Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in gesprek met FC Utrecht over Flamingo

28 mei 2024 19:00
Foto: Pro Shots

PSV in gesprek met FC Utrecht over Flamingo; image source: Pro Shots

PSV heeft de onderhandelingen met FC Utrecht en Ryan Flamingo geopend. PSV zal naar verwachting flink in de buidel moeten tasten om tot een akkoord te komen met de Domstedelingen. Flamingo werd in januari al begeerd door PSV, maar destijds was een transfer onbespreekbaar voor FC Utrecht. Dat had ook alles te maken met het feit dat de in Blaricum geboren speler gehuurd werd van het Italiaanse Sassuolo.

Inmiddels is de koopoptie die FC Utrecht op de speler had gelicht en is het een contractspeler van FC Utrecht. Met die koopoptie waren enkele miljoenen gemoeid om de speler definitief over te nemen. FC Utrecht sprak daarbij de verwachting uit dat Flamingo een vergelijkbaar bedrag als Quinten Timber op moest leveren. Die werd twee jaar geleden voor 8,5 miljoen verkocht aan Feyenoord.

Flamingo komt uit de jeugdopleiding van Almere City FC, de club die hij achterliet om zijn geluk in Italië te beproeven. Vorig seizoen werd de speler nog verhuurd aan Vitesse, dit seizoen was die eer aan FC Utrecht. Hij groeide in Utrecht dit seizoen uit tot sterkhouder, die nu dus het maximale op moet gaan leveren voor de club die afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles de finale om de voorrondes van de Conference League te bereiken in rook op zag gaan.

De speler liet zich de voorbije weken al meermaals uit over de interesse van PSV en gaf daarbij aan dat hij zeker denkt het niveau van PSV aan te kunnen. Inmiddels is de goede vorm van Flamingo ook andere clubs opgevallen. PSV probeert die clubs nu dus voor te zijn en snel te schakelen, zodat er zo snel mogelijk een akkoord wordt bereikt die voorkomt dat Flamingo komend seizoen elders te bewonderen is.
Tags

utrecht flamingo beproeven blaricum buidel conference contractspeler eagles eer feyenoord rook sassuolo sterkhouder tasten timber vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik moet zeggen dat die jongen me dit seizoen een aantal keer positief is opgevallen. Maar nu ik echt op hem let zie ik toch wel wat verbeterpunten. Zo liet hij zich behoorlijk foppen door Pavlidis en zag ik hem een paar keer onnodig druistig instappen. En zondag natuurlijk een bal weg rossen terwijl er al gefloten was. Maar dat kan natuurlijk nog verbeterd worden. Wat vinden jullie?
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat deze jongen een rasvoetballer is die zich zich zeker kan/moet verbeteren op bepaalde punten. Als ik zie wat er het afgelopen seizoen met de selectie van PSV is gebeurd onder Bosz zal dit zeker gebeuren. Zie hem graag komen.
+2/-0

2 maanden geleden
Jong,goede techniek en stevige tackel.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Hoop toch echt dat hij gehaald wordt voor de toekomst. En je weet maar nooit gezien het tempo waarin jonge spelers zich ontwikkelen onder Bosz. Neem niet aan dat Flamingo gezien wordt als de CV is die we al jaren missen (missing link naast Boscagli) want daarvoor moeten ze toch echt nog even verder zoeken (ervaren topper)
+1/-0

2 maanden geleden
Lees links en rechts bedragen van 7-8 mln. Is dat niet wat veel voor een jongen die nog zoveel te leren heeft?
Geloof best dat hij potentieel heeft, maar of het eruit komt.. dat is maar de vraag..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hier zit ook inflatie op hè, ik ben het idee dat wij onze spelers tegenwoordig ook voor meer verkopen dan vijf jaar geleden.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat Ryan Flamingo een speler is die prima bij PSV gaat passen. Nog jong, laat goede dingen zien maar er valt ook nog wat te ontwikkelen. Daarom is PSV denk ik een mooie stap. Er wordt wel een bepaalde basis van hem verwacht.
+1/-0

2 maanden geleden
Veel te veel geld, niet doen. 5-6 is echt de max in mijn ogen, dit is een speler die er nog niet meteen staat er eerst 1 seizoen nodig heeft om naar het niveau te groeien.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Lijkt me prima zaak, samen met Sandler graag!
Is multi functioneel, want kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Misschien niet meteen basis, maar heeft potentie om dat wel te worden.
Sandler als opbouwer naast Boscagli is ook lekker, want dan wordt PSV nog moeilijker te stoppen.
Dan nog 1 met veel snelheid, zoals St Juste...
Nederlandse spelers ook prettig gegeven!
+1/-3

2 maanden geleden
Op de 1 of andere manier krijg ik bij jongens als Flamingo en Sandler het gevoel dat we over een paar maanden weer zeggen 'hadden we niet een beer van een verdediger moeten halen'. Ik hoop op een verrassing van Earnest (en Marcel).
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Flamingo voor de basis wordt aangetrokken. Lijkt me eerder als back-up en vervolgens de ruimte krijgen om door te kunnen groeien naar de basis.

De Sandler-hype heb ik nooit begrepen. Voetballend meer dan uitstekend, maar verdedigend gaat hij echt met regelmaat in de fout omdat hij verkeerd staat opgesteld. Dat in combinatie met zijn blessuregeschiedenis zou ik er niet aan beginnen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Financieel haalbaar? Geen idee wat een 1-jarig contract bij Inter moet kosten.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Als we daarna Parrot ophalen bij Excelsior/Spurs kunnen we een dierentuin beginnen 🤭
+3/-0

2 maanden geleden
PSV wilt alle verdedigers verlengen en zou dan ook nog Flamingo Sandler st Juste bij (moeten/mogen) bijhalen en als het ff kan ook nog een Zuidamerikaanse slager?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ga er eigenlijk vanuit dat Flamingo vooral wordt gezien als back-up voor Schouten, de plek waar hij bij Utrecht ook vooral speelt.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ben ook nog niet overtuigd geraakt van dat Flamingo de stap naar PSV zomaar kan maken. Aan de andere kant is het een jonge speler die er bij Utrecht direct in geslaagd is om zich onbetwist in de basis te spelen. Een bedrag van 7-8 miljoen is behoorlijk wat geld voor een speler waarbij het ook zomaar tegen kan vallen.

Als Ramalho blijft, zou ik het niet doen. Dan moet er gewoon een basisspeler gehaald worden. Als Ramalho vertrekt, dan kun je de gok wagen. Die basisspeler moet dan uiteraard ook nog gehaald worden, maar met Flamingo heb je dan wel iemand die op termijn ook kan uitgroeien tot basisspeler.
+1/-0

2 maanden geleden
Misschien een domme vraag maar MOEST Flamingo een contract tekenen bij FC Utrecht een paar weken geleden? Als hij wist dat PSV interesse had kon hij het aanbod van FC Utrecht toch afslaan? Vind dat PSV hem niet meer moet halen als ze hem voor veel minder geld van Sassuolo konden kopen. Zo’n geweldenaar is het ook weer niet
+1/-1

 
2 maanden geleden
Volgens mij had Utrecht een optie tot koop die 'gelicht' is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
PSV had toch ook een optie tot koop bij Tillman en Dest maar het was nog altijd aan de speler zelf op te beslissen of ze wilde tekenen of niet.. Dus Flamingo moest een contract tekenen bij FC Utrecht?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die besprekingen zijn al gevoerd toen hij zijn huurcontract tekende.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Moest hij niet, maar is natuurlijk wel een blijk van waardering voor de club waar hij is doorgebroken. Dat had ene Xavi S ook kunnen doen bijvoorbeeld🤔
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vermoedelijk was dit een eenzijdige optie, waarbij de voorwaarden voor de speler na het lichten van de optie al besproken waren. Bij de opties die PSV had op Dest en Tillman zal dat anders zijn geweest, vermoed ik.
+1/-0

2 maanden geleden
Hij heeft in ieder geval een goede naam....
+1/-0

2 maanden geleden
Tja, laten we maar vertrouwen op de scouting. Goede talentvolle speler, maar zeker geen pure verdediger. Zou ook zomaar een nieuwe Lukassen kunnen worden, die was indertijd ook een half seizoen erg goed bij AZ. Maar laten we hopen dat het een voltreffer blijkt te zijn
+1/-0

2 maanden geleden
Zou wel mooi zijn: onze eigen roze règâh.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi