Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB wil Bosz een duel schorsen

11 oktober 2024 13:49 - Eindhovens Dagblad; Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

KNVB wil Bosz een duel schorsen; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt zojuist dat de KNVB PSV en Peter Bosz een schikkingsvoorstel heeft gedaan van een schorsing van één wedstrijd. De club en trainer hebben het voorstel direct en resoluut afgewezen. Het is nu aan de tuchtcommissie om de zaak opnieuw te beoordelen en te bekijken of er inderdaad een zaak is.

Indien de tuchtcommissie tot de conclusie komt dat er een zaak is, worden de verklaringen gevraagd en komt er een zitting waarbij alle partijen hun verweer kunnen houden. In dat geval kan Bosz alsnog geschorst, berispt of vrijgesproken worden.




Tags

bosz knvb schorsen tuchtcommissie berispt schikkingsvoorstel verklaringen verweer vrijgesproken zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


15 uur geleden (gewijzigd)
Nou hè hè. Eindelijk lees ik dat PSV er niet mee akkoord gaat

En waar willen ze hem nu precies om schorsen? Een mening?
+7/-0

15 uur geleden
Ze willen hem schorsen voor het schenden van afspraken. Als je met z'n allen afspreekt dat je scheidsrechters in hun waarde laat dan is zijn gedrag gewoon niet goed. En als Brands dan uitspreekt dat hij het ook niet goed vond, maar vervolgens niet akkoord gaat met een wedstrijdje van de tribune kijken, dan wordt er dus geen waarde aan de voorbeeldfunctie van Bosz gehecht. Hij moet het gewoon niet doen. Of er nu uiteindelijk volgens het reglement een straf op komt te staan of niet, doet voor mij niet ter zake. Was een mooie geste geweest om de straf wel te accepteren, als tegemoetkoming voor het ondermijnen van de week van de scheidsrechter. Laat Bosz zich op z'n ploeg concentreren, die doen heel wat meer fout dan de scheidsrechter
+2/-8

 
11 uur geleden
Ieder zijn mening maar ik ben het met het gros van je betoog totaal oneens.

Hij schoffeert helemaal niemand. Hij geeft zijn mening en ook nog eens nette bewoording. Handig, nee dat niet.

Dat brands ook zegt dat het niet handig was wil toch niet zeggen dat hij een schorsing moet accepteren? Wat een flauwekul zeg.

Dit is van een über klein fruitvliegje een enorme Aziatische olifant gemaakt. Met onze vrienden van espn als motor. Ik walg van die gespeelde verontwaardiging. Wekelijks worden scheidsrechters met de grond gelijk gemaakt in analyses en items. En nu om dit wissewasje moord en brand schreeuwen. Wat een waanzin.

Ik mag hopen dat PSV eindelijk eens van zich af bijt.
+3/-0

 
10 uur geleden (gewijzigd)
Ik ben het inderdaad grotendeels met jou oneens. Zou toch andersom ook niet kunnen. Dat Makkelie zegt ja heb die Bosz geel gegeven, ik vind die man echt helemaal niks. Dan schreeuwen we moord en brand. Net als scheidsrechters onpartijdig moeten zijn, moet Bosz ook gewoon neutraal tegen scheidsrechters aan kijken en zich niet als een malloot langs de zijlijn gedragen omdat een scheids die hij niet mag ons een penalty onthoudt. Dat het er niet eens een was en dat hij na het zien van die beelden alsnog dit soort dingen zegt slaat gewoon nergens op en dient geen enkel doel
+2/-0

 
9 uur geleden
Weet je, als Makkelie rood had gegeven voor die tirade langs de zijlijn was het zwaar bestraft geweest, maar had ik er mee kunnen leven. Dat was respectloos gedrag naar de wedstrijdleiding, maar zo tekeer gaan rechtstreeks tegen de scheidsrechter tijdens de wedstrijd is enkel geel geen schorsing. Maar na de wedstrijd in nette bewoording zonder iemand te beledigen of je menig als feit te verkondigen levert dan ineens een schorsing op. Dat is gewoon hypocriet. Net als Makkelie die na de wedstrijd begint over afspraken en respect, maar wel even vergeet te melden dat als je voor Sparta speelt dat je wel commentaar mag leveren en tekeer mag gaan als je geen aanvoerder bent. Beetje dubbele moraal. Heb je trouwens zo'n Brobbey wel eens tekeer zien gaan tegen scheidsrechters, krijgt vaak niet eens geel. Maar hier gaan we dan voor schorsen, gaat gewoon nergens over vind ik. Trek dan 1 lijn, maar dat is het hele probleem met voetbal, alle regels zijn zo grijs dat elke beslissing afhankelijk is van honderden factoren en niemand weet waar hij aan toe is. Bijvoorbeeld Benitez geel en Wellenreuter niet, dat valt gewoon op geen enkele manier uit te leggen. Voetbal mag van mij wel wat meer zwart wit worden, zoals hockey. Bal op de voet is strafcorner, bij voetbal is bal op de hand afhankelijk van de wedstrijdminuut, de stand, de scheidsrechter, de VAR, de ploeg die speelt en ga zo maar door. Het is voor niemand meer te begrijpen en dat levert ook heel veel frustratie op.
+2/-0

15 uur geleden (gewijzigd)
Wat een kleuterklas die KNVB. Bosz heeft tijdens de wedstrijd iets gezegd waarvoor hij al bestraft is met gele kaart. Na de wedstrijd geeft hij antwoord (zijn mening dus) op een vraag. Het antwoord bevalt die kleuters van de KNVB niet. Je hebt dergelijke meningen niet te geven. Bek houden dus. Hoezo vrijheid van meningsuiting ? Behalve Bosz is gelukkig PSV ook niet akkoord. Poot stijf houden en op naar de tuchtcommissie.
+5/-0

14 uur geleden
Ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat de aanklager een onderzoek start en er vervolgens géén schorsing komt. Dit verbaast me dan ook allerminst. Ben benieuwd wat er uit de tuchtzaak gaat volgen, maar ben bang dat het besluit al vast staat (of is dat heel pessimistisch gedacht?).
+1/-0

14 uur geleden
Het is idd. kleuterklasgedrag. De KNVB laat zich hier ontzettend kennen, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken omdat de media vroeg om een onderzoek/schorsing, ze dit nu ook gaan doen. En dit is geen Calimero-mening, maar ik sta gewoon met open mond dit KNVB-circus gade te slaan. Er zijn echt wel andere zaken waar ze zich druk om kunnen maken ipv een persoonlijke vete tussen een trainer en scheidsrechter. Waarom mag Makkelie wèl straffeloos zijn frustratie in de media dan uiten?? En wat denken van die Bas Nijhuis die straffeloos bij dat idiote voetbalprogramma zich als pipo de clown mag presenteren en het scheidsrechterkorps in diskrediet brengt, ipv. zich neutraal te gedragen. Man man man.... KNVB, get a life.
+5/-0

 
9 uur geleden
Ik vind al jaren dat de media uit Hilversum nogal sturend is in de besluitvorming in NL. Ze doen daar alsof ze de mening van de fans van NL weergeven, maar de meeste bewoners van bv Twente en Brabant kijken er dan heel anders tegen aan. Ze zitten daar de mening uit hun eigen bubbel weer te geven.
+1/-0

14 uur geleden
De uitkomst waarvan je wist dat die zou komen.
PSV gaat er tegenin, waarschijnlijk om te proberen dat hij wel tegen AZ aanwezig kan zijn. Al zullen ze het nu uiteraard wel met voorrang behandelen.De uitkomst van die tuchtzaak staat ook al vast want dat is namelijk nog nooit anders geweest.
O ja we hebben een onafhankelijke aanklager....van de KNVB. Als je het uitspreekt klinkt het al lachwekkend.
Maar goed dan neem ik aan dat er vanaf nu ongeveer wekelijks een coach geschorst wordt.
Want als je 'ik vind het helemaal niks' niet meer mag zeggen dan kan pak m beet 'ik vind het een belachelijke beslissing ' ook niet meer.
Gaat nog druk worden op het strafbankje
+2/-0

 
13 uur geleden
Ik meende zelfs dat dit soort zaken meestal over de interlandperiode werd heen getild?
Maar dat komt nu natuurlijk niet goed uit🤔
+2/-0

14 uur geleden
Wat een waanzin. Al zou je dezelfde woorden tegen Willem-Alexander zeggen dan kraait er geen haan naar. Maar oh oh die hypocriet van een Makelie moet beschermd worden.
+2/-0

 
13 uur geleden (gewijzigd)
Dat is ook nog een bijkomend effect, ongewild zullen ze Makkelie ook beschadigen met deze zaak, in veel stadions zal hij beschimpt worden. Eigenlijk kan de KNVB hem dan niet meer met goed fatsoen een uit- , laat staan thuiswedstrijd van PSV meer laten fluiten in zijn héle carrière. De mensen bij KNVB moeten nog eens goed nadenken waar ze aan begonnen zijn met deze actie.

edit: deze reactie-post hoort één lager te staan bij die van @diekaleman.
+3/-0

13 uur geleden
Wat zal mijnheertje Mankeerellie een warm onthaal krijgen de eerst volgende pot thuis.
+1/-0

 
12 uur geleden
Ja en daar bereiken we dus helemaal niks mee. Als het publiek opgefokt richting scheids gaat doen gaan de spelers daar misschien in mee. Ik heb liever dat ze zich op de tegenstander richten. En in het voordeel van ons fluiten gaat ook niet gebeuren omdat hij dan de schijn van "goedmaken" tegen zich heeft.
+1/-0

13 uur geleden
Belachelijk! Maar wat ben ik blij dat mijn club PSV en onze trainer zich niet laten piepelen en dat de vrijheid van meningsuiting toch nog enigszins in stand gehouden wordt. #Boszforpresident
+1/-0

12 uur geleden
Goed zo. Zo lang mogelijk procederen, mocht het nodig zijn.
+1/-0

12 uur geleden
Hiermee maken ze het ook voor Makkelie inderdaad heel lastig. Iedere (twijfel)beslissing tegen PSV van hem komt onder een vergrootglas te liggen en na iedere beslissing zal ongetwijfeld Bosz' commentaar gevraagd worden.

Die schorsing gaat er komen, de tuchtcommissie zal echt niet de KNVB laten vallen. Hopelijk kunnen we het over AZ heentrekken en dan maar thuis tegen Zwolle.

Wel uitkijken voor de pot in amsterdam, daar zonder Bosz wordt helemaal lastig, zeker als je ziet wat voor antivoetbal ze daar nu spelen.

Maar wie vervangt Bosz ? Maas of Schaars ?
+1/-0

12 uur geleden
Nou nou het kan dus wel snel bij de KNVB, woensdag de aanklager, vrijdag een schikkingsvoorstel en donderdag al de zitting. Zou er soms haast bij zijn?
+1/-0

 
12 uur geleden
Je zou er boos om kunnen worden. Maar dat zou ik niet hardop zeggen. We weten de uitslag toch al, kom maar op met die zitting.
+1/-0

12 uur geleden
Ach ja de KNVB. We wisten dit allang en we weten ook dat dit soort onzin maar bij 1 club gebeurt. Het is nog meer bizar dan de tweets van Wilders hoe ze zich in Zeist weer presenteren. Ik zou dit doortrekken tot de CAS want mensen schorsen omdat ze hun eerlijke mening geven gebeurt in landen als Rusland. Er is geen onvertogen woord gezegd niet gescholden niets gepresenteerd als feit, enkel ik vind. Zijn uitbarsting tijdens de wedstrijd vond ik eigenlijk veel erger en dat was slechts geel. KNVB wat ben je weer opzichtig bezig en straks deze scheidsrechter weer in een belangrijke wedstrijd zeker. In en in triest.
+1/-0

 
11 uur geleden
Ach nu werkte het morele kompas van meneertje wel. Toen hij voor het geld ging fluiten in Saudi Arabië waar zijn mede LHBTI'ers zonder proces worden opgehangen had zijn morele kompas blijkbaar een offday.

En ik heb niks tegen LHBTI'rs he voor de duidelijkheid!
+2/-0

5 uur geleden (gewijzigd)
Je vraagt je af waar de hele verontwaardigde media was toen heel ESPN en alle kranten/media Joey Kooij afgelopen jaar na PSV-Twente afbrandde. Toen werd hij tot op het bot beledigd/afgebrand/de grond in gestampt. Aantal weken geleden ook toen de trainer van Willem 2 rood kreeg. Nu zegt Bosz dit klein zinnetje en mag hij een wedstrijd op de tribune zitten. De wereld op zn kop.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot dams eredivisie feyenoord flamingo getracked hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten sporting stephanpsv til tillman vaio veerman