Transparent
Inloggen
Sluiten

Zitting afgesloten; morgenochtend uitspraak

17 oktober 2024 22:06
Foto: Pro Shots

Zitting afgesloten; morgenochtend uitspraak; image source: Pro Shots

Morgenochtend tussen negen en tien uur weet Peter Bosz of hij de wedstrijd tegen AZ vanaf de bank of vanaf de tribune moet volgen. Dan volgt de uitspraak vanuit de tuchtcommissie in Zeist. Vanavond diende de zaak naar aanleiding van het interview dat Peter Bosz na afloop van de thuiswedstrijd tegen Sparta gaf aan Milan van Dongen van ESPN. De aanklager kreeg als eerste het woord, waarna de advocaat van PSV Mr. Wortel en Peter Bosz zelf hun verweer mochten voeren. Na ruim een uur is de hoorzitting in Zeist afgesloten.

Bosz gaf vooral aan teleurgesteld te zijn in het door de aanklager ingestelde vooronderzoek waaruit het voorstel tot een wedstrijd schorsing kwam: "Wat ik aan de zijlijn deed, dat is gewoon niet goed. Ik wilde mij richten op dat moment, want ik wist op dat moment dat het in de zestien was, voor mij was het heel duidelijk en daarom zei ik: 'Moet hij dan gaan liggen?' Wat mij het meeste pijn doet is dat in uw brief staat dat ik het voetbal in diskrediet breng. Ik wilde Makkelie helemaal niet aan de schandpaal nagelen. Het ging mij om dat penaltymoment en daar wilde ik het over hebben."

De trainer van PSV vervolgt: "Als ik hoor dat ik het voetbal in diskrediet breng: Dan stelt mij dat teleur. Ik zit al vijfenveertig jaar in het betaald voetbal. Als u had gezegd dat ik het voetbal in diskrediet had gebracht doordat ik zo aan de zijlijn sta, dan had ik dat begrepen. Maar ik vind nog steeds dat ik helemaal niks verkeerds heb gezegd in dat interview."

Op de vraag van de tuchtcommissie waarom Bosz zich niet eerder op deze manier heeft geuit over de situatie: "Ik vind niet dat ik mij hoef te verdedigen en ook dat ik geen schuld heb. Ik was zo teleurgesteld in dat vooronderzoek dat is ingesteld."

PSV krijgt morgen tussen negen en tien uur in de ochtend een telefoontje vanuit Zeist met de uitspraak van de tuchtcommissie.




Tags

bosz diskrediet morgenochtend tuchtcommissie zeist aanklager vooronderzoek zijlijn zitting advocaat brief dongen espn hoorzitting makkelie milan nagelen penaltymoment schandpaal sparta telefoontje verkeerds verweer wortel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 uur geleden
Als de tuchtcommissie Bosz een wedstrijd aan zijn broek geeft voorspel ik dat in de toekomst ze hier nog veel last van zullen hebben. Bij elk zogenaamd 'verkeerde-woorden' gebruik van een trainer in de toekomst kan, of moet eigenlijk, een schorsing volgen. Bosz had al een gele kaart in de wedstrijd, daar had het bij moeten blijven, nu roert de KNVB in stront.
+3/-0

 
5 uur geleden
De KNVB is helemaal uit het oog verloren dat voetbal een volkssport is, en niet een vergadering bij de Tennis-club. Ik kan me goed voorstellen dat Bosz vanaf nu op bepaalde vragen van journalisten geen antwoord meer gaat geven, of dat hij alleen nog een saai verhaal tegen de pers houdt.
Het past een beetje bij het beeld dat steeds meer instituten denken dat ze de burgers op moeten voeden en moeten bijsturen, ipv dat ze denken dat ze er voor ons werken.
+1/-0

6 uur geleden
Media hebben alles opgeklopt.
Toneelstuk is opgevoerd.
ik voorspel dat de tuchtcommissie morgen twee wedstrijden schorsing geeft waarvan 1 voorwaardelijk om maar weer een signaal af te geven dat er met hen niet gelachen kan worden en om te voorkomen dat ze niet meer serieus worden genomen. En waarmee wederom wordt aangetoond dat wij juridisch nooit iets klaar maken.
Elk ander oordeel zou me verbazen.
+2/-0

 
5 uur geleden
Bij juridische zaken gaat het niet alleen om de feiten die je als PSV aan kan dragen. Als de tuchtcommissie op een totaal andere manier naar het voetbal kijkt dan de trainers, spelers en supporters dan kan in beroep niet winnen.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.820 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman