Transparent
Inloggen
Sluiten

Politie waarschuwt: "Acties kunnen ook rond Champions League"

10 september 2024 21:06 - ESPN
Foto: Pro Shots

Politie waarschuwt: "Acties kunnen ook rond Champions League"; image source: Pro Shots

Zolang er geen akkoord is over de vroegpensioenregeling voor politie-agenten, gaat de politie door met actievoeren. Volgens de bond wordt ieder weekend het grootste affiche in de Eredivisie gekozen. Dat heeft Maarten Brink, projectleider bij de politie-acties, in gesprek met ESPN aangegeven: "Het heeft geen zin om een actie te organiseren waar maar twee agenten op een fiets aanwezig zijn."

Hij vervolgde zijn relaas: “Tot nu toe zijn het alleen Eredivisiewedstrijden. En we zeiden van tevoren: we pakken voetbal, evenementen en demonstraties. Voetbal is breed; het kunnen interlands zijn, het kan Champions League zijn en dat kunnen ook duels in de Keuken Kampioen Divisie zijn. Het kan alles zijn”, klinkt het onheilspellend.

Brink betreurt de situatie en realiseert zich ook dat het voetbal nu de dupe is, maar zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de afgelaste wedstrijden: “Het is ontzettend vervelend en raar dat wedstrijden alleen doorgang kunnen vinden als er politie aanwezig is. Dat de wedstrijd wordt afgelast, is een eigen besluit van de lokale driehoek. Dat is niet wat wij als politievakbonden beogen.”




Tags

agenten brink waarschuwt actievoeren affiche afgelast afgelaste beogen betreurt demonstraties driehoek eredivisie eredivisiewedstrijden espn fiets onheilspellend politievakbonden projectleider relaas vervolgde vroegpensioenregeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Dacht je nou echt dat de uefa dit pikt.
Pfff die wedstrijden gaan echt wel door.
Laten ze lekker met Prinsjesdag het werk neerleggen.
+2/-0

 
7 dagen geleden
Precies, de uefa is veelste machtig om dit te pikken. Desnoods worden buitenlandse agenten ingezet door de uefa.

Maar de Nederlandse politie zijn laffe honden!
Inderdaad een goed idee van je, laat ze maar is bij Prinsjesdag het werk neerleggen, dan ben je waar je zijn moet!
+3/-0

2 weken geleden
Altijd een beetje jammer als derden de schade ondervinden van stakingen. Vooral in het OV waardoor mensen de auto in gejaagd worden. Vecht het liever uit met de mensen die erover gaan.
Uiteraard zou er idealiter ook niet meer dan twee wijkagenten nodig moeten zijn voor Juventus, dat hier nog niet eerder speelde (?).
+5/-0

 
2 weken geleden
En nu overigens ook niet, want we spelen alleen uit tegen Juventus.
+5/-0

 
2 weken geleden
Oeps, stom van me. De eerste is Sporting die er wel al eerder was.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Vette foto wel.

Edit; wel grappig dat deze foto vanuit politiebureau genomen is, althans, dat vermoed ik. En dat onder dit bericht.
+7/-0

 
7 dagen geleden
Helaas kan ik je bevestigen dat je inderdaad links de achterkant van Hotel Mathilde ziet.
+2/-0

7 dagen geleden
Eredivisie wedstrijden worden gewoon uitgesteld, maar de UEFA gaat echt geen Champions League wedstrijden uitstellen. Dat wordt gewoon een reglementaire 0-3.

Altijd erg naar als mensen die er niks mee te maken hebben de dupe worden van stakingen, wegblokkades, etc. Wees inventief en bedenk iets waar het gewone volk geen last van heeft, maar waar je wel je doel mee bereikt.
+2/-0

6 dagen geleden
Die laffe sukkels wat zich politie noemt weet waar de betreffende ministers wonen. Ga daar lekker de boel barricaderen zodat zij niet meer in of uit hun huis kunnen. Of heb het lef om tijdens prinsjesdag te gaan 'vergaderen'. Maar dat durven die lafbekken niet. De kloof tussen gezag en burger wordt op deze manier alleen maar groter. Respect voor die lui? Ja, daar waar de zon niet schijnt....
+1/-0

6 dagen geleden
Ik schrik wel van een aantal reacties hier, laffe sukkels, laffe honden! Is dit niet meteen een van de oorzaken van het probleem? Omdat agenten hun hele loopbaan te maken krijgen met geweld, schelden, bedreigingen en weet ik wat nog meer vallen ze onder de zware beroepen waar een vroegpensioen bij hoort. En de vakbonden vechten daarvoor d.m.v. onder andere stakingen.
Denk je nu echt dat de gemiddelde agent blij is met dit soort acties waar ze nog meer gezeik van krijgen.
Vind het de omgekeerde wereld. Feyenoord-Ajax zonder uit publiek kan niet doorgaan zonder massale politie-inzet. En dan staakt de politie en krijgen ze het hele land over zich heen.
Ben het er overigens wel mee eens dat ze dan ook maar op Prinsjesdag of bij de formule I of bij een NAVO top of zoiets moeten staken.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten stewart teze veerman