Transparent
Inloggen
Sluiten

'Yorbe Vertessen wil vertrekken bij PSV'

8 januari 2024 19:13 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Yorbe Vertessen wil vertrekken bij PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Yorbe Vertessen wil vertrekken bij PSV. De Belg wil in de basis staan en staat in de belangstelling van veel clubs uit het buitenland. Zijn reserverol in Eindhoven is hij beu en daarom zet de aanvaller in op een vertrek. Union Berlin en Toulouse zijn zeer serieus geïnteresseerd in de komst van Vertessen.

Naar verluidt moet de Belg zo'n 5 miljoen euro kosten. Union Berlin heeft al een bod uitgebracht, maar deze is afgewezen.

Meer op ED.nl
Tags

vertessen berlin union beu toulouse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Timing is everything. Kan me voorstellen dat dit voor hem een goed moment is na o.a. zijn rol tegen Sevilla. Op termijn zie ik hem ook geen vaste basisspeler worden.
+4/-0

7 maanden geleden
5 miljoen is wel erg weinig. Zou in de huidige markt minstens het dubbele vragen.
+6/-1

7 maanden geleden
Beste jongen maar eenvoudigweg niet goed genoeg. Heb het er echt nooit in gezien de afgelopen jaren. Af en toe een opleving maar zó vaak net niet...
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Niet mee eens. Vertessen heeft altijd als hij inviel of opgesteld stond uitstekend gespeeld, belangrijke goals gemaakt, de aanval versterkt. Nooit verzaakt. Hij heeft de pech dat PSV de afgelopen jaren goed in de aanvallers zat. Hoe graag ik Lozano ook zie spelen, hij is niet constant. En van Noah Lang hoef je niet veel te verwachten als het wat minder gaat met het team. Zou beter zijn om Vertessen te verhuren aan de NL subtop - FC Twente bijvoorbeeld.
+1/-1

7 maanden geleden
5 miljoen euro is echt veel te weinig. Minimaal het dubbele, en anders niet. Want Yorbe kan echt nog wel waarde hebben voor PSV.
+5/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Begrijpelijk van beide kanten bij de juiste prijs. Waar je als PSV volgens mij wel voor moet waken is dat je genoeg energieke spelers op de bank moet hebben, zeker nu Saibari ook al tijdelijk weg is. Jongens als Babadi gaan de oorlog niet voor je winnen.
+2/-0

7 maanden geleden
Ik zie er ook geen basisspeler is, maar hij is wel heel nuttig gebleken en heeft aardig wat minuten gemaakt. (natuurlijk ook door de absentie van Noa). We hebben hem dus nodig, dus ik zou hem niet verkopen, alleen voor een niet te weigeren bod. Er zal dan wel een vervanger moeten komen en voor 5 m krijgen we echt geen passende vervanger. En in hoeverre zal een vervanger willen komen wetende dat hij waarschijnlijk slechts een invalrol krijgt. We missen bovendien Saibari al de komende tijd, en vooralsnog zijn Chuckey en Noa toch wel wat blessuregevoelig gebleken.
+3/-0

 
7 maanden geleden
De interesse in die gast van United lijkt me samen te vallen met een mogelijk vertrek van Vertessen.
+2/-0

7 maanden geleden
Zou hem er liever bij hebben. Te veel blessures al bij buitenspelers. En hij is de ideale man voor laatste kwartier opportunistisch counteren. Bovendien ook lekker energiek en dat heb je ook nodig tussen de flegmatieke mannen. Laat hem in de zomer maar zijn stap maken
+5/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer… zie hem graag spelen.. altijd lekker energiek.
De genoemde 5 mln vind ik net als veel anderen wel erg mager..

Zou gewoon het seizoen afmaken en vertrekken als een kampioen
+4/-0

7 maanden geleden
Als hij een basisplek wilt dan ga je toch naar AZ bijvoorbeeld? Vraag me af of hij bij de genoemde clubs eerder in de basis komt dan bij ons.
In deze tijd is 5miljoen wel erg weinig, maar PSV doet wel vaker redelijk tot goede spelers weg voor een appel en een ei
+1/-1

7 maanden geleden
Wie bepaalt die 5 miljoen ? Elfrink zeker met zijn bedragen uit de gulden-tijd.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Zou er niet van staan te kijken anders.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Ja, Rik Elfrink is eigenlijk de technisch directeur van PSV en voert alle gesprekken. Earnest Stewart is aangesteld als stroman omdat niemand dit mag weten.
+5/-3

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Zal wel 50 moeten zijn denk ik....
+5/-1

 
7 maanden geleden
Nee, hij is gisteren 23 geworden.
+1/-0

7 maanden geleden
Dan maar in de zomer voor 4 miljoen. Er zal vervanging moeten komen, kijk maar naar de minuten die hij gemaakt heeft. Wil die vervanger minimaal van dit niveau zijn dan is hij veel te duur voor op de bank, of het wordt weer zo'n huur verhaal á la Hazard waarbij je achteraf gezien bijna een miljoen per volle gespeelde wedstrijd aftikt om vervolgens met lege handen te staan. Eén opvlieging van Yorbe tegen Dortmund kan al meer dan die 5 mln opleveren...
+2/-1

7 maanden geleden
Ik vind het jammer. Zijn talent komt er nu pas uit en dan wil hij weg. Wil niet de concurrentie aangaan. Dan ben je al geen topper en niet geschikt voor de top. Mooi bedrag halen en strik eromheen.
+4/-0

7 maanden geleden
Noa of Hirving zou nog eens zwaar geblesseerd raken.Heb je weer dezelfde fout in de winterstop gemaakt.PSV kan hem toezeggen dat hij in de zomer voor een vastgesteld bedrag van 7 miljoen mag vertrekken.Bijvoorbeeld.Zijn transferwaarde mag dan wel 5 miljoen zijn ,PSV wil met deze selectie kampioen worden.Als dat gerealiseerd is ,dan is er plek voor individualiteit.Yorbe kan nog een belangrijke rol vervullen,PSV is nog actief op 3 fronten ,gaat wedstrijden om de 3 dagen spelen.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Als hij gaat komt er een vervanger. Dus welke fout wordt er dan gemaakt?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Hoezo “weer dezelfde fout”?
Als je het over Gakpo hebt, dan heb je het hele verhaal nog niet echt goed begrepen, en moet je je eens wat meer gaan verdiepen in PSV.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Wat schiet PSV ermee op om nu een gelimiteerde transfersom af te spreken terwijl ze als ze alles laten zoals het is vrij kunnen onderhandelen? Waarom je uitgangspositie verslechteren als dat niet nodig is?
+1/-1

7 maanden geleden
Als het zo is, staat het haaks op het interview van december in VI. Ik denk dat niemand hier de kuif in de basiself zou zetten. Ik ook niet.

Maar wat heeft hij dit seizoen belangrijke acties gehad. Goals tegen Utrecht en vitesse in speelronde 1 en 2, toen wij allemaal nog lang niet dachten te komen waar we nu staan. En natuurlijk recent tegen sevilla.

Nee, wat mij betreft lekker blijven. Hij heeft een wapen, snelheid, wat wel zo belangrijk is. Kijken wat er van komt, zeker met het blessureleed van Lang en Lozano. Bosz weet wat hij aan hem heeft, en vertrek kan in de zomer altijd nog...
+3/-0

 
7 maanden geleden
Wat staat er dan haaks op zijn interview?

Ik heb het er bij gepakt en daarin zegt hij dat hij alle mogelijkheden open houdt bij de vraag of een nieuwe verhuurperiode een optie voor hem is in de winterstop, omdat je het meeste leert door veel te spelen en het uiteindelijk draait om speelminuten.

In het interview zegt hij bovendien ook dat hij afgelopen zomer al met andere clubs heeft gesproken, maar ze niet tot een akkoord kwamen. En dat hij wist dat hij een risico nam door bij PSV te blijven.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mijn afdronk aan dat interview was dat hij voor zijn kansen wilde gaan. En daarnaast dat het een uniek seizoen was en daar deel vanuit wilde maken.
+1/-0

7 maanden geleden
Bij bedragen beneden de 10 mln zou mijn insteek betreffende Psv,behoud zijn.
+3/-1

 
7 maanden geleden
It needs two to tango. Het heeft er alle schijn van dat Jorbe zelf wil vertrekken. Wat wil/ moet je dan doen als PSV zijnde?

En aan iedereen die €5 miljoen te weinig vindt: gebaseerd op wat? Mocht de genoemde €5 miljoen kloppen dan suggereren enkelen hier dat PSV (lees Steward en ook Brands) de markt niet kennen. Reden voor ontslag?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Gebaseerd natuurlijk op andere transfers die je voorbij ziet komen, Vertessen valt erg goed in, heeft goede statistieken, heeft op belangrijke momenten gepiekt. om wat voorbeelden te geven, Sam Lammers ging voor geloof ik 10 miljoen weg, die was echt niet beter dan Vertessen, en dat is al een aantal jaren terug, wat bij voetbalinflatie veel verschil maakt. Om maar te zwijgen van mislukkingen bij bijvoorbeeld Ajax, toen redeneerde iedereen altijd, ja maar zij spelen CL, en dat is ook terecht, maar daar heeft Yorbe zich ook laten zien, dus 5 miljoen lijkt me een slag in de lucht van iemand die er weinig vanaf weet.

Ontslag voor Stewart en Brands? Ik heb hen nergens horen zeggen dat ze 5 miljoen vragen, en hij is ook nog niet verkocht, zij gaan ook niet reageren op elk bericht natuurlijk, maar het zou mij ook echt verbazen als ze nu Vertessen voor 5 miljoen laten gaan, wat ik niet denk.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Sam Lammers was technisch veel beter onderlegd dan Vertessen om een voorbeeld te noemen. Daarbij komt dat Lammers op het hoogste niveau (bij Heerenveen) een goed seizoen draaide. Met alle respect maar Vertessen heeft ook genoeg wedstrijden laten zien dat hij het echt van zijn wilskracht moet hebben en op andere punten tekort komt.

Inzake 'ontslag' Steward waar ik het over heb: Ik schrijf 'mocht de €5 miljoen kloppen'.........
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als je in de CL goed presteert, op het hoogste niveau, laat je zien dat je wat kunt. Vertessen was de speler die tegen Valencia het verschil maakte. Vraag is of hij het niveau van nu kan continueren, maar dat hij stappen gemaakt heeft afgelopen jaar is duidelijk. Hij is razendsnel en voor zo'n snelle speler voor in de omschakeling is genoeg vraag. Winterstop-transfers zijn er meestal voor om teams waarbij het niet goed gaat een impuls te geven. Daar wordt nog wel eens makkelijk geld voor uitgegeven.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Elke selectiespeler is nu minimaal 10 miljoen waard. We staan niet voor niets bovenaan en hebben de poulefase CL overleefd
+1/-0

 
7 maanden geleden
psv kan hem aan zijn contract houden en bijvoorbeeld mee willen werken aan een transfer als er minimaal een bedrag op tafel komt waarmee ook directe vervanging mogelijk is,dus iemand die op het zelfde ontwikkelingsniveau zit.(klaar voor de basis en met cl-ervaring)
Volgens mij haal je die niet zo makkelijk voor slechts vijf mln.(verwacht overigens wel dat Stewart hoger in de boom gaat zitten).
+1/-0

 
7 maanden geleden
En zijn kansen om een prachtige seizoen zijn nadien alleen maar gestegen, zou met hem geen risico lopen want een betrouwbaardere vervanger haal je nergens vuer die centen.
Evt verlengen mss zelfs optie?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Met een speler die zelf per se wil vertrekken?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Weet jij nou zo zeker dat hij zeker wilt vertrekken en mag mag men hem dan ook niet proberen daar op ander gedachten te brengen? Hij heeft zijn waarde op dit moment vrij duidelijk bewezen en men is niet van plan transfers aan te gaan op dit moment aangezien het zo prima gaat, of ben jij persoonlijk geen Vertessen fan?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het staat er toch dat hij zijn rol bij PSV zat is en weg wil? Dat wordt door alle clubwatchers aangegeven.

Rik Elfrink ging er in zijn podcast van maandag ook dieper op in. Hij begon het seizoen als back-up van Noa Lang. Daar kwam eind augustus nog Lozano bij als concurrent en nu krijgt Tillman ook nog de voorkeur boven hem. Het feit dat hij niet tegen HSV mocht spelen terwijl Lang en Lozano er nog niet bij waren (die beiden op het punt staan om aan te sluiten) was voor hem de druppel.

Op moment als een speler zijn zinnen zet op een vertrek omdat hij ontevreden is hou je hem ook niet binnen door hem maar een nieuw contract te geven. Overigens gaat er gewoon een vervanger komen als Vertessen daadwerkelijk vertrekt.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik wacht toch maar op daadwerkelijke actie van PSV.
+1/-0

7 maanden geleden
5 miljoen, pfff. Vertessen is natuurlijk (nog?) geen geweldenaar, maar hij heeft ons wel naar de CL knock-out fase gekopt en geschoten. Nog een contract voor 1,5 jaar. Meedraaiend in een goed elftal/seizoen. Dan verwacht ik wel meer dan een schamele 5 miljoen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Telt de waarde van transfermarkt.com dit keer niet dan?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Het was jouw stokpaardje vorig jaar dat transfermarkt.com een betrouwbaar beeld geeft hoeveel een speler waard is. Dan moet je nu toch de polonaise lopen dat een speler boven zijn waarde verkocht kan worden?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daar heb ik geen actieve herinnering aan.
+6/-0

 
7 maanden geleden
Waarde volgens transfermarkt is 4 miljoen, omdat hij een kort contract heeft, bij verlenging waarschijnlijk 8-10 miljoen.. Yorbe, vanwege huidige vorm van Lang en Chucky gewoon seizoen afmaken, niet piepen nu...
+2/-0

7 maanden geleden
Gewoon doen, dit is wel het moment ervoor. Heeft bij een aantal wedstrijden goed gepiekt maar over het algemeen heb ik hem nooit een basisspeler gevonden. Ik denk win-win voor beide partijen.
+2/-0

7 maanden geleden
Ik zeg niet doen. Gewoon het team bij elkaar houden. We spelen overal nog voor en kunnen iedereen goed gebruiken. Die 5 miljoen kunnen we in de zomer ook wel krijgen.

Als er een niet te weigeren bod komt is het een ander verhaal maar hij is voor dit team een prima bankzitter.
+3/-0

7 maanden geleden
Nu niet laten gaan. Eerst kampioen worden. Er komen nu nog voldoende belangrijke wedstrijden aan, waarin Yorbe nog belangrijk kan zijn. Na afloop van dit seizoen zal zijn waarde om te verkopen, alleen maar hoger zijn.
+1/-0

7 maanden geleden
PSV heeft aangegeven geen onnodige transfers in de winter aan te gaan dus Vertessen komt echt niet in aanmerking voor een vertrek en zekers niet met de krakkemikkige gesteldheid van Lozano en Noa, Yorbe is geen officieel basisspeler maar staat er wel zo vaak in dat hij zowat niet weg te denken is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind 'krakkemikkige' gesteld mbt Lozano compleet overtrokken Por, is cynisch bedoeld neem ik aan? Heeft een keer een spierblessure. Niks structureels volgens mij. Bij Lang lijkt het dit seizoen een ander verhaal maar als je goed naar de uitleg van Bosz luistert over waarom (Noa heeft slechts paar dagen vakantie gehad van de zomer) zou het probleem binnenkort verholpen moeten zijn. Kan me niet herinneren dat hij bij Brugge vaak soortgelijke problemen had.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Lozano word vaak genoeg wedstrijden uitgeschopt en we hebben vaak genoeg allemaal gezien dat Noa trekkebenend en al puur op karakter doorspeelt maar wel op prestatie inboet en dat als Vertessen (mindere versie van beiden) invalt er altijd wat gebeurd, Ik verdedig alleen de stelling dat Vertessen beter maar behouden kan blijven daar je met die centjes niks maar dan ook niks beters kan halen en PSV ook al aan heeft gegeven dat niet van plan te zijn daar men zeer tevreden is met de prestaties van de huidige selectie.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik zie hem ook liever blijven, met name omwille van zijn strijdlust. Voetbaltechnisch vind ik het helemaal niks om eerlijk te zijn. Maar een speler die zelf weg wil houd je zelden tegen. De wetten van de voetbalsport
+1/-0

7 maanden geleden
Gewogen en te licht bevonden. Kan gebeuren. Begrijp zijn vertrekwens. 23 jaar wil natuurlijk spelen. Mocht hij vertrekken wens ik hem het allerbeste. Heeft zich altijd voorbeeldig gedragen. Succes Yorbe.
+1/-0

7 maanden geleden
Een voetballer wil spelen. Liefst 90 minuten lang. Ook ik, 44 jaar oud, wil dit op zondag, niveautje FC Bal op het Dak. Derhalve heb ik begrip voor standpunt van onze sympathieke, nimmer klagende Belg. Ben benieuwd! Hoop stiekem dat je blijft Yorbe!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi