Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV na spannende wedstrijd gelijk tegen Borussia Dortmund


Tijdstip
20 februari 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV na spannende wedstrijd gelijk tegen Borussia Dortmund; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na spannende wedstrijd gelijk tegen Borussia Dortmund

PSV is het tweeluik met Borussia Dortmund begonnen met een gelijkspel. In het Philips Stadion eindigde het duel in 1-1. Luuk de Jong maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt voor PSV.

Beide teams vlogen bijna letterlijk uit de startblokken en zetten hoog druk op het veld. De eerste mogelijkheden waren daarbij voor PSV, maar met name Malik Tillman had het vizier niet op scherp staan. De Amerikaan kreeg de grootste kans toen hij volledig vrij kon schieten, maar hij mikte de bal naast het doel.

Een kleine tien minuten later stond Tillman bovendien aan de basis van de openingstreffer van Dortmund. De middenvelder liet zich te makkelijk van de bal zetten, waardoor de Duitsers er via de counter vandoor konden gaan. Uiteindelijk was het oud-PSV'er Donyell Malen die kon schieten en omdat de bal via Sergiño Dest van richting werd veranderd, viel deze via de lat binnen en was het voor Walter Benítez niet mogelijk om te bal te keren.

Ook hierna bleef vooral PSV de mogelijkheden krijgen. Johan Bakayoko leek uit een voorzet van Ismael Saibari de bal voor het inschieten te krijgen, maar raakte de bal niet goed. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid toen Saibari de bal van Bakayoko kreeg, maar het schot van de international van Marokko kon door de doelman worden gekeerd.

In de tweede helft leek PSV de druk nog verder op te voeren en volgde al snel het eerste gevaar. Na ruim tien minuten ging de bal op de stip. PSV leek daarbij goed weg te komen omdat Hummels de bal leek te spelen, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en ook de VAR greep niet in. Luuk de Jong maakte dankbaar gebruik van de penalty en schoot de 1-1 op het scorebord.

Ook na de gelijkmaker bleef PSV de betere ploeg op het veld, maar ruim een kwartier voor tijd kreeg Dortmund plotseling een grote kans. Uit een vrije trap verlengde invaller Wolf de bal, maar zijn inzet ging via Benítez op de paal.

PSV kreeg met name via Bakayoko en Dest nog mogelijkheden om alsnog met de winst aan de haal te gaan, maar ook bij de ploeg van Peter Bosz sijpelden de krachten langzaam weg. De ploeg moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel, maar heeft daardoor ook nog alle kansen om in de return over drie weken in Dortmund aan het langste eind te trekken en door te gaan naar de kwartfinale.


Luuk de Jong: 'Ik zie zeker ook kansen als we daarheen moeten'

In gesprek met RTL 7 vond Luuk de Jong de uitslag wel terecht. "Al denk ik dat wij wel beter waren aan de bal. Zij waren toch vooral aan het wachten op omschakelmomentjes en daar loeren ze ook op", aldus De Jong. "In de beginfase van de wedstrijd hadden we wel één of twee goaltjes kunnen maken als we iets scherper zijn. Dat is gewoon zonde, zeker op dit podium. Nu kwam je achter omdat die bal er een beetje ongelukkig in gaat."

De Jong ging verder: "Dan moet je de rug rechten en doorgaan. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan. Heel veel momente waarbij de eindpass net niet goed is voor de goal of we net niet iemand kunnen bereiken. We kwamen er een paar keer heel goed doorheen en zonde dat we daar niet meer hebben uitgehaald, want dat zat er zeker in."

Uiteindelijk maakte hij vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. "Ik ben heel blij dat we die penalty kregen. Ik heb het nog niet terug gezien, maar volgens mij was het wel discutabel", zo gaf hij aan. "Maar dat is de keuze van de scheidsrechter. Dan wordt het 1-1 en daar kan je zeker wel mee leven. Ik zie zeker ook kansen als we daarheen moeten."

De aanvoerder heeft alle vertrouwen dat PSV in Dortmund gaat winnen. "Ook vandaag hebben we goed voetbal laten zien en dat kunnen we daar ook doen", zei hij daarover. "We moeten alleen in de eindfase iets scherper zijn en dan zie ik zeker kansen. Maar we moeten ook zeker oppassen, want uit die omschakelmomenten zijn ze heel gevaarlijk."


Joey Veerman: 'Nu hebben we de VAR een keer mee'

Joey Veerman kreeg in gesprek met RTL 7 de vraag of hij terecht vond dat hij werd uitgeroepen tot Man of the Match. "Het ging wel lekker ja vandaag. Ik stond ook wel aan de basis van die penalty, dus het ging denk ik wel goed", aldus Veerman. "Wij hebben het eigenlijk helemaal niet beleefd alsof deze uitslag terecht is. Donyell schiet em vanuit een onmogelijke hoek binnen, dat was gewoon een heel mooie goal. Wij krijgen in de eerste helft drie of vier opgelegde kansen en die moet je op dit niveau maken. In de tweede helft hebben wij de druk er vol opgehouden en eigenlijk alleen maar de bal gehad. Maar het kan zijn dat ik een ander beeld van de wedstrijd heb."

Veerman vond dan ook dat PSV recht had op meer. "Voor mijn gevoel hebben wij wel wat grotere kansen gehad dan zij en kom je een beetje ongelukkig achter. Dat was gewoon heel jammer", zo gaf hij aan. "Gelukkig komen we terug op 1-1. Wij hebben gewoon een team dat zich terug kan knokken en dat is gewoon heel knap."

De middenvelder kreeg de vraag wat hij van de penalty vond. "Ik stond erachter. Ik had eigenlijk het idee dat het geen strafschop was en hij em terug zou draaien. Maar ik kon het niet heel goed zien", zei hij daarover. "Maar aan de reactie van Hummels te zien leek het wel alsof die op de bal was. Laat ik verder maar niks over de VAR zeggen, want dat hebben we afgelopen week wel weer gezien. Nu hebben we em een keer mee en dat is voor ons wel lekker. Maar de VAR is in het leven geroepen om de juiste beslissing te maken en dat vergeten ze wel eens te doen."


Peter Bosz: 'Ik had toch gehoopt dat we met een overwinning weg hadden kunnen gaan'

In gesprek met RTL 7 noemde Peter Bosz de wedstrijd vooral een intense wedstrijd. "Ik had toch gehoopt dat we met een overwinning weg hadden kunnen gaan. In de eerste helft hebben we een paar grote kansen gehad. In de tweede helft niet echt meer, maar wel een paar keer dat je die bal net niet goed heeft", aldus Bosz. "Het zat er dus niet in."

Bosz kreeg de opmerking dat de analisten het duel zeer rommelig vonden. "Dat komt omdat je allebei heel hoog druk zet en je weinig tijd aan de bal kreeg. In de opbouw wil je de bal niet verliezen en dan ziet het er rommelig uit", zo gaf hij aan. "Dat ligt denk ik ook aan het veld, want ik zag iedereen wegglijden. Ook daarin wil je dan niet teveel risico nemen, dat speelt allemaal wel mee."

De trainer kreeg de vraag waar hij het meest tevreden over was. "Vooral dat we qua intensiteit meekonden, want het was echt een heftige wedstrijd", zei hij daarover. "Achterin stonden we ook goed. Het druk zetten ging in het begin nog niet goed. Toen zijn we het gaan omzetten en ging het daarna beter. Bij vlagen hebben we ook goed voetbal gespeeld, maar in de eindfase was het dan net niet goed. Dat had wel beter uit gespeeld kunnen worden."


Donyell Malen: 'Voor mij persoonlijk was het een speciale avond'

Donyell Malen gaf in gesprek met RTL 7 aan genoten te hebben om terug te keren in het Philips Stadion. "Voor mij persoonlijk was het een speciale avond. Dit scenario was natuurlijk ook wel mooi. Het resultaat is niet top, maar het gaat over twee wedstrijden", aldus Malen.

De aanvaller opende in de eerste helft de score. "Ik weet niet eens door wie die werd aangeraakt, maar via de lat ging ie erin. Dat was wel een mooi moment", zo gaf hij aan. "Ik heb hier zolang gespeeld. Als je dan weer terug komt, is het wel zo netjes voor de fans die mij zo lang hebben gesupport om niet in hun gezicht te gaan juichen."

Voor Malen voelde het ook echt weer als thuis komen. "Ik heb net nog lang gezeten bij de materiaalmensen en de mensen die het team ondersteunden. Het voelt echt alsof je jouw familie die je lang niet meer hebt gezien weer terugziet. Dat was wel mooi", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Malen ('24)
Goal
1-1 Luuk de Jong ('56, penalty)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Hirving Lozano ('22)
Kaart
Borussia Dortmund: Maatsen ('42)
Kaart
Borussia Dortmund: Schlotterbeck ('45)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Ismael SaibariMalik TillmanJoey Veerman


Sergiño DestOlivier BoscagliJerdy SchoutenJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'75 Ricardo Pepi voor Hirving Lozano
'83 Mauro Júnior voor Ismael Saibari
'90 Armando Obispo voor Olivier Boscagli


Opstelling Borussia Dortmund

SanchoFullkrugMalen


CanReusSabitzer


MaatsenSchlotterbeckHummelsRyerson


Meyer

Wissels:

'62 Brandt voor Reus
'68 Wolf voor Sancho
'82 Moukoko voor Fullkrug
'82 Ozcan voor Malen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-1)
 7 1-1 (0-1)
 7 1-1 (0-1)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-1)
10  5 1-1 (1-0)
11  5 1-1 (0-0)
12  5 1-1 (0-0)
13  5 1-1 (0-0)
14  5 1-1 (1-1)
15  5 1-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jerdy Schouten (52 -> 5,0)
2. Olivier Boscagli (47 -> 4,0)
3. Joey Veerman (45 -> 3,0)
4. Ismael Saibari (8 -> 1,5)
4. Luuk de Jong (8 -> 1,5)
6. Sergiño Dest (5 -> 0,0)
7. Malik Tillman (3 -> 0,0)
7. Jordan Teze (3 -> 0,0)
9. Walter Benítez (2 -> 0,0)
10. Joël Drommel (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Nu gaan we zien waar PSV internationaal staat.
PSV moet wel zeer compact gaan spelen, en de spelers bij elkaar houden, zodat de zwakke kanten van onze verdediging worden afgedekt.
Ik ben een optimist, maar zonder de dreiging van Lang vermoed ik dat deze club ons een maatje te groot is. Ik geef PSV 40% kans om door te gaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nu gaan we zien waar PSV internationaal staat? Dus een voorronde en poule fase CL heeft dat beeld niet gegeven?

Nou, minder als Arsenal en beter als Sevilla en Lens. Dus net onder de subtop. Dortmund is subtop, normaliter dus beter, maar ik verwacht dat het dicht bij elkaar ligt.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Ik vraag me af of PSV beter is dan Lens en Sevilla, en dat soort ploegen. Voor de rode kaart stonden we tegen Sevilla 0-2 achter. Het zat toen gewoon enorm mee.
Ik vraag me wel af of PSV dicht bij Dortmund in de buurt zit.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Doet me een beetje denken aan net voor "de week van de waarheid "; nu zal PSV echt getest worden. Ondertussen is de voorronde en poulefase van de CL overleefd, hebben we 20 van de 22 competitie wedstrijden gewonnen (en 2 gelijk), en liggen we uit de beker wat zomaar anders had kunnen zijn.

Ik kan dus helemaal niks met dergelijke statements. Ook niet dat we "een mindere poule hadden en her en der geluk". Het is een mini competitie met alle tegenstanders uit en thuis. Dat je tegen de nummer 3 en 4 2x 4 punten hebt gehaald zegt mij dat je beter bent als die 2 ploegen.

En, wat me nog het meeste zegt, is uit tegen arsenal kansloos eraf. En thuis gelijkwaardig zijn. Ja, zij speelden nergens meer voor en kwamen met een b team, maar dat deden wij ook.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Als ik het voetbal van PSV beoordeel vind ik de uitslagen minder leidend dan het voetbal dat ik gezien heb. In Nederland kon PSV vorig jaar elke ploeg vol onder druk houden, op Ajax de eerste helft na. Maar tegen Lens en Sevilla lukte het vol onder druk zetten niet, omdat die ploegen daar te goed voor waren. Met beide had PSV grote moeite, en tegen Sevilla zelfs veel geluk nodig.
Ik hoop dat PSV een geweldige dag heeft en het PSV lukt om te spelen zoals Bosz dat graag wil, maar het zou me niet verbazen als Dortmund gewoon onder druk van PSV uit voetbalt, en onze verdediging zwaar onder druk komt te staan. Dat bedoel ik met "ik ben benieuwd waar PSV staat".
+2/-0

3 maanden geleden
Het wordt een heel zware en spannende pot morgen! Natuurlijk, op basis van de namen heeft Borussia Dortmund een team dat veel sterker kan worden ingeschat dan wij. Echter, het feit dat het niet zo lekker draait, geeft aan dat ze op dit moment niet in staat zijn om hun potentieel volledig te benutten. En dat geeft ons natuurlijk weer kansen!

PSV zal morgen boven zichzelf uit moeten stijgen, net zoals dat in de groepsfase ook moest. Daar lukte het slechts mondjesmaat, want we hadden niet te klagen over een aantal momenten in de meeste wedstrijden en het had een stuk slechter af kunnen lopen. Toch was het natuurlijk wel knap om 'gewoon' 8 punten te halen tegen Lens en Sevilla.

Dit kalenderjaar heb ik PSV nog niet zo zien voetballen als in de laatste fase van 2023, toen we echt in een flow leken te zitten. Het gaat wat stroperiger, de goals komen iets minder makkelijk.

Toch verwacht ik dat het vooruitzicht in de knock-out fase van de CL te spelen het allerbeste naar boven haalt bij de spelers en dat we morgen een wedstrijd gaan zien waar elke speler tot het gaatje zal gaan. Of dat genoeg is, dat zal moeten blijken. Dan zal het wéér een beetje mee moeten zitten. Maar ik hoop in ieder geval dat we ons niet laten verleiden tot naïeve fouten en daarmee het zelf verkloten. Dat is reeds te vaak gebeurt op cruciale momenten in Europese duels.

Mijn ideale opstelling voor morgen:

Benitez - Teze - Schouten - Boscagli - Dest - Saibari - Veerman - Tillman - Bakayoko - De Jong - Lozano
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat zou de opstelling voor elke wedstrijd moeten zijn. Mits iedereen fit is...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja weet iemand hoe het staat met de rug van Saibari en de kuch van Baka? Vrij essentiële spelers.. zeker bij de afwezigheid van Til
+1/-0

 
3 maanden geleden
Binnen nu en twee uur zal dat wel bekend zijn als de persconferentie is geweest, maar Bosz gaf vrijdag al aan dat Saibari geen probleem zal zijn en hij alleen uit voorzorg buiten de ploeg werd gehouden.
+2/-0

3 maanden geleden
Oh man, kan niet wachten. Dit zijn de wedstrijden!

Het zal heel dicht bij elkaar liggen, dus iedereen in het stadion, schreeuwen verd*mme! En rood aan. Het zal daar in Dortmund gekkenhuis worden met dat publiek, dus dat moeten we in Eindhoven ook creëeren.

Ik verwacht geen saaie schaak-pot. Het zal een échte wedstrijd worden, veel voetbal. Wij moeten gaan afjagen, dat vinden zij lastig. En ik ben het met BasArnhem eens, met Schouten in de verdediging. Iets meer solide, en het brengt wat meer voetbal op het middenveld met Tillman erbij.

Straks in Dortmund kan Bella-Kotchap waarschijnlijk weer spelen, een échte verdediger, dus dan kan Jerdy op het middenveld. Maar dat ligt ook allemaal weer aan het resultaat van morgen, wat er daar nodig zal zijn.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Krijg gewoon kippenvel van jouw post, heerlijk!!
+1/-0

3 maanden geleden
Mooie maar zware pot, maar wat wil je, kwart finale CL staat op het spel.(laatste keer was in 2007) Ik blijf positief (Dortmund is geen wereld topper) en denk / hoop 55/45 kans om door te gaan. Zin in, ben erbij, nu al zenuwachtig.
+3/-0

3 maanden geleden
Net zoals wij hier staan waar wij horen te staan vind ik dat Borussia Dortmund daar staat waar het hoort te staan, als ze beter konden stonden ze hoger en vanuit dat oogpunt ga ik uit van een 2a3-1 voor ons met een kopdoelpunt van een ieder verbazende Ramalho op de lijst.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik dacht vanavond exact hetzelfde 😅
+1/-0

3 maanden geleden
PSV moet beseffen dat Borussia Dortmund beter is dan Sevilla en RC Lens en iets minder dan Arsenal. Vergeet niet dat Borussia Dortmund een zware poule gewoon 1e eindigde. Dortmund presteert wel heel wisselend. Het kan dan zomaar makkelijk worden of zomaar heel erg moeilijk worden. PSV moet sterk zijn en zijn eigen spel spelen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Gruwelijk veel zin in!! We gaan voor een sensatie zorgen en knallen ⚽️ Dromen mag toch? Ik ga voor een gelijkspel of 2-1 winst 😊
+2/-0

 
3 maanden geleden
Een gelijkspel een sensatie noemen gaat mij wat ver.
Mochten we Dortmund uitschakelen is dat een hele knappe prestatie, begrijp me goed.
Wanneer we vanavond met 5-0 winnen dan is dat uiteraard sensationeel.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens, een sensatie is ruim winnen, we moeten nou ook niet doen alsof Dortmund gelijk is aan Real/City. Dat zijn de enige twee échte grote ploegen, met op dit moment Arsenal er kort achter denk ik.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt hoor, jullie hebben gelijk, winst is een sensatie vooral dikke winst, maar dat bedoelde ik ook eigenlijk met sensatie 😅
+1/-0

3 maanden geleden
Phoe, wat een pot staat er vanavond op het programma. Achtste finale Champions League. Het is nog niet zo lang geleden dat men zich in Nederland afvroeg of er nog ooit een Nederlandse club de knock-out fase van de CL zou bereiken. Ajax is de afgelopen 5 jaar succesvol geweest, nu zijn wij aan de beurt.

Ik ben vooral blij dat we én een mooie tegenstander hebben met een mooie uitwedstrijd, maar niet bij voorbaat kansloos zijn. Want vaak als je een mooie tegenstander treft in dit toernooi weet je vantevoren al wat het resultaat is.

Heb er heel veel zin in, maar vind het ook spannend. Het kan een fantastische avond worden, maar ons seizoen kan vanavond ook afgelopen zijn (mede door die farce in Rotterdam-Zuid). Dat maakt deze wedstrijd extra beladen vind ik.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het seizoen kan na vanavond afgelopen zijn? Je doelt dan op de beker neem ik aan, mbt Rotterdam Zuid, die snap ik wel. Maar we zijn een legendarisch seizoen aan het schrijven joh, nog ongeslagen met 22 potten, dat is ongekend. Dus dat het seizoen hierna afgelopen zou zijn vind ik nogal overdreven, we kunnen er in de competitie nog altijd een legendarisch seizoen van maken!

Bovendien is de return over 3 weken, dan zijn we 3 potten verder en hebben we er 25/34 gespeeld. Als je die wint (of niet verliest) dan ben je dus dichtbij een ongeslagen seizoen, dat is maar 2x eerder voorgekomen.

En we gaan vanavond gewoon resultaat boeken, ik heb er vertrouwen in! Het hele stadion erachter, staan en schreeuwen verd*mme, dan gaan we vlammen!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb er ook vertrouwen in, we gaan dit doen, in Eindhoven valt niets te halen voor andere clubs 😊
+3/-0

3 maanden geleden
Ik verwacht veel van Bakayoko vandaag. Hij was afgelopen weekend ziek. Dat had ene Romario ook ooit voor de wedstrijd tegen Steaua Boekarest. Die speelde toen niet slecht tegen Steaua. Ik hoop dat ik gelijk heb!
+5/-0

3 maanden geleden
Ontzettend veel zin in vanavond!
En in het rood natuurlijk :)

Word ik trouwens al zo oud dat ik het weer een prachtig sentimenteel filmpje vind.....?
(was er trouwens in Stuttgart bij)
+6/-0

 
3 maanden geleden
Weet ik niet of je oud wordt maar ik kreeg ook kippenvel van het filmpje
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zelfs een traantje weggepinkt, maar dat is dat prachtige vader-zoon sentiment.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat snap ik, hier ook een traantje en wat zullen velen dit herkennen die of hun vader nog hebben of helaas niet meer. Voor al die mensen die hun vader niet meer hebben, sterkte..
+3/-0

3 maanden geleden
Mooi filmpje.
Heel Eindhoven snakt naar internationaal succes,dus laat ze het maar doen!
+2/-0

3 maanden geleden
Ik voel me gewoon weer 2007 :)
+2/-0

3 maanden geleden
Ik heb zo het gevoel dat we Dortmund op hun klote gaan geven...
We scoren vanavond 3x...
(Maar krijgen er ook wat tegen)
+2/-0

 
 
Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
Dat had ondertussen eigenlijk al gemoeten maar helaas …
+1/-0

3 maanden geleden
Kunnen die Duitser niet Tillman mee terugnemen naar Duitsland? Komt veel te kort voor dit niveau.
+1/-5

3 maanden geleden
We hebben nu 30 minuten voetbal gezien maar Dortmund valt me erg tegen.
Van deze ploeg moet PSV vandaag kunnen winnen, maar dan moet het tav de kansen afmaken bij PSV wel een slag beter.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Helaas het bekende recept in de CL. Beter zijn en toch achter staan. Je kan winnen, maar het probleem is zoals zovaak als wedstrijden om details gaan de effectiviteit.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
Meer ballen op Bakayoko … die Maatsen heeft al geel, dus daar gebruik van (proberen te) maken.
En een beetje scherper worden in de afwerking … kunnen we Pepi niet voor Tillman inbrengen?
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
CL en dan krijgen wij weer zo’n sukkel van een arbiter … 🫣
+1/-0

 
3 maanden geleden
Is niet geel (haha) consistent met zijn kaarten nee. Maar Lozano moet wel stoppen met vragen, anders krijgt ie hem straks zelf nog een keertje....
+2/-0

 
3 maanden geleden
Prima scheids en dezelfde VAR als bij Feyenoord uit ;)
+2/-0

3 maanden geleden
PSV loopt lekker te spelen. Tegendoelpunt zag je wel aankomen, was een fase dat het niet zo lekker liep en PSV het een beetje over zichzelf afriep. Wel een goed teken dat we nog zoveel kansen creëren, betekent dat we echt goed bezig zijn. Nu de kansen nog afmaken, anders heb je er weer zo weinig aan.
+1/-0

3 maanden geleden
Waarom dat geklooi in de zestien bij achterballen?? Dat gaat een keer mis.
+1/-0

3 maanden geleden
Lijkt wel of we zelf nog moeten wennen aan onze status. Als je meer van dit soort wedstrijden speelt wordt je vanzelf wat rustiger voor de goal.
+1/-0

3 maanden geleden
Tillman valt inderdaad tegen, vond Saibari het eerste kwartier ook niet echt goed, maar hij herstelde zich. Ze zijn wel bang voor Lozano, hij wordt steeds aangepakt. Jammer dat je niet echt veel meer op de bank hebt nu. Pepi natuurlijk, maar die kan eigenlijk alleen maar voor Luuk komen en die zou ik nu nooit wisselen. Misschien toch Ramalho/obispo erin, Schouten weer naar middenveld en Tillman eruit.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
Saibari speelt niet slecht, maar meer een beetje ongelukkig.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik bedoelde natuurlijk Tillman gewoon laten staan, die herstelt zich wel :).
+1/-0

3 maanden geleden
Hoeveel kansen heb je nodig?
+2/-0

3 maanden geleden
Jammer, maar dit is gewoon nog niet goed genoeg voor dit niveau. Het had ook 1-0 of 0-0 kunnen staan maar er zijn er een paar die verzaken. Lozano doet het tot nog toe prima maar hij moet wel zijn ‘maniertjes’ onder controle anders fopt hij zichzelf nog in de 2e helft.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik vond Lozano juist goede assist en acties maken de 1e helft. Mooie pass tussen de benen ook door...
+2/-0

3 maanden geleden
PSV mazzelt nu wel met deze penalty. Luuk opent het cadeautje gelukkig wel. We mogen niet klagen met deze beslissing.
+2/-1

3 maanden geleden
Cadeautje, was geen penalty.
Ook een keer lekker!
+3/-1

 
3 maanden geleden
Was toch gewoon eem penalty? Die speler van Dortmund had gerust rood mogen hebben.
+3/-3

 
3 maanden geleden
Zet uw PSV bril ff af.

De verdediger speelde eerst de bal. Dan is het nooit een penalty.

Was dit bij Ajax of Feyenoord gebeurd dan had je hier staan schreeuwen dat hun altijd de scheids mee hebben en dat de KNVB maffia is.

Ik was blij dat hij deze penalty gaf, maar het was er zeker geen een. De verdediger speelde gewoon de bal.
+2/-1

3 maanden geleden
Goede scheids,nu doordrukken vooral over de kant van Maatsen.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
En nu gaan we het meteen als een dolle open gooien …. Een Teze die bv op de keeper gaat inlopen …
Hou toch eens de rust nu!
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Tillman lijdt keer op keer gevaarlijk balverlies, Bakayoko komt niemand voorbij, Lozano speelt vooral tegen zichzelf. Schouten wel weer een baken van rust in de opbouw. Maar: we doen niks onder voor dit Dortmund, pakken die Duitsers!
+2/-0

 
3 maanden geleden
Misschien Tillman eruit en Schouten doorschuiven?
+1/-0

3 maanden geleden
BOSScagli wordt met de week beter.
+2/-0

3 maanden geleden
Saibari en Tillman matig vanavond. Lozano 2e helft ook niet goed.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Voege Bakayoko gerust toe aan dat lijstje, hij lijkt geen enkele succesvolle dribbel te kunnen doen of voorzet meer te kunnen geven..
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het slechte spel van Bakoyoko kan je geen tegenvaller meer noemen. Dit is zo zachtjes aan meer ‘voldoen aan de verwachtingen’
+2/-5

 
3 maanden geleden
Eens Bassie.

Schouten en Dest erg goed vandaag. Is Dest niet stiekem een linksbuiten? Erg vaardig met de bal is die jongen.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
Ik denk dat je Boscagli vergeet?!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, maar die speelt al weken goed, dus die hoef ik niet meer te noemen ;)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij wil ook alles in zijn voeten, staat het spel stil en zoekt dan een man op. Maak eens een loopactie, ga eens diep voor een bal.
+2/-0

3 maanden geleden
Dit PSV heeft alles gegeven. Het is jammer dat Lozano, Bakayoko en Tillman niet in vorm zijn. Echter ze knokken er wel voor en daar verdienen ze ook respect voor. Hard blijven werken want dan komt de vorm ook terug. Hoe fijn is het dat we pas over 3 weken naar Dortmund gaan. Wie weet is de vorm er dan wel weer en hopelijk Til er ook weer bij.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Eens. Hard voor gevochten, alles gegeven. Mogelijkheden lagen er wel, maar de vorm was er niet volledig. Ook niet heel erg effectief vandaag. Hopelijk kunnen we het afmaken in Duitsland, zal wat lastiger zijn als thuis maar we zijn verre van kansloos.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Je geeft een analyse van alle wedstrijden van na de winterstop. Wat is er toch gebeurt daar rond die kerstdagen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Misschien speelt het toch mee dat je dan een beetje uit je flow word gehaald in zo een winterstop? We hebben ook weleens met Ajax gezien dat ze voor de winterstop niks waren en 10 punten achter stonden op ons, en ons toch ineens voorbij gingen na de winterstop. Stukje focus wellicht, moet iets mentaals zijn maar is lastig te zeggen.
+1/-1

 
Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
Inderdaad … wij hadden gewoon het betere spel, maar we belonen onszelf niet. Gelukkig krijgen we wel een goedkope penalty.

Nu zie je toch ook dat we een Noa Lang missen he? Die had echt kunnen brengen wat we nu missen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hoewel beide ploegen hun kansen hebben gehad en de penalty mss niet helemaal terecht was (mij hoor je niet klagen) vind ik toch dat we onszelf hier tekort hebben gedaan. We hadden het betere spel en de betere kansen, alleen ze afmaken is nog een dingetje. Nu een zware wedstrijd in Dortmund die alle kanten op kan. Ben benieuwd!
+4/-0

 
3 maanden geleden
En dan te bedenken dat zij winnaar waren in de poule des doods met PSG, AC Milan en Newcastle. Dat waren wij dus ook geweest! Of werkt het zo niet in het voetbal?
+1/-0

3 maanden geleden
Gematigd tevreden met dit gelijkspel,aan de ene kant bhoudt je kansen voor de volgende ronde maar een overwinning had gekund als ze in de beginfase minder slordig waren geweest.
Psv had de voorsprong moeten nemen en dan had je een andere wedstrijd gehad.
+4/-0

3 maanden geleden
In een notendop voorhoede ondermaats, middenveld sterk. Verdediging prima. Was een leuke wedstrijd geweest voor Vertessen.. gelukkig een hele makkelijke strafschop gekregen want anders hadden we vandaag niet gescoord, al waren we nog een uur doorgegaan. Genoten van wederom Boscagli, Veerman, Dest, Schouten, Saibari. Lozano (uit vorm), Tillman en Bakayoko (net ziek geweest) vielen tegen. Het wordt in ieder geval weer een return om naar uit te kijken.
+5/-0

3 maanden geleden
Zwaar teleurgesteld in de wedstrijd. Had op meer vuurwerk gehoopt. Denk niet dat veel wedstrijdfragmenten hiervan de komende jaren blijven hangen. Gewoon frusterend dat de afgelopen wedstrijden tegen ajax, feyenoord en dortmund 2 gelijke spelen en een nederlaag opleveren terwijl je aanneemt dat het PSV van voor de winterstop hier drie keer makkelijk had gewonnen. (en toen speelden we ook meestal zonder Lang, dus zonder hem kan het ook echt wel).

Winnen we de return, prima, maar kijkend naar Dortmund, hoe groot is nu de kans dat je dit niveau tegenstander treft in deze fase van de CL. En dan moet je zeker thuis gewoon winnen.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Hier kan ik me wel in vinden.
PSV is nu niet meer het PSV van voor de Kerstvakantie. De spelers staan net iets verder bij elkaar vandaan, en bij een aantal spelers is de echte scherpte er ook niet meer. Het PSV van voor de kerst had van dit Dortmund gewonnen, maar die vorm ontbreekt al een paar weken. Het is net alsof er een soort echt vuur in het spel ontbreekt.
Ik hoop natuurlijk wel dat ze naar de volgende ronde CL gaan. Dortmund is me ook erg tegen gevallen. We missen Vertessen en Lang om vanaf minuut 70 de wedstrijd om te draaien, als de tegenstander moe is.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Eens met dat we Vertessen missen. En dan zie je meteen dat de voetbalwereld de meest achterlijke wereld ter wereld is. Wij missen iemand die bij de nummer 13 uit de Bundesliga op de bank zit, terwijl hij zelf dacht eindelijk minuten te gaan maken. Met welk gevoel zou hij naar de wedstrijd van vanavond hebben gekeken?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Met een blik op zijn bankrekening heeft hij vrij rustig gekeken.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Zwaar teleurgesteld? Serieus? Ik heb denk ik een andere wedstrijd beleefd, in het stadion weliswaar, maar ik heb vol genoten.

De lat is dit seizoen zo ongekend omhoog gegaan, daar kan ik alleen al blij om zijn.
Ik zie in ons elftal spelers die gewoon altijd goed zijn, met boscagli, veerman, schouten en de jong. Tillman was niet gelukkig maar volgens mij heeft hij 24 kilometer gelopen. Saibari ook, misschien ben wat optimistisch maar die jongen groeit met de week.

Dan nog onze lozano. Tweede helft ongelukkig maar werkte als een paard, en het is ook niet voor niks dat er meerdere stevige overtredingen op hem gemaakt zijn.

Nee, ik ben apetrots, en zie echt niet in waarom wij daar niet kunnen/gaan winnen.

Tot slot, wat een onwijs fraai spandoek.
+9/-0

 
3 maanden geleden
Hier sluit ik me volledig bij aan.

Het zal overigens ook veel schelen dat Dortmund het in de return zonder Schlotterbeck moet doen. Flink verschil als ze met een centrum met Hummels en Sule aan moeten komen zetten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Even een beetje mezelf proberen te verduidelijken. Ik had op meer spektakel gerekend. Meer kansen over en weer. Ik zie Dortmund zeker als een topteam en PSV ook. Twee aanvallende teams zou leiden tot de ene kans na de andere (aan beide kanten overigens) vermoedde ik. Vandaar ook mijn 3-2 voorspelling. Eindelijk eens een wedstrijd waarbij de tegenstander zich niet ingraaft / alleen maar probeert ons te ontregelen op welke manier dan ook. We speelden zeker goed, maar de echte kansen ontbraken of er werd echt gefaald op het laatste moment. (schitterende pass van Luuk op Tillman die vrij voor doel een rollertje naast produceert / baka die zich schitterend tot twee keer vrijkapt, open schotkans heeft maar dan ... enz). Hoeveel echte reddingen van de keepers hebben we nu gezien? Ik dacht weer een Europese wedstrijd te gaan zien die ik me jaren zou herinneren (kan PSV-steaua / PSV - Milan enz zo voor de geest halen) maar dat viel dus tegen en vandaar teleurgesteld.

En nogmaals, we hebben een topteam en het team dat AZ wegblies zou hier ook echt wel gewonnen hebben. Dus ben niet teleurgesteld in PSV, absoluut niet. Alleen in de wedstrijd die ik te zien kreeg omdat ik iets heel anders verwacht had.

Kijk als Verstappen de eerste 4 races wint en in de vijfde wordt hij tweede, ben ik op dat moment ook teleurgesteld, ook al is tweede worden ook een prima resultaat en is de serie sowieso fenomenaal.

Ook met je eens over Lozano, hij krijgt veel kritiek, maar je zag hoe bang de Duitsers voor hem waren, hij kreeg geen cm. Denk dat hij gewoon even een (paar) doelpunten nodig heeft voor zijn zelfvertrouwen. Saibari komt er ook echt wel, die had gewoon even een mindere wedstrijd, dat kan een keertje.

Over Tillman heb ik meer twijfels. Doet me steeds denken aan Pereiro. Ook die had wedstrijden dat hij fantastisch was maar ook periodes die hij heel flegmatiek oogde en voornamelijk balverlies leed.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Maar dat zie je bij knock-out rondes toch vrijwel altijd? De eerste wedstrijd nemen beide teams beduidend minder risico, terwijl de tweede wedstrijd dan een stuk opener wordt. Je ziet dat ook terug in de uitslagen tot nu toe. Alleen Kopenhagen-City is al beslist, maar dat is gezien het krachtsverschil ook niet heel raar.
+1/-0

3 maanden geleden
Erg positief over het interview met Malen en het feit dat hij niet juichte bij de goal. Zou hem bijna het doelpunt gunnen lol. Maar goed, als er 1 moet scoren, dan hij maar.

Hoop dat de blessures van Boscagli en Saibari meevallen.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik ben net thuis en lees hier sommige reacties die ik totaal niet kan plaatsen. Wij spelen gewoon een prima wedstrijd die je met iets meer scherpte wint. Dortmund amper gezien. En misschien verwachten we wel te veel . Dortmund is gewoon een topploeg in de Bundesliga . Een competitie die je een stuk hoger kan aanslaan dan de onze. Dan dien we het gewoon goed. Pik nog net een beetje RTL 7 mee. Dat zijn me toch ook een stelletje azijnzeikers die blijkbaar alleen enthousiast kunnen worden van wedstrijden van fejenoord. Zo'n nobody als Theo Jansen die een beetje kritisch loopt te doen en gewoon weigert om positieve punten aan te stippen. Bah! Wat denken ze eigenlijk, dat wij de CL moeten kunnen winnen.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Dit bizarre gedoe is het hele seizoen al aan gang, zowel op RTL 7 als op Ziggo. Te lachwekkend voor woorden hoe ze 'analyseren'. Dortmund wordt nog net niet weggezet als een of ander campingelftal, terwijl het gewoon een Duitse topclub is die groepswinnaar werd in een poule met PSG, Milan en Newcastle. Dat besef ontbreekt bij sommigen hier overigens ook.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Eens, met jullie allebei overigens.
Zegt ook wel iets over de lat die omhoog is gegaan.
Ik heb genoten, in het stadion vloog de wedstrijd voorbij.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Daar had ik het met mijn buurman ook al over. De tijd vloog echt voorbij, terwijl je bij sommige competitiewedstrijden al snel verveeld naar het scherm zit te kijken hoe lang er nog moet worden gespeeld. Ze hadden wat mij betreft nog veel langer door mogen spelen, maar als je ziet hoe sommige spelers er volledig doorheen zaten (van beide kanten) is het toch wel verstandig geweest dat de scheids het gewoon bij 90 minuten en wat blessuretijd hield :B
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ben helemaal niet teleurgesteld ben trots op PSV. Als je kijkt waar we vandaan komen met elke wedstrijd billenknijpen. Dat je dan nu teleurgestelde reacties leest na een achtste finale CL tegen een hoog aangeschreven Duits team zegt toch alles over de stappen die we hebben gezet. Spelers vallen nu minder op of kunnen er volgens sommigen niet veel van??
Als straks onze Jerdy voorbij gesneld wordt door Mbappe kan hij er dan ook ineens niets van. We kruipen steeds dichter naar de top mensen geniet daarvan.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Jij snapt het! We spelen een geweldige, leuke en spannende CL-campagne. Ik geniet ervan.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zeker waar! We mogen absoluut trots en dankbaar zijn dat we inmiddels staan waar we staan!

De reden dat mensen echter toch een beetje "teleurgesteld" zijn, is denk ik dat we echt 4-5 100% kansen krijgen maar deze niet afmaken. Waardoor er meer ingezeten had. Maar we moeten uiteindelijk gewoon blij zijn met 1-1, want die penalty was héél licht, en ik vraag me af of we anders wel nog hadden gescoord.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hoorde op de trap iemand foeteren dat Schouten er niks van kan, traag is, snel verkocht moet worden. Hij is ons slot op de deur, keep it simple, geen poespas, rust, afpakken en naar de goede kleur. Zou mij niet verbazen als hij nog een grote stap gaat maken.
+2/-0

 
3 maanden geleden
En dat combineert hij met een enorm goede controle. Hij raakt nooit in paniek en is echt meester over de bal. Topaankoop is dat geweest!
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
3 maanden geleden
En zo iemand geef jij dan niet even een stiekem duuwtje?? ;)
+2/-0

3 maanden geleden
Goed, wat hebben we gezien gisteren. Twee teams die hun kwetsbaarheden achterin zoveel mogelijk proberen te camoufleren door goed hoog druk te zetten. Lukt dit een keer niet, dan ligt de hele boel open. Wij hadden daaruit kunnen en moeten scoren via Saibari en Bakayoko. Laatstgenoemde begint in zijn acties en voortzettingen veel te voorspelbaar te worden. Iedere verdediger weet dat je hem lam legt als je hem buitenom dwingt. Chucky was wel dreigend, maar ook daaruit kwam te weinig rendement.
Veerman stond lekker te strooien met passjes, Schouten was achterin een baken van rust en verder zag je ook wel dat ook de BVB het van voetbal moet hebben en minder van fysieke strijd. Marco Reus begint ook op leeftijd te raken.
Malen speelde gisteren een prima partij en zijn juichen was "chique". Verder een goedkope penalty en verder een typische "eerste knock-out-wedstrijd" zonder hele grote kansen meer. Wel had Saibari die grote kans met binnenkantje in een hoek moeten sturen dan wild te schieten.
Verder genoten van de sfeer in het uitvak, ons kunstwerk vooraf op Oost en we leven nog. Schlotterbeck is geschorst en dat is niet ongunstig. Wij gaan daar ook onze kansen krijgen en ik geloof erin dat wij ook die 50/50 (net als de tweestrijd met Lens en Sevilla) in ons voordeel kunnen beslissen. En anders kan altijd Benitez het nog doen vanaf de stip!
+6/-0

3 maanden geleden
Ik neem aan dat de boete voor die knallers op de dader wordt verhaald?! Was duidelijk wie het was want hij stond rustig uit de hand zijn twee pijpen leeg te schieten. Geen suppoost die in greep overigens, ook bijzonder.
+2/-0

3 maanden geleden
PSV heeft zichzelf te kort gedaan. Maar ik zie kansen voor de return, als je dan je kansen beter afmaakt doe je het gewoon goed. Ook al is Dortmund 4e in de BL, ik had ze gister avond sterker verwacht.
+1/-0

3 maanden geleden
Goedemorgen allen. Het voelt toch een beetje dubbel. We moeten blij zijn met 1-1, want die penalty was er geen in mijn ogen. En ik vraag me af of we anders wel die 1-1 hadden gemaakt. Maar wat hebben we toch ook een kansen gehad...

Het was een open wedstrijd, goed spel van beide teams wisselde zich ook weer af met enorme slordigheid. Maar dat maakte de wedstrijd eigenlijk alleen maar spannender.

Over 3 weken naar Dortmund, het wordt héél krap en lastig. Maar als we iets meer in ons ritme komen, de komende potten weer een beetje op stoom komen en winnen (en sowieso van Feyenoord winnen!) dan zie ik ons wel weer in de flow komen. Dan maken we absoluut kans daar!

Maar makkelijk wordt het uiteraard niet. Ik geef ons 35% kans. Niets is echter onmogelijk, dat zagen we in Sevilla wel ;-)
+1/-0

3 maanden geleden
Penalty moment terug gekeken en ik was gister avond waarschijnlijk meer in de emotie maar eerlijk geef ik nu toe, de penalty was erg makkelijk gegeven. Waarom de VAR dan ook mee gaat in die beslissing is mij een raadsel maar ook wel eens prettig om hem mee te krijgen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij raakt zeer duidelijk eerst de bal, maar die wordt niet dusdanig weggeschoten waardoor Tillman niet zou kunnen scoren ware het niet dat ook hij onderuit werd gehaald...
Zelfde situatie als in de Kuip....dus een strafschop.. (Ja, wieffer raakte de bal minimaal)
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ja toen ik in eerste instantie ook deze reactie had moest ik mijn PSV bril afzetten, stel je voor 😉
+1/-0

3 maanden geleden
1-1 was een terechte uitslag. PSV heeft op het hoogste niveau laten zien mee te kunnen, maar het is duidelijk dat Dortmund een betere ploeg heeft, het is allemaal net wat robuuster en solider. Baka en Lozano kwamen er niet doorheen, je mist in zo'n wedstrijd Noa Lang. Baka was wel zo slim om de bal vaak terug te leggen, Lozano liep als een kip zonder kop zich elke keer vast en leed contunu balverlies, dramatisch slecht. Veerman was ijzersterk en kon onder de druk die hij in de Eredivisie niet heeft, vaak uitstekend de voortzetting vinden, en dat gold ook voor Schouten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik had Dortmund juist beter verwacht dat ze speelden en gezien het aantal kansen dat PSV creëerde had PSV kunnen en eigenlijk moeten winnen als ze scherper richting goal waren geweest. Verder redelijk met jou eens.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dortmund was er op uit om een resultaat te halen wat ze thuis hopen af te maken. En, dat is ze gelukt.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat klopt, echter is er ook een kans dat ze thuis de deksel op de neus krijgen als PSV weer goed speelt en wel de kansen af maakt.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zou heel mooi zijn, ik heb echter mijn twijfels, met een 2-1 winst gisteren hadden we een goed uitgangspunt gehad. Fingers crossed.
+2/-0

3 maanden geleden
Beide ploegen beetje aan elkaar gewaagd. PSV heeft meer/betere kansen gekregen echter niet verzilverd. Deze details bepalen de eindstand. In de eredivisie is het niet zo erg dat je kansen mist, je creert er zoveel dat er altijd wel enkele ingaan. Niveau CL is wat anders. Daar moeten de weinig kansen die je creert eerder afgemaakt worden. Helaas was dit giseren weer niet het geval.
+2/-0

3 maanden geleden
Het meeste over de wedstrijd is al gezegd.Makkelijk gegeven penalty,het missen van kansen,spelers zoals Lozano,Saibari en Tillman die toch wel tegenvielen op dit niveau.Houding van Malen na zijn doelpunt was respectvol naar de PSV supporters en hij kreeg bij zijn wissel dan ook een verdiend applaus van de PSV supporters.Mooi spandoek op Oost en terechte spandoeken in het uitvak tegen de belachelijk hoge prijs die PSV de uitsupporters liet betalen.Ik heb genoten van een intense wedstrijd.Luuk met zijn 33 jaar had ook in deze wedstrijd geen enkel fysiek probleem terwijl andere spelers wel last van kramp kregen.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ik vind 90 euro voor het thuisvak ook bizar.
+2/-0

 
3 maanden geleden
90 euro is inderdaad wel heel veel geld voor 1 wedstrijd, ben ik met je eens.
+1/-0

3 maanden geleden
Ze hebben alles gegeven.
Ik kan hier prima mee leven.
Wat een Europese sfeer!
Over een paar weken weer.
Dan ook ons eigen spel spelen hoor!
Wie weet gaan wij dan wel door.
Hup PeeEsVee, PeeEsVau!
Dit is wat ik zeggen wou.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Bravo. Wie had verwacht dat er in een killer ook een dichter schuilt. Kan dit een vast dingetje worden na een grote wedstrijd? ;-)
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dichter? Hartstikke leuk hoor, maar het is echt niet meer dan Sinterklaasrijm.
+1/-0

 
3 maanden geleden
You’re a poet and you know it 😉
+3/-0

3 maanden geleden
In de stats zie je wel waar het probleem zat: we creëerden echt meer en schoten vaker op doel, maar Dortmund had meer schoten tussen de palen. We hadden zoveel kansloze pogingen. Ik heb de indruk dat we voor de winterstop scherper waren in afmaken en dat moet terug. Medogenloos die bal erin.

Verder top hoor, goed voetbal gezien.
+1/-0