Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wil ook langer door met Tai Abed

26 mei 2024 18:57
Foto: Pro Shots

PSV wil ook langer door met Tai Abed; image source: Pro Shots

Tai Abed, zeker afgelopen seizoen een van de absolute smaakmakers bij Jong PSV, heeft een nieuw contractvoorstel van PSV in beraad. PSV trachtte al enkele keren in het voorbije seizoen het contract van de negentienjarige Israeliër open te breken, tot een akkoord kwam het nog niet.

Het talent heeft meerdere opties, waartoe ook een terugkeer naar Israël tot de mogelijkheden behoort. De speler mocht in de winterstop aansluiten bij het trainingskamp van het eerste elftal maar tot zijn officiële debuut kwam het nog niet.

Jong PSV ondergaat deze zomer een metamorfose door aflopende contracten, maar ook door het feit dat de club met haar beloften hogere ogen wil gooien in de Keuken Kampioen Divisie dan het afgelopen seizoen. De ploeg eindigde onder leiding van trainer Wil Boessen, die de club inmiddels ook heeft verlaten, slechts zestiende in de competitie.

Nadat afgelopen week al duidelijk werd dat Raf van der Riet en Matteo Dams hun contracten verlengden en zich zo aan de club verbonden, tracht de club nu dus hetzelfde te bereiken met Abed. De vraag daarbij is dus echter wel of het niet al te laat is en de speler zijn zinnen heeft gezet op een vertrek bij de Nederlandse landskampioen.
Tags

abed tai jong beraad boessen contractvoorstel dams israel israelier matteo metamorfose negentienjarige raf riet smaakmakers tracht trachtte trainingskamp waartoe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Super goede speler, hoop dat hij blijft, mogen hem ook wat meer liefde geven. Zal niet makkelijk zijn zeker nu zo ver van familie te moeten zijn.
+4/-0

2 maanden geleden
Alleen als hij een statement maakt tegen de regering Netanyahu.
+3/-9

 
2 maanden geleden
Waarom moet een speler een statement maken vanwege zijn nationaliteit?
+11/-0

 
2 maanden geleden
Dat moeten Russen ook als ze willen meedoen met de Olympische Spelen
+2/-10

 
2 maanden geleden
Voor zover ik weet ligt het iets anders en mogen ze de oorlog niet actief steunen om onder neutrale vlag mee te mogen doen. Het gaat om neutraliteit en niet om een statement. Wat jij wilt heeft niks met neutraliteit te maken. Laten we politiek en sport vooral uit elkaar houden.
+10/-0

 
2 maanden geleden
Het is heel naïef om te denken dat je sport en politiek gescheiden kunt houden. Hitler misbruikte de OS van '36 voor politiek gewin, ter eer en glorie van de DDR werden atleten vol gepompt met met steroïden om zo veel mogelijk medailles te behalen. Inmiddels zijn meer dan 300 Oekraïense topsporters gesneuveld bij het verdedigen van hun familie, vrienden en hun land tegen de terreurstaat rusland(pas geleden nog een wereldkampioen powerliften). Is het dan normaal dat russische sporters zonder het openlijk veroordelen van hun mafia-leiders zo maar mogen meedoen aan internationale wedstrijden terwijl de Oekraïense dat helaas niet meer kunnen?? Voor mij persoonlijk is dat onverteerbaar.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry @PSVeldhoven42, we kunnen je forum reactie helaas nog niet definitief plaatsen. Ik zie dat je je politieke voorkeur nog niet hebt ingevuld in je profiel. Gelieve direct actie te ondernemen zodat we kunnen bepalen of je bijdragen hier acceptabel zijn.

#sarcasmmodusoff
+5/-5

2 maanden geleden
Meer dan prima speler en een van Israëls grootste talenten. Kan daarnaast ook een commercieel goudmijntje worden. Ik ben blij dat psv zijn contract heeft probeert te verlengen.

Komend seizoen eerst mee op trainingskamp.
Vervolgens in een vernieuwd en sterk jong PSV half jaar hoge ogen gooien en vanaf de winterstop aansluiten bij het eerste, dat zal het plan moeten gaan worden.
Hij heeft ook genoeg talent om uiteindelijk het eerste van psv te halen.

Na wat struggels met aanpassingen in eindhoven heeft ie z’n draai laatste maanden aardig te pakken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Jolanda, hoe zie jij dat mbt commercieel goudmijntje? Dank
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zie het zo dat hij de nieuwe maar technisch betere versie van Zahavi kan worden.
PSV heeft een enorm goede commercieel directeur, als Tai Abed hier doorstroomt naar het eerste weten ze daar wel een mooi financieel slaatje uit te halen. Doormiddel van samenwerkingen, shirt verkoop, oefenwedstrijden, uitzendingen van psv wedstrijden in Israël. Eigenlijk hetzelfde als wat psv in zuid Korea, Mexico en nu Australië op aan het zetten is via Faber en een sponsor van PSV.

Maar los van het feit of ze er financieel ook beter van worden, vind ik het gewoon een hele leuke speler die nu z’n draai in eindhoven en bij psv heeft gevonden. Komend seizoen mocht hij blijven en er inderdaad goede spelers bijkomen dan zie ik hem echt flink doorontwikkelen.

Off: Karol Borys, psv was afgelopen zomer flink met hem bezig. Toen verlengd, maar afgelopen winter toch verkocht aan Westerlo. Benieuwd of ie nog op de lijstjes staat. Psv heeft dit seizoen veel geld en aantrekkingskracht binnengeharkt. Daar moeten we van profiteren. Van mij mogen ze best eens wat grote talenten kopen, al investeren ze 10miljoen in jong psv werpt dat ook zn vruchten af!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heeft de komst van Zahavi tot een commecieel succes geleid? Ik kan dat niet beoordelen maar twijfel daar eerlijk gezegd wel aan. Heb er nooit iets over gelezen. Inzake de samenwerkingen in het buitenland die we nu hebben: volgens mij met name gericht op het mogelijkerwijs ooit eens een talent oppikken die vervolgens op termijn goud geld gaat opleveren. Verder dan dat zie ik gaan aanwijsbare feiten dat deze samenwerkingen tot commercieel succes hebben geleid.

OT: ik ken de beste jongen niet. Hopelijk lukt het PSV om hem aan boord te houden want schijnbaar zien ze het in hem zitten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja hoor.
De wedstrijden van PSV werden plots allemaal uitgezonden terwijl daarvoor iedereen alleen een andere Nederlandse club kon. Dankzij Zahavi die ongekend populair is in Israël kent iedereen nu ook PSV. Als de volgende Israëlische ster doorbreekt bij ‘weer’ psv, dan kan psv daar normaliter wel een commercieel slaatje uit slaan inderdaad. Feit is nu alleen dat de oorlog natuurlijk alles op een zijspoor zet daar, logisch ook. En hij heeft ‘helaas’ nog niet bijgetekend. Maar we gaan het zien. Commercieel of niet, ik zie het met name sportief zeker in dit kereltje zitten! De rest is bijzaak.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop dat hij bijtekend ondanks een mindere 2e seizoenshelft bij Jong.Is een talent.Verder moet hij helemaal geen statement maken omdat hij toevallig uit Israël komt.Laat die jongen met rust,hij komt hier om te voetballen en niet om politiek bezig te zijn.
+3/-0

2 maanden geleden
Sommige reacties hier neigen van uitdagend tot zielig aan toe
Het gaat hier om een tiener die een grootse avontuur aangaat om zijn droom te verwezenlijken, whats wrong for Jezus sake?
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit was, zonder een grote volger van de Jong / jeugd-elftallen te zijn, één van de namen die ik het afgelopen jaar ook regelmatig in positief opzicht voorbij heb zien komen.

Dat er bij Jong PSV een grote metamorfose plaats gaat vinden, lijkt me niet onlogisch. Er stonden veel te veel spelers op het veld die waarschijnlijk de eredivisie nooit zullen gaan halen. Daarnaast waren er een aantal jongens die bruikbaar waren, maar niet de potentie bezaten om door te stoten naar PSV1. Daar moet je gewoon ook afscheid van kunnen nemen. Elk jaar komt er weer een nieuwe lichting vanuit de jeugd beschikbaar waar Jong PSV uit kan putten en dus kun je daar heel snel doorselecteren als je weet dat spelers het niet gaan redden in het eerste.

Het is natuurlijk interessant om te weten waarom de contractonderhandelingen moeizaam verlopen. Gaat het om geld? Gaat het om perspectief? Je zult als PSV in mijn ogen eerlijk moeten zijn naar jonge spelers. Alleen bij uitzonderlijke talenten kun je als tiener al bij de eerste selectie komen. De meeste jongens zullen via Jong moeten gaan en dan valt het grootste deel alsnog af. Als iemand dan liever bij Sparta, Vitesse of Twente gaat voetballen, dan is dat zijn goed recht.

Dat zo'n jongen uit Israël komt, is natuurlijk geen enkel issue. Lekker voetballen!
+4/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi