Transparent
Inloggen
Sluiten

"Concrete interesse in Teze; verdediger lijkt open te staan voor vertrek"

5 augustus 2024 01:52 - Soccernews.nl / Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

"Concrete interesse in Teze; verdediger lijkt open te staan voor vertrek"; image source: Pro Shots

Nadat Mounir Boualin van soccernews.nl eerder vandaag al meldde dat AS Monaco interesse heeft in Jordan Teze, heeft Rik Elfrink vanavond laat bevestigd dat de verdediger zelf ook graag de overstap wil maken. De club die uitkomt in de Franse Ligue 1 heeft zich naar verluidt vanavond gemeld in Eindhoven met een bod van tien miljoen euro met drie miljoen aan potentiële bonussen.

Het brengt PSV in een lastig parket, gelet op de defensieve blessures waar de club mee kampt is er juist een noodzaak aan nieuwe verdedigers. Daar staat tegenover dat een dergelijk miljoenenbedrag voor het afkopen van een één-jarig contract uitzonderlijk te noemen is.



De vierentwintigjarige Teze groeide onder Roger Schmidt uit tot basisspeler bij PSV en zag zijn rol binnen het team sindsdien enkel toenemen, met het landskampioenschap van afgelopen seizoen als absolute hoogtepunt. Gaf de verdediger na het oefenduel met Valencia nog aan in september zeker op de teamfoto te staan als de transfermarkt zou zijn gesloten, lijkt een transfer inmiddels toch in de maak.

De verdediger heeft een aanbieding van PSV op tafel liggen om zijn contract met drie jaar te verlengen, tot medio 2028. Dat is tot op heden nog niet gebeurd en dus waren er al twijfels over de toekomst van de verdediger bij PSV.

AS Monaco probeert de speler uit de eigen jeugdopleiding nu te verleiden tot een transfer. De club die door als tweede te eindigen achter Paris Saint Germain in de Franse competitie heeft zich daarmee gekwalificeerd voor de Champions League, wat een harde eis is voor Teze als eventuele vervolgstap om PSV te verlaten.




Discussieer mee op de forums


Tags

teze monaco boualin elfrink gekwalificeerd jarig jordan landskampioenschap ligue miljoenenbedrag mounir parket potentiele roger schmidt soccernews teamfoto toenemen uitzonderlijk valencia vierentwintigjarige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hij was gisteren al vertrokken denk...
+3/-0

2 maanden geleden
Gisteren faalde de hele defensie.
Een bedrag van 10mio+ kun je een speler met een 1jarig contract eigenlijk niet houden.
Hopelijk liggen de schaduwlijstjes klaar en tovert Steward iets goed uit de hoge hoed.. 😃
+1/-0

2 maanden geleden
Ik heb eerder iets gelezen van een ene Rick Karsdorp🙄🤔, mag transfer vrij bij Roma vertrekken….
+1/-0

2 maanden geleden
Lastig voor Stewart ondanks dat zijn job is 😀. Hij weet dondersgoed waar het probleem ligt, 2x blessures en échte toppers zijn financieel niet te halen.

Maar zo word de ch.league een lastig verhaal, competitie een uitdaging.
+1/-0

2 maanden geleden
Met 10mln moet je wel creatief kunnen puzzelen.
+1/-0

2 maanden geleden
Hmm, nou Boscagli nog en het is echt feest. Daar maak ik mij nog meer zorgen over …
+1/-0

 
2 maanden geleden
Voor Boscagli is toch gekozen dat hij moet blijven?! Ook al loopt hij straks voor niets de deur uit….iets van beleid, heeft ook qua aanschaf niet de hele wereld gekost, ik meende iets van 2,5 miljoen
+1/-0

2 maanden geleden
Het is Jordan gegund een keer een mooie stap te maken. Maar hij is echt een zeer nuttige speler op de RB positie. Ik zou dat zekerheidje graag laten staan voor komend seizoen, maar als hij graag wil moet je het niet gaan tegenhouden. Jongen van de club de stap gunnen.
+2/-0

2 maanden geleden
Bedrijfseconomisch kan PSV een bod van pak hem beet 13 miljoen niet afslaan, maar dat we straks 4 supporters als verdedigers moeten gaan opstellen baart me wel enigszins zorgen...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ach, er zullen er vast wel 4 in het stadion hebben gezeten die het niveau van gisteren ook wel zullen halen.
+2/-0

2 maanden geleden
Die vulpen is zeker ineens kapot?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Neen, er zat geen inkt in.
+1/-0

2 maanden geleden
Doen zoveel geld krijg je nooit meer voor hem ,en gauw doorpakken en er 3 bij kopen....
+1/-0

2 maanden geleden
Die kerel is niet serieus te nemen. Roept nog geen week geleden dat hij 100% bij PSV blijft het komende seizoen ("vulpen";), en wil nu opeens weg naar een van de meest sfeerloze clubs in Frankrijk.

Voor PSV is het natuurlijk wel lekker als je nog een dergelijk bedrag kunt ontvangen voor een speler met nog een eenjarig contract. De timing is een beetje ongelukkig, omdat we op het moment nauwelijks fitte verdedigers hebben. Maar als we de "schaduwlijstjes" inderdaad klaar hebben leggen, zoals onze directie altijd roept, dan moeten we een speler kunnen halen van vergelijkbaar niveau.

Als er nog een Franse club met interesse in Boscagli komt, dan ben ik bang dat ook hij nog een vertrek gaat overwegen. Dan ben je dus in feite je hele verdediging kwijt, en heb je alleen een Flamingo teruggehaald.

Het uur U is aangebroken voor Earnest Stewart. Hij heeft een hoge hoed nodig waar top-verdedigers uit gaan komen.
+5/-1

2 maanden geleden
Mooie stap voor Teze. En mooi bedrag voor een nog kortlopend contract. Nu moet de directie aan de slag met het schaduwlijstje. Ben benieuwd.
+1/-0

2 maanden geleden
Ach, snel Karsdorp en de Vrij ophalen...
+1/-0

2 maanden geleden
De "wetten" van de voetbal wereld. Hardop roepen dat je blijft en vervolgens enkele dagen later open staan voor een vertrek. Het is Teze als kind van de club wel gegund en € 10plus is niet te weigeren. Bedankt voor de vele jaren dat je ons shirt hebt gedragen, voor je voorbeeldige instelling en veel succes in Monaco. Schaduw lijsten liggen natuurlijk klaar.
+3/-0

2 maanden geleden
PSV wil inclusief bonussen zo’n 15 miljoen voor Teze. Lijkt me toch wel een goede deal die we niet kunnen weigeren. Misschien hebben we dan tevens wat meer slagkracht om Sep van de Berg binnen te halen. Want dat tot het laatste moment wachten op 5 miljoen korting (met tevens het risico dat het spaak loopt) lijkt op dit moment verre van op te wegen tegen een directe versterking
+1/-0

2 maanden geleden
Die korte contracten van Teze, Boscagli en Baka is een probleem waardoor PSV eigenlijk wel moet verkopen. Zeker als de heren niet willen bijtekenen. Daarbij komt dat Obispo en Mauro gewoon blessuregevoelig zijn waardoor je een risico loopt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Baka een kortlopend contract?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Na dit seizoen nog maar een seizoen volgens mij. Dus alleen nu of met een contract verlenging kun je nog de hoofdprijs vragen. Met een eenjarig contract zal 15 tot 20 miljoen na dit seizoen echt wel de max zijn vrees ik.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Voor een speler waarvan in de pers wordt gesproken dat zijn waarde wel eens €50 miljoen zou kunnen zijn is nog net geen 2 seizoenen inderdaad kort. Mocht hij deze zomer niet verkocht worden dan heb je volgend jaar dezelfde situatie als vandaag met Teze en Boscagli. Als die k spelers (en zaakwaarnemers) ruiken poen en clubbelang telt al sinds 1974 niet meer lijkt het. PSV staat er in dat opzicht helemaal niet zo goed op. Die ja knikker bij het ED hoor ik er zelden over. Idem met het feit dat er een paar zeer ervaren jongens zijn vertrokken en de selectie qua leeftijdsopbouw minder in balans lijkt dan vorig jaar.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Baka ligt tot geloof ik ‘27 vast🙄🤔
+1/-0

 
2 maanden geleden
Google en je zult een ander jaar vinden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Was het maar zo'n feest, contract is afgelopen jaar wel opgewaardeerd, maar niet verlengd. PSV en Bakayoko vonden dat beiden niet noodzakelijk...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik neem aan dat PSV wel wilde maar Baka niet. Wordt potentieel het volgende hoofdpijndossier als je het mij vraagt. Zeker als hij deze zomer niet verkocht wordt. Op papier vertegenwoordigt hij een hoge waarde
+1/-0

2 maanden geleden
Iig Teze aan boord houden tot er een definitieve nw rechtsback is, gekeurd en al, die ook al paar daagjes heeft meegedraaid, dan kun je hem een vrijbrief geven, nw rechtsback moet er direct staan!!!
+1/-0

2 maanden geleden
Iekss ik zie dat iemand vindt dat we voor Veltman en/of Tete moeten gaan als eventuele vervangers. Nou Tete zou nog kunnen maar Veltman dat vind ik echt een no go. Die staat toch wel in mijn Ajax griezel top tien.

Losstaand van zijn kwaliteiten dan he.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Rick Karsdorp…. Werd eerder genoemd, mag voor 0,0 € vertrekken…. Hij zal wel een redelijk salaris vragen….., past zeker in Bosz bal 👍
+1/-0

2 maanden geleden
Psv, zorg eerst maar eens, dat je 4 fatsoenlijke fitte verdedigers aantrekt, voordat je de hele verdediging kwijt bent door transfers.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Als er zoveel verdedigers nodig zijn, waarom niet eens Frimpong polsen? Lijkt me een prima aanvulling op huurbasis, of eventueel optie tot koop?!
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Qua vervangers worden de weinig originele namen genoemd als Tete, Karsdorp, Van Ewijk en aan de linkerkant Van Aanholt en Wijndal.

Ik mag serieus hopen dat er ook nog scoutingsrapporten liggen van spelers die wellicht interessant zijn, want die namen hadden wij op het forum ook kunnen bedenken.

Veltman is een Ajacied in hart en nieren, die zal denk ik niet bij PSV willen voetballen en die zal ook niet zo makkelijk in de harten worden gesloten hier. Bij Tete zou dat denk ik anders liggen, maar ik vraag me af of hij fit genoeg is (zie dat hij over het algemeen zo'n 20 wedstrijden per seizoen heeft gespeelde afgelopen jaren). Karsdorp, tja.. een echte ras-Feyenoorder, maar wellicht wel goed genoeg voor PSV. Maar als je die vastligt, dan ga je er zowel financieel als kwalitatief op achteruit. Karsdorp heeft geen restwaarde en zal een enorm salaris verlangen.
+1/-0

2 maanden geleden
Het lijkt wel of PSV nu opeens verrast is door deze belangstelling, maar iedereen wist al tijden dat als er een mooie club zou komen voor Jordan, dat ie dan daar voor open zou staan...

Deze week MOET PSV scoren met minimaal 2 fatsoenlijke verdedigers en anders Jordan vast houden imo. Je gaat toch geen kamikaze poker spelen met deze situatie. Er moet meer geëist worden, wij zijn PSV, wij zijn de kampioen en willen niet voor aap staan.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Milan van Eeuwijk halen, dan kan Jordan gaan... die had ik vorig jaar al graag zien komen, past prima bij spel van Bosz!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Schijnt nu 10 miljoen te moeten kosten, tegenover 4 miljoen vorig seizoen? Dat is wel pittig.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja soms moet je op de blaren zitten... gemiste kans imo vorig jaar!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Haha voortschrijdend inzicht zeggen ze dan toch?

Zou wel een aardige optie zijn volgens mij trouwens.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman