Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV knokt zich naar gelijkspel tegen Sevilla


Tijdstip
3 oktober 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV knokt zich naar gelijkspel tegen Sevilla; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV knokt zich naar gelijkspel tegen Sevilla

PSV heeft dinsdagavond een punt gepakt in de groepsfase van de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Sevilla eindigde in 2-2. Luuk de Jong en Jordan Teze zorgden voor de doelpunten.

PSV kende nog een moeizame start van de wedstrijd, maar kreeg al snel de grip te pakken en was veelvuldig in balbezit op de helft van Sevilla. Het was echter lastig om tot kansen te komen omdat de Spanjaarden de boel achterin goed dicht hielden. Het resulteerde vooral in een flink aantal hoekschoppen, maar ook daar vielen nauwelijks kansen uit.

Na ruim een half uur spelen leek PSV dan toch de terechte voorsprong te pakken toen André Ramalho na een vrije trap van Joey Veerman binnen kopte. De Braziliaan stond echter net buitenspel en het doelpunt werd dan ook afgekeurd. Bij rust was het dan ook nog 0-0.

In de tweede helft werd het tempo door beide ploegen flink opgeschroefd en met name Noa Lang vormde een plaag voor de defensie van Sevilla. De international was meerdere keren betrokken bij een goede kans. Hij raakte zelf de paal, zag de bal nog net gered worden toen hij de keeper omspeelde en bezorgde Malik Tillman na een goede pass een grote kans, maar die schoot over.

Sevilla leek al vroeg de voorsprong te pakken nadat Ramalho flink in de fout ging en Sevilla daaruit direct scoorde. Omdat linksback Pedrosa de bal echter op zijn hand kreeg, werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd. Dit tot grote woede van Sevilla, waarbij een van de assistent-trainers naar de tribune werd gestuurd. Ruim een minuut later ontsnapte PSV nogmaals toen het achterin niet goed stond en En-Nesyri vrij op Walter Benítez af kon. De spits schoot echter hard op de lat.

Halverwege de tweede helft kwam dan alsnog de achterstand voor PSV. Uit een hoekschop werd de bal teruggekopt door Sergio Ramos, waarna Gudelj de bal snoeihard in het doel schoot.

PSV ging meer risico nemen. Met Ricardo Pepi binnen de lijnen werd een extra spits ingebracht en PSV ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Daar werd het vijf minuten voor tijd voor beloond toen de bal op de stip ging na een overtreding op Tillman. Luuk de Jong ging achter de bal staan en zorgde daarmee voor de 1-1.

Waar gehoopt werd dat PSV zou doordrukken op jacht naar de overwinning ging het na de aftrap direct weer mis. Letterlijk enkele seconden nadat het spel weer was hervat kwam Sevilla opnieuw op voorsprong. De Spanjaarden kregen alle ruimte om voor te geven en Armal Bella-Kotchap liet zich verrassen zodat En-Nesyri de 1-2 binnen kopte. Twee minuten daarna kon Sevilla de wedstrijd beslissen, maar ontsnapte PSV en kon het toch nog hopen op een puntje.

Uiteindelijk werd het daar diep in blessuretijd voor beloond. Bij de zijlijn werd een overtreding gemaakt op Hirving Lozano zodat er nog een vrije trap volgde voor PSV. Lozano ging zelf achter de bal staan, waarna een kopbal van De Jong volgde. Ietwat uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Jordan Teze en hij tikte de 2-2 tegen de touwen.

In de paar minuten die er nog te spelen waren leken beide teams nog voor de winst te willen gaan, maar kansen en doelpunten vielen er niet meer. PSV en Sevilla moesten dan ook genoegen nemen met een punt.


[video] Samenvatting PSV - Sevilla


Luuk de Jong: 'Wij domineerden over het algemeen en waren de betere'

In gesprek met RTL 7 had Luuk de Jong een dubbel gevoel na de wedstrijd tegen Sevilla. "We maakten de 1-1 en wilden gaan doordrukken, maar kregen meteen de 1-2 om de oren. Dan denk je we gaan toch niet verliezen vanavond. Zo zag het er helemaal niet naar uit", aldus De Jong. "Natuurlijk hadden zij redelijk wat kansen, maar wij domineerden over het algemeen en waren de betere."

De Jong ging verder: "We moesten vechten tot het einde en dan maak je toch nog de 2-2. Ik ben blij dat we die nog maakten, maar ik heb toch het gevoel en dat merkte ik ook bij de andere jongens dat er meer in zat vandaag."

Gevraagd werd wat deze uitslag zegt over de groep van PSV. "Je moet de wedstrijd over het geheel kijken. Je ziet dat wij een paar foutjes maken en dan komen zij voor de goal en krijgen ze een paar kansen. Dat straffen ze een paar keer af, maar een paar keer ook gelukkig niet", zo gaf hij aan. "We moeten leren dat we nog vaster zijn aan de bal. We komen wel tot kansen en redelijk wat schoten, maar het was allemaal net niet. Op Champions League niveau moet dat allemaal net iets hoger, maar ik kan alleen maar de complimenten geven aan het team omdat we heel goed hebben gespeeld."


[video] Interviews | Dubbele gevoelens


Peter Bosz: 'Ik vind dat je thuis moet winnen en dat hebben we niet gedaan'

Peter Bosz baalde vooral in gesprek met RTL 7 vooral na de wedstrijd. "We komen twee keer terug, maar we wilden winnen en dat hebben we niet gedaan", aldus Bosz. "Ik vind dat je thuis moet winnen en dat hebben we niet gedaan. Maar als je dan twee keer achter komt, zeker als je net gelijk maakt en het binnen een minuut 1-2 is, moet je blij zijn dat het in blessuretijd uiteindelijk gelijk is. Zeker ook als je naar de stand in de groep kijkt. Alles staat heel dicht bij elkaar."

Over het spel was de trainer gedeeltelijk tevreden. "Zij begonnen beter, maar daarna namen wij het initiatief en gingen we voetballen. Soms ook wel overdreven, want soms moet je die bal gewoon wegperen als je onder druk komt te staan. Dan willen we toch de voetballende oplossing zoeken", zo gaf hij aan. "Daar moeten we echt lering uit gaan trekken wanneer we wel kunnen voetballen en wanneer niet. Zij schoten nog op de lat omdat we slecht verdedigden, maar wij raakten ook nog de paal. Zeker via Noa aan de zijkant kwamen we er vaak door. Hij was echt geweldig, maar hij beloonde zichzelf niet."

Gevraagd werd hoe Bosz naar de tweede tegentreffer keek. "Dit is echt een stokpaardje van mij. Ga maar eens kijken in heel Europa hoe vaak er binnen een paar minuten na een goal weer wordt gescoord. Daar probeer je je tegen te wapenen", zei hij daarover. "Ik heb het zelf nog niet terug gezien, maar het kan al niet dat meteen die voorzet daar gegeven kan worden."

Bosz kreeg ook de vraag of dit nu het verschil is tussen Eredivisie en Champions League. "Zeker. We worden een paar keer afgestraft op de dingen die we fout deden en daar kom je in de Eredivisie soms nog mee weg. Dit gaan we ook aan de jongens laten zien, want we moeten hier beter in worden", legde hij uit.


Noa Lang: 'We schieten onszelf een beetje in de voet'

In gesprek met RTL 7 was Noa Lang blij dat hij door de UEFA was uitgeroepen tot Man of the Match. "Natuurlijk. Ik zou liegen als ik zou zeggen als ik dat niet zo was. Maar ik had natuurlijk veel liever gewonnen", aldus Lang. "We schieten onszelf een beetje in de voet. We hebben heel veel kansen gehad, ikzelf ook, en die moet je op dit niveau afmaken. Het wordt anders afgestraft en dat zie je ook. Achterin moet het ook gewoon beter, want we hadden zelfs nog met 2-3 kunnen verliezen. Het is ongelofelijk."

Gevraagd werd met wat voor gevoel hij uiteindelijk terug keek op de wedstrijd. "Er had wel meer ingezeten", zo gaf hij aan. "Maar als je aan het einde in de laatste minuut gelijk maakt, moet je blij zijn met een punt. Maar ik denk dat er wel veel meer in had gezeten."

Het tweeluik tegen Lens zal cruciaal gaan worden gaf de aanvaller aan. "We moeten aan de bak. Achterin moeten we stabieler worden en voorin moeten we de kansen afmaken. Daarin ben ik ook heel kritisch op mezelf", zei hij daarover. "De twee tegengoals kregen we veel te makkelijk tegen. Vooral die tweede. Het is echt ongelofelijk meteen uit de aftrap. En dan kunnen we ook nog met 2-3 verliezen, maar komt hij net een teenlengte tekort. Hier zullen we aan moeten gaan werken."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gudelj ('68)
Goal
1-1 Luuk de Jong ('86, penalty)
Goal
1-2 En-Nesyri ('87)
Goal
2-2 Jordan Teze ('90)
Scheidsrechter
Orsato (Ita)
Toeschouwers
3.420 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Joey Veerman ('27)
Kaart
Sevilla FC: Navas ('36)
Kaart
PSV: Hirving Lozano ('90)
Kaart
Sevilla FC: Bade ('90)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('90)

Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanMalik TillmanJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'70 Hirving Lozano voor Johan Bakayoko
'70 Ismael Saibari voor Joey Veerman
'82 Armel Bella-Kotchap voor Olivier Boscagli
'82 Ricardo Pepi voor André Ramalho


Opstelling Sevilla FC

LukebakioEn-NesyriOcampos


RakiticSusoFernando


PedrosaRamosGudeljNavas


Nyland

Wissels:

'66 Torres voor Suso
'66 Sow voor Fernando
'73 Acuna voor Pedrosa
'73 Sanchez voor Navas
'87 Bade voor Ocampos


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-2)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 3 2-1 (0-0)
 3 2-1 (0-0)
10  3 1-1 (1-1)
11  3 2-1 (0-0)
12  3 2-0 (0-0)
13  3 2-1 (0-0)
14  3 2-1 (0-0)
15  2 1-1 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Noa Lang (89 -> 5,0)
2. Jordan Teze (44 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (26 -> 3,0)
4. Malik Tillman (15 -> 2,0)
5. Luuk de Jong (13 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (5 -> 0,0)
7. Sergiño Dest (4 -> 0,0)
8. Joey Veerman (2 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
9. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
9. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Tygo Land (0 -> 0,0)
9. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
9. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
9. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Joël Drommel (0 -> 0,0)
9. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. André Ramalho (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. Xavi Simons (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Fábio Silva (0 -> 0,0)
9. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
9. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Tegen Sevilla kunnen we gaan zien wat het niveau van PSV echt is.
Arsenal was duidelijk een stap te hoog, maar in NL hebben we eigenlijk alleen maar kleine ploegen gehad, Volndam, Almere, RKC, NEC en een zwalkend Utrecht.
Ik verwacht veel, als Bosz ook verdedigend een goed plan heeft. Je kan niet alleen maar veel druk naar voren geven.
+3/-0

 
10 maanden geleden
We hebben Feyenoord, Sturm Graz en Rangers ook gehad. En alles, op rangers uit na, gewonnen.

Eens dat arsenal een ander niveau was, uiteraard is sevilla beter als de ploegen die jij noemt, maar zegt m.i. niet perse iets over ons.

Ik denk echt dat we winnen. Sterker, ik denk dat de komende 3 CL wedstrijden 9 punten zijn, en dat we ons dan in Spanje plaatsen voor de volgende ronde.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Feyenoord had ik er buiten gelaten omdat die wedstrijd nogal in de voorbereiding was. Ik vind het Feyenoord van nu een stuk beter in elkaar zitten dan tijdens de JcS.
Rangers was wel echt een topwedstrijd.

Ik ben niet zo zeker van winst in de CL. Ik vermoed dat ploegen als Sevilla slimme spelers hebben die anders met de ruimte omgaan die Bosz achterin weg geeft. Als die ploegen onder de druk uit voetballen, kan het achterin wel eens aardig open gaan liggen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Jij bent heel positief.

Ik ben blij met de nieuwe richting die we in zijn gegaan met Bosz, maar Sevilla is gewoon een ijzersterke ploeg. Boeit me niet hoe ze er in de competitie voor staan.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Als we de komende drie duels winnen is die tweede plek zelfs al meteen binnen als Arsenal in hun duels niet verliest en in ieder geval 1x van Sevilla wint.
+1/-3

10 maanden geleden (gewijzigd)
Als we door willen in de CL moeten we winnen, anders wordt het lastig. Spanning zal groot zijn. Come on PSV!
+1/-0

10 maanden geleden
Wat is het lang geleden dat we een echte Champions League wedstrijd hadden in ons stadion. 5 jaar, om precies te zijn. Kijk er echt naar uit. Ben benieuwd waar PSV toe in staat is. De uitslagen in de Eredivisie en ons track record in het Philips Stadion bij Europese wedstrijden geven hoop. Aan de andere kant ben ik ook wel bang voor de spelopvatting van Bosz tegen sterke tegenstanders. Hoop dat we niet in het mes lopen. Zou mooi zijn als we weer een succesvolle Europese avond aan dat rijtje konden toevoegen.
+3/-0

10 maanden geleden
Tegen mindere teams in de eredivisie kun je met alleen Veerman als 6 spelen.
Als vanavond Schouten er niet bij is ben ik bang dat je op het middenveld overlopen wordt.
Dat vind ik toch wel een dikke smet op transferbeleid deze zomer,het verkopen van Guti en Sangare en er alleen Schouten voor terughalen.
Tillman vind ik overbodig, we hebben daar al genoeg spelers en Babadi komt nu niet aan spelen toe.
En lang en de Jong kunnen ook spelen op positie aanvallende middenvelder.
Hopelijk blijft zowel Veerman en Schouten heel tot aan de winterstop in de belangrijke wedstrijden en kunnen we dit herstellen in de winterstop.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat is idd het duidelijke gebrek na een verder erg sterke transferperiode. Tillman begrijp ik op zich wel - al kan je afvragen of het zelfs toen echt nodig was als je wel muziek ziet in Til - en Bosz stelt hem vaak op.

Wat mij betreft was de transfer van Lozano de meest verbazingwekkende. Kost veel en toen was het duidelijk dat Sangare zou gaan wat dus dit probleem oplevert. Lozano maakt geen al te sterke indruk en voor de helft of minder van dat geld had ik liever bij Vranckx gezien.

Maar goed, het is zoals het is. Laten wij hopen dat Schouten kan spelen want zelfs met hem werd PSV overlopen op het middenveld tegen Arsenal
+2/-0

 
10 maanden geleden
Laten we vooral blij zijn met wat we wél hebben. De Jong heeft eindelijk concurrentie (en doet het mede daarom misschien wel zo goed). Met Lang en Bakayoko hebben we meer dan prima buitenspelers. Als een van de twee wegvalt lever je met Lozano niks in. Dat is ook wel eens anders geweest. Op het middenveld hebben we met Veerman en Schouten twee toppers. Til, Tillman en Saibari zijn prima aanvullingen die zeker in de Eredivisie meer dan volstaan. De back posities zijn goed bezet met Dest, Van Aanholt, Teze en Sambo (hopelijk ook nog ooit Mauro Junior). En we hebben met Bella-Kotchap onze gewenste versterking centraal achterin.

Het kan natuurlijk altijd beter, maar we mogen op het moment echt niet klagen.
+6/-0

10 maanden geleden
De meest zinnige opmerking die ik in de voorbeschouwing gehoord heb komt op naam van WouterErik:

"Ik ben niet zo zeker van winst in de CL. Ik vermoed dat ploegen als Sevilla slimme spelers hebben die anders met de ruimte omgaan die Bosz achterin weg geeft. Als die ploegen onder de druk uit voetballen, kan het achterin wel eens aardig open gaan liggen."

Dit fenomeen hebben we dit seizoen al vaker gezien. Zeker in het begin van het seizoen waren (een incompleet) Feyenoord, Sturm Graz, Utrecht en Vitesse in staat om toch behoorlijk wat kansen bij elkaar te voetballen. Ik schat Sevilla nog een stuk beter in. Dat is, na Arsenal, gewoon duidelijk de zwaarste tegenstander die we in dit prille seizoen gaan tegenkomen.

PSV zal top moeten zijn in alle linies. Van onze verdedigers worden helden-acties verwacht bij de tegenstoten die ongetwijfeld komen. Van onze aanvallers wordt genialiteit verwacht om goals te produceren. En onze middenvelders moeten de baas zijn door op basis van goede positionering, duelkracht en slimme voortzettingen ervoor te zorgen dat zij niet in hun spel kunnen komen. En dat alles 90 minuten lang. Ik kijk heel erg uit naar vanavond, maar ik vraag me af of we (al) zo goed zijn als we denken.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik hoop niet dat de vermoedelijke opstelling klopt, dan beginnen we wel erg gewaagd met 10 man haha
+5/-0

10 maanden geleden
Denk dat Bosz slim genoeg is en geleerd heeft van de wedstrijd tegen Arsenal,
dus verliezen hoeven we iig niet van Sevilla.
+2/-0

10 maanden geleden
Wát een prachtig filmpje weer. Pump up the volume!
+5/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Winnen!! Hopelijk een leuke wedstrijd en het publiek er vol achter. Geen idee hoe ze het in de competitie doen, maar 3 punten is mogelijk.

Prachtig filmpje over PSV in de CL ⚽️
+1/-0

10 maanden geleden
Ik hoop op een vette pot! Er staan wel namen in bij Sevilla. Leuk die te gaan zien
+1/-0

10 maanden geleden
Ik heb er niet zo’n heel goed gevoel over. Sevilla is een elftal met veel gogme met al die ervaren rotten. En Europees is die club de laatste jaren echt een fenomeen geworden. Romalho en Teze zouden tegen deze gasten wel eens door het ijs kunnen zakken. De onbevangen enthousiaste aanvalsdrift van PSV zal dit elftal niet van de wijs brengen. Ik hoop op een doordacht en super geconcentreerd PSV. Dit soort wedstrijden vraagt om een andere aanpak dan wedstrijdjes tegen Volendam en Almere City.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een top aankoop is noa lang. Echt genieten van hoe hij speelt. Zo goed en nog een teamplayer ook.
+3/-0

10 maanden geleden
Lang continue gevaarlijk, Ramalho en Tilman spelen een enorm slordige pot.
+1/-1

10 maanden geleden
Ik dacht dat het uitverkocht was, waarom dan al die gaten op de tribune? Best irritant, als je niet zelf wil, geef dan gewoon door kaarten vrij voor iemand anders.
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Prima spel op de eerste 8 minuten na, maar Sevilla raakt hier niet van in de war. Speel zo tegen RKC (of Ajax) en je staat bij rust met 6-0 voor. Nu creëer je amper een kans. Het kan nog alle kanten op want ik denk dat Sevilla aan één kans genoeg kan hebben. Lang en Schouten zijn absoluut top level.
+3/-0

10 maanden geleden
Tillman is een mooie technische speler.
Er zit veel techniek in dit PSV en ik heb ze al jaren niet meer zo zien voetballen.
+2/-0

10 maanden geleden
Kan alle kanten op deze pot, maar ik vind ons beter dan Sevilla. We moeten het kunnen klaren in de 2e helft.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik vind het commentaar van RTL een beetje gemakkelijk.
PSV speelt tegen een een ervaren team en het tempo ligt gewoon zeer hoog om Sevilla stuk te spelen. Dan gaat er natuurlijk ook wel wat fout. Maar dar is niet meteen slordig.
Ik vind dat PSV prima speelt en het echt probeert open te breken.
+1/-0

10 maanden geleden
Op de eerste minuten na speelt PSV goed en hebben ze controle maar ze hadden zich zelf moeten belonen met minstens 1 goal.
+2/-0

10 maanden geleden
Psv speelt prima niet naar die zeiksnorren op tv luisteren. Ik hoop dat Lozano en til nu de kans krijgen. Vertessen voor laatste kwartier. Het zit er echt in vandaag, kom op!
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Van dit Sevilla hoeven wij zeker niet te verliezen, maar we moeten wel oppassen dat we dat niet doen. Ik zie ze namelijk nog wel een keertje een doelpunt maken door slordig balverlies. Verder vind ik PSV de betere partij, maar ze zullen doelpunten moeten gaan maken. En tuurlijk kan het beter en verzorgder, maar vind geen enkele speler slecht spelen of verzaken, ook Teze en Ramalho niet, dus dat is ook wel fijn. :)
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Je vraagt erom hè, met die clown erin...

Nou : komt ie weer goed weg. Kom dr mar efkes af Andreetje. Gaat steeds beter.
+1/-1

10 maanden geleden
Daar is die weer hoor, die ramalho
+2/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Toch weer een Ramalho-tje... Wat een mazzel zeg.
+1/-0

10 maanden geleden
Gewoon geluk dit na een domme actie van onze clown!
Man man
+2/-1

10 maanden geleden
Wat een stuk onbenul is die Ramalho toch, je kan het van tevoren uittekenen. Alle geluk van de wereld dat het hands is. Nu is het wachten op de volgende capriolen
+3/-1

10 maanden geleden
Alsjeblieft Bosz verlos Ramalho uit zijn lijden…
+3/-0

reactie verwijderd

10 maanden geleden
HAAL DIE CLOWN ERAF
+1/-0

10 maanden geleden
Wat is het trouwens toch met spelers die niet kunnen afdrukken. Hoe je zo onbesuisd een bal over kan schieten als professional blijft mij verbazen.. Het is zo simpel: naar voren leunen ipv naar achteren..
+2/-0

10 maanden geleden
Waarom staan in 's Heerensnaam die Bakayoko en die Ramalho er (nog) in?? Zie ik dingen die de trainer niet ziet? Of is het andersom?
+3/-1

10 maanden geleden
Tja, toch weer typisch. Tig kansen, 0 doelpunten, en de tegenstander scoort. Waar hebben we dit meer gezien....
Ik hou hoop op de El.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad. We hebben teveel kansen nodig om te scoren. Niet normaal.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Lang was een beetje ongelukkig want had steeds 2 tot 3 man waar hij zich op kapot werkte. Daardoor was net de pit eruit bij het schieten. En als het Lang niet meezit, dan is PSV gewoon erge middelmaat in de subtop van Europa en daar is toch genoeg voor uitgegeven.
+2/-1

10 maanden geleden
staat gewoon lucht te dekken. Kerel van 2 meter op de bank. die vanwege een antibiotica kuurtje van 2 weken geleden zogenaamd niet kan spelen... Gewoon Jouw ego, want jij wil vooruit voetballen. We zijn ook nog geen kampioen hoor. Was tegen Almere en Volendam niet om aan te gluren!
+1/-1

10 maanden geleden
Het is gewoon heel matig. Het was wachten op de tegengoal, en we hadden schijtmazzel dat de eerste bal buitenspel was, en de tweede op de lat ging. Nu hopen op een bevlieging in de laatste 20 minuten. Je kunt namelijk niet zeggen dat dit onverdiend is.

Nou Chucky, als je je onsterfelijk wil maken, dan weet je wat je te doen staat…
+1/-2

10 maanden geleden
Tuurlijk. Haal Veerman eraf. Die stond als een drol te spelen. Waarom twijfelen aan Ramalho?
+3/-1

10 maanden geleden
Tilman kan ook echt werkelijk geen enkele bal goed inpassen….
+1/-0

10 maanden geleden
Het mag duidelijk zijn dat PSV gewoon een matige ploeg is. Er is best wat kwaliteit maar we komen veel tekort voor de Champions League. Helemaal niets te zoeken op dit niveau. Geen schande maar een feit.
+2/-2

 
10 maanden geleden
We maken de kansen niet af maar waren vandaag gewoon de betere ploeg. Waar wij in Nederland echter altijd aan lijden is het gebrek aan gogme en slimmigheid, dat is ook een kwaliteit. Maar om nou te stellen dat we er niks te zoeken hebben vind ik te ver gaan. We verliezen gewoon onverdiend.
+2/-0

10 maanden geleden
Vooral goed oefenen op schieten op de training. Of te slap, of veel te ver over of naast...
+4/-0

10 maanden geleden
Één ding is zeker : wij hebben niets te zoeken in dit toernooi. Alleen het verdiend zo lekker.
+7/-2

10 maanden geleden
Prutsers. Nu al weer klaar met die CL. Hebben we niets te zoeken.
+3/-4

10 maanden geleden
Lens gaat van Arsenal winnen.. De kans op overwinteren is nu al vrijwel nihil geworden na 2 wedstrijden. Pijnlijk
+2/-1

10 maanden geleden
Dit gun ik die køtRamos zo hè. Wat een graftak is dat.
+2/-0

10 maanden geleden
We komen hier zo vreselijk goed weg. MOTM met afstand Teze, hele goede pot gespeeld en bekroond met een heel belangrijk doelpunt. We zijn nog niet kansloos, hoewel Arsenal het ons er niet makkelijker op maakt.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Precies wat ik ook wou zeggen. Kunnen echt nog 2e worden. Maar gewoon doodzonde dat PSV een prima pot speelt maar zichzelf niet beloond.
+4/-0

10 maanden geleden
Strak onderaan in de poule. Niet helemaal onverwacht maar toch erg pijnlijk, zeker als je ziet dat de zwakke broeder Lens gewoon wint van Arsenal.
Volgend jaar nog maar eens een poging wagen in die CL.
+2/-6

10 maanden geleden
Teleurstellend avondje... 3 punten hadden we vandaag moeten pakken om nog mee te kunnen doen, zeker nu Lens verrassend wint van Arsenal. PSV blaft, maar bijt niet, eigenlijk net als tegen Arsenal hebben we maar een speler die echt op dit niveau mee kan en dat is Lang. Teze prima, Schouten goed, Veerman bij vlagen goed maar te wisselvallig. De rest zesjes op dit niveau met een uitzondering voor Ramalho, nuttig als backup maar niet meer dan dat.
+3/-1

10 maanden geleden
Mijn samenvatting: genieten van Lang, balen van Ramalho.
+4/-0

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Teleurgesteld in het resultaat. Teveel kansen gemist, maar vind iedereen hier wel erg negatief zeg. Het was een prima pot, 2 goede ploegen waarbij het gewoon dicht bij elkaar ligt.

En de meesten denken alweer dat we er nu uitliggen. Je moet nu 2x tegen Lens, dus laten we dat maar eens zien.

Maar als je bij voorbaat al denkt dat je eruit ligt word het nooit wat natuurlijk.
+11/-0

10 maanden geleden
Deze wedstrijd bewijst het maar weer eens. Een reus in Nederland maar een dwerg in Europa. Het was precies die wedstrijd die ik voorzien had. Lekker enthousiast, hard gewerkt, maar eigenlijk best wel kansloos. E.L. halen zal al een hele prestatie zijn.
Het is nu eenmaal hoe de verhoudingen in Europa zijn geworden met dank aan de bobo’s van de UEFA die dit mogelijk hebben gemaakt. En nu maar hopen dat we het volhouden om reus in in eigen land te blijven.
+4/-8

 
10 maanden geleden
Kansloos was je tegen Arsenal. Hier creëer je zelf gewoon genoeg kansen maar maak je die niet af. Wat is daar kansloos aan?
+2/-0

 
10 maanden geleden
De beste kansen waren toch echt voor Sevilla. Met een beetje pech liggen er wel 5 in het mandje zonder dat ze daar heel erg veel voor moesten doen. Natuurlijk, alles ligt nog open maar de eerste 2 wedstrijden zijn gewoon niet goed genoeg geweest. Het moet echt een heel stuk beter.
+3/-2

 
10 maanden geleden
5 nog wel.
En afgelopen weekend hadden we zeker 53 keer moeten scoren? Of is het glas gewoon altijd half leeg?
+4/-1

 
10 maanden geleden
Hadden er best een paar kunnen zijn, maar andersom ook. De stats wijzen ook uit dat wij veel meer schoten en kansen hadden, maar goed je moet ze wel maken ja. Daar zijn dit soort ploegen altijd een stuk beter in. Je zet jezelf idd we onder druk want de volgende moet je wel winnen, maar vandaag was gewoon een mooie pot voetbal die alle kanten op kon van 2 vrij gelijkwaardige ploegen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik ben ditmaal niet eens ontevreden met gelijkspel thuis.
+7/-0

10 maanden geleden
Wát een kansen vanavond om Sevilla huilend terug naar huis te sturen.
Helaas kom je dan uiteindelijk nog goed weg met 2-2.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Heb jij ook de kansen van Sevilla gezien?
+1/-1

 
10 maanden geleden
Ik zeg ook dat we nog goed weg komen met 2-2.
+1/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Of je nou met Ramalho of Ketchup begint het maakt werkelijk geen reet uit. Wat een dramatsche cv hebben wij toch. We krijgen veel te makkelijk Goals tegen. Het probleem is dat we te weinig toppers in huis hebben. Heel veel van onze spelers zakken door het ijs in zulke wedstrijden.
+3/-3

 
10 maanden geleden
Ik heb genoten. Lekker om dit soort wedstrijden met deze beleving te voelen. Man wat heb ik dat gemist.

Het kon wat mij betreft 2 kanten op, waarbij we nog gelukkig mogen zijn met een punt. En we zijn nog lang niet kansloos, we hadden het onszelf wel wat makkelijker kunnen maken.
Op naar het 2 Luik met Lens.
En stel nu eens dat dat 6 punten worden. Dan ziet de hele wereld er weer anders uit.

Dat mensen hier teze heel goed vonden snap ik dan weer niet. Ik ben best een teze fan, maar hij heeft zoveel ziekenhuis ballen gegeven, net als veerman trouwens. We hebben als je het mij vraagt 1 echte uitblinker, en dat is Noa Lang. Wat een klasbak, en zonder overdrijven met afstand de beste op het veld.
+5/-0

10 maanden geleden
Als je als PSV-fan niet genoten hebt van deze wedstrijd dan snap je er weinig van en weet je ook de huidige verhoudingen in Europa niet naar waarde in te schatten. Dit was een van de meest enerverende potjes die ik sinds waren gezien heb. Alles om voor te spelen nog. En door 💪🏻

(Later meer)
+19/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal eens! Wij hebben echt genoten van een leuke wedstrijd, waar PSV de betere was, maar Sevilla gehaaid toesloeg. En ook ik zag dat we veel kansen creëren, maar veel te weinig verzilveren. En dat is wat telt op dit niveau. Alles om voor te spelen, al wordt het een pittig verhaal. Forza PSV!!
+3/-0

 
10 maanden geleden
Absoluut genoten, maar door de knulligheid waarmee we goals tegen krijgen neem ik het niet serieus. Op deze manier doe je gewoon niet mee. En ik kan er niks aan doen, ga het toch zeggen, bij ajax en feyenoord zie ik dit veel minder. En nee niet het ajax van nu voor de goede orde.
+1/-0

 
10 maanden geleden
En het door jou gehypte Feyenoord kreeg er DRIE om de oren haha wat een toppers in Rotterdam.........
+1/-0

10 maanden geleden
Geen wedstrijd is makkelijk in de CL.En zeker Sevilla is zo'n gehaaid team die alle Europese trucjes kent.S'middags bij de youth leaque wedstrijd van PSV-Sevilla zag ik precies hetzelfde.Kermend naar de grond gaan en continu tegen de scheidsrechter praten.Bij de jeugd van Sevilla zit dat er al vroeg in.Het gelijkspel was wel terecht.Zo slecht als sommige het willen doen lijken was het niet van PSV.De pech van Ramalho is dat hij best een redelijke wedstrijd speelde maar dat ene foutje blijft iedereen bij.En na een hard bevochten gelijkmaker mag de 2e goal van Sevilla nooit zo makkelijk en snel vallen.Europees worden fouten genadeloos afgestraft.Dus uiteindelijk wel een gelijkspel verwacht en niet eens zo ontevreden.
+3/-0

10 maanden geleden
Net thuis en enigszins afgekoeld.
Ondanks het resultaat heb ik genoten. Ja genoten. Ik heb strijd, passie en verbetenheid gezien.
En dat heb ik de laatste jaren vaak gemist. En oke, er gaat genoeg mis en we blaffen veel en bijten te weinig maar we kunnen gewoon met opgeheven hoofd van het veld.
Die uitglijer van Arsenal is jammer, van de andere kant we moeten het toch zelf laten zien tegen Lens nu.
+5/-0

10 maanden geleden
Opnieuw kennis gemaakt met de wetten van het internationale voetbal.
+2/-0

10 maanden geleden
The day after the night before! Ik zag gisteren op de trap naar buiten louter teleurgestelde en zelfs boze gezichten en dat verbaasde mij ten zeerste. Waarschijnlijk zal het geweest zijn vanwege de voor onze mooie club teleurstellende uitslag in Lens. Althans, dat hoop ik. In mijn ogen hebben we gisterenavond zitten kijken naar een fascinerend enerverend voetbalgevecht. We wisten op voorhand allemaal dat wij onze defensieve tekortkomingen moesten camoufleren en met name Tillman en Schouten speelden gisteren een fantastische wedstrijd. Veerman was ook niet slecht, maar minder dominant aan de bal en vergeleken met de eerdergenoemde twee is het bij hem meer één-tempo. Iets wat op CL-niveau wel zichtbaar wordt. Verder was Noa Lang gisteren een ware plaag voor zijn bewakers, iets wat toch in veel mindere mate gezegd kan worden van zijn compagnon op rechts.

Sevilla blijkt toch wel te beschikken over een zeer “uitgenast” elftal. Gisteren was er voor Luuk door de lucht minder eer te behalen zoals verwacht en in de eerste 10 minuten had PSV het zeer lastig. Daarna was er wel redelijke controle, maar mensen die de Primera Division volgen weten dat het gas er pas na rust vaak vol op gaat. Zo ook gisteren. We kwamen met de gebruikelijke flaters van Ramalho en een portie scheidsrechterlijk geluk goed weg bij goede kansen van Sevilla. Het spel golfde op en neer en de uiteindelijke 2-2 doet recht aan het spelbeeld. Voor mijn gevoel had ons middenveld puur voetbaltechnisch de overhand, maar had de opponent uiteindelijk de beste kansen. Het zijn ook geen koekenbakkers die Spanjaarden.

PSV rest nu de strijd vol aan te gaan met rc Lens. Om Europees nog aanspraak te kunnen maken op meer van zulks na de jaarwisseling moeten we eigenlijk met 4 punten uit de komende 2 en 5 punten uit de komende 3 duels gaan peuren. Bijzijn is meemaken. To be continued.
+7/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik moet zeggen dat ik ook teleurgesteld het stadion verliet.
Niet perse door de wedstrijd in z'n geheel, want die was mooi en spannend.
Maar denk het moment van de 1-2. Dat je zo knullig jezelf het zo moeilijk maakt terwijl je zelf net die 1-1 maakt.
+2/-0

10 maanden geleden
Goede sfeer in het stadion, spannende pot, we durfden te voetballen en als we Stewart mogen geloven hebben we nog twee transferrondes te gaan voordat we echt op sterkte zijn. Wat dat betreft een prima avond. Maar toch dat gemengde gevoel in mijn hoofd. In de trein ook veel tegengestelde meningen en analyses gehoord.

Belangrijkste les van gisteravond: tijd voor een BeNe Liga. De 18-20 beste ploegen uit Be en NL in een enkele liga. Als je PSV en het Nederlands voetbal echt structureel verder wil krijgen dan moeten we af van wedstrijden tegen (met alle respect) het rechterrijtje. Weerstand moet omhoog, zodat je scherper wordt en vooral het rendement ook omhoog gaat. Nu heb je bijna 65% balbezit, schiet je meer dan 4 keer meer op doel dan de tegenstander en heb je 18 schoten op doel. Leuke cijfers voor de statistieken en Van Volendam en Almere win je dan ook gewoon, maar je wint er internationaal (nog) geen wedstrijden mee.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik zou de Beneliga ook een sportieve toevoeging vinden,jammer dat het meestal bij blatende kretologie blijft.
+1/-0

10 maanden geleden
Ben geen fan van Ramalho maar met een beetje geluk was hij in dit wedstrijd een van de helden,
Als;-)
+2/-0

10 maanden geleden
Ramalho speelde, los van de 3 slechte momenten, geeneens een slechte pot. Maar 3 van dit soort momenten kán gewoon niet in de CL. Verder zei ik gisteren dat we heldendaden nodig hadden om te winnen. En heldendaden heb ik te weinig gezien. Er waren 2 spelers die er bij ons bovenuit staken, en dat waren naar mijn mening Lang en Schouten. De rest was niet bijzonder. Bij de vele schietkansen voor Tillman, Veerman, Bakayoko en Lang werd niet op scherp geschoten, en dat moet je natuurlijk wel hebben. Vervolgens zie je aan de andere kant dat Tillman simpel wordt afgetroefd door Ramos en dat Gudelj als een echte kerel die bal kiezelhard binnen glijdt. Dat mis ik nog bij dit PSV.

Al met al mogen we, gezien alle momenten in de 2e helft, onze handjes dichtknijpen met een punt. In een wedstrijd die we, op basis van het spelbeeld, gewoon hadden moeten winnen. Heel dubbel gevoel.

Bij mij blijft vooral hangen dat we dit seizoen kijken naar het beste PSV sinds jaren. Er zit plezier en kwaliteit in de ploeg. Het jammere is dat het zelfs dan zo lastig is om écht te oogsten. Want als we volgend jaar zonder Lang, Bakayoko en Veerman weer opnieuw moeten gaan bouwen, moet je maar weer afwachten wat er dan weer mogelijk gaat zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
En aan dat laatste moet er NU al aan gewerkt worden!
+1/-0

 
10 maanden geleden
"Want als we volgend jaar zonder Lang, Bakayoko en Veerman weer opnieuw moeten gaan bouwen, moet je maar weer afwachten wat er dan weer mogelijk gaat zijn." Dat vind ik altijd zo'n dooddoener. Dat werd een half jaar geleden ook gezegd over dit seizoen na het vertrek van Gakpo, Madueke en Simons. Kijk waar we nu staan. Je weet vooraf nooit wat er vertrekt en wat er voor terugkomt.
+1/-0

10 maanden geleden
Hoeveel echte echte kansen (buiten de 2 goals) waren er eigenlijk voor PSV? Veel energie maar weinig effectief. Lang had de linkerflank in zijn zak maar dat leverde slechts 1 kans op (bal op Tilman). Gaat hem dit jaar (nog /weer) niet worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik heb 3 kansen gezien voor PSV. In de eerste helft werd Luuk weggestoken en werd, na een kapbeweging, zijn schot geblokt. In de tweede helft was er de steekbal op Lang die hij voorlangs stiftte en de terugtrekbal op Tillman die over schoot.

De rest van onze schoten betrof allemaal schotpogingen die er soms een keer in zullen vliegen, maar veel vaker niet. De keeper heeft zich niet bovenmatig in hoeven spannen bij alle pogingen van Lang en Bakayoko.

Overigens vind ik dat Bakayoko na een sterk begin van het seizoen op dit moment in een klein dipje zit. Hij is niet meer zo dwingend aanwezig en zijn laatste beslissende actie lijkt al tijden geleden.
+2/-0