Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV lijkt afscheid te hebben genomen van Sergiño Dest

9 mei 2024 20:03
Foto: NvdL

PSV lijkt afscheid te hebben genomen van Sergiño Dest; image source: NvdL

Na het kampioensfeest van afgelopen maandag werd al bekend dat Sergiño Dest naar de Verenigde Staten zou vliegen voor zijn knie-operatie. Het ziet er nu naar uit dat club en speler uit elkaar zijn gegaan en dat er maandag na het kampioensfeest afscheid van elkaar is genomen.

Het leek een kwestie van tijd tot PSV bekend zou maken de koopoptie in het huurcontract met FC Barcelona te lichten. Nu ziet het er naar uit dat gezien de nieuwe situatie PSV een nieuwe deal heeft getracht te onderhandelen. FC Barcelona lijkt hier niet gevoelig voor. Hierdoor zal Sergiño Dest zijn revalidatie na zijn operatie in de Verenigde Staten starten. Per 1 juli keert hij vervolgens terug bij FC Barcelona waar hij verder zal revalideren.

Het scenario waarin Dest zijn tot medio 2025 doorlopende contract bij FC Barcelona uitdient lijkt nu het meest voor de hand liggend te zijn. Na komend seizoen is de aanvallend ingestelde linksback dus transfervrij en afhankelijk van zijn herstel heeft hij dan ook weer wat wedstrijden voor FC Barcelona gespeeld. Het is dan wel de vraag of de speler voor een terugkeer bij PSV zal kiezen, of dat er een verleidelijker aanbod voorbij komt.
Tags

barcelona dest kampioensfeest doorlopende getracht kwestie liggend revalidatie uitdient verleidelijker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Lijkt me logisch. Lekker daar laten revalideren, hij weet dat hij hier meer dan welkom is over een jaar als hij geen 11 miljoen meer kost. Marcel zal hem wel hebben uitgelegd dat het verschil in transferkosten tot uiting komt in zijn tekengeld. Onzinnig om hem nu te kopen, als hij nu wil blijven wil hij dat over een half jaar of jaar ook wel, financieel voor iedereen beter. Zijn salaris kan nu voor een goede huurling voor die positie worden ingezet voor 1 jaar.
+3/-0

 
2 weken geleden
De zware blessure, en de contract-duur van 1 jaar hebben inderdaad alles veranderd. Maar op deze manier verdient Barcelona niks, dus die moeten nu wel gaan bewegen. Daar hebben ze toch ook grote financiele problemen. Brands speelt mogelijk een slim schaakspel.
+1/-0

 
2 weken geleden
Zeker, die zien 11 miljoen verdampen en nog 6 miljoen salaris aankomen + revalidatie kosten. Zou zomaar eens teab aangeboden kunnen worden om in ieder geval onder die kosten uit te komen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Lijkt mij juist totaal niet logisch, en dan bedoel ik op het gedeelte dat Barcelona niet een zwaar geblesseerde speler wil verkopen maar liever hem doorbetaald en wacht tot die gratis de deur uitloopt.

Ik denk overigens dat Steward hier meer over te zeggen heeft dan Brands als AD..
+2/-0

2 weken geleden
Zal in 2025 misschien nog een paar maandjes voetballen en dan transfervrij zijn. Logisch dat psv daar geen 11 mio voor gaat betalen. Dan beter na dat half jaar eventueel transfervrij vastleggen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Transfervrij betekent een smak tekengeld. Of dit echt betekent dat Dest niet meer in beeld is of gaat komen, moet blijken wanneer PSV de markt op gaat voor een nieuwe back. Mauro is een prima backup of een tijdelijke vervanger, maar je MOET een nr. 1 back hebben. En Dest heeft een uitstekend seizoen achter de rug, dus dat is geen eenvoudige opgave.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Die voorwaarden bestonden ook al voor zijn blessure. 11m met een langdurig contract zeker de moeite waard. Een van de grote uitblinkers dit jaar en een van de grootste offensieve wapens in jaren.

Hoop echt dat er een manier word gevonden een om hem weer naar psv te halen.
+1/-0

2 weken geleden
Jammer ik wens hem beterschap en veel succes in zijn verdere leven.
+1/-0

2 weken geleden
jammer dat Dest niet terugkeert zoals de situatie nu is geschetst , maar mogelijk veranderd dit nog eind dit jaar .
+1/-0

2 weken geleden
Dood en doodzonde. Mag hopen dat dit bij de onderhandelingstactiek hoort want ik vond Dest 1 van onze beste ‘aankopen’ van de laatste 5 jaar.
+5/-0

 
2 weken geleden
Ik hoop ook dat PSV + Dest Barcelona onder druk aan het zetten zijn. Voor Barcelona zou dit een groot verlies zijn, want dan vangen ze helemaal niks, en hebben ze eigenlijk ook geen speler.
Ik was er echt van overtuigd dat PSV en Dest met elkaar door wilden gaan. Dat heeft het artikel ook aan, tav dat PSV de koopoptie van plan was te gaan lichten. Dat heeft geen zin als Dest zelf niet wil.
Nu is alles anders geworden. En van PSV snap ik ook wel dat 11 miljoen + salaris erbij met een knie die stuk is een te groot risico is. Dest gaf het team enorm veel beweging en dynamiek. Dest + Lang zou een sensatie zijn.
+1/-0

 
2 weken geleden
You pay peanuts, you get monkeys
+1/-1

2 weken geleden
Dest heeft het goed gedaan, maar is echt wel vervangbaar en financieel zou dit echt onverantwoord zijn geweest. Zo lang bosz maar bij psv blijft. Zie ik psv volgend seizoen weer kampioen worden. Hij is echt de beste aankoop geweest. Zeer goed gedaan van stewart en brands en laten we ruudje hierin zeker niet vergeten.
+3/-0

 
2 weken geleden
Hulde aan Bosz, maar Dest was één van de uitblinkers dit seizoen. Daar moet nu echt geïnvesteerd worden. Gelukkig heb je de tijd nu.
+2/-0

2 weken geleden
Ik lees niks nieuws. Hoort waarschijnlijk bij onderhandelen. Voor die jongen is er maar 1 prioriteit en dat is fit worden. Ik hoop dat hij, in de vorm die hij had, bij ons terug komt. Wat een klasbak.
+1/-0

2 weken geleden
Gaan we een betere of zelfs maar gelijkwaardige vinden voor minder dan 11 miljoen ??? Denk het niet.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik denk het ook niet, maar er komen 8 Champions League wedstrijden aan en een nieuw Eredivisie seizoen waarin Dest geen of een minimale bijdrage gaat hebben. We moeten deze zomer een nieuwe linksback aanschaffen en je kunt die 11 miljoen maar 1x uitgeven.
+3/-0

2 weken geleden
Het spel is begonnen.
+2/-0

2 weken geleden
Financiële keus die te rechtvaardigen is.
+1/-0

2 weken geleden
Jammer maar zeker financiëel gezien begrijpelijk. Ook blijft het natuurlijk ook altijd de vraag op welk niveau een speler na zo'n blessure terug komt.
+1/-0

2 weken geleden
Ik had niet in de gaten dat zijn contract nog maar 2 jaar loopt bij Barcelona. Dan is het volkomen logisch om de optie nu niet te lichten en af te wachten tot minimaal de winterstop, en dan bij wederzijdse interesse verder te kijken. De transfersom zal dan ook een heel stuk lager uitvallen.
+1/-0

 
2 weken geleden
1 jaar zelfs. Volgend jaar is hij transfervrij
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman