Transparent
Inloggen
Sluiten

"Op dat front legden wij de verbinding met elkaar"

3 augustus 2024 22:45 - The Guardian
Foto: Pro Shots

"Op dat front legden wij de verbinding met elkaar"; image source: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij heeft in gesprek met de Engelse krant The Guardian, volgens journalist Willem Vissers ook wel de Volkskrant van Engeland, teruggeblikt op zijn samenwerking met Xavi Simons in hun gezamenlijke jaar bij PSV. Simons groeide onder Ruud van Nistelrooij uit tot sterkhouder van het elftal waarna Paris Saint Germain hem vorige zomer terughaalde naar Frankrijk, om hem vervolgens uit te lenen aan RB Leipzig.

PSV wist Xavi Simons uiteindelijk een jaar binnen de club te houden. De in Amsterdam geboren zoon van Regilio Simons was uiteindelijk goed voor negentien goals en acht assists in zijn debuutjaar in de Eredivisie. "We waren als club in staat één of twee spelers te halen en natuurlijk waren er spelers die transfervrij waren en daardoor haalbaar waren voor ons. Xavi Simons was er een daarvan. De scouts van PSV leverden geweldig werk en overtuigden mij hem met eigen ogen te gaan bekijken. Na het bestuderen van zijn beelden was ik direct overtuigd. Vervolgens spraken we elkaar en dat gesprek herinner ik me nog goed", aldus de nieuwe assistent trainer van Erik ten Hag bij Manchester United.

Het was vooral de gretigheid die Van Nistelrooij aansprak en herkende: "Ik heb een presentatie gegeven over zijn kwaliteiten en de dingen die hij naar mijn mening zou kunnen verbeteren. Xavi was zeer volwassen in ons gesprek en het werkte omdat hij zich maar met één ding bezighield, zichzelf te verbeteren. Hij werd getriggerd door verbeteren en leren. Op dat front legden wij de verbinding met elkaar. Hij vertrouwde op ons plan en het proces bij PSV en kende uiteindelijk een ongelofelijk jaar. Zo werd hij niet alleen gedeeld topscorer van de Eredivisie, hij maakte ook zijn debuut voor het Nederlands Elftal en mocht mee naar het WK in Qatar. Wat hij dat seizoen presteerde, was eigenlijk ondenkbaar op die leeftijd. Maar het was volledig zijn verdienste."

Meer op The Guardian




Tags

simons xavi front legden nistelrooij verbinding eredivisie aansprak bestuderen bezighield debuutjaar engeland frankrijk gretigheid guardian hag herkende leipzig ondenkbaar overtuigden qatar regilio sterkhouder terughaalde topscorer verdienste vissers volkskrant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dit is geen nieuws. Het enige wat mij boeit of PSV nog wat geld overhoudt aan een eventuele transfer, maar PSG draait zich in alle bochten om dat te voorkomen...
+7/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
De zalvende woorden van Sint Ruud, pfff... steekt hij hier nou Xavi Simons of zichzelf een veer in die donkere plek alwaar deze spreekwoordelijk een compliment vertegenwoordigt?

En had hij het nou écht over een plan? Ik hoop toch dat in ieder geval hijzelf weet wat dat plan behelsde, ik namelijk ben er dat hele seizoen niet achtergekomen.

Verliezen bij de 3 degradanten lijkt mij een zéér ingenieuze wijze om de concurrentie zand in de ogen te strooien. Helaas trapte kampioen Feyenoord er niet in.

Ook de diepliggende gedachte achter je te laten uitschakelen voor het Europese miljoenenbal door de aanstaande "laughing stock" heb ik nog niet kunnen doorgronden.

Xavi Simons verbloemde veel en hij is er dan ook in hoge mate voor verantwoordelijk dat het seizoen niet op een totaal en volslagen fiasco is uitgelopen.

Inmiddels zijn beide passanten niet meer in dienst bij PSV. Zij zijn verder gegaan. En zo ook wij. Dus door maar weer.
+6/-0

2 maanden geleden
Ik heb vorig seizoen tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax geroepen dat ze beter hun best moeten doen na rust. En ik wil mezelf niet op de borst kloppen maar na rust ging het wel een stuk beter, zucht.....
+7/-0

2 maanden geleden
Kijk, het is soms best interessant om eens wat te lezen over oud-PSV'ers, maar het slaat nu wel een beetje door.
Met name omdat ik hier gewoon nieuws mis over onze eigen spelers. Nergens vond ik hier de status van de blessures van Boscagli en Mauro. De vergaande interesse van Lommel in van Duiven ontbreekt en nu lees ik vanochtend weer op andere sites over interesse van Monaco in Teze.

Ik kom hier voor het nieuws over PSV en niet om herinneringen op te halen. Niet zo'n beste ontwikkeling als je het mij vraagt.
+7/-0

 
2 maanden geleden
Eens. Al het nieuws over oud spelers die een nieuwe club vinden…
Vind de stukjes die geschreven worden ook niet echt goed.
‘de Engelse krant The Guardian, volgens journalist Willem Vissers ook wel de Volkskrant van Engeland ‘
Bij zo’n zin haak ik al af.
+6/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Beide correct!

Het niveau lijkt met de dag omlaag te gaan?

Ook ik wil actueel nieuws over spelers (Boscagli en Teze als voorbeeld)
Wat oud trainers en/of spelers doen of zeggen hoef ik eerlijk gezegd niet te lezen hier. Houd dat lekker voor een ESPN docu.
+3/-0

2 maanden geleden
Wat doet in godsnaam dit onzin artikel over 2 ex-PSVers die allebei op een misselijkmakende manier bij PSV zijn weggegaan op deze website ?
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman