Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaak Bosz versus Makkelie krijgt mogelijk vervolg

8 oktober 2024 14:27 - KNVB
Foto: Pro Shots

Zaak Bosz versus Makkelie krijgt mogelijk vervolg; image source: Pro Shots

Dé zaak van het afgelopen weekend, de ontstane ophef na uitspraken van trainer Peter Bosz over scheidsrechter Danny Makkelie, krijgt mogelijk toch nog een staartje. De aanklager van de KNVB buigt zich namelijk over de zaak en is een onderzoek begonnen, zo bevestigde de KNVB eerder vandaag aan het Eindhovens Dagblad. Peter Bosz zei na afloop van het met 2-1 gewonnen duel tegen Sparta Rotterdam over scheidsrechter Makkelie dat hij "het niks vindt", nadat hij in de slotfase van het duel een gele kaart kreeg uitgereikt door de arbiter. De KNVB onderzoekt of met die uitspraak het scheidsrechterskorps in diskrediet is gebracht.

Met het ingestelde onderzoek krijgt PSV nu de tijd om verklaringen in te dienen. Daarop volgt mogelijk een schikkingsvoorstel vanuit de aanklager, tenzij hij besluit de zaak te seponeren. Gisteravond gaf directeur Marcel Brands in gesprek met ESPN al aan dat hij de door Bosz gedane uitspraken niet bij de club vindt passen. Brands was niet gelukkig met de gang van zaken, maar benadrukte daarbij ook dat de situatie vooral niet groter gemaakt moest worden. Ook noemde hij de PSV-trainer een van de meest realistische trainers in zijn contact met de media.

PSV hervat over anderhalve week de competitie met een uitduel tegen AZ in Alkmaar. Een eventuele schorsing voor de trainer zou de club dan ook heel slecht uitkomen, niet in de laatste plaats omdat dit duel de sterkste tegenstander tot dusver in de Eredivisie op het programma staat.




Tags

bosz makkelie knvb aanklager brands versus alkmaar buigt danny diskrediet eredivisie espn scheidsrechterskorps schikkingsvoorstel seponeren sparta verklaringen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Netjes dat Brands excuses heeft gemaakt, het was een wat kinderachtige opmerking van Bosz.
De reactie van Makkelie vond ik logisch, er wordt bij hem op de man gespeeld en als je er dan een dag later naar gevraagd wordt snap ik dat je je mening geeft.
Dat gezegd hebbende, een eventuele schorsing voor Bosz zou net zo kinderachtig zijn als diens initiële opmerking. Hij zelf nog even zeggen dat het niet zo handig was en dan is de zaak wel af, lijkt mij.
+3/-1

4 uur geleden
Je mag nog steeds iets vinden in dit land??
wat een gezwets weer dit, knvb op zijn smalst!
+4/-0

4 uur geleden
Sinds de invoering van de var (eerste jaar van Van Bommel als trainer) zijn tal van beslissingen door scheidsrechters en var genomen in het nadeel van PSV die niet genomen hadden mogen worden. Mijn stellige overtuiging is dat dit PSV twee titels heeft gekost. Danny Makkelie is hier een aantal keer bij betrokken geweest. Dit heeft nauwelijks geleid tot het onderzoeken of schorsen van degene die de foutieve beslissing nam. En nu zegt Bosz op een nette manier iets wat negatief klinkt voor een scheidsrechter en dan volgt een onderzoek. Scheidsrechters en var mogen keer op keer blijven aanklooien maar een trainer wordt direct na een keer iets zeggen onderzocht.
+7/-0

4 uur geleden
Och och och.. er zijn ergere dingen
+2/-0

4 uur geleden
Wat een enorm zielig geneuzel.
Laat ze lekker samen een lunch nuttigen waarbij wat foto's worden gemaakt(of Peter het nou leuk vind of niet) en breng het als verbroedering.
Lijkt mij dat je dan veel meer bereikt dan je lekker autoritair op te stellen.
Hij gaat hem nog wel vaker tegenkomen in de voetbal, dus ga als 2 volwassen kerels zitten.
+3/-0

4 uur geleden
Man,man,man toch. La gaan, la gaan KNVB.
+2/-0

3 uur geleden
'De KNVB onderzoekt of met die uitspraak het scheidsrechterskorps in diskrediet is gebracht'

Daar heeft het scheidsrechterskorps Bosz niet voor nodig. Het wekelijkse geblunder i.c.m. met de arrogante zelfingenomen houding is hiervoor meer dan voldoende.
Laat ze eens beginnen met enige zelfreflectie te tonen.
+6/-0

3 uur geleden
Het was een beetje dom van Bosz, maar ook niet meer dan dat. Laat gaan. Wat me trouwens ook stoorde was de reactie van Makkelie. De scheidsrechter die uitsluitend voor de poen wedstrijden fluit in een land waar mensen met dezelfde geaardheid als hijzelf worden opgehangen gaat hier een beetje de moraalridder uithangen. Daar vind ik wel wat van.
+4/-0

 
2 uur geleden (gewijzigd)
Ik vind het niets...
+1/-0

2 uur geleden
Als je hier al trainers voor gaat schorsen, dan is het einde zoek en kun je elk weekend trainers schorsen.
+1/-0

2 uur geleden
Tja, Brands is netjes voor de KNVB op zijn knietjes gaan zitten en nu wordt ie er keihard van achteren ingeramd. Daar laat je je trainer dan voor vallen als een baksteen. Bosz heeft heel netjes bewoord dat hij het geen geweldige scheidsrechter vind. Wij weten dat hij geen kans onbenut laat om ons te benadelen, dus Bosz heeft gelijk. Uiteraard springt de KNVB er boven op, PSV naaien is hun grootste hobby daar. Brands weet dat ook, dus waarom als een watje op je knietjes gaan, het lijkt wel of ie genaaid wil worden.
+1/-0

2 uur geleden
Bosz heeft tijdens de wedstrijd zijn mening gegeven en geel gekregen. Naderhand heeft hij een vraag beantwoord wat hij van deze gele kaart en van de scheids vond. Gewoon antwoord op een vraag waarop hij zijn mening heeft gegeven maar dat mag niet van die kleuters van de KNVW, die wensen helemaal geen tegenspraak of een mening van een trainer of wie dan ook en zeker niet iemand van PSV. Zielig zooitje. Vind het trouwens van Brands ook niet netjes om openbaar te verkondigen dat hij Bosz hierop aan gaat spreken. Pffffff laat gaan laat gaan die onzin om eigenlijk niks.
+2/-0

2 uur geleden
We weten natuurlijk allemaal precies wat de uitkomst zal zijn, 1 wedstijd schorsing en 1 voorwaardelijk.
Weer een voorbeeld hoever de macht van de pers en praatprogramma's rijkt. Die aanklager zat lekker rustig met bord op schoot te kijken toen hij de een na de ander hoorde zeggen dat dit toch echt niet kon. Het laatste zetje werd door Marciano V. gegeven die veronderstelde dat er toch wel een tuchtzaak van gemaakt zou worden. Dus toen moest die aanklager zijn toetje wel laten staan en aan een vooronderzoek beginnen.

En vooropgesteld, als trainer van PSV moet je je hier niet tot verlagen. Maar aan de andere kant wat zegt hij nu eigenlijk? Hij zegt dat hij altijd boos is maar dat dat ook aan hemzelf kan leggen. Verder zegt hij "IK" vind het niets. Dat is een basisregel voor vrijheid van meningsuiting, altijd zeggen dat jij dat vind en dat dat geen voldongen feit is. EEN MENING DUS!!!

Mag hij dan wel vanaf de tribune aanwijzingen geven net als die trainer van Willem II laatst??
+1/-0

58 minuten geleden
Ik vind de reactie van Bosz onhandig en onnodig, maar de cijfers van Makkelie tov PSV zijn wel vrij wonderbaarlijk.
In 56 wedstrijden in de eredivisie heeft hij 9 keer een PSV'er een rode kaart getoond (ongeveer 1 per 6 wedstrijden).
Ter vergelijking; bij Ajax is die 4x rood in 51 wedstrijden (1x per 13 wedstrijden) en bij Feyenoord (de club van de inzet en opgestroopte mouwen) zelfs slechts 2x rood in 54 wedstrijden (1x per 27 wedstrijden).

Het kan natuurlijk allemaal net toeval zijn, maar voor iemand die niet al te ver van Rotterdam geboren is, is het op zijn minst een bijzondere statistiek.
+1/-0

44 minuten geleden
Tuurlijk komt dit door de media. Ik heb het interview nog eens nagekeken en de persconferentie (ideaal zo n terugkijkknop) en hij zegt inderdaad ''ik vind'' zoals Hendrikus ook al aangeeft. Dus zijn mening. Vervolgens geeft hij meerdere keren duidelijk aan het er niet meer over te willen hebben. Ook op de persconferentie maar de vragen blijven komen....

En dan die selectieve verontwaardiging bij ESPN, ze moeten eens terugkijken wat zij regelmatig zeggen over de scheidsen , met name als Kooij fluit. Wat Perez over Kooij zegt is vele malen erger en dan nu zo reageren ?

Brands zal het ongetwijfeld goed bedoeld hebben maar hij had ook niet zo moeten reageren in mijn ogen. Puur het laatste stukje van zijn reactie ''waar hebben we het nu over'' was voldoende geweest. Door te zeggen dat ''dit niet bij PSV past'' maakt hij het zelf ook groot en laat hij eigenlijk zijn eigen trainer vallen. (zal V Nistelrooij wel bekend voorkomen).

Makkelie wordt zelf wel (als slachtoffer pff) aan het woord gelaten, maar er komen eigenlijk geen vragen hoe het nu kan dat hij Bosz al 2 keer rood heeft gegeven. Hoeveel rode kaarten heeft hij uberhaupt uitgedeeld aan trainers en vaker meerdere aan 1 ?

Als Makkelie nu in de media zegt dat hij Bosz een slechte trainer vindt, komt er dan ook een tuchtzaak ?
+1/-0

26 minuten geleden
Het interesseert me niet hoeveel commentatoren, analytici of wie dan ook vinden dat Bosz zijn excuses moet maken. Ik blijf het gelul vinden. Hij hield zich duidelijk in en heeft niet met scheldwoorden gegooid.
+1/-0

18 minuten geleden (gewijzigd)
Los van het feit dat het absoluut geen strafschop was, gaat dit natuurlijk helemaal nergens over.

Imo zegt Peter niks verkeerds en al helemaal niets over-the-top. En qua bewoordingen zullen wij als supporters wel "iets" minder genuanceerd oordelen.

Tja de (K)NVB*, de (v)arbitrage en al die nieuwe regeltjes die constant in het voetbal de kop opsteken, het maakt het er allemaal niet leuker op.

Gek hè dat voetballiefhebbers in het algemeen en PSV-supporters in het bijzonder meer en meer anti-Oranje, immers het paradepaardje van diezelfde (K)NVB*, worden.

De leuke sport die het ooit was, is het allang niet meer. M.a.w. het gaat vaak, zoals al gezegd, helemaal nergens meer over.

*die K moet je eerst verdienen
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten tillman vaio veerman