Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV evenaart Eredivisie-record na hattrick Luuk de Jong


Tijdstip
13 januari 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV evenaart Eredivisie-record na hattrick Luuk de Jong; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV evenaart Eredivisie-record na hattrick Luuk de Jong

PSV is de tweede seizoenshelft begonnen met een overwinning. Door drie treffers van Luuk de Jong werd Excelsior met 3-1 verslagen. PSV evenaarde daarmee het Eredivisie-record door ook de zeventiende wedstrijd van dit seizoen te winnen.

In een ijskoud Philips Stadion vloog PSV uit de startblokken. Enkele goede mogelijkheden waren al onbenut gebleven toen Luuk de Jong binnen een kwartier de score wist te openen. De aanvoerder kon profiteren toen hij de rebound voor zijn voeten kreeg nadat de doelman van Excelsior een kopbal nog wist te keren.

Al snel volgde ook de tweede treffer en wederom was het De Jong die tot scoren kwam. Na een uitstekende voorzet van Sergiño Dest volgde de specialiteit van het huis en volgde via een knappe kopbal de 2-0.

Na een half uur spelen leek PSV op 3-0 te komen toen Guus Til uit een pass van Johan Bakayoko de bal in het doel schoot. Minutenlang lag het spel echter stil en na een VAR-onderbreking werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd. De Jong had nipt buitenspel gestaan, maar ondanks dat Excelsior daarna nog in balbezit was geweest was het volgens de arbitrage nog steeds dezelfde aanval en werd de treffer dus geannuleerd.

De minutenlange onderbreking leek ook het spel beïnvloed te hebben, want het tempo was volledig verdwenen en in de resterende minuten van de eerste helft gebeurde niets noemenswaardigs meer.

Na rust kwam PSV ook stroef uit de kleedkamer en dat leidde al snel tot een grote kans voor Excelsior. De bal leek voor het intikken te zijn, maar de voorzet die volgde was dermate zwak dat PSV ontsnapte aan de gelijkmaker.

Langzaam kwam de grip weer terug en volgden ook weer een flinke reeks aan kansen. Met name Malik Tillman en Bakayoko kregen enorme kansen, maar zij misten oog in oog met de goalie van Excelsior.

Uiteindelijk volgde toch de derde treffer. André Ramalho raakte de bal volledig verkeerd toen hij op doel probeerde te schieten, maar daardoor kwam de bal voor de voeten van De Jong en kon hij eenvoudig binnen tikken. Opnieuw lag het spel lang stil omdat de VAR op zoek was naar een mogelijkheid om het doelpunt af te keuren. Dit keer werd er niets gevonden en de 3-0 bleef staan.

De wedstrijd leek daarmee belist te zijn, maar dat was op het veld niet te zien. PSV was het helemaal kwijt en slap verdedigen werd dan ook afgestraft toen Excelsior tot scoren kwam. Niet veel later volgde nog een enorme kans toen een van de aanvallers op Walter Benítez af kon gaan, maar hij schoot net naast het doel. Twee minuten later wist Excelsior wel voor een tweede keer te scoren, maar vanwege buitenspel ontsnapte PSV wederom aan een tegentreffer.

In de blessuretijd die nog volgde gebeurde verder niets meer. PSV won ook de zeventiende competitiewedstrijd van dit seizoen en heeft daarmee het record uit 1987 weten te evenaren. Zondag kan dat record in Utrecht verbroken worden, maar eerst wacht woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Twente.


[video] Highlights PSV - Excelsior


Luuk de Jong in top 10 topscorers aller tijden van Eredivisie

Luuk de Jong heeft wederom een mijlpaal bereikt in zijn loopbaan. Door zijn tweede doelpunt tegen Excelsior staat hij inmiddels op de tiende plaats van de topscorers aller tijden van de Eredivisie. De teller van de aanvoerder van PSV staat inmiddels al op 164 doelpunten.


PSV breekt wel al ander Eredivisie-record

PSV heeft zaterdagavond niet alleen een Eredivisie-record weten te evenaren. Opta zocht uit dat PSV voor de twintigste wedstrijd op rij in de Eredivisie minimaal twee keer tot scoren kwam en dat gebeurde nog niet eerder in de historie. Die reeks begon afgelopen seizoen toen de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-1 werd gewonnen.


[video] Interviews | 'We willen dit doortrekken'


Joey Veerman: 'Dat laatste kwartier is een klein smetje op de avond'

In gesprek met ESPN baalde Joey Veerman vooral vanwege het laatste kwartier tegen Excelsior. "We zagen veel ruimte en iedereen wilde voor een eigen goal gaan. Daardoor werden de ruimtes heel groot en liepen we overal tussen. Dat is gewoon heel slecht", aldus Veerman. "Natuurlijk is het mooi dat we dat record hebben geëvenaard, maar ik zit dan met chagrijn in de kleedkamer. Uiteindelijk hebben we gewonnen en hebben we de drie punten, dat is het allerbelangrijkste. Maar dat laatste kwartier is een klein smetje op de avond."

Veerman werd ook gevraagd naar de berichten dat hij niet wil bijtekenen bij PSV. "Ik heb dat ook voorbij zien komen ja. Er kwam weer een hoop ellende voorbij", zo gaf hij aan. "Ze hebben mij een voorstel gedaan en volgens mij is het bij iedere speler wel zo dat je bij de eerste aanbieding wat verder uit elkaar ligt. Dat is volgens mij heel normaal. Ik heb nog een contract voor tweeënhalf jaar, dus voor mij is het geen probleem om nog niet te verlengen. Mijn contract loopt nog heel lang. Als dat klaar is ben ik al bijna dertig. Ik wacht het gewoon allemaal rustig af."

Wel hoopt hij ooit nog in het buitenland te gaan spelen. "Het zou wel heel raar zijn als dat nu opeens van de baan is", zei hij daarover. "Maar ik wil nu gewoon kampioen worden bij PSV, de beker winnen en het goed doen in de Champions League. Lekker allemaal van die cliché antwoorden, heerlijk."


Luuk de Jong: 'Het is fijn dat we die wedstrijd winnen en het gedeelde record als team halen'

Luuk de Jong stond met een tevreden gevoel ESPN te woord na de wedstrijd tegen Excelsior. "Het is fijn dat we die wedstrijd winnen en het gedeelde record als team halen. Zelf een hattrick scoren is ook wel lekker, want dat was wel even geleden", aldus De Jong. "Die kopbal was wel het mooiste. Die andere twee waren een stuk makkelijker, maar die moeten er natuurlijk ook nog ingaan. Dus dat was wel lekker."

Zelf staat hij nu in de top 10 van topscorers aller tijden in de Eredivisie. "Natuurlijk ben ik heel trots", zo gaf hij aan. "Het is fantastisch al die records. Elke week krijg ik wel een lijst binnen van iemand met welk record ik binnen kom. Natuurlijk ben ik daar trots op dat je op zo'n hoog niveau in die lijstje komt. Hopelijk kan ik nog lang in die lijsten blijven staan."

De Jong kreeg ook de vraag of voor hem de Coen Dillen Index er al bij gepakt moet worden, omdat hij precies gelijk loopt met het schema van de voormalig topschutter, die uiteindelijk tot 43 treffers kwam in het seizoen 1956/1957. "Het kan natuurlijk altijd, maar 43 in deze tijden is heel moeilijk", zei hij daarover. "Ik doe gewoon mijn best en zie wel waar ik kom. Ik vind het lekker dat ik wat dichter bij de andere twee ben gekomen die op 18 staan. Maar dat we dat record als team hebben gepakt vind ik veel mooier."


Peter Bosz: 'Ik ben ongelofelijk trots dat het record is geëvenaard'

In gesprek met ESPN was Peter Bosz ongelofelijk trots dat zijn ploeg het Eredivisie-record hebben geëvenaard. "Het is natuurlijk niet helemaal uniek, omdat ze dat heel wat jaren geleden ook al eens hebben gedaan", aldus Bosz. "Maar we hebben nog de kans om daar overheen te gaan, maar dan zal het zeker beter moeten dan in het laatste kwartier."

Over het slot van de wedstrijd was hij niet te spreken. "Het was echt verschrikkelijk hoe wij eindigden", zo gaf hij aan. "We speelden een goede wedstrijd en begonnen zeker goed aan de wedstrijd. Maar dat laatste kwartier... Daar erger je je aan en dat gevoel neem je dan mee naar de kleedkamer. Ik wilde de spelers feliciteren, maar die waren niet blij en dat is terecht."

Gevraagd werd aan de trainer wat er mis ging. "Gewoon alles. We gingen achter uit lopen, verdedigden de diepte niet goed. Gewoon alles was niet goed", zei hij daarop. "Ik weet niet waar dat door kwam. Ik constateer dat het gewoon slecht was en dat was gewoon onnodig. We deden het hartstikke goed en stonden comfortabel voor met 3-0. Speel die wedstrijd dan uit. Maar dat deden we niet."

Bosz kreeg ook de vraag wat hij vond van het afgekeurde doelpunt van Guus Til. "Dat moet je mij echt niet vragen. Ik snap helemaal niets meer van die regel, dus mij moet je daar helemaal niets over vragen", reageerde hij daarop.

De trainer was trots op hoe zijn ploeg aan de wedstrijd begon. "Voor de wedstrijd zei ik dat het altijd afwachten is hoe je na drie weken niet spelen aan een wedstrijd begint. Dat deden we goed", legde hij uit. "We jaagden ze op, gaven ze geen tijd aan de bal en scoorden goede goals. We kregen nog kansen om meer te scoren. Dat zag er gewoon goed uit. De tweede helft was wel wat minder, maar ook daar kregen we grote kansen. We scoren alleen te weinig om nog verder uit te lopen, al is 3-0 ook gewoon een comfortabele voorsprong. En over dat laatste kwartier hebben we het al gehad."


PSV loopt in Eredivisie verder uit op Feyenoord

PSV heeft de voorsprong in de Eredivisie op Feyenoord verder weten te vergroten. Een dag nadat PSV won van Excelsior kwam Feyenoord in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Nu de competitie precies op de helft is, is het verschil tussen beide ploegen inmiddels opgelopen naar twaalf punten.


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('13)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('17)
Goal
3-0 Luuk de Jong ('69)
Goal
3-1 Sanchez Fernandes ('82)
Scheidsrechter
Nagtegaal
Toeschouwers
34.200 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Malik TillmanLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'76 Noa Lang voor Malik Tillman
'76 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'76 Yorbe Vertessen voor Johan Bakayoko
'84 Isaac Babadi voor Guus Til
'84 Patrick van Aanholt voor Jerdy Schouten


Opstelling Excelsior Rotterdam

DriouechParrottLamprou


NaujoksGoudmijnBaas


ZagreEl YaakoubiNieuwpoortHoremans


Van Gassel

Wissels:

'70 Agrafiotis voor Baas
'70 Uddenas voor Lamprou
'77 Sanchez Fernandes voor Driouech
'77 Smeulers voor Zagre
'83 Benita voor El Yaakoubi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
10  5 3-0 (2-0)
11  5 3-0 (2-0)
12  5 3-0 (2-0)
13  5 3-0 (2-0)
14  5 3-0 (2-0)
15  5 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luuk de Jong (101 -> 5,0)
2. Sergiño Dest (31 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (29 -> 3,0)
4. Joey Veerman (15 -> 2,0)
5. Malik Tillman (10 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (7 -> 0,0)
7. Guus Til (6 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
8. Walter Benítez (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Tygo Land (0 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
10. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
10. Noa Lang (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Xavi Simons (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)
10. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
10. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
10. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
We beginnen weer, heerlijk !!
Ik verwacht mooi voetbal en dat het Eredivisie-record wordt geëvenaard.
Dan kan de volgende wedstrijd het record van Hiddink overtroffen worden.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Tegen Sam Lammers. Mag die ook een keertje een recordwedstrijd van ons spelen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Lammers zal wel schrikken van het tempo van het huidige PSV :)
+1/-0

6 maanden geleden
Lekker dat we weer beginnen, hopelijk zijn de flow en de drive van voor de winterstop nog steeds aanwezig en denderen we door richting Stadhuisplein!
+1/-0

6 maanden geleden
Vanaf minuut 1 erop knallen. Erg benieuwd wanneer Chucky en Noa weer minuten gaan maken. We gaan de drive/ power van onze 'vol gass' Saibari enorm missen de komende weken.
+2/-0

6 maanden geleden
Insteek,scherp en gretig.
+1/-0

6 maanden geleden
Heerlijk weer beginnen. Hopelijk snel de flow van wedstrijden winnen oppakken en knallen maar.
+1/-0

6 maanden geleden
Oei, ik had vannacht gedroomd dat we in de laatste minuut de gelijkmaker om onze oren kregen en de recordreeks aan diggelen ging. Laat het geen voorbode zijn. Dus graag 3 goals verschil voor de 60e minuut :ja
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk zit Vertessen er nog bij, en word het een mooie 5-0 show;-)
3#x Luuk voor de topscorerwar.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Gimenez klinkt wel alsof hij niet veel verder dan 18 gaat komen in de Eredivisie dit seizoen.
Pavlidis heeft ook wel wat geruchten, maar ik betwijfel of AZ het seizoen helemaal weg wil gooien.
+1/-0

6 maanden geleden
Alle seinen staan op groen voor overwinning 17. Een thuiswedstrijd tegen een van de zwakkere ploegen uit de eredivisie, die ook nog eens een door ziekte verstoorde voorbereiding kent. Terwijl PSV sterk en fit is, en ook de sterren Lang en Lozano weer ziet aansluiten.

Maar goed, je moet hem natuurlijk nog wel zien te winnen. Hopelijk zien we morgen een solide performance met een paar goeie goals en kunnen we snel weer in de goede flow van November / December komen.

Natuurlijk jammer dat we één van onze meest bepalende spelers van het moment moeten missen door de Afrika Cup, maar we hebben voldoende kwaliteit om dat op te vangen.
+1/-0

6 maanden geleden
Misschien een beetje off topic vraag, maar ik en mijn zoontje kunnen morgen weer eens komen kijken in het stadion! Nu vroeg ik me af, waarkun je voortaan nog parkeren ipv de parkeergarage bij de mediamarkt? Ik hoorde al dat de wijk achter de moskee ook niet meer veij parkeren is? Als optie werd mij de parkeerplaats van de AH XL gegeven, kan ik hier zomaar naartoe?

Nogmaals, miss beetje off topic, maar hoop dat iemand mij kan helpen 💪🏻
+1/-0

 
6 maanden geleden
Parkeergarage T eindje (wel een beetje op tijd komen)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ok, super, thnx! Is dat dan voor de brug links of rechts? Lol srry, maar ben echt een leek in de parkeergarage-uitzoek-handel, als dat een woord is...🙈😂
+1/-0

 
6 maanden geleden
Hartstikke bedankt, duidelijk!
+1/-0

6 maanden geleden
Ben op zich optimistisch over vanavond, Excelsior thuis is niet echt een potje waar je tegenop ziet. Maar ergens in mijn achterhoofd speelt toch de gedachte dat dit soort reeksen verbroken worden door ploegen en wedstrijden waar je dat juist niet verwacht. Heb er weer zin in, zit Chucky wel op de bank > Anders zal hij ook wel niet inzetbaar zijn tegen twente.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
5-0 vanavond. Dan wordt het doelsaldo halverwege het seizoen +55 en lig je perfect op schema voor 34-102 / +110. ;-D
+1/-0

6 maanden geleden
2-0 luuk de jong Excelsior heeft de bus geparkeerd geen gewone maar een dubbel dekker.
+1/-0

6 maanden geleden
Sjonge sjonge, hoe vergal je een wedstrijd.
Dik 6 minuten overleg of iemand die niet aan de bal komt buitenspel staat 2 minuten voordat het doelpunt valt.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Helemaal mee eens. PSV speelde in een super-tempo, en als die goal meteen was afgeeurd hadden ze dat vol gehouden.
Maar die minuten wachten haalde spelers uit de sfeer waarin ze zaten.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Na die afgekeurde goal werd er nog even prima gevoetbald. Goedkoop excuus voor een werkelijk slappe hap 2e helft.
+1/-0

6 maanden geleden
Waarom keurt ie de derde nu af ?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Omdat Bas graag het onderwerp van gesprek is, nu weet hij zeker dat zijn naam in iedere analyse en samenvatting genoemd wordt. Narcist..
+3/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad en het maakt hem echt niet uit of het positief of negatief is.. vaker negatief 💯
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap helemaal niks meer van die buitenspel regel. Het was toch zo als de bal wordt onderschept en gespeeld dat de buitenspelregel niet meer geldt?? Dat was toen Mpabbe scoorde met Frankrijk tegen Spanje de regel, is het weeer veranderd?
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Naaihuis moet ook weer even laten zien dat hij moedoet …
Wat een belachelijke beslissing zeg!
+1/-0

6 maanden geleden
Wat irritant dat wij tegenwoordig ook zo’n irritant figuur met een trommel in het stadion hebben. We zijn toch geen FC Twente !!!
+3/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het hele seizoen al. Vreselijk!
+2/-1

6 maanden geleden
Waar blijven de doelpunten?????
+1/-0

6 maanden geleden
hoeveel kansen moeten we nog krijgen.
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd)
Mag Bakayoko aub ook een keer banken?

Ok, goed zo ….
+2/-0

6 maanden geleden
Walking football
+1/-0

6 maanden geleden
Voetbal tegenwoordig:
Pas juichen voor een doelpunt als de scheids heeft laten aftrappen.
Ken er niet aan wennen
+6/-0

6 maanden geleden
Fijne zakelijke wedstrijd. Ben benieuwd naar het potje van a.s. woensdag.
Wat ik gek vind is dat de noord tribune maar voor helft gevuld is en dat er 9000 mensen wachten op een seizoenskaart. Verder mag die trommel ook wel eens een pauze nemen
+1/-1

 
6 maanden geleden
Die komt ook net uit de winterstop
+1/-0

 
6 maanden geleden
Met deze temperaturen en snijdende wind vind ik het niet gek dat men thuis blijft op Noord. Zit er zelf al jaren, maar schandalig dat ze de kachels destijds weg hebben gedaan. Het gros van de wedstrijden is gewoon kou lijden daar. Dit jaar wel het geluk dat we het ‘warm’ krijgen van het getoonde spel, was voorgaande seizoenen ook niet het geval. Tot zover mijn klaagzang ;-)
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap dat je dan thuis blijft, maar dan kun jij je kaart toch verkopen aan psv of evt weggeven aan kennissen of collega's?
Het is trouwens niet alleen in de winter die lege plekken. Ik denk dat er veel kaarten door bedrijven worden gebruik, die alleen de toppers willen zien. Ik hoop dat psv hier iets aan kan doen, want het ziet er ten eerste niet uit al die lege plekken en er zijn veel mensen die plekken zouden willen inemen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
PSV doet hier niks aan want de pegels komen gewoon binnen.
+1/-0

6 maanden geleden
Lekker dit en weer 3 goals, mooi ook voor Luuk de Jong 💯
+1/-0

6 maanden geleden
ja en een tegen 3-1
+1/-0

6 maanden geleden
We geloven het wel man,man wat een slotfase
+1/-0

6 maanden geleden
Een 8 voor het eerste half uur en een 4 voor de rest van deze wedstrijd. De ongecontroleerde afwerk-pogingen van Bakayoko beginnen me behoorlijk te irriteren. Jammer, want ik heb me het eerste half uur prima vermaakt.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Compleet met je eens 💯
+1/-0

6 maanden geleden
Oei oei oei wil niet azijnzeiken maar dit is geen beste hervatting van de competitie…
+1/-0

6 maanden geleden
De slotfase is wel heel erg dramatisch hoor! PSV heeft laten zien dat het heel goed kan zijn maar je hebt nog niets. Laat Excelsior een waarschuwing zijn.
+3/-0

6 maanden geleden
Tja... Het resultaat stelt tevreden, maar na die (volslagen onterecht) afgekeurde goal ging er iets mis binnen de groep. Eerste half uur goed, daarna bijzonder rommelig en matig. Komen zelfs nog goed weg met een goede redding en een buitenpelletje. Stof genoeg om na te spreken voor de groep. Desalniettemin een mooie mijlpaal, weer 3 punten en Lang eindelijk terug. Gooi die winterbanden er maar onder!
+4/-0

 
6 maanden geleden
Mooi dat de spelers en staf zelf teleurgesteld zijn en dit laten blijken. Ruud zpu nog posititief zijn ook. Tadaaaa het grote verschil !
+1/-0

6 maanden geleden
Willen de mensen die het nu nog opnemen voor Ramalho zich melden?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Als ze nu nog niet door hebben dat er een echte verdediger moet komen weet ik ook niet meer wanneer dat goed komt.
Haal Aster Vrankx als vervanger van Schouten voor als die weer eens verdediger moet spelen.
Bel Piet de Visser of die niet nog een onontdekt pareltje weet in Zuid Amerika.
+3/-0

6 maanden geleden
Die tweede helft was wel heel erg matig. Eigenlijk gewoon slecht.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien, maar was de 2e helft echt zo matig? En kwam dat door PSV zelf of ook mede door Excelsior?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Onszelf. Nog genoeg kansen maar afwerken was heel laconiek. En na wat wissels zat er geen enkele lijn meer in het spel
+3/-0

6 maanden geleden
Jammer dat de 2e helft beduidend minder was dan de 1e. Ik heb genoten van het veldspel voor rust. Met name onze linkerkant was fantastisch. Tillman laat zien hoe goed hij kan voetballen maar was ook zeer ijverig. Baka viel me tegen gisteren. Mooi om te zien dat bij de groep de slechte laatste 20 minuten een thema zijn. Dat geeft de honger van de groep aan. Ik verheug me op 90m van Noa. Dat wordt ons nieuwe wapen maar vooral ook DE man van de tour op de platte kar. Samen met Veerman de regisseurs van die trip. De kogellagers kunnen in het vet.
+3/-1

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Het is eigenlijk het hele jaar al de linkerkant die het moet doen he?
Bakayoko wordt niet echt sterker, en het passieve spel van Teze helpt daar ook niet aan mee …
Ik hoop dat Lozano snel terug is, en dat dan Bosz eens gaat spelen met Lang en Lozano op de flanken … laat Bakayoko maar eens even “zitten”.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Tja word moeilijk Baka banken als hij word gezien als aankomende +-50.000.000;-)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Daar heeft Peter Bosz dus echt gewoon maling aan Por. Die stelt degenen op waarvan hij denkt dat ze hem helpen zijn doelen te bereiken. Ik zie het ook gebeuren dat Baka op de bank komt als Chucky en Lang beiden weer top fit zijn. Die hebben veel meer ‘grinta’ en scorend vermogen dan Baka.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Ik ben persoonlijk meer fan van Noa/ Chucky dan van Baka maar met alle respect, de cijfers van Baka zijn ongelooflijk. Met name het aantal assists. Teze heeft ook hele goede wedstrijden gespeeld maar viel me gisteren niet mee. Er zijn genoeg wedstrijden geweest waar de rechterkant ook goed speelde.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Dat klopt … het is ook niet iedere wedstrijd slecht …
Maar ik zou willen dat een Teze eens een keer de ballen had om acties te maken zoals een Dest … dus over Baka heen gaan. Bakayoko zou daar ook veel profijt van kunnen hebben, als iemand eens ruimte voor hem zou maken.
Kijk gisteren … bijna iedere keer weer 2 man op Baka, maar als een Teze erover heen zou gaan, dan maakt hij ruimte voor Baka.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Teze speelde matig maar ook niet slecht. Veel voorzetten, paar goeie ook. Bakayoko houdt 2 man bezig, kon Til vaak van profiteren en kwam door aan Baka's kant. Eens dat de schoten van Bakayoko wel eens beter zijn geweest
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Beide waren gewoon niet het niveau dat wij ambitieren … als alle spelers zo gaan spelen, dan houden we het niveau van de 1e competitiehelft niet vol.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Prima eerste helft, matige 2e. Who gives a rats ass. Het is wat Bosz zegt, 3 punten dichter bij het doel. Dat ze zelf kwaad zijn over het laatste stuk zegt mij alles.

Ik kan het me ergens ook voorstellen. Zo ontzettend oppermachtig, dan verslapt het wel eens.

Ik heb me echt wel mateloos geërgerd aan die afgekeurde eerste goal. Niet eens zo zeer dat hij afgekeurd werd, maar dat het zo lang moest duren. Maak die call, en door.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Het was ronduit bizar dat die treffer wed afgekeurd. De Jong raakte de bal niet, de verdediger van Excelsior verdedigde uit waardoor er een nieuwe situatie ontstond, en of dat nog niet genoeg is; de Jong stond hooguit een halve teen buitenspel en er bestaat ook nog zoiets als een foutmarge van 10 cm. Volgens mij vlagde de grens niet dus dan had de goal alleen om die reden niet geannuleerd mogen worden. Maar, het mag gezegd, dit jaar hebben we over de arbitrage niet zoveel te klagen gehad.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Toch al 2 goals dit jaar die om een gewoon absurde beslissing worden afgekeurd. Hoe ver wil je nog gaan terugkijken?! Misschien moeten de experts van de regels zich daar eens over gaan buigen? Ik vraag me trouwens af of dit ook in het buitenland gebeurt …
+2/-0

 
6 maanden geleden
Precies en als zelfs trainers en spelers al aangeven de regels inmiddels niet meer te begrijpen dan zegt dat wel iets. Weet iemand hoe dit in de buitenlandse competities gaat of hebben wij gewoon een var die zich graag laat gelden?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dit probleem speelt in alle landen. In Engeland is het al helemaal extreem hoe erg ze zijn doorgeslagen met de VAR.

Het grootste probleem met de regels van tegenwoordig is dat alles tegenwoordig interpretabel is. Het zorgt voor enorm veel verwarring omdat niemand nog weet waar ie aan toe is en zorgt het voor veel onnodig lange VAR-onderbrekingen.

Dat het doelpunt van gisteren werd afgekeurd is te lachwekkend voor woorden, maar het is zo te interpreteren dat je het volgens de regels wel af kan gaan keuren.

Het zal niet gaan gebeuren, maar ze moeten kappen met deze hele onzin. Gebruik de VAR voor duidelijke fouten in plaats van bij iedere goal gaan zoeken of je iets kan vinden om het af te kunnen keuren.
+2/-0

6 maanden geleden
Proficiat PSV en nu het record verbeteren.
+2/-0

6 maanden geleden
Gun Marokko het kampioenschap in de Afrika-Cup, maar dat betekent dat Saibari langer weg is. Voor PSV, hoe eerder hoe beter da tie terug is, waardoor Schouten weer een linie kan zakken voor Ramalho. Ramalho is toch wel de dissonant momenteel, hij heeft geen rust in zijn spel, het is allemaal veel te paniekerig. En ipv zijn lichaam te gebruiken in duels gaat ie veel te snel voor de sliding, waardoor je gekeken bent als het mislukt. Het is dè zwakke schakel in de geoliede voetbalmachine dat PSV momenteel is.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Oei, deze is wel heel identiek aan mijn post zie ik 😁
+1/-0

6 maanden geleden
Ramalho weer dramatisch zeg, en dit typ ik niet om te bashen. Ik maak me daar gewoon zorgen over en erger me kapot aan hoe hij bijvoorbeeld mispeert waardoor er een speler van hen alleen op de keeper af kan lopen. Is er echt niks beschikbaar ? Als Saibari terug is kan Schouten weer een linie terug, maar wat bij blessures ?
Ook de invalbeurt van Babadi vind ik trouwens een verkwisting van speeltijd. Had er dan Land in gezet, die wil bij PSV blijven.
+5/-0

 
6 maanden geleden
Klopt helemaal
vooral Bha Bha di.
+5/-0

6 maanden geleden
Schouten wil niet achterin spelen. Ze moeten gewoon een cv halen!
+2/-0

 
6 maanden geleden
ik heb liever dat we de focus houden en geen overhaaste beslissingen nemen mbt een centrale verdediger. Eventueel huren maar kopen lijkt me in de winterse transferperiode nagenoeg uitgesloten. Van de zomer komt er veel poen binnen en moet het huiswerk maar grondig gedaan zijn.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ze hadden de kaarten op Myles Robinson gezet, maar die wilde niet. Er is geen plan B blijkbaar.
+1/-0

6 maanden geleden
Zijn de banden van de platte kar al opgepompt? Arne Slot loopt weer te piepen lees ik.
+6/-1

6 maanden geleden
Over het voetbal en het resultaat hoeven we niet veel woorden vuil te maken.
Maar man man wat erger ik me aan Nijhuis. Als scheidsrechter laat hij alles doorgaan, mag je een speler half invalide schoppen en is alles een voordeelregel.
Als VAR is hij nu een mierenneuker eerste klas. Maar hij heeft bereikt wat hij wil. We hebben het weer over hem. Wat een ongelooflijke ijdele egotripper.
+4/-0