Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV verliest twee punten en record in Sittard


Tijdstip
12 mei 2024
Stadion
Fortuna Sittard Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV verliest twee punten en record in Sittard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verliest twee punten en record in Sittard

PSV is er vanmiddag niet in geslaagd de jacht op het record verder voort te zetten. In Sittard stond er na negentig minuten plus extra tijd een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Fortuna kwam op voorsprong via Iñigo Cordoba. Twintig minuten voor tijd maakte Jerdy Schouten uit een corner van Joey Veerman de gelijkmaker. Arbiter Martin van den Kerkhof telde er nog liefst zeven minuten extra tijd bij, maar ook die mochten niet meer baten.

Door het gelijkspel van PSV is het record om zich de allerbeste ploeg in de Eredivisie allertijden te mogen noemen definitief uit zicht geraakt. Daarvoor moest PSV de resterende twee wedstrijden zien te winnen van Fortuna Sittard vandaag en volgende week thuis van RKC Waalwijk.

Het was duidelijk een wedstrijd die volgde na een kampioensfeest. PSV speelde in een tergend langzaam tempo en zag Fortuna Sittard meermaals nadrukkelijk op de deuren kloppen om PSV pijn te doen. Daar slaagde de ploeg van Danny Buijs na een klein half uur spelen dan ook in. Na eerder al dichtbij de openingstreffer te zijn geweest via een vrije trap van Peterson, die ternauwernood nog uit de kruising gepakt kon worden door reservedoelman Joël Drommel, was het uiteindelijk dus wel raak voor de Limburgers.

Peter Bosz bracht in de rust maar liefst drie wissels in. Nadat Ismael Saibari en Hirving Lozano de voorkeur kregen boven Joey Veerman en Johan Bakayoko werden die voor de tweede helft wel ingebracht. Derde wissel was Patrick van Aanholt die Jordan Teze afloste. Mauro Junior, die de wedstrijd nog begon als linksback, schoof daardoor naar de rechtsbackpositie.

Het duurde uiteindelijk tot ver halverwege de tweede helft voor PSV iets terug deed. Het gouden duo op het middenveld verzorgde de gelijkmaker. Nadat Guus Til een corner verdiende, meldde Joey Veerman zich als vanouds achter de bal. Zijn corner vond vervolgens het hoofd van Jerdy Schouten die zo de gelijkmaker liet noteren. In het restant probeerde PSV sporadisch nog wel op voorsprong te komen maar onder andere Luuk de Jong en Ricardo Pepi hadden het vizier daarbij niet op scherp staan.


Peter Bosz: "Het was niet genoeg vandaag"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Het was niet genoeg vandaag"

Na afloop van de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Fortuna Sittard stond Peter Bosz het aanwezige journaille te woord tijdens de persconferentie: "Ik zit hier niet lekker na een gelijkspel tegen Fortuna, nee. Het is niet zo dat de jongens hun best niet hebben gedaan vandaag. We moeten het onszelf wel aanrekenen dat we hier niet winnen vandaag. Of dat met het behaalde kampioenschap te maken heeft zullen we waarschijnlijk nooit weten, dat is hogere wetenschap."

Over zijn drie wissels voorafgaand aan het duel: "Saibari is geblesseerd geweest en verdiende het te spelen. Joël verdiende ook te spelen vandaag en ook Lozano is recent nog geblesseerd geweest."

Over het misgelopen record: "Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan gaan we een nieuwe poging wagen." De trainer sloot vervolgens de persconferentie af met de woorden: "De opkomst vandaag hier bij deze persconferentie was vergelijkbaar met onze bezetting op het veld vandaag, ondermaats."


Joël Drommel: "Er speelt nog niks concreets"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Joël Drommel: "Er speelt nog niks concreets"

Ook Joël Drommel keek na afloop van de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Fortuna Sittard terug op de voorbije week en zijn eerste basisplaats sinds 24 januari 2024: "Geweldig feest afgelopen week, heel erg van genoten. Nog nooit zoiets meegemaakt ook. Heb vandaag het eerste half uur veel te doen gehad. Een gelijkspel is nooit goed, natuurlijk. Ik weet nog niet waar ik komend seizoen speel. Ik sta zeker open voor een nieuwe stap. Op dit moment speelt er nog niks concreets."


Luuk de Jong: "We waren niet onszelf vandaag"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "We waren niet onszelf vandaag"

Luuk de Jong verscheen na het 1-1 gelijkspel bij Fortuna Sittard voor de camera's van ESPN om in gesprek te gaan met Pascal Kamperman: "Ik denk niet dat we onszelf waren vandaag. We begonnen heel matig, de eerste helft helemaal eigenlijk. We kwamen er niet doorheen, vervolgens kwamen we op 1-0 achter. Dan weet je dat het een lastige middag wordt. Ze hebben het ook meer ploegen heel lastig gemaakt hier thuis. Tweede helft probeerden we door de muur heen te beuken, gelukkig maakten we nog 1-1 waardoor we niet verliezen. Maar natuurlijk balen we ontzettend, we hadden een ontzettend mooi record kunnen pakken en speelden nog voor mooie dingen. Vooral heel erg zonde dat we vandaag punten verliezen."

Over zijn topscorerstitel: "Ik zat er heel dichtbij vandaag maar Luuk stond heel goed te keepen vandaag. Twee prachtige reddingen. We hebben nog een wedstrijd te gaan. Pavlidis heeft vandaag ook niet gescoord. De kansen en goals komen vanzelf volgende week, daar ben ik van overtuigd. Zorgen dat we klaar zijn voor die laatste wedstrijd volgende week."

Over het nieuwe tenue waar PSV vandaag voor het eerst in speelde: "Ik vind het een heel mooi shirt. Ik heb meerdere reacties gehoord maar ik vind het er wel heel nice uitzien, ja."


Jerdy Schouten: "Vandaag was echt een zaadpot"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Jerdy Schouten: "Vandaag was echt een zaadpot"

Ook Jerdy Schouten kwam na het 1-1 gelijkspel voor de camera's van ESPN om samen met Pascal Kamperman terug te blikken op zijn wedstrijd: "Vandaag was een hele vervelende middag. Gewoon echt een zaadpot, een hele slechte wedstrijd. Het is wel een smetje. We hadden liever meteen weer feest willen vieren vandaag, want we hebben gewoon een heel mooi seizoen achter de rug. Dit is wel gewoon jammer. Ja, ik vind het wel onlogisch. We hadden vandaag een pot op de mat moeten leggen waardoor we gewoon winnen. Het was gewoon niet goed genoeg vandaag."

Of het dan aan het wegvallen van de kampioensdruk ligt dat vandaag ondermaats was:
"Er hoort altijd druk te zijn. Ook vandaag. Omdat we het record konden verbeteren, met ons betere doelsaldo. Het is vooral gewoon heel erg balen. Natuurlijk moeten we niet vergeten dat we een heel mooi seizoen gehad hebben. We gaan onze dagen hier niet door laten verpesten. We gaan met het hele team even een paar dagen er tussenuit. Naar Ibiza inderdaad. Ja, dan gaan we gewoon feesten, daar doet vandaag niks vanaf. Gelukkig kunnen we heel erg veel leren van deze wedstrijd!"


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Opmerkelijk: PSV verliest record uit zicht

Scheidsrechter
Martin van den Kerkhof
Toeschouwers
11.388 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de Jong


Hirving LozanoGuus TilJerdy SchoutenIsmael Saibari


Mauro JúniorOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'46 Patrick van Aanholt voor Jordan Teze
'46 Johan Bakayoko voor Hirving Lozano
'46 Johan Bakayoko voor Hirving Lozano
'46 Joey Veerman voor Ismael Saibari
'69 Ricardo Pepi voor André Ramalho


Opstelling Fortuna Sittard

Rosier Loreintz


Justin LonwijkIñigo CordobaAlessio Da CruzKristoffer Peterson


Ivo PintoRodrigo GuthDimitrios SiovasMitchell DijksSiemen Voet


Luuk Koopmans

Wissels:

'60 Sadik Fofana voor Alessio Da Cruz
'73 Iman Griffith voor Dimitrios Siovas
'73 Remy Vita voor Kristoffer Peterson
'84 Mouhamed Belkhier voor Justin Lonwijk
'84 Jayden Braaf voor Iñigo Cordoba


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-3 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-4 (1-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 1 1-2 (1-1)
 1 1-3 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
10  1 1-2 (0-0)
11  1 1-3 (0-1)
12  1 1-4 (0-1)
13  1 1-4 (1-3)
14  1 1-3 (0-1)
15  1 1-5 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.15. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joël Drommel (26 -> 5,0)
2. Jerdy Schouten (16 -> 4,0)
3. Mauro Júnior (13 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (7 -> 1,5)
4. Luuk de Jong (7 -> 1,5)
6. Joey Veerman (5 -> 0,0)
7. André Ramalho (4 -> 0,0)
8. Niemand (3 -> 0,0)
9. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
9. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
9. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Tygo Land (0 -> 0,0)
9. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
9. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
9. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
9. Malik Tillman (0 -> 0,0)
9. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
9. Noa Lang (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Jordan Teze (0 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. Xavi Simons (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Fábio Silva (0 -> 0,0)
9. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
9. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Zondag moeten ze toch weer nuchter kunnen zijn ? :)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat weet ik nog niet zo zeker van Tillmann
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat weet ik nog niet zo zeker van Til, man.
+4/-0

3 maanden geleden
Dat weet ik nog niet zo zeker want we spelen in die nieuwe uitshirts toch?
+1/-0

3 maanden geleden
Erg benieuwd of ze vooruit te branden zijn. Er leken er een aantal behoorlijk ver weg. Op mijn leeftijd kost dat een paar dagen maar volgens bij onze jongen veulens moet het te doen zijn. Ik ben trouwens wel blij dat Lang zijn ongenoegen geuit heeft op social media. Had netter gekund maar soms moet je met de vuist op tafel rammen op resultaat te bereiken. Time will tell. Op naar 93 punten. Ook dat record nog even afnemen van Ajax.
+3/-0

3 maanden geleden
Met het weer van deze week moeten de heren normaalgesproken vandaag al geland zijn en Fortuna ongefortuneerd op hun donder gevend achterlaten;-)
+1/-0

3 maanden geleden
Alhoewel ik snap dat het heilige vuur nu wel een beetje verdwenen is zou het toch wel heel lekker zijn om die laatste zes punten nog binnen te harken. Al is het maar om die andere club als beste ooit af te lossen. Kampioen worden kun je elk jaar maar de titel beste prestatie ooit kan zomaar eens tientallen jaren blijven staan in de boeken.
Dus toch aub gas erop😊
+5/-0

3 maanden geleden
Mochten ze de resterende 6 punten pakken dan zijn ze,op papier, de beste kampioen ooit..
Echter lijkt me dit team kansloos tegen het PSV van 86-89 en van de periode 2004/2005. Dat waren Europese TOP teams.
Dan stond je nu op zekers in de finale CL..
+2/-0

 
3 maanden geleden
Op zeker in de finale is heel optimistisch, maar met één van die twee teams had je hoogstwaarschijnlijk Dortmund en evt. ook Atletico wel uit kunnen schakelen. Man wat hadden we toen inderdaad ook goeie spelers en daardoor goeie teams.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Of team 1974-78.

(edit: nu helemaal doodziek van die, onnodige, nederlaag in Nijmegen...)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Haha mooi he hoe snel het sentiment kan omslaan. Nu zijn we "teleurgesteld" dat we een keer verloren hebben en het record van de eerste 18 wedstijden winnen gemist hebben.
Terwijl we voor het seizoen op onze blote knieën naar Lourdes zouden zijn gegaan om eindelijk weer kampioen te kunnen worden en de tweede ronde CL te halen.😉
+8/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Die elftallen hebben Europees beter gepresteerd, dat is een feit. Vergelijken is echter even moeilijk als onzinnig omdat het echt andere tijden waren. Het verschil tussen de Nederlandse top en de de Europese was toen weliswaar al groot, maar zeker nog niet zo immens als nu. Ik zag laatst nog een reportage over het Ajax van begin jaren ‘70, 3x op rij winnaar van de toenmalige Europacup 1. Als je kijkt naar de techniek, tactiek, handelingssnelheid, en hoe er gedekt werd zou dat elftal door het huidige FC Eindhoven waarschijnlijk worden weggetikt. Was 50 jaar geleden, het memorabele 1988 36 jaar…. Wat dit dit jaar is neergezet zal zeker zo moeilijk te evenaren zijn.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Precies, vrijwel niet te vergelijken. Denk dat het PSV van 88 volstrekt kansloos zou zijn tegen dit elftal, wat overigens niks ten nadele is van dat elftal. Dat is nou eenmaal het resultaat van 36 jaar vooruitgang op vrijwel ieder aspect en detail dat met voetbal te maken heeft. Zet je die spelers in deze tijd met de huidige manier van opleiden en spelen dan ben je nog veel meer aan het speculeren. Wie weet...
+1/-0

3 maanden geleden
Het puntenrecord staat op 93 en het beste doelsaldo ooit staat nu nog op naam van ajaks 1997/1998: 112-22 (+90). Ook dat moeten wij nog kunnen verbeteren. Plus het record dat een team iedere wedstrijd minimaal 1 keer gescoord heeft!
+2/-0

3 maanden geleden
Elk record wat je kunt pakken (en zeker van ajax) moet je pakken. Hoop dan ook dat de laatste 2 wedstrijden ruim gewonnen gaan worden. Wat een seizoen.
+2/-0

3 maanden geleden
Ze doen ons mam tot nu toe weinig plezier met het spel. Mag wel een stuk beter. Straks moet ik zelf nog een bloemetje halen bij het tankstation.
+1/-0

3 maanden geleden
Zou het door het shirt komen?
+1/-0

3 maanden geleden
Worden weer veel foutjes gemaakt 1-0
+1/-0

3 maanden geleden
De drank zit nog in de benen.
+1/-0

3 maanden geleden
Record van meeste aantal punten kun je vergeten.Alle ballen worden ingeleverd en ze vallen gewoon om.Er is maar 1 team dat wil winnen en dat is Fortuna.Uitvak is uitverkocht maar toch een behoorlijk aantal lege stoelen.Degenen die niet zijn komen opdagen hebben misschien toch gelijk .
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het uitvak zit anders gewoon helemaal vol. Onderin zit alles bij elkaar gekropen en zijn de trappen ook bezet. Net zoals bij iedere uitwedstrijd.
+2/-0

3 maanden geleden
Stroperig zaadpotje zeg. Die kopbal van Luuk moet erin. Het zal aan mij liggen maar Mauro op linksachter is fors minder drive/ gevaar.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat ligt niet aan jou. We hebben vaker slechte delen gehad, maar dan was een Dest altijd een van de spelers die iets kon creëren.
+1/-0

3 maanden geleden
Het komt allemaal door Drommel.(geintje mensen).
Maar dit begint serieus op werkweigering te lijken?
+1/-0

3 maanden geleden
Gelukkig dat Ramalho zijn contract afloopt. Alleen jammer dat Tillman al heeft getekend want in deze wedstrijd laat hij weer zien een leuke momentjes speler te zijn maar er eigenlijk niet veel van kan.
+1/-4

 
3 maanden geleden
Hij kan er eigenlijk niet veel van? Wie vind je wel goed vandaag dan?
+5/-0

 
3 maanden geleden
Luuk en Drommel.

Snap Bosz ook niet, Baka is eindelijk in vorm en dan zit hij op de bank? Of was daar een reden voor. En je mist Veerman, dan weet je dat de opbouw een stuk minder is. Saibari heeft het sinds de africacup niet echt meer en Tilman is een alles of niets voetballer.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja hoor daar hebben we de eerste zonnesteek van dit jaar.
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Kunnen ze nu met de beste 11 spelen en zouden ze nu op z'n minst hun best willen gaan doen? Slechtste wedstrijd van het seizoen. Zelfs die pot tegen NEC was een stuk beter.

Zal wel te warm zijn om vrij te lopen en meters te maken die niet overduidelijk direct nuttig ogen. Stil staan is wel een stuk fijner in deze temperaturen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
In de zon met je gitzwarte shirt
+1/-0

3 maanden geleden
Warm slaperig weer, kampioenschap is binnen, 4 dagen feesten, een tegenstander die zich wil bewijzen, het is een slechte cocktail. Maar ze moeten zich kapot schamen als deze wedstrijd niet gewonnen wordt, het zou veel zeggen over het doorzettingsvermogen. Je kunt het record van puntentotaal evenaren en doelsaldo overtreffen. Dat is toch een schitterend doel voor 2 wedstrijden?
+3/-0

 
3 maanden geleden
En Luuk topscorer maken.
+1/-0

3 maanden geleden
En eerlijk, de twee kansen van Luuk waren wel heel knap gered. Hadden ook zo maar 2 goals kunnen zijn.
+2/-0

3 maanden geleden
Oké kunnen we nu dan aub eens beginnen?
+1/-0

3 maanden geleden
Bosz heeft een behoorlijke inschattingsfout gemaakt met zijn opstelling en dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Vandaag kunnen we zomaar 2 records weggeven. Ik zie dit niet zomaar omgedraaid worden tegen dit (wel) gemotiveerde Fortuna. Schande als dit vandaag gaat gebeuren.
+4/-0

3 maanden geleden
Serieus, je neemt een trommel mee het stadion in. Kan iemand me uitleggen wat je dan denkt toe te voegen?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik maak me drukker om het vertoonde spel en de mentaliteit eerlijk gezegd?
+2/-0

3 maanden geleden
Bijna iedereen speelt beroerd, maar Tillman....
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik las hier dat die er toch niks van kan, dat verklaart een hoop.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij was ook wel heel dronken.
Misschien nog wel na het tekenen van dat contract.
+1/-0

3 maanden geleden
Gadver, ik vind 't gelijkspel op zich niet eens heel erg, zo net na het kampioenschap, maar ik had zo graag gezien dat ze dat record van Ajx hadden geëvenaard... :\(
+3/-0

 
3 maanden geleden
Konden er alleen maar overheen of onderdoor, evenaren kon niet. Treurig dat ze het niet eens geprobeerd hebben vandaag. Volgende week wordt er nergens meer voor gespeeld door deze wanvertoning.
+2/-1

3 maanden geleden
Wat een ongelofelijke zaadpot dit zeg.
+4/-0

3 maanden geleden
Schitterend kampioenschap zonder echter een record te breken.De jus ontbreekt.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Zo jammer he. Twee stokoude records die je op je naam had kunnen zetten. Ik begrijp dat alle omstandigheden in ons nadeel uitpakken vandaag maar ben toch wel teleurgesteld in de getoonde passie.
+6/-0

3 maanden geleden
Erg jammer dat ze de recordjacht niet echt serieus genomen hebben. Je kan echt niet zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben. Ook Bosz treft zeker blaam vind ik, door enkele basisspelers gewoon op de bank te zetten geef je toch (onbewust) ook een bepaald signaal af. Na ongeveer 50 jaar einelijk een kans op dat record en dan zo verspelen. Net als dat andere record tegen utrecht, het volgende record tegen NEC en nu dit weer. En je kan echt niet zeggen dat deze wedstrijden niet te doen waren.

Ja ik weet waar we vorig jaar stonden maar toch. Zoveel kansen krijg je niet en dus moet je die grijpen.
+6/-0

3 maanden geleden
Allemaal kletspraat met dat we willen dat record pakken,ik heb het geen seconde gemerkt dat ze ergens voor speelden.
Lamlendige zaadpot.
+9/-0

3 maanden geleden
Een heel mooi record vakkundig verkwanseld in een wedstrijd die nog lelijker was dan het tenue waarin gespeeld werd. Sympathiek gebaar naar het geplaagde Ajax… Hoofdschuldige imo Bosz met zijn feestopstelling. De supporters zijn hier ziek van, de spelers zal het geen zak schelen. Straks nog wat hypocrite teksten voor de bühne die ik in ieder geval niet meer ga afwachten.
+6/-2

 
3 maanden geleden
Overdrijven is ook een vak he.

Ja, het was niet om aan te gluren, maar kom op zeg. Nog steeds kampioen, geen enkel lelijk shirt of zaadpot krijgt wat dat betreft een lach van het gezicht.

Ik zou zeggen, kijk de beelden van afgelopen week even terug, neem een pint, en relax.
+5/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een gemekker. Ik had niets anders verwacht dan dit. Hoofdprijs is binnen, druk is er volledig af, record is bijzaak. Niet gelukt, jammer dan.
+7/-7

 
3 maanden geleden
Natuurlijk is de titel prioriteit nummer 1, 2 en 3. Maar je had jezelf met drie records voor 30 tot 40 jaar in de boeken kunnen zetten. Ik zelf baal daar wel van in ieder geval. En zeker omdat dat absaluut niet nodig is geweest.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Ik baal er ook van. Heb me groen en geel, zeg maar kleur shirt, geïrriteerd. Maar het is nog steeds een waanzinnig kampioenschap. Nu zijn we in ieder geval ook van het gemekker af, dat wanneer we wel op 93 waren uitgekomen, het toch minder was door ons Europees seizoen.

Ik zie het zo, er is nog genoeg ruimte voor verbetering.
+2/-0

3 maanden geleden
Kijk, we hebben allemaal genoten van ONS PSV dit seizoen, maar deze anticlimax zorgt er wel voor dat een fantastisch kampioenschap enigszins wordt gedevalueerd tot een normaal kampioenschap. Over een tijdje hoor je alles en iedereen rond onze mooie club zeggen hadden we het maar serieus uitgespeeld dit seizoen. Het kampioenschap is en blijft het belangrijkste, maar na de winterstop is het sowieso heel vaak niet meer vanzelf gegaan. Laat dit een uiterst mooie motivatie zijn voor next season.
+8/-1

3 maanden geleden
Waardeloze prestatie tegen 5 stukadoors. En dat shirt stook ook maar op.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Is maar goed dat we niet uit naar RKC moeten. Dat achterlijke shirt van hun samen met die van ons garandeert al bijna een epilepsie aanval😱
+4/-0

 
3 maanden geleden
Bij ESPN wou Sjoerd beginnen over dat er vanuit de PSV-supporters ook veel kritiek op het shirt was, maar dat werd weggedrukt door snel op een ander onderwerp door te gaan. De actie aan het begin van de wedstrijd lieten ze wel goed in beeld zien.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat denken we ervan mensen? Moet Bosz meteen ontslagen worden of krijgt ie volgende week nog een laatste kans?
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ontslag, fluitconcert, wat een blamage....pppffffhahaha!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Oh heeft hij een dreigende beweging naar de camera gemaakt. Dan moeten we streng zijn, kampioen of geen kampioen(papa)
+2/-0

3 maanden geleden
Zware domper op het kampioenschap, waardeloze prestatie. Iedereen wist dat ze een uniek record konden bereiken, dàt was de inzet voor de 2 wedstrijden, laten zien dat je een echte kampioen bent. En dan die reactie van Bosz: "Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen, dan gaan we een nieuwe poging wagen". Ja, zo lust ik er nog wel een paar, een zwaktebod, vrijdag zei hij nog dat er echt nog iets te winnen was. Sorry, Bosz laat zich kennen, niet goed.
+2/-4

 
3 maanden geleden
De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik snap het ergens wel. Om het volgende jaar een frisse groep te hebben, kan ik het verminderen van de druk wel begrijpen,zeker met ook nog een EK in de zomer.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Waarom kun je na 32 wedstrijden niet nog 2, in principe makkelijke wedstrijden, jezelf nog op laden om een uniek record te pakken? Het zou juist een extra stimulans zijn geweest de groep fris aan de start te krijgen volgend seizoen door een unieke prestatie neer te zetten.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik snap zeker je punt, maar ik zie deze twee weken ontspannen als een basis voor volgend seizoen. Dat ze dan met een "leeg hoofd" kunnen beginnen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk er toch iets anders over. Op vakantie kun je je hoofd 'leeg maken' voor volgend seizoen, nu moet er gewoon gepresteerd worden, zeker als je iets unieks neer kunt zetten. Ik vermoed dar de spijt nog wel komt bij spelers en de TS.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Laten we al het moois van de laatste maanden maar vergeten door 1 zaadpotje in Sittard. Daar waar er nog alcohol uit de poriën kwam bij een enkeling een ander zijn stem nog kwijt was. De berusting bij onze coach moet ook maar aangegrepen worden door hem per direct te ontslaan. De door een enkeling hier bewierookte held Thomas Letsch schijnt weer eens vrij man te zijn. Hopelijk is Earnest inmiddels met zijn BMW op weg naar Duitsland.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Wat een kinderachtige reactie, hoezo Bosz ontslaan??
Juist als kampioen laat je zien waarom je dat bent, en dat er niets te halen valt voor de tegenstander, Kampioenswaardig heet dat. Een unieke kans de geschiedenisboeken in te gaan weg te gooien omdat je het niet kunt opbrengen je goed voor te bereiden, en als een natte krant op het veld te staan, is dus precies het tegenovergestelde. PSV scoorde gisteren een zware onvoldoende.
+2/-2

 
3 maanden geleden
Ze scoorden inderdaad een zware onvoldoende. Maar in een seizoen waarin je van hoogtepunt naar hoogtepunt ging en gisteren blijkt dat dit PSV menselijk is, mag dit best een keer gebeuren wat mij betreft. Het is niet zo dat er met de pet naar gegooid is maar uit alles bleek dat de scherpte ontbrak. So be it.

Thuis tegen RKC zal ook nog best een ding worden. Nu hangen ze weer in de lampen op ibiza dus ook komend weekend kan er zo maar eens nog alcohol uit de poriën vloeien. Dat ze even de teugels laten vieren vind ik zeer acceptabel. Het enorm goede gevoel over dit seizoen overheerst bij velen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Laat ze maar 2 weken in de lampen hangen. Let the boy be boys.
Dit betaalt zich later wel uit in gemakkelijker bijtekenen, en een betere team-geest.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat dit zich later uitbetaald in eenvoudiger bijtekenen vind ik een zeer romantische gedachte maar niet relaistisch. Money rules terwijl de uitdaging van een grote competitie veel spelers over de streep zou trekken. Denk wel dat er op het jacht van van der Wallen qua teambuilding mooie dingen gebeuren.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wij verschillen vaak van mening, pvh25, maar hieromtrent zijn wij het dus vol-le-dig eens. Grote gemiste kansen!

Kijk met dat glijkspel in Utrecht kan ik - toen niet! - achteraf nog wel leven, mooie symboliek richting the boys of 1987-88. En nu was het iig niet die ene club die ons van de 100% af hield.

Maar wij hadden deze competitie dus 1) ongeslagen kunnen néé moeten blijven en 2) een recordaantal punten met minimaal 30/34 overwinningen kunnen halen en daarmee nog meer zout in de wonden van een zekere andere club kunnen strooien.

In de CL had er naar mijn gevoel ook iets meer in gezeten, maar kwamen wij in de groepsfase ook wel goed weg met die miraculeuze ontsnapping in Sevilla.

Ik heb het al eerder/verderop vermeld, maar in de beker zijn wij bestolen van een aantal unieke trilogieën: 1) naast 3× JCS eveneens 3× beker op rij, 2) 3× in 1 seizoen bij Feyenoord winnen (totaal 4× in De Kuip) & 3) domestic treble. Maar dat valt onszelf niet te verwijten.

Alles bij elkaar prachtig seizoen, maar er had nog zoveel meer in gezeten!
+2/-1

 
3 maanden geleden
Bosz zei een paar weken geleden 52(!) jaar na dato, het fantastisch te vinden om vergeleken te worden met het 'grote ajax van 72', of zelfs te overtreffen. Dat had dit team ook kunnen ook overkomen om legendarisch te worden, maar door het overmatig feesten is deze ambitie opzij gezet, eeuwig zonde en is het seizoen geen heel speciale geworden :\( . In R'dam werden we genaaid door de arbitrage, maar dat is geen excuus, dan moet je extra gas geven het laatste half uur. Dortmund was helaas een klein maatje te groot,net allemaal iets robuuster, maar de gelatenheid vond ik iets te veel na de wedstrijd. Kortom, prima seizoen, maar er had meer ingezeten.
+2/-1

3 maanden geleden
Ik baal er toch wel dat het record niet wordt geëvenaard en op doelsaldo gebroken.Dat record wordt waarschijnlijk nooit meer verbroken en dit seizoen had PSV de kans.Doodzonde.
+3/-0

3 maanden geleden
Ze noemen zichzelf zo graag topsporters maar vervolgens is het te veel moeite om 90 minuten(tegen zon tegenstander waarschijnlijk minder)een beetje van gas te geven.
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
We wilden zo ontzettend graag las ik net ergens. Dan heb ik waarschijnlijk naar een verkeerde wedstrijd gekeken want ik zag die wil niet. Boscagli, Tilman, Bakayoko, Lozano Dra ma tisch. En de rest gewoon slecht.

Nou vooruit behalve Drommel dan.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Spelers interesseren de records meestal niet. het was de media en de trainer die dat wilden. Maar als Bosz dit echt gewild had, dan had hij Veerman nooit op de bank gezet.

Saibairi verdiende het om te spelen, zet hem dan op de plek van Til.

Maar goed, records zijn leuk en het is jammer dat dit niet gelukt is, maar verder is er geen man over boord.
+3/-0

3 maanden geleden
Records boeien de spelers c.q. passanten waarschijnlijk niet... toch jammer.

(later meer)
+1/-1

3 maanden geleden
ik begrijp die negativiteit niet. We zijn in een fantastisch seizoen kampioen geworden. Spelers zijn geïnteresseerd in prijzen, niet in records. De meesten zijn binnen nu en 3 jaar allemaal allang weer weg en zal het een worst wezen of PSV dat record in handen heeft.
En ik ga mijn gevoel over dit seizoen iig ook niet laten vergallen door de laatste 2 nikszeggende wedstrijdjes. Ik hoop alleen dat Luuk nog wel topscorer wordt. Dat is wel een prijs.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Kan alleen voor mezelf spreken natuurlijk. En na volgende week ben ik zo trots als een aap met 7 l*llen. Nu baal ik even van de gemiste records waar we waarschijnlijk nooit meer zo dicht bij komen.
+3/-0

3 maanden geleden
Dit kampioenschap komt gewoon bij de 24 vorige kampioenschappen.Met een record had dit kampioenschap iets bijzonders gehad wat waarschijnlijk nooit meer verbroken zou worden.Eeuwigheidswaarde i.p.v een van de vele kampioenschappen.
+6/-0

3 maanden geleden
Wij hebben 33 wedstrijden op rij minimaal 1 goal gescoord toch ?
Zegt dat iets?
+2/-0

3 maanden geleden
Persoonlijk vind ik dat ze overtuigend kampioen met overwegend mooi en goed voetbal zijn geworden,maar het is geen 1988 of 2005 geworden.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik heb in mijn hele leven nog nooit naar dat soort records gekeken en ik wist ook niet dat het in handen was van Ajax. Dat wij hem niet overnemen kan me echt helemaal niets boeien. Zo lang geen kampioen worden dat vond ik pas erg. We zijn de beste van Nederland al een halve eeuw lang en die status hebben we dit jaar gewoon weer bevestigd met heel mooi voetbal, helaas teveel geblesseerden in belangrijke wedstrijden en de dubbel is ons ontnomen door een onvoorstelbare misser van een VAR uit de regio Rijnmond. Maar wat ik nog belangrijker vind is dat er een goede basis staat om het succes uit te bouwen. Met Brands, Steward en Bosz staat er een staf waar je u tegen zegt. Brands is het beste wat ins had overkomen en heeft ons binnen twee jaar terug gebracht naar het kampioenschap, de aankopen van Steward (met waar ik van overtuigd ben de nodige hulp van Marcel) waren fantastisch en onze trainer heeft een PSV neergezet waar je echt van kan genieten, hoe lang is dat wel niet geleden dat goede wedstrijden niet sporadisch waren. Met het CL geld en de waardevermeerdering van onze selectie kunne we de komende jaren gaan domineren in Nederland en groeien in Europa. Ook door de fantastische jeugdopleiding mede gerealiseerd door toedoen van Gerbrands. We hebben er sinds het tijdperk Hiddink niet meer zo goed voorgestaan. Dat is 10000000000x belangrijker dan welk record ook en dat is de echte winst van dit fenomenale seizoen!
+17/-0

 
3 maanden geleden
Amen! Vaak zijn we het niet eens (wat uiteraard geen enkel probleem is), maar dit is by far de beste post die hier in weken is geplaatst
+1/-0

 
3 maanden geleden
(H)eerlijke post! Records boeien me niet veel, prijzen des te meer. Dit seizoen gaat mijn herinnering in met het beste spel sinds jaren, wat hebben we kunnen genieten van prachtige wedstrijden met schitterend voetbal. Laat ze maar ff lekker feesten op Ibiza, DIK en DIK verdiend! De kers en de jus kunnen mij gestolen worden, ik ben helemaal tevree!
+5/-0

3 maanden geleden
Ik mis zelfs het zeiken om alles om niets...
- Guus Meeuwis

Wat een heerlijk luxe probleem eigenlijk om te zeuren over die ene zaadpot na een topseizoen. Godverdomme, niet het beste seizoen ooit in de Eredivisie. Hoe durven ze!?

Clubrecord kan wel nog altijd overigens, ook niet verkeerd.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Je hebt gelijk Henk en Remmie uiteraard ook. Maar ook jou naam zie ik voorbijkomen in de reacties trouwens. Tuurlijk is het een fantastisch seizoen maar met een heel klein beetje inspanning had je nu ook de kers, de slagroom, de jus of whatever binnengeharkt. Doet niets af aan deze topprestatie maar blijft jammer wat mij betreft.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik merk toch dat er grote discrepantie bestaat tussen mijn groep, de supporters waarmee ik graag verkeer en het gros van de bezoekers van dit forum. In de beleving, in het acceptatievermogen van randverschijnselen en, dus, ook het al dan niet belangrijk achten van zaken als statistieken en het behalen van records.

Zo waren (zijn!) wij wél doodziek van de 1-1 gelijkspelen in Utrecht & Sittard en worden wij nog weleens badend in het zweet wakker van de even onnodige als blamerende nederlaag in Nijmegen. De uitschakeling door Dortmund was een smet waar wij toch gemakkelijker overheen stapten. En de beroving van, naast 3e JCS, een 3e beker op rij (plus unieke 4 overwinningen in De Kuip in één seizoen!) doet nog zéér veel pijn.

Uiteraard blijft dit, met name in nationaal opzicht, een prachtig seizoen, met fenomenaal goed voetbal, geweldige overwinningen en schitterende doelpunten. Maar wij hebben kansen laten liggen er een, in alle opzichten, uniek seizoen van te maken. Die bekernederlaag valt weer te wijten aan "externe factoren". Toch wel eeuwig zonde hoor.

Aanvankelijk niet eens zin om gisteren af te reizen naar Sittard - slecht voorgevoel? - maar ach, wij hadden nou eenmaal de beschikking over (seizoen)kaarten, dus toch maar die kant op gegaan. Tevens met 46 een verbetering van vorig seizoen (45) in het aantal bezochte wedstrijden. Al met al dus geen spijt van.

De wedstrijd kunnen we kort over zijn: lamlendig "zomeravondvoetbal" op een warme zondagmiddag. Het gekozen etablissement was strategisch gekozen en dus gunstig qua ligging. Ietwat saai, maar had ook wel weer z'n charme. De treinreis was lang maar met enige koele proviand wel uit te houden. Tot zover. Tot later.

(later meer)
+8/-2

 
3 maanden geleden
Fair enough.
Voor mij zit er een mijlenver verschil tussen;

- (Dood)ziek zijn van puntverlies,
- Record dat nu niet gehaald is,
- Het seizoen daardoor als "minder mooi" bestempelen.

Voor mij is het seizoen geslaagd doordat we kampioen geworden zijn. Daar ben ik mega trots op, en ik wil maar zeggen dat dat gevoel niet minder is door het mislopen van een record.

Dat wil niet zeggen dat we niet mogen balen van mislopen record(s). Ik was gisteren chagrijnig. Sterker, het thuisfront was verbaasd toen ik balend binnen kwam. Maar, ik kon het redelijk snel parkeren door het kampioenschap. En daar teer ik nog wel even op. Tot pak em beet begin augustus ;)
+7/-0

 
3 maanden geleden
Dortmund, NEC en de beker baal ik enorm van, dat puntenrecord totaal niet. Als anderen daar wel wakker van liggen, prima. Even goede vrienden. Ik snap niet dat het zo'n big deal is dat supporters dit verschillend beleven en dat kenbaar maken.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Volledig eens met Killer met zijn kijk op het mislopen van het unieke record.Ik kijk met veel bewondering naar Leverkusen die een unieke prestatie neerzetten.Gaat de hele wereld over en komt voor eeuwig in de voetbal geschiedenisboeken.Overigens wel heel blij met ons kampioenschap en de manier waarop.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Volkomen eens! Same old, same old.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Die wedstrijd van gisteren hebben denk ik veel mensen wel aan zien komen. En ik snap ook wel dat spelers en staf niet snel zullen zeggen dat de laatste wedstrijden niet meer boeien. Bij atleten zie je dat ook vaak. Dat als ze voor de laatste sprong al zeker zijn van een medaille er van die laatste sprong meestal niets terecht komt. Veel topsporters hebben druk nodig om te presteren, valt die druk weg dan mis je net die laatste procenten om echt top te zijn. Al met al zijn we verwend dit seizoen veel punten, veel goals, weinig tegengoals en meer dan terecht kampioen. Laten we vooral dat gevoel koesteren en denk nog eens terug aan je verwachtingen voor het seizoen. Op naar weer een mooi seizoen👍
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is een reactie naar mijn PSV hart, volledig eens met @Killer!

Geschiedenis schrijven is ook belangrijk, want hoelang wordt er er niet gezeverd - cq aangehaald als het beste nationale voetbal aller tijden - over de verloren WK titel in 74...

Datzelfde gevoel wat Killer hierboven beschrijft had ik in 1988 na de Europese supercup en die wedstrijd in Tokio... voor de jongeren: toen PSV werd geklopt door Mechelen en National de Montevideo (meen ik uit mijn hoofd)

PSV till I die!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja en de weggegeven landstitels van 1990 & 1993, anders een unieke nooit meer te verbeteren 8× op rij landskampioen.

Niet dat verder nog iemand dit zal lezen, maar toch.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hahaha, maakt niet uit, als jij het maar leest

Ik kwam jou reactie tegen (als meest gewaardeerd) en dacht verrek daar heb ik precies hetzelfde gevoel over...

Toch mooi die synergie, cheers!
+1/-0

3 maanden geleden
Voor mij ook een plusje voor killer omdat hij het vooral goed kan verwoorden maar ik er gewoon niet met me pet bij kan dat ze zich nog niet even kunnen opladen om datgene te doen waarvoor je topsporter bent.
Verliezen is toch geen optie.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Exact, de hele week zit je te trainen voor om die 90 minuten in de wei te mogen staan, en dan presteer je dit. Ik heb alleen de 2e helft kunnen kijken, maar daarin zag ik weinig wil/urgency om deze wedstrijd te willen winnen. Als topsporter wil je het maximale en moet je het ook opbrengen om deze 90 minuten te knallen. De rest van de week of op de training kan je dan wel weer relaxen als je dat wilt.

Dit is gewoon jammer. Neemt niet weg dat de andere reacties, zoals mooi voetbal en een topseizoen waar zijn. Maar als je de kersen op de taart kunt halen, dan moet je er ook 100% voor gaan en de juiste mentaliteit hebben, zoals bijvoorbeeld een Robben had.

Dat maakt uiteindelijk het verschil of je als speler bij een, zegge Burnley uitkomt, of Arsenal.
+2/-0

3 maanden geleden
Ach weet je, wij zitten wat te mokken over records en gemiste kansen. Hoe zullen ze zich bij Feyenoord dan wel niet voelen? Halen meer punten en hebben een beter doelsaldo dan vorig seizoen maar zijn nooit echt in de race geweest. Dat is pas zuur😊
+1/-0