Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint van Valencia maar ziet twee spelers uitvallen

27 juli 2024 17:30
Foto: Pro Shots

PSV wint van Valencia maar ziet twee spelers uitvallen; image source: Pro Shots

PSV heeft om 18:00 uur afgetrapt tegen het Spaanse Valencia. Na een uiterst succesvol verlopen en drukbezochte FANdag is het toetje van de dag begonnen met de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is de drieëntwintigste ontmoeting met Valencia CF. PSV wist acht keer te winnen, vier keer eindigde het in een gelijkspel terwijl Valencia tien keer won van PSV.

PSV begon het duel voortvarend. Na een goede steekbal van de deze week teruggekeerde Jerdy Schouten werd Malik Tillman gevonden die op zijn beurt Ismael Saibari alleen voor het Spaanse doel zette. De Marokkaans international faalde niet en schoot eenvoudig binnen.

Niet veel na het openingsdoelpunt raakte Mauro Junior bij een schot op doel geblesseerd aan zijn hamstring. De Braziliaanse linksback moest zich noodgedwongen laten vervangen door Fredrik Oppegard. Ook Olivier Boscagli haalde de rust niet, de Fransman kwam na een stevig duel ongelukkig op de grond terecht en greep daarbij herhaaldelijk naar zijn sleutelbeen. Indien gebroken, betekent dat PSV de komende maanden door moet zien te komen zonder de sterkhouder in de defensie.

Na een kleine twintig minuten kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een goal van Sergi Canós, vijf minuten later maakte Saibari zijn tweede van de avond, waarmee hij PSV opnieuw op voorsprong zette. Vlak voor rust werd er nog een goal van Saibari of Noa Lang afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Daardoor zijn beide ploegen met 2-1 de rust ingegaan.

PSV trapte met de volgende opstelling af tegen de Spanjaarden:



Valencia trapte af met het volgende elftal:


Na rust viel duidelijk te merken dat beide partijen het iets rustiger aan deden, vooral om verdere blessures te voorkomen. Het leverde desalniettemin nog twee gigantische kansen op voor PSV. Luuk de Jong werd alleen voor de doelman gezet maar een prachtige reflex van doelman Dimitrievski voorkwam het Eindhovense doelpunt. Zeven minuten voor tijd werd een schot van de ingevallen Couhaib Driouech geblokt, zijn schot belandde echter recht in de voeten van Guus Til die vanuit de draai uithaalde. Maar ook de ingevallen middenvelder zag Dimitrievski zijn inzet met alle moeite uit het doel houden.

Daarmee heeft PSV het laatste duel van deze voorbereiding met 2-1 gewonnen en kan het vizier nu volledig op de Johan Cruijff Schaal. Wel wordt er gevreesd voor langdurige absenties van zowel Mauro Junior met zijn hamstring als Olivier Boscagli met zijn vermoedelijke sleutelbeenbreuk. In de komende dagen moet duidelijk worden hoe ernstig de kwetsuren van beide spelers zijn.




Discussieer mee op de forums


Tags

valencia saibari boscagli dimitrievski mauro absenties canos couhaib drieentwintigste driouech drukbezochte fandag fransman fredrik geblokt gevreesd gigantische herhaaldelijk ismael jerdy jong kwetsuren malik noodgedwongen ontmoeting openingsdoelpunt oppegard schouten sergi sleutelbeen sterkhouder til tillman toetje trapte uithaalde vizier voorkwam voortvarend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Glashandel Mauro kun je gewoon niet op vertrouwen. Komt wat mij betreft sowieso tekort. We gaan Dest enorm missen.
+2/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ziggo sport (free)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Werkt niet bepaald soepel via Ziggo go app.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Afgelopen week kwam ik er ook niet door,vandaag ging het makkelijk in een keer.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Beloofd niet veel goeds voor de CL straks.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bagger (ziggo), sponsort bagger (ajaks). Haha
+1/-0

2 maanden geleden
Tot zover kan het mij wel bekoren.
Saibari, wat een mooi menneke is dat toch
+5/-0

2 maanden geleden
Shit, en nu Boscagli weer … was de beste man aan onze kant.
Maar wat een mongool zeg, die nr 9 van hun ….
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vond het al vrij mager achterin met de onervaren Flamingo en lichtgewicht Mauro. Maar nu Dams en Oppegard als beoogde basisklanten ….. Liijkt dat er zeer snel iets bij moet achterin
+1/-0

2 maanden geleden
En weer 2 verdedigers out, de linie waar we al onderbezet zijn. Werk aan de winkel voor Earnest want als Ollie en Mauro er lang uit liggen zullen er 3 verdedigers bij moeten komen. Die blonde m*****l mag de 2e helft wat mij betreft wel op een brancard worden afgevoerd.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Aanvallend bij vlagen zeer indrukwekkend tegen een gerenommeerde tegenstander die af en toe niet wist waar ze het moesten zoeken. Verder goed om te zien dat Schouten en Veerman weer moeiteloos aanhaken. Flamingo zeer sterk en nagenoeg foutloos!
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Blij met deze pot, zag er vertrouwd uit. Alleen ‘vergeten’ met 5-1 te winnen. Positief verrast door Flamingo en de jonkies en heel blij dat Tillman nu echt PSV-er is. Luuk nog niet scherp en Bakayoko wéér niet scherp. Leuke circusact aan het eind maar weer niet thuis als het er op aankomt. Voor 40 miljoen mag hij van mij zijn geluk wel elders gaan zoeken.
+1/-0

2 maanden geleden
Ondanks dat er al leuke positieve dingen waren te zien was de volledige scherpte er natuurlijk nog niet.
Buiten dat wordt de wedstrijd voor Psv overschaduwd door de uitval van de twee verdedigers waarbij vooral Boscagli uiterst pijnlijk is.
En dat zal nog flink puzzelen worden voor de technische staf.
+2/-0

2 maanden geleden
Toch maar een belletje naar Zwitserland plegen lijkt mij. Rugnummer 68 voor Rodrigues is nog vrij.🤔
+4/-0

 
2 maanden geleden
Gaat lastig worden, er zijn al veel clubs geïnteresseerd zoals Real Betis en Inter.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan is PSV de veel mooiere ploeg.
+1/-0

2 maanden geleden
Prima potje. Leuk dat ze wonnen. Leuk dat wé wonnen. Verder weer leuk thuiskomen. Vakkie U the place to be!

(later meer)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Laten we het op vak T houden;)
+2/-0

2 maanden geleden
Los van alle hoogte en dieptepunten die hierboven al vernoemd zijn; van de Blaak vond ik erg sterk invallen, biedt hoop voor de toekomst.
+3/-0

2 maanden geleden
Leuke oefenpot voor een bijna vol stadion.Ik heb me veel meer vermaakt dan afgelopen Woensdag.Vervelend dat er weer verdedigers geblesseerd afgehaakt zijn.De spoeling is al zo dun.Blaak viel prima in maar Dams komt tekort.Ramalho en Anhold zouden prima van pas zijn gekomen.Zijn te makkelijk afgedankt terwijl er nog geen vervangers waren.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Ik blijf het herhalen, Rodriguez blijft een zeer welkome oplossing voor links achterin…. Transvlfer vrij, ervaring, rust aan de bal, is linksback, maar kan ook prima links centraal 👍
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan zal het Ernie het ook wel weten toch?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja…. Dat zou je idd denken, maar ik vind het toch vreemd dat men hierin niets onderneemt, op links is het gewoon een probleem, ik begrijp Bosz dat hij zijn spelers verdedigt, maar Ricardo kun je voor niets binnen hengelen, hij heeft weliswaar een vorstelijk salaris, maar een complete ideale speler om erbij te hebben, Mauro kan dan 13 man worden, kan ook prima op rechtsback en alle middenveld posities , prima vervanger, maar niet om mee te startten…. Oppegard misschien verhuren/verkopen, laten we eerlijk zijn…. Ze zijn allebei niet van het niveau Rodriguez!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat laatste eens. Alleen heeft PSV Dest, en wil Rodriguez 2e viool spelen wanneer hij weer fit is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wil Van Aanholt niet alsnog een jaar blijven?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dest zou ook op rechts kunnen en Rodriguez op links.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Precies, Dest is van origine ook een rechtsback, was ie bij ajakkes en Barca, maar beetje concurrentie is gewoon goed, tevens kan , wanneer het erom vraagt , Rodriguez ook links centraal, velen zien dit over het hoofd…. Boscagli en Obispo liggen er ook al weer uit….
+1/-0

2 maanden geleden
Met Boscagli schijnt het gelukkig mee te vallen.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman