Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest: 'Nu nog te vroeg om iets over mijn toekomst te zeggen'

17 januari 2024 09:23 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest: "Nu nog te vroeg om iets over mijn toekomst te zeggen"; image source: Pro Shots

Sergiño Dest heeft in gesprek met Voetbal International aangegeven dat het nog te vroeg is om te zeggen of hij volgend seizoen ook nog bij PSV speelt. De verdediger kan definitief worden overgenomen door een koopoptie in het huurcontract. "Ik denk dat zowel Barcelona, PSV als ik daarover iets te zeggen heeft", aldus Dest. "Dat kan aan het eind van het seizoen worden besproken."

Dest gaat verder: "Iedere speler heeft zo zijn doelen en elke speler wil in de top spelen, dat geldt ook voor mij. Ik wil op termijn dan ook graag terug naar dat niveau waar ik vandaan kom. Maar zo’n seizoen zoals dit, daar moet ik ook gewoon van genieten. Dus ik heb mijn volledige focus bij PSV op dit moment. En aan het einde van het seizoen gaan we verder kijken."

Voor de verdediger kan het nog alle kanten op. "Dan kan het inderdaad alle kanten op. Misschien blijf ik, misschien ga ik", zo geeft hij aan. "Malik zit met PSV en Bayern in een zelfde soort situatie, maar gelukkig hoeven we daar nu nog niet uit te komen. Dat komt wel."

Een terugkeer naar Barcelona lijkt wel uitgesloten. "Alleen als daar de situatie verandert. Xavi zit er nu nog. Dus op dit moment nee, dat wordt te lastig", zegt hij daarover. "Eerst kampioen worden met PSV, dan zien we wel wat er daarna gebeurt."

Meer op VI.nl
Tags

dest barcelona bayern malik xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Aparte reactie. Wat is er mis met nog een jaar PSV. Het klinkt alsof hij liever meteen weer een stapje gaat maken na dit seizoen. Ben eens blij met wat je hebt.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik neem gewoon aan dat we hem na dit seizoen kwijt zijn. Het zij dan zo. Hij dit jaar geprofiteerd van ons, wij van hem. Blijft nu eenmaal dit risico met huurlingen.
+2/-0

5 maanden geleden
Helaas voor PSV maar ik snap Dest wel. Ik ga ook liever een avond stappen met Rikkie Kollé dan met Caroline van der Plas. Spelen in NL tegen clubs als Excelsior, RKC etc of ballen in een grote competitie: ik zou het ook wel weten. Zonde dat ons mooie cluppie in zo'n k competitie speelt.
+2/-3

 
5 maanden geleden
Almeria, Granada, Vallecano en dergelijke zijn ook niet de meest aantrekkelijke tegenstanders en die doen niet echt onder voor Excelsior, Heracles en dergelijke.

Er is maar 1 competitie, waar het bijna elke week leuk is om te spelen: English Premier League.
+4/-0

5 maanden geleden
We waren allemaal blij met de optie tot koop bij spelers als Dest, maar uiteindelijk blijft het heel weinig waard. Vallen ze tegen, dan wíl je ze niet kopen, doen ze het ontzettend goed, dan gaan ze vaak liever ergens anders heen.

Huurkoop is duurkoop. Laten we hopen dat we eindelijk eens een dusdanige cashflow krijgen dat we geen spelers meer hoeven te huren.
+3/-1

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Uiteindelijk is hij (waarschijnlijk) een van de spelers die ons de titel en de bijkomende inkomsten gaat opleveren, dus waarom is het dan duurkoop?
Hij levert op die manier toch een flinke bijdrage aan de (toekomstige) opbrengst(en)??

Tuurlijk, dit blijft altijd het risico van huren, maar dit is zeker geen verlies!
+8/-0

 
5 maanden geleden
Ik snap wat je zegt, maar ik deel die mening niet. We hebben structureel meer inkomsten nodig vanuit uitgaande transfers. Dit helpt er niet aan mee. Ik denk dat we ons niet de illusie hoeven maken dat we structureel genoeg inkomsten weten te behalen uit successen op het veld.

We voeren al weet-ik-hoe-lang een structureel 'we-moeten-eerst-verkopen-voordat-we-kunnen-kopen' beleid. Ik zie daar met de vele huurlingen niet vanaf komen. Een slechte zaak m.i..
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik ben van mening dat de club structureel geld moet binnenhalen, en als het kan op beide manieren, waarbij de successen op het veld natuurlijk ook nog het mooiste zijn voor de fans.
+1/-0

5 maanden geleden
Leuk altijd die chronische zelfoverschatting van voetballers.
3 jaar op de bank gezeten in Barcelona en Milaan, nu een fantastisch halfjaar,
alles spelen en belangrijk zijn voor je team, en dan al meteen weer hogerop willen.

tsja , is al zo uit als de weg naar Rome, maar denk dat er een heleboel spelers gewoon heel blij en tevreden mogen zijn om 5 a 10 jaar in de top van Nederland basisspeler te kunnen zijn en ook dan word je financieel onafhankelijk en ook dan word je International.
+3/-0

5 maanden geleden
Tis wat met die spelers die naar ons komen, hun carrière uit het slop trekken en meteen weer weg willen.
+1/-0

5 maanden geleden
Het is maar net wat je in je eigen ziet als voetballer.
+1/-1

5 maanden geleden
Wij kunnen daar niet op wachten. Je moet je lijstjes allang klaar hebben en spelers warm maken om te komen spelen.
+1/-0

5 maanden geleden
Als ik de reacties zo lees krijg ik bijna het idee alsof hij al weg is of 100% zeker niet meer voor PSV speelt volgend jaar.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik vind niks verkeerd aan zijn gedachte en zijn doelen.
Tenslotte huren we hem van een andere club, en is hij ons niets meer verplicht dan goed z’n best te doen … en dat doet hij toch? Het zou wat anders zijn als we hem hadden opgeleid …

Juist met spelers die een doel hebben om zsm hoger op te komen, kun je (makkelijker) successen bereiken.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli brobbey connor dest eredivisie espn feyenoord jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster ruilen sangare schouten shevchenko teze tillman