26 april 2005
-
Champions League
-

In een wedstrijd die in de gehele wereld werd uitgezonden, dwong PSV respect af in de voetbalwereld. De ploeg had het in de eerste helft zeer moeilijk en kwam vlak voor rust met 1-0 achter door Shevchenko. In de tweede helft was PSV de beste ploeg op het veld en creerde het diverse goede mogelijkheden. Tot een goal kwam het niet. In blessuretijd voltrok uiteindelijk Tomasson het teleurstellende vonnis over PSV. Een bal caramboleerde voor zijn voeten, waarna hij de 2-0 binnenwerkte.

Lees het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

2-0 betekent zo goed als uitschakeling

De 2-0 nederlaag van PSV in Milaan lijkt uitschakeling te betekenen voor PSV in de halve finale van de Champions League. Dat betekent dat PSV thuis met drie doelpunten verschil zal moeten winnen, danwel 2-0 en vervolgens met penalties. Dat lijkt iets teveel van het goede gezien het kwaliteitsverschil.

Ooijer ontbreekt in terugwedstrijd wegens schorsing

PSV zal het in de terugwedstrijd tegen AC Milan in Eindhoven zonder Andre Ooijer moeten doen. De rechtsback liep in de tweede helft tegen een gele kaart op. Aangezien hij al een kaart achter zijn naam had, zal hij voor een duel geschorst worden. De middenvelders van PSV bleven net als Vennegoor of Hesselink zonder kaart en kunnen wel gewoon spelen in de return.

Hiddink: uitgangspositie zeer moeilijk; Maar voor eigen publiek gaan we er vol voor

Guus Hiddink was na afloop uiteraard teleurgesteld met de 2-0 nederlaag. "Met de 1-0 kan je nog leven. je hoopt uiteraard op de 1-1, maar als die niet komt, is 1-0 ook nog acceptabel. Dan wordt het moeilijk thuis, maar met 2-0 wordt het zeer moeilijk. Deze Italianen geven nauwelijks iets weg en stellen zich daar op in." De coach wilde echter de handdoek nog niet in de ring gooien. "De spelers zoals Cocu hadden direct iets van dat als we thuis zo spelen als de tweede helft we nog een kansje hebben. Zo moeten we ook gaan denken. We zullen er thuis vol voor gaan, dat heeft het PSV publiek ook verdiend" aldus Hiddink.

Hiddink: scherpte in de afronding maakte het verschil

Guus Hiddink vond dat de scherpte in de afronding uiteindelijk het verschil maakte tussen AC Milan en PSV. Waar de Italianen tot twee keer op het einde van de helften wisten te scoren, daar ontbrak het bij PSV aan een goede afronding in het strafschopgebied bij diverse mogelijkheden. Volgens de PSV coach deed PSV het in de tweede helft erg goed. De ploeg drukte AC Milan terug. Hoewel de Italianen dat volgens Hiddink toelieten toen dat gebeurde, was dat niet bewust en daardoor de verdienste van PSV.

Van Bommel: Milan in 2de helft zoekgespeeld

Aanvoerder Mark van Bommel noemde met name de tweede goal een ongelofelijke domper op de goede wedstrijd van PSV. "In de eerste helft staan we goed opgesteld, op een moment na. In de tweede helft spelen we ze eigenlijk zoek. We kregen veel schietkansen, als je er een goed raakt, schiet je binnen. Misschien overdrijf ik, maar volgens mij hadden we vijf goede kansen. Dan moet je twee keer scoren tegen hen. Nu wordt het ontzettend moeilijk thuis."

'81 Serginho voor Seedorf

Randstadphoolies.nl: AC Milan - PSV Acht on Tour: PSV verliest in milaan naar zeer goede wedstrijd , 2 - 0PSV on Tour: AC Milan - PSV
PSV Online: AC Milan-PSV: 2-0Vroomshoop on Tour: Foto`s Milaan-PSVPSV EHV Fanatics: Foto's Milan - PSV
VakT.nl: AC Milaan - PSVPSV Zuipsite: Foto's Deel 1 AC Milan - PSVVak OO picture page: AC Milan-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 32 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.