. Het is jammer."

Natrappen richting de directie omdat hij die steun miste gaat hij niet doen. "Ik houd van mijn voormalige trainer Bobby Robson, een grote inspirator, een gentleman. Hij kon alles in de eenvoud duidelijk maken en zei: ‘Boys, in the media you speak about yourself, or positively about somebody else.’ Punt.", zegt hij tot slot.

Meer op De Volkskrant
Tags

nistelrooij foppe riemer michael bedenkt bobby bovenaf brands doorbouwen earnest eenvoud else gaal gentleman hahaha heerenveen hiddink ingedrukt inspirator kern kinderen klaagden klagen leontien linse mentor nachtje natrappen oeuvreprijs plotselinge positively power praag robson rodger simons slapen slot somebody speak speech stewart uitreikte volkskrant voortzetten werkvloer xavi yourself

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Zo jammer nog dat het zo eindigde. Als Feyenoord niet zo extreem goed was geweest, had psv ook het kampioenschap gehad. En V Nistelrooij is een fijne clubman. Maar tegelijk: u zit er zoveel meer tactiek in het team. Omzettingen die echt werken als jet een keer moeizaam loopt. Dat misten we wel met Ruud. Anyway, is al veel te veel over gezegd en eigenlijk alles wel. Goeie gozer, hopelijk snel een mooie club voor hem
+1/-0

 
8 maanden geleden
Feyenoord haalde 82 punten. Dat is redelijk normaal voor de kampioen en ook dit jaar kunnen ze dat makkelijk halen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je bedoelt, "als Feyenoord niet zo extreem veel blessuretijd elke wedstrijd er bij kreeg". Daarin scoorde ze telkens de gelijkmaker of de nipte 2-1 overwinning..
Maar goed...PSV verloor van de onderste 3..geen kampioen waardig
+2/-0

 
8 maanden geleden
Nee duidelijk zelf verkloot natuurlijk, die wedstrijden... Drama was dat
+1/-0

8 maanden geleden
Ruud, ga eerst maar eens ervaring op doen bij clubs als Heerenveen/Twente en ergens in het buitenland en daarna zie ik je graag terug als trainer van psv want je bent een psver 4 ever.
+4/-0

8 maanden geleden
In de basis best een goed verhaal.
Ik vind het heel, heel moeilijk om te zeggen maar zijn vertrek is een zegen geweest.

Vorig jaar zag ik vaak, te vaak, geen idee, geen plan. En voeren we op de ingevingen van Simons. Ja, Ruud heeft de basis gelegd voor talenten als Saibari en Baka. Maar ik zie nu wel een plan, een goed team en het voetbal is vele malen leuker.

Neemt niet weg: Ruud, je bent voor altijd een icoon.
+9/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal mee eens. IK heb elke wedstrijd met grote verbazing aangekeken. Ik zag geen enkel systeem op spelpatroon.
Bosz had na een paar weken trainen in de voorbereiding met bijna dezelfde spelers meer bereikt dan Ruud in een heel jaar. Zolang Ruud dat niet inziet kan hij geen trainer van PSV meer worden.
De directie heeft dat ook ingezien.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Het enige spelsysteem wat ik heb kunnen ontdekken was dat er positioneel gespeeld werd en niet agerend met pressing. Dat is een zeer ouderwetse manier van spelen, waar je geen steek verder mee komt vandaag de dag, maar slechts kunt teren op individuele klasse, en dat was in dit geval Xavi Simons. De thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt was exemplarisch dat jet totaal uit de tijd is. De verliespartijen tegen de 3 gedegradeerden had alles met mentaliteit te maken, ook zeer kwalijk, waar je de directie voor aansprakelijk kunt stellen met dat gehannes met die transfers.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als Ruud geen goede trainer is/was, hadden ze hem moeten ontslaan.
Maar daar gaat het verhaal niet over. Als het aan Brands/Steward had gelegen, had Ruud hier nog gezeten en als het aan Brands had gelegen was Steward nu ook geen TD geweest.

Dat Ruud (nog geen) goede trainer was voor PSV, was bij aanvang al meer dan duidelijk.
Maar als die er zit, moet je hem steunen of ontslaan.
+1/-0

 
8 maanden geleden
En dus wat is je vraag/ opmerking over mijn post?
+1/-0

8 maanden geleden
Zoals vaker in een jaar voorafgaand aan een kampioenschap is gedurende de tweede helft van vorig seizoen een enorme serie neergezet. Destijds bij Cocu en ook van Bronckhorst bij Feyenoord werd daar de basis gelegd voor de titel het seizoen er na. Onder Ruud werden er eindelijk weer toppers gewonnen. Heeft het gewoon heel goed gedaan met een relatief beperkte selectie.
+3/-0

 
8 maanden geleden
@Tony, Heb jij dan een spelsyteem in het spel van Ruud gezien ? Ik kon PSV alleen maar met verbazing aankijken.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Daar gaat het even niet om, gewonnen werd er. Ook tegen toppers. Onder Schmid gebeurde dat laatste niet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik vind goed veldspel het aller belangrijkste als je naar de lange termijn kijkt tav een trainer.
De beter was tot de finale tegen flutploegen, en in de finale had PSV ook geluk.
Ruud had geen vooruitgang kunnen boeken.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Je snapt de strekking van mijn 1e post totaal niet.
+2/-0

8 maanden geleden
Ruud was een geweldige trainer, was 2e geworden met een matige selectie en de beker gewonnen. Iemand als Ruud, een echte clubman en een top gozer van wereldklasse, gaan we niet snel meer krijgen. Hopen dat hij ooit terugkomt, maar ik ben bang dat er meer gebroken is dan we denken.
+1/-0

8 maanden geleden
Sorry, ondanks dat het een club icoon is en altijd zal blijven, mis ik hier ook maar enige vorm van zelfreflectie. Ik zal wel een van de weinigen zijn maar ik zie in hem geen toptrainer, ook geen toekomstige. Een toptrainer steekt ook de hand in eigen boezem. Ik heb geen enkele lijn in zijn spel kunnen ontdekken. Het was toeval-voetbal met dankzij Xavi regelmatig mooie uitschieters. Maar er zat geen lijn in of gedachte achter het spel. PSV en Bosz profiteren voor een deel van de opvattingen van Schmidt, niet die van RvN.
+10/-0

 
8 maanden geleden
100% eens. Veldspel werd alleen maar slechter. Strontvervelend en niet om aan te gluren. Eerste periode heeft hij kunnen profiteren van de basis die Schmidt had gelegd, daarna uisluitend van de kwaliteit van Simons.

Met zijn vertrek heeft hij PSV een groot plezier gedaan.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Vorig jaar ging je haast met tegenzin naar het stadion omdat de wedstrijden echt een verschrikking waren om te zien, ondanks dat je de thuiswedstrijden bijna allemaal won en (volgens mij) van alle clubs de meeste punten hebt behaald in eigen huis. Maar het aantal wedstrijden die het aanzien waard waren? Over een heel seizoen zijn er dat misschien drie of vier geweest.

Als je dat dan vergelijkt met dit seizoen. Natuurlijk heb je een gigantische kwaliteitsimpuls gekregen afgelopen zomer, maar volgens mij zijn er nog geen drie thuiswedstrijden te noemen die niet goed waren. En dan heb ik het nog niet eens over het gigantische verschil in uitwedstrijden.

In dat stuk in de Volkskrant mis ik iedere vorm van zelfkritiek. Ongetwijfeld zal er ook wel bewust zijn gekozen om dit interview door Willem Vissers te laten doen, want die durft toch geen kritische vragen te stellen en kan alleen maar met zweverig gedoe aan komen zetten.
+4/-1

8 maanden geleden
Helemaal eens met Ruud. De club moet de trainer blijven steunen. Dat had Ajax ook met Steijn moeten doen :D :D :D

Toch ben ik blij met Bosz en waar we nu staan.

Ruud is een PSVer for ever, maar heeft te vroeg ja gezegd...
+7/-0

8 maanden geleden
Ik vind het een mispeer van de directie - RVC om weer een onervaren trainer voor de leeuwen te gooien. Ruud deed zijn stinkende best maar miste simpelweg ervaring. Ook het spel in et algemeen was niet herkenbaar. Hoop dat Ruud in de toekomst een kleinere club vindt om ervaring op te doen en eventueel door te stromen naar een grotere club.
+1/-0

8 maanden geleden
Uiteindelijk blijft het zonde en ik begrijp het ook nog steeds niet helemaal. Brands en Stewart hadden de indruk dat ze alle vertrouwen uit hebben gestraald richting van Nistelrooij. Hij denkt er anders over. Dat blijft jammer. Ergens vind ik het met name niet handig dat Brands een beginnend trainer de kans gaf. Hierin heeft hij tekort geschoten als je van Nistelrooij hoort. Ik denk dat ook Brands geen verkeerde intenties heeft gehad. Feit is wel dat een beginnend trainer bij een topclub geen goed idee is. We zagen dit bij Cocu, van Bommel en van Nistelrooij. Ze misten gewoon bepaalde bagage om trainer te zijn bij een topclub. Dat hoort niet als je de beste wil zijn. Dit kan PSV zich niet permitteren. PSV moet clubiconen pas de kans op hoge posities geven wanneer ze elders gepokt en gemazeld zijn. Niet eerder alstublieft! Ruud is een jongen van de club net als Mark en Philip. Ik gun ze alle goeds als supporter van PSV.
+6/-0

reactie verwijderd

8 maanden geleden
Het zou voor hem best zuur voelen dat er nu een betere selectie staat met aanwinsten als Lang, Lozano, schouten en Dest. Ook de talenten zoals Saibari en Bakayoko zijn gegroeid.
In dat opzicht is het appels met peren vergelijken maar je krijgt toch erg het idee dat Bosz een grote invloed heeft op het spel.
Dat had Ruud zeker niet. Hopelijk vindt die zijn weg zoals die in eerste instantie voor ogen had en die hij ook als speler bewandelde. Ruud van Nistelrooij blijft persoonlijk mijn grootste icoon in het voetbal, het zou heel pijnlijk zijn als zijn trainerscarriere al implodeert voordat hij fatsoenlijk gestart is.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Bosz bewijst dat de aanstelling van V Nistelrooij de grootste fout is geweest die PSV vorig jaar heeft kunnen maken. Naar omstandigheden heeft Ruud nog uitstekend gepresteerd maar hij is gewoon nog te licht, te onervaren en had zelf ook al grote twijfels of deze stap niet te vroeg voor hem kwam (teken aan de wand!). De fout ligt dus bij het management en niet bij Ruud. Ik hoop dat PSV nu eindelijk geleerd heeft om nooit meer een onervaren jeugdtrainer als hoofdcoach naar voren te schuiven! Je gooit daarmee niet alleen een jaar weg maar vertroebelt tegelijkertijd ook de relatie met een geliefd club icoon die iedereen hoog heeft zitten. Ik hoop dat Ruud en Mark ooit nog eens in een of andere rol bij de club terugkomen. Maar intussen moet PSV voortborduren op het aanstellen van trainers als Schmidt en Bozs. Trainers met ervaring, een echt plan en vol op de aanval! Het spelplezier spat er vanaf, prestaties gaan door het dak en kapitaal op het veld stijgt tot ongekende hoogtes
+1/-0

8 maanden geleden
Wat ik vooral denk is dat de Volkskrant wel zal balen dat hij niet wil natrappen. En zo weer onrust creëren.
Waarom nu dit interview. Mosterd na de maaltijd. Ruud zou moeten weten hoe het werkt in de voetbalwereld.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Rond de feestdagen is het altijd terugkijken op het afgelopen jaar, dus de timing snap ik wel.
En de kranten moeten ook vol voor de kersteditie.
+1/-0

8 maanden geleden
Zonde hoe t gelopen is met een sympathieke club icoon als Ruud. Hij heeft ook een voldoende gescoord met 2 prijzen en plaatsing voor de Champions League wat mij betreft na t verkopen van je 2 beste spelers in de winterstop.

Ben wel heel blij dat er een trainerswissel plaats gevonden heeft. Bosz zorgt er wel voor dat dit een iconisch seizoen wordt. Ik heb 88 niet bewust meegemaakt maar dit seizoen komt waarschijnlijk in een rijtje van memorabele PSV herinneringen. Eerste keer in t stadion met Luc Nilis en Ronaldo in de aanval, begin jaren 2000, t kampioenschap van 2007, t kampioenschap beslissen tegen Ajax thuis, en ‘weet je nog 2023/2024 toen we de hele eredivisie op een hoop speelde’.

Hoop wel dat de relatie met een icoon als Ruud ooit in ere hersteld wordt.
+2/-0

8 maanden geleden
Resultaten waren wellicht best goed, maar het spel was vaak erg matig. Eigenlijk dreef het geheel vooral op de klasse van Simons. Ik ben benieuwd of Ruud nog wel aan de slag gaat als trainer.
+1/-0

8 maanden geleden
Wat moeten we met zo’n interview. Zeggen dat iedereen die je gesproken is het met hem eens is, zeggen dat ie geen steun had vanuit de directie waar hij wel op hoopte. En dan zeggen dat hij niet gaat natrappen met een quote erbij van Bobby Robson. Maar door te zeggen wat je niet gaat zeggen, zeg je het in feite toch. En als hij dan toch een nuance had willen maken had hij er wel bij kunnen vermelden dat PSV er niet bepaald slechter op geworden is, dus zeg dan dat hij uiteindelijk best begrip kan op brengen voor de beslissing en open staat om ergens anders een nieuwe start te maken.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Op zich kan ik er wel mee leven. Vond dat Ruud zich verbazend lang heeft stil gehouden, wat je toch niet vaak ziet in de voetbalwereld. Zeker aangezien t duidelijk was dat hij erg gekrenkt was. Dat hij uiteindelijk zijn verhaal een keer uit terwijl PSV in rustig vaarwater zit, is wel menselijk.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal met je eens ....
Ik vind het ook zuur wat er gebeurt is, ik mag Ruud heel graag, en ik was het er totaal niet mee eens dat hij weg moest/ging, maar dit is toch zeer zeker wel even natrappen ... en dat zou hij nu juist niet moeten doen!
+1/-0

8 maanden geleden
Flauwekul over vertrouwen, weglopen terwijl we nog voor een plek in de CL-spelen kun je niet uitleggen. Het gaat om zoveel geld en de toekomst van onze mooie club en dan voortijdig uitstappen🤬, losers hebben excuses en winnaars hebben ideeën. Xavi heeft ons naar plek 2 geschoten ( die jongen heeft PSV eigenlijk ruim 60 miljoen opgeleverd ) en Bosz is een geweldige trainer met visie.
+2/-0

8 maanden geleden
Zoals velen al gezegd hebben, weinig zelfreflectie van Ruud. Er was geen lijn te vinden in het spel. Er werd geleund op een ingeving van Xavi. Nooit een plan B. Hoe vaak zat ik me op de tribune te vervelen of te ergeren. Altijde dezelfde wissels rond dezelfde tijd. Ze voegden zelden iets toe. Cijfermatig was het zeker voldoende (FS, Beker en voorronde CL), maar het was niet om aan te gluren. Wat een verschil met nu. Een trainer met visie, met wel een goed wisselbeleid die ook nog de gave heeft om iedereen binnenboord te houden. Bovenal straalt Ruud niets uit behalve saaiheid (als dat een woord is), zo speelde zijn elftal ook.
Snap sowieso niet waarom (bijna) iedereen hem een held/clubicoon vindt. Hij heeft 3 seizoenen bij ons gespeeld (2 als hij niet geblesseerd was geraakt) Vaak beloofd dat hij terug zou komen. Uiteindelijk was het geld in Malaga blijkbaar beter. Snap ook niet waarom hij in het heldenlied zit. Stop van Breukelen er maar in, dat is wel een echte clubman/held ! En het klopt ook mooi met de lettergrepen.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Van Nistelrooij....
PSV wat ben je mooi...

Van Breukelen gaat dan niet zo lekker
+1/-0

 
8 maanden geleden
Eens met "Vaak beloofd dat hij terug zou komen. Uiteindelijk was het geld in Malaga blijkbaar beter".
+1/-0

 
8 maanden geleden
Hij heeft hierover eens gezegd bij college Tour dat die niet terug wilde/durfde komen als speler omdat hij bang was dat er verwacht werd dat hij er wel weer 30 in het mandje zou leggen en hij niet aan die wens dacht te kunnen voldoen.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik wens Ruud het allerbeste. Laat maar zien hoe je als trainer met jouw ideeen toch echt succesvol kan zijn. Van Bommel deed het uiteindelijk ook. Ik kan me ook wel vinden in het idee dat en directie echt achter de trainer moet staan.

Maar laten we niet doen alsof er geen hemelsbreed verschil zit tussen van Nistelrooy's PSV en Bosz' PSV. En onder Ruud met Gakpo en Madueke er nog bij was het spel al matig, en de prestaties so-so, dus de verkoop van die twee is geen sterk excuus in deze.

De grote fout was die van de directie, om de onervaren (kwa eredivisie coaching) van Nistelrooy aan te stellen.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Hij heeft met PSV kansloos verloren van de 3 degradanten en tegen het uiteindelijke lachertje van de groepsfase, Rangers, verzuimd om PSV de oh zo belangrijke CL in te loodsen, 4 blamages van jewelste... nuff said.

Verder zat er totaal geen enkele lijn in het spel en "presteerde" meneer het vervolgens zelfs om er, na het echec thuis tegen Heerenveen en vóór de allesbeslissende wedstrijd tegen AZ, op het moment suprême de brui aan te geven en club en supporters in de steek te laten en zodoende wederom CL op de tocht te zetten. Het is dat Fred Rutten (lees: Xavi Simons) de 2e plaats alsnog bewerkstelligde.

En, ik las het hierboven ook al, hoezo clubicoon? De man heeft amper 2 volle seizoenen, zij het erg goed, bij ons gevoetbald, hetgeen ons qua saldo 1 landstitel opleverde. Dan kan er geen sprake zijn van clubicoon. Gewoon blij dat hij ooit bij PSV heeft gespeeld, net als paar jaar daarvoor Ronaldo en vorig seizoen Xavi Simons.

En idd de eeuwige en herhaalde belofte om, ooit, als speler terug te keren niet nagekomen, nee zelfs op gegeven moment tekenen bij toenmalig Euopees opponent Hamburger SV, zeg zulks dan niet (toe)!

En dan, hoewel dat geen rol zou mogen spelen, gaan zelfs 's mans presentatie, voorkomen, maniertjes en stemgeluid irriteren.

Het enige wat voor hem pleit is dat er weer eens topwedstrijden werden gewonnen en dat ik in 1 seizoen meer leuke wedstrijden heb gezien dan tijdens 2 jaar Roger Schmidt, al zegt dat imo meer over laatstgenoemde.

Laten wij er met ons allen dolgelukkig om zijn, en dan houd ik nog even een kleine slag om de arm, dat er, na het vertrek van de iig succesvolle Phillip Cocu en 3 miskleunen van formaat, eindelijk weer een toptrainer voor de groep lijkt te staan. In Bosz we trust.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Je slaat een doosje spijkers op de kop!
+2/-0

8 maanden geleden
Ik snap heel goed wat Van Nistelrooij zegt, want als jij ergens moet presteren is het wel belangrijk dat je gesteund wordt van bovenaf. Als dat niet gebeurt, dan moet je misschien inderdaad eieren voor je geld kiezen.

Als hij niet was opgestapt, dan had er een stevige evaluatie gevolgd en was er gekeken op welke manier verder gegaan had kunnen worden. Een (gedwongen) afscheid was daarbij denk ik dan ook een realistische optie.

Ik vind het ook logisch dat die onvoorwaardelijke steun van bovenaf er niet meer was. PSV was vorig jaar, zoals Killer treffend verwoord, een heel andere ploeg dan dit jaar. Er zat geen lijn in het spel, en een overwinning tegen een goede tegenstander kon zomaar opgevolgd worden door een compleet onverwachte zeperd.

In mijn ogen toont Bosz dit seizoen aan dat de voetballers waar Van Nistelrooij vorig jaar mee werkte, nog niet zo slecht waren als dat het vorig jaar leek. Natuurlijk zijn de aankopen belangrijk, zijn Saibari en Bakayoko een jaar verder in hun ontwikkeling, maar het contrast met vorig jaar is in mijn ogen enorm.
+1/-0

8 maanden geleden
Ruud bedankt voor voorgaande seizoen. We hebben de weg omhoog weer gevonden dankzij jou. Ook blij met de driehoek die er nu staat. Voorgaand jaar waren er nog een aantal mensen zonder voetbal achtergrond, gelukkig staat er nu weer een top team neer die de top 32 kan aanvallen. Hopelijk vallen we nooit meer zo terug als onder Toon en John! Forza PSV wij geloven in de CL finale!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi