Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV geeft overwinning in slotfase uit handen


Tijdstip
1 oktober 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Ziggo Sport


PSV geeft overwinning in slotfase uit handen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV geeft overwinning in slotfase uit handen

PSV heeft de tweede wedstrijd in de competitiefase van de UEFA Champions League gelijk gespeeld tegen Sporting Clube de Portugal. Lang zag het er goed uit voor PSV na een verdiende voorsprong door een puik afstandsschot van Jerdy Schouten, die daarmee zijn eerste goal maakte op het hoogste Europese clubtournooi. Vijf minuten voor tijd dompelde Braganca het Philips Stadion in rouw door de gelijkmaker te scoren.

PSV mag het vooral zichzelf kwalijk nemen vandaag niet de drie punten in eigen huis te hebben gehouden. Johan Bakayoko miste een kans op de beslissende treffer door voor een leeg doel naast te schieten en ook Luuk de Jong miste de scherpte voor het doel, na een sublieme individuele passeerbeweging waarmee hij de bal met z’n hak door de lucht klaarlegde, maar net naast schoot.

Over drie weken wacht het volgende duel in de Champions League also de ploeg van Peter Bosz op bezoek gaat bij Paris Saint-Germain. Zaterdag wacht in de Eredivisie een thuisduel tegen Sparta Rotterdam, de kampioenswedstrijd van het afgelopen seizoen. De aftrap staat gepland om 20:00 uur.


De Jong: "Na die aanname had ik misschien wel moeten scoren"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

De Jong: "Na die aanname had ik misschien wel moeten scoren"

Direct na afloop van het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Sporting Clube de Portugal verscheen aanvoerder Luuk de Jong voor de camera's van Ziggo Sport om samen met Noa Vahle, Youri Mulder en Boudewijn Zenden terug op zijn driehonderdste wedstrijd voor PSV, waarin hij een levensgrote kans op een wereldgoal miste:"Nee, ik voelde de gelijkmaker absoluut niet aankomen. Ik had het gevoel dat de eerste helft gelijk opging, we maakten een goede goal via Jerdy Schouten. De tweede helft begonnen we goed, ik had verwacht dat zij misschien iets meer zouden gaan doen. Maar wij controleerden de wedstrijd, creëerden een paar goede kansen en dan moet je jezelf belonen door die tweede te maken. Dat deden we niet. Dan weet je dat zij ook gevaarlijk kunnen blijven vanuit het niets. Dan denk ik dat ze, de enige echte kans was die 1-1 en daarna nog een schot die Walter geweldig pakte. Maar daarvoor hebben ze echt heel weinig kunnen creëren. Dat is ook onze verdienste, Ryan speelde een fantastische wedstrijd vandaag. Dat hebben we goed gedaan, maar dan moet je jezelf ook belonen door die drie punten te pakken want dat was voor mijn gevoel zeker verdiend geweest."

"Je weet dat je tegen een goede tegenstander speelt en dat je niet zomaar even die wedstrijden wint. Ik ben wel heel tevreden over hoe we het gedaan hebben met elkaar, dat biedt veel vertrouwen. Maar die momenten dat we echt scherper moeten zijn in de afronding om die wedstrijd te beslissen, daar moeten we echt nog in groeien. We hebben veel jonge jongens. Maar ook jongens die vorig jaar ook Champions League hebben gespeeld. Daar moeten wij onszelf in gaan belonen. En dan denk ik dat wij, als je tegen zo'n tegenstander die gewoon heel goed bezig is in de eigen competitie en in Europa ook, dat je daar zo tegen speelt, dat geeft ons heel veel vertrouwen."

"Na die aanname had ik misschien wel moeten scoren, ja. Het was mijn bedoeling wel om hem zo mee te nemen, hij kwam precies goed maar ik kwam met mijn passen net niet perfect uit waardoor ik hem met mijn linker moest nemen. Ik kon niet goed achter die bal komen waardoor ik er naar moest reiken en daardoor raakte ik hem rechts op mijn wreef waardoor hij naar buiten ging. Ik denk wel dat het een aardige goal was geweest als ik hem gemaakt had, ja."

"Ik voelde me goed vandaag, ik voelde me fris en zat vol met energie zelf. Elke wedstrijd die ik voor PSV heb mogen spelen is hetzelfde, dat is en blijft fantastisch."


Flamingo: "We hadden meer verdiend deze wedstrijd"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Flamingo: "We hadden meer verdiend deze wedstrijd"

Na afloop verscheen misschien wel de beste speler van het veld Ryan Flamingo voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn indrukwekkende wedstrijd:"Ja, zeker voelt het als een nederlaag. We hebben heel goed en met een goede intensiteit gespeeld. Ik vind dat we meer hadden verdiend deze wedstrijd. Ik denk dat iedereen alles gaf. Alles klopte, het voelde ook goed op het veld. We gaven een kans weg dat hun speler uitgleed en we creëerden zelf veel kansen uiteindelijk. Over het algemeen vind ik wel dat wij de betere ploeg waren vanavond."

"We leren natuurlijk ook als groep zijnde van bepaalde dingen. We kwamen bij elkaar en zeiden tegen elkaar dat er niemand langs zou komen, we zouden al onze duels winnen en als er iets fout zou gaan, gingen we dat voor elkaar repareren. Mijn opdracht vandaag? Ik stond een-op-een met de spits en die moest ik gewoon uitschakelen. Dat was mijn doel. Waren wel lekkere duels, zo'n grote, snelle en sterke spits... Het waren mooie duels, je weet dat hij altijd op zijn goal loert en daar moest ik heel scherp in zijn. Dat is me vanavond wel goed gelukt."

"Ik moet de tegengoal nog even terugkijken, ik weet niet precies wat er gebeurde. De speler liep in mijn rug weg, ik denk, eigenlijk moet er een middenvelder gewoon meelopen of hij moet me coachen dat ik hem over moet nemen. Als ik niks zeg, moet hij denk ik meelopen. Wel ongelukkig, want hij werd ook nog aangeraakt. Gewoon zuur. Extra zuur omdat we goed gespeeld hebben en we hoorden te winnen. Nu op naar de volgende wedstrijden."


Schouten: "We moeten dit soort wedstrijden wel gaan winnen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Schouten: "We moeten dit soort wedstrijden wel gaan winnen"

Na afloop van het teleurstellende 1-1 gelijkspel verscheen ook doelpuntenmaker Jerdy Schouten voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn wedstrijd en zijn allereerste doelpunt in de UEFA Champions League:"Dat we trots mogen zijn, dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, dat we liever de drie punten hadden gewild maar dat dit dus mist. Maar wel dat we een goede wedstrijd hebben afgeleverd. Ja, ik denk dat we heel lang de bovenliggende ploeg waren. Zij hebben wel wat kansjes gehad maar wij hebben ook echt heel veel grote kansen gehad. Het is dus zonde dat we onszelf niet belonen. Ik denk dat we ons niveau aan de bal vaak haalden vandaag en ik vond ons ook echt goed in de duels. Daarin waren we echt top."

"Ik las de pass van hun centrale verdediger naar mijn tegenstander, waarna ik er goed voor kon komen en kon schieten. Natuurlijk ben ik inmiddels wel gewend om met Joey te spelen, maar het was ook niet de eerste keer dat ik zonder Joey speel, haha. Ismael is natuurlijk een speler die iets hoger op het veld staat, waardoor er voor mij een verdedigend grotere ruimte is te coveren maar dus ook aan de bal meer ruimte. We hebben het goed gedaan maar het gaat om de volgende stap dat we dit soort wedstrijden wel gewoon gaan winnen. Uiteindelijk gaat het wel om de punten en helaas hebben we maar een punt vanavond."


Bosz: "Zo moeten we ook in de competitie spelen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "Zo moeten we ook in de competitie spelen"

Ook Peter Bosz blikte na afloop van het 1-1 gelijkspel voor de camera's van Ziggo Sport terug op de wedstrijd:"Teleurgesteld in het resultaat, maar niet in wat ik van de jongens gezien heb. Ik denk dat jullie ook wel het verschil hebben gezien met de wedstrijd tegen Juventus. Ik vond dat we goed stonden en dat we goed druk zetten. Gedurfd, want je speelt wel een op een met die gevaarlijke spits. Ryan heeft dat natuurlijk geweldig gedaan. Je krijgt de kansen, zij glijden uit waar ze 1-1 konden maken maar Johan had hier ook gewoon de 2-0 moeten maken. Daarvoor hadden we ook al een aantal kansen. Luuk die geen gemakkelijke bal had maar wel recht voor het doel, de kopbal van Til, Bakayoko die nog een paar kaar naar binnen kwam en kansrijk was. Maar ik ben eindelijk wel tevreden, dat heb ik ook gezegd in de kleedkamer. Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik denk toch aan de Champions League. De noodzaak voelen, iedereen wil deze wedstrijd spelen, maar zo moet je juist ook in de competitie spelen. Dan ga je uitslagen neerzetten die echt groots zijn. Want als je dit kan laten zien in zo'n wedstrijd... Met deze intensiteit, met deze duelkracht. We hebben een goede eerste helft gespeeld maar dat je bij vlagen nog langer die bal in je ploeg moet houden want anders wordt het een ren-je-rot-wedstrijd. Bij vlagen gewoon weer goed voetbal gespeeld ook."

"Je kunt niet verzaken, maar toch wil je, en dat hebben we ook niet gedaan. We wilden de bal naar hun linkerkant brengen omdat we daar wel met een man meer stonden. Dat hebben we hoofdzakelijk goed gedaan. Of ik heb overwogen iets aan te passen in de tweede helft bij de 1-0 voorsprong? Nee, nee, als je deze ploeg analyseert hebben ze zoveel kwaliteiten wanneer wij naar achteren gedwongen worden. Wanneer wij terug zouden gaan lopen, was ik bang dat ze met individuele acties en voorzetten, dat we dan geslacht zouden worden. We moesten die druk erop houden, zodat zij niet aan het voetballen zouden toekomen zoals ze dat normaal gewend zijn."

"Ja, dit was de eerste keer dat ik tevreden ben over mijn ploeg dit seizoen. Nou, ja, als je dit al heel lang niet gezien hebt, dan is het niet zo dat ik ga zitten omdat ik weet dat het gaat komen. Maar dit is wel waar je vooraf op hoopt en dat hebben we gelukkig gezien. Je moet het ook tegen Sparta zaterdag weer bij jezelf op weten te roepen. Ik ben blij dat ik vanavond weer gezien heb waar we toe in staat zijn. Het is alleen jammer dat we onszelf niet belonen."

"Vorig jaar hebben wij goed gevoetbald, daar was Flamingo nog niet bij. Die heeft vanavond laten zien het niveau aan te kunnen. Maar normaal gesproken had Matteo Dams gisteravond tegen Helmond Sport gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Die jongen staat nu in de Champions League en ik vond hem gewoon weer geweldig spelen."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jerdy Schouten ('15)
Goal
1-1 Daniel Braganca ('84)

Opmerkelijk: PSV mist opgelegde kansen om de wedstrijd te besli

Scheidsrechter
Marco Guida(Ita)
Toeschouwers
35 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Mauro Júnior ('22)
Kaart
Sporting Portugal: Geovany Quenda ('53)
Kaart
PSV: Malik Tillman ('63)
Kaart
PSV: Noa Lang ('87)
Kaart
Sporting Portugal: Daniel Braganca ('86)

Opstelling PSV

Malik TillmanLuuk de JongJohan Bakayoko


Guus TilIsmael SaibariJerdy Schouten


Matteo DamsOlivier BoscagliRyan FlamingoMauro Júnior


Walter Benítez

Wissels:

'65 Rick Karsdorp voor Mauro Júnior
'65 Noa Lang voor Ismael Saibari
'78 Richard Ledezma voor Guus Til
'90 Ricardo Pepi voor Johan Bakayoko


Opstelling Sporting Portugal

Geovany QuendaViktor GyökeresFrancisco Trincao


Nuno SantosHjulmandMoritaGeny Catamo


Ousmane DiomandeGoncalo InacioZeno Debast


Franco Israel

Wissels:

'32 Quaresma voor Ousmane Diomande
'52 Daniel Braganca voor Geny Catamo
'80 Conrad Harder voor Nuno Santos
'80 Maximiliano Araujo voor Francisco Trincao


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ryan Flamingo (86 -> 5,0)
2. Jerdy Schouten (66 -> 4,0)
3. Malik Tillman (28 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (17 -> 2,0)
5. Walter Benítez (6 -> 1,0)
6. Ismael Saibari (2 -> 0,0)
6. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
8. Matteo Dams (1 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (1 -> 0,0)
8. Noa Lang (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Michael Bresser (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Niek Schiks (0 -> 0,0)
11. Joey Veerman (0 -> 0,0)
11. Couhaib Driouech (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
11. Adamo Nagalo (0 -> 0,0)
11. Ivan Perišić (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Goed dat PSV nu weer de CL wedstrijden speelt. Misschien gaat de handelingssnelheid bij PSV daardoor weer omhoog, en wordt er feller druk gezet.
+1/-0

2 weken geleden
Saibari op de plek van Veerman worden we momenteel niet slechter van.
Hopelijk is Til ook wat scherper dan afgelopen zaterdag.
Knallen heren.
+1/-0

2 weken geleden
Leuk en ontzettend veel zin in. Waarschijnlijk krijgen we weer voetballes, maar PSV op het hoogste niveau is altijd leuk en hoe pijnlijk het soms ook is ik kijk tot de laatste minuut. Puntje morgen kan goed waard zijn, want in principe beginnen we gezien ons programma natuurlijk gewoon met 0 uit 3. Bij Juventus hebben we een prima resultaat gehaald, maar geen prima wedstrijd gespeeld, hopelijk komen we morgen in eigen huis ook wat vaker dreigend voor de goal. Hierna PSG nog even uitzitten en dan begint de CL pas voor ons. Ook dat gaat zeker niet makkelijk worden, want de vorm is momenteel ver te zoeken en een ploeg als Girona winnen we ook niet zomaar ff 1,2,3 van. Ik hoop gewoon dat we de laatse wedstrijd tegen de A1 van Liverpool spelen en ons zo bij de beste 24 weten te spelen. Tussenronde winnen als bonus en dan gewoon weer een geslaagde Europese campagne, leren en volgend jaar verbeteren, maar de financiële verschillen zijn simpelweg te groot om een rol van betekenis te kunnen spelen tussen de grote jongens, dan moet de begroting met enkele honderden miljoenen omhoog. Dus tevreden dat we meedoen, mooie wedstrijden kunnen spelen en hier en daar een succesje mee kunnen pakken Het geld van de CL is eigenlijk het belangrijkste om nationaal aan de top te kunnen blijven.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik begrijp deze Klein Duimpje verwachting niet. Sporting Portugal doet het net zo uitstekend in Portugal als PSV in Nederland. Kwa sterkte vergelijkbare competities. PSV speelt thuis en ik verwacht een super geconcentreerd én gemotiveerd PSV en ik geloof in een overwinning. Deze selectie is kwalitatief en kwantitatief het beste dat we in jaren gezien hebben. Ik ga er vanuit dat de ploeg ons met lef, passie én goed voetbal een geweldige avond gaat bezorgen. Het is Sporting Portugal, niet Real Madrid of Manchester City!
+4/-0

 
2 weken geleden
De Portugese competitie is van een hoger niveau en de resultaten tegen Portugese ploegen de afgelopen jaren zijn gewoon ronduit slecht. Onze verdediging is matig en in de grote wedstrijden hebben we aanvallend vaak ook maar heel weinig in te brengen. Dan heb je ook nog een stukje vorm, wat momenteel ontbreekt. We winnen de wedstrijden in de eredivisie voornamelijk omdat we gewoon meer kwaliteit hebben en een brede bank. Dat voordeel valt vanavond weg. Het zal net zo zijn als tegen Juve vrees ik. Je denkt we doen leuk mee en ineens staat het 0-2. Ik hoop echt dat ik er enorm ver naast zit en dat het thuisvoordeel beslissend gaat zijn deze wedstrijd, maar ik zie de afgelopen weken weinig aanknopingspunten. Misschien dat de blessure van Veerman een keerpunt is. Saibari kan individueel voor meer dreiging zorgen. We gaan het zien ik hoop 3-1 ik verwacht 1-3
+3/-0

 
2 weken geleden
Ik verwacht "gewoon" een thuisoverwinning. Beide competities ontlopen elkaar niet veel. Dus denk ik dat het thuisvoordeel de doorslag geeft. Ik denk aan 5 jaar geleden, toen werd het 3-2. Dat zou vanavond ook zomaar kunnen. Aan overdreven defaitisme weiger ik mee te doen.
+3/-0

 
2 weken geleden
Het is heel simpel, vanavond moet gewonnen worden: voor het zelfvertrouwen, voor de uitstraling en voor het prestige. Een ander resultaat zal PSV degraderen tot een kandidaat om bij de laatste 8 plaatsen te eindigen, en het seizoen al in een vroeg stadium als 'mislukt' te noemen. Dat maakt een kampioenschap in de kwalitatief lage Eredivisie niet goed.
+1/-0

 
2 weken geleden
Realistisch verhaal (helaas). Al ben ik blijkbaar een van de weinigen die het wel een gemis vinden dat Veerman er niet bij is.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Nou, je kon er niet verder naast zitten.. :-)
Jammer dat ze zichzelf niet beloond hebben met een overwinning, enig smetje op de wedstrijd. Afronding voor de goal was te nonchalant. En Baka zit in een vorm dip want in goede vorm had hij die bal met zijn sterke linkerbeen er gewoon ingeschoten.
+1/-0

2 weken geleden
50/50 wedstrijd inderdaad, details kunnen allesbepalend worden zoals Kloekky bij het andere bericht al zei. Portugezen zijn altijd wel geslepen en hebben die 'arrogantie' (of winnaarsmentaliteit) die nodig is om te winnen. Het wordt in ieder geval een spannende pot, veel zin in. Hopelijk Saibari in de basis die het weer op de heupen krijgt.
+1/-0

2 weken geleden
Ik denk ook dat het een 50/50 pot is, waarbij ik PSV het lichte voordeel geef vanwege het feit dat we thuis spelen. Thuis zijn we Europees vaak moeilijk te kloppen en meestal enkel door een niveau teams waar Sporting (met alle respect) niet onder valt. Heb dus vertrouwen in een goed resultaat en kijk uit naar een mooie avond! ;)
+1/-0

2 weken geleden
Die coefficienten ten opzichte van Portugal zijn niet zo heel interessant. Nederland heeft vol geprofiteerd van punten op het derde niveau, maar heeft eigenlijk niet zo heel veel gepresteerd. Knap van Feyenoord dat je zo ver komt en Marseille verslaat. PSV komt door de eerste ronde vorig jaar. Desondanks staat Sporting toch een stuk hoger in de odds dan PSV en Feyenoord en ook Benfica staat boven de Nederlandse clubs. Tel daar de dominantie van PSV in Nederland bij op en het is lastig vol te houden dat de competities gelijkwaardig zijn.
+1/-0

2 weken geleden
Veerman er lang uit pfff. Hij heeft de naam niet maar hij mist toch best wel veel wedstrijden. Vooral de belangrijke. Vorig jaar ajax (2 keer?) Feyenoord en Dortmund. Biedt mogelijkheden voor Saibari, maar die vind ik ook nog niet fit genoeg ogen om meerdere wedstrijden per week te spelen. Straks die ook nog kwijt.
+1/-0

 
2 weken geleden
Pijnlijk inderdaad. Het lijkt er dus op dat hij Sporting Lissabon thuis, AZ uit, PSG uit en Ajax uit mist. Hopelijk kan Saibari de hooggespannen verwachtingen waarmaken. Maar ik reken mezelf niet rijk. Onder de supporters lijken spelers vaak beter te worden naar mate ze langer uit de roulatie zijn. Ik herinner me nog ooit dat Locadia lange tijd uit de roulatie was. Toen hij geblesseerd raakte miste niemand hem, maar toen hij terug kwam werd hij binnengehaald als de verlosser. Heel apart hoe dat werkt.

Bij Veerman zal overigens hetzelfde gebeuren. Veel supporters vinden het geen ramp dat hij geblesseerd is omdat hij nog niet het oude niveau behaald. Maar als hij straks terugkomt is iedereen super blij dat de verlosser er weer is.
+1/-0

 
2 weken geleden
Helemaal mee eens. Saibari is als invaller veel dreigender dan als basisspeler heb ik het idee.
+1/-0

 
2 weken geleden
Saibari kan (net als Noa trouwens) als invaller met zijn energie en acties/vechtlust een wedstrijd echt doen kantelen. Een Til heeft dat in mijn ogen bijvoorbeeld veel minder, als hij ingebracht wordt is het meer de ene pion vervangen door een ander. Terwijl Saibari echt gewoon een wapen op zich is.

Pepi als invaller is normaal ook prima, brengt meer diepte, maar Pepi en De Jong samen werkt nog niet echt lekker. Maar in een wedstrijd als deze kan je volgens mij niet zonder Luuk. Das een van de weinige die voor ons eigen doel ook nog een beetje heerst in de lucht.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Vreemde conclusie mbt. Til. Als er één speler in deze selectie is die een wedstrijd kan doen kantelen.met een unvalbeurt,is het Guus Til wel.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik heb ook het idee dat Sabari vaak als invaller kwam rond minuut 60 als de tegenstander al wat vermoeid was. Veerman is dan wat uit vorm, maar heeft wel steeds in de basis tegen fitte spelers gespeeld.
+1/-0

2 weken geleden
Op het sportieve en individuele vlak zal het allemaal niet zoveel verschillen,het zal aankomen op inzet en vooral de afstemming van het gehele team op elkaar.
Hoe beter die afstemming hoe meer vertrouwen en je in de flow terecht kan raken waardoor het net allemaal meer mee zit.(scoren op het juiste moment,balletje binnenkant paal enz enz).
TEAMSPIRIT.
+1/-0

2 weken geleden
Benieuwd of het weer de mennekus tegen de mannen zal worden. Geen idee waar we nu eigenlijk staan internationaal gezien.
+1/-0

 
2 weken geleden
Kijkend naar de stand zo n beetje onderaan ;)
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik vind dat PSV nu best een behoorlijke ploeg heeft, ze zijn alleen wel uit vorm. Hopelijk dat deze wedstrijd het vuur weer in de ploeg brengt.
+1/-0

2 weken geleden
Ik sla Sporting toch iets hoger aan dan PSV. Een gelijkspel zou al heel netjes zijn, ik hoop op meer.
+1/-0

2 weken geleden
Heel eerlijk gezegd heb ik met mijn 2-2 voorspelling wel een heel roze bril opgezet. Meer hoop dan realisme vrees ik.

Misschien als het publiek er weer eens ouderwets achter gaat staan. Ik heb echt champions-league avonden meegemaakt waar de sfeer (van tevoren) al zo was dat je bijna niet meer kon verliezen. Ben er vanavond zelf niet bij, dus heb makkelijk praten. Maar de laatste tijd vind ik het toch wel erg tam op de europese avonden. Avondwedstrijd, donker... daar moet je toch een enorme heksenketel van kunnen maken die onze jongens boven zichzelf uit laat stijgen ?
+2/-0

2 weken geleden
Vind het meer een 50/50 wedstrijd die beslist gaat worden op details en spelhervattingen. Ook een beetje geluk (bal binnenkant - buitenkant paal) kan beslissend zijn. Mocht je deze verliezen zal overwinteren nu al moeilijk maar zeker niet niet onmogelijk verhaal worden. Heb er zin en vertrouwen in. Op naar de eerste 3 punten in het vernieuwde CL systeem.
+1/-0

2 weken geleden
Ergens verbaast het me ook een beetje dat er 3 uur voor een champions league wedstrijd pas 22 reacties zijn.
+1/-0

 
2 weken geleden
Als we verliezen worden het er zo 100, en komen degene die we al bijna vergeten waren hier hun beklag doen :)
+2/-0

 
2 weken geleden
Dan zal ik nog snel een reactie plaatsen....
Ik denk dat we met Guus Til en Luuk de Jong in de basis geen topwedstrijd in de Champions League zullen winnen. Dat is simpelweg geen Top niveau....niet meer...
Prima om iets te forceren vanaf de 70e minuut. En ja, ik weet dat ze knetterhard werken en verdedigend hun werk meer dan goed doen, maar aanvallend tegen top verdedigers, mwha.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik ben het niet met je eens. Ik denk echt dat het aan het type tegenstander ligt. Als de tegenstander hoog druk gaat zetten dan kan je met de Jong en til goed voor de dag komen. Als ze achterover leunen en opwachten dan heb je weinig aan til omdat er geen ruimte achter de verdediging ligt waar hij in kan duiken.in dit spel heb je dan ook veel aan een Veerman die de bal daarachter durft en kan neerleggen.

Denk dus dat de Jong en Til nog steeds goed meekunnen mits er goed gebruik wordt gemaakt van hun kwaliteiten.

Ik ken sporting niet dus weet niet wat van ze te verwachten.
+1/-0

 
2 weken geleden
Daar verbaas ik me ook vaak over, soms zijn er gewoon maar tien leden online ofzo? En ja ik weet het, echte fans zitten in het stadion maar er moeten toch tig duizenden PSV fans zijn die ook wel een mening hebben. Waar zijn die allemaal?
Ben zelf pas een paar jaar geregistreerd als lid maar is het hier dan altijd zo slap geweest? Die reactie van WouterErik is wel herkenbaar, als we achterstaan of gewoon een k*t wedstrijd spelen zie je de usual suspects weer allemaal verschijnen🙈
+1/-0

2 weken geleden
Benitez, Karsdorp, Flamingo, Boscagli, Dams, Schouten, Tillman, Saibari, Lang, De Jong, Péresiç. En Bakayoko lekker laten banken. En gas erop!
+1/-0

 
2 weken geleden
Zou exact hetzelfde doen als jij maar dit is hem. Geworden.

Opstelling PSV: Benítez; Mauro Júnior, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Til, Saibari; Bakayoko, De Jong, Tillman.
+1/-0

 
2 weken geleden
Voor Bakayoko zijn de backs van de staartploegen uit onze competitie al een te groot opstakel. Ik schat zo in dat de linksback van Sporting dat zeker ook zal zijn.
+1/-1

 
2 weken geleden
Perisic is nog niet speelgerechtigd in de CL
+1/-0

 
2 weken geleden
Thx. Dan zullen we moeten hopen dat Baka een opleving heeft of, (realistischer) de LB van Sporting een complete offday heeft.
+1/-1

2 weken geleden
Niet de opstelling waar ik op hoopte (Tilman op 10, lang op links, Karsdorp erin) maar Bosz wordt rijkelijk beloond om de beste opstelling te maken dus laten we hopen dat ie t bij t rechte eind heeft en dat Til vandaag wel ballen kan aannemen. Kleine overwinning moet met enige mazzel mogelijk zijn
+1/-0

 
 
2 weken geleden
Mag volgens mij niet spelen ivm wedstrijden bij zn vorige club
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik zie het inderdaad. Eventueel pas na de competitie fase.
Thanx!
+1/-0

2 weken geleden
Ik heb er zin in. Lekker positief blijven. Ik zeg 3-1. Motm benitez en Saibari
+1/-0

2 weken geleden
Het zal mij benieuwen hoe lang Lang (geen flauwe woordspeling) heel blijft. Hij oogde zaterdag weer behoorlijk fragiel.
+1/-0

2 weken geleden
Het gaat niet slecht🥳
+1/-0

 
2 weken geleden
Understatement. Geniet van onze verdedigers. Mauro, Flamingo en in mindere mate Dams spelen sterk. Fel vooruit verdedigen.

Luuk als vanouds. Alleen til blijft achter helaas.

Schouten had 5x balverlies de eerste minuten maar maakt het goed met de ingreep en goal.

Vasthouden dit
+1/-0

2 weken geleden
Heel sportief van Tillman om de bal uit te schieten maar dat was wel de kans op de 2-0.

Debast denkt dat hij bij ons speelt.
+1/-0

2 weken geleden
Nou eerlijk is eerlijk, op basis van de eerste helft zat ik er compleet naast. Een heerlijk fel PSV dat overal kort op zit en een prachtige goal van Schouten. Sporting heeft weinig in te brengen. Jammer dat we ons overwicht niet om kunnen zetten naar echte kansen, maar ik geniet van de inzet. Hopelijk snel 2-0 na de rust en dan geef je jezelf een prachtige uitgangspositie voor de rest van het toernooi.
+2/-0

2 weken geleden
Het valt me zeker niet tegen hoe PSV speelt, denk wel dat ze er slim aan doen om snel na rust op 2-0 te komen.
+1/-0

2 weken geleden
Geweldige instelling als basis voor een geweldige 1e helft. Precies wat ik bedoelde met mijn eerste posting dit topic. Denken als Klein Duimje = spelen als Klein Duimpje. Deze wedstrijd is nog lang niet gewonnen maar wat een drive, lef en passie! Verliezen is nooit een schande, zelfonderschatting en lafheid des te meer. Ik ben nu in ieder geval apetrots op mijn club.
+3/-0

2 weken geleden
Oh dat schot van Til😱
+1/-0

 
2 weken geleden
En actie van Luuk. We moeten scoren anders krijgen we hem tegen.

Noa voor til aub
+1/-0

2 weken geleden
Op deze manier is het bijna wachten op de 1-1..
Knal die 2-0 eens binnen...
Til?...waar ben je
+1/-0

2 weken geleden
Wat een rare wissels. De verdediging stond goed. En Saibari liep ook lekker te ballen. Haal dan til of baka eruit, hele wedstrijd niet gezien
+1/-0

2 weken geleden
We zijn gewoon niet van CL niveau
+1/-6

2 weken geleden
Veeeels te lang Til laten staan....als je het zo verkloot in je kansen, terrecht gelijkspel
+2/-0

2 weken geleden
Wat is dit vreselijk zuur. We waren zoveel beter dan Sporting. Vooraf had ik getekend voor een 1-1, maar na deze wedstrijd..... Ik vond gewoon echt iedereen goed, met Flamingo en Tillman die er voor mij echt uitsprongen.

Maar verdorie, als je zoveel kansen creëert en de mazzel hebt dat die spits van Sporting 1 op 1 uitglijdt, dan moet je deze wedstrijd gewoon winnen.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Nou welkom bij de grote jongens zou ik zeggen. Waar je de eerste helft weinig creeërt moet je de tweede na 75 minuten met 3-0 voor staan. Als je zelfs voor een leeg doel niet kan scoren weet je al hoe het af gaat lopen. Mag je nog blij zijn dat die gozer bij de 1 op 1 op zijn bek gaat anders verlies je gewoon. Flamingo met stip man of the match en heel PSV heeft gevochten als leeuwen iets om trots te zijn, maar dit is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Dieptepunt is wel de invalbeurt van Lang niet veel goeds gedaan een ook nog een terechte gele kaart voor protesteren bij een juiste beslissing, triest. Al met al toch een punt meer dan verwacht na 2 wedstrijden en die nemen we maar mee. Op naar een dikke nederlaag tegen PSG en dan begint het echt. Vandaag vooral trots op de inzet en werklust van PSV en genoten van de wedstrijd. Heerlijke pot voetbal.
+8/-0

 
2 weken geleden
Nee hoef je helemaal niet blij mee te zijn, wat een gelijkspel in huidige opzet is hetzelfde als verliezen. Een sportief drama dit voor psv. Bakayoko op staande voet ontslaan. Wat een wanprestatie. En Til is sws niet psv waardig, voegt helemaal 0,0 toe. Miljoenen aan wedstrijdpremies zijn verloren, en kwalificatie voor volgende ronde schier onmogelijk
+1/-10

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Baka was idd niet best, maar staande voet ontslaan beetje overdreven toch. Had die hem gemaakt was die waarschijnlijk volgens velen weer 10 mio meer waard.

Noa viel ook als een krant in.

Zwaar ruk gelijk spel
+2/-0

 
2 weken geleden
Welnee, geen enkele rede om in de paniek modus te schieten. Puntje is mooi meegenomen. De 4 wedstrijden na PSG moet het gebeuren en deze wedstrijd geeft goede moed. Ik denk ergens tussen de 10 en 12 punten genoeg moet zijn voor de tussenronde wat twee hele leuke gelijkwaardige wedstrijden op gaat leveren. De laatste wedstrijd is waarschijnlijk tegen een C ploeg van Liverpool daar kun je ook nog punten pakken. Wat een strijd en passie heeft PSV in deze wedstrijd gegooid, je laat na jezelf te belonen. Spelers ontslaan als ze een keer een bal missen is een slecht idee, want dan heb je na 5 wedstrijden geen speler meer over. Die dingen gebeuren en je weet op het moment dat Bakayoko mist dat je de wedstrijd niet gaat winnen. Dat zijn nu eenmaal de wetten van topvoetbal en wij zitten in de CL gewoon onder de top, heeft niks te maken met spelers beleid of bestuur, maar gewoon met geld.
+3/-0

 
2 weken geleden
8 of 9 punten zou genoeg moeten zijn volgens Elfrink. 3 overwinningen dus. In dat licht pijnlijk dat we gisteren niet gewonnen hebben. Maar er komen nog 4 wedstrijden waarin we goede kans hebben op een resultaat.
+1/-0

 
2 weken geleden
8 punten is echt te weinig, dan heb je maar 16% kans om bij de laatste 24 te zitten.
9 punten en je hebt 69% kans om door te gaan.
+1/-0

2 weken geleden
Bakayoko speelde niet eens zijn slechtste wedstrijd maar het is gewoon geen PSV-materiaal. Daar gaat echt geen topclub met een grote zak geld meer voor komen. Rechtsbuiten is dé positie waar in de winter iets aan gedaan moet worden. Als Dest terug komt lijkt de verdediging gek genoeg best op orde terwijl daar de meeste zorg over was. Schouten, Tillman, de Jong en Flamingo waren vanavond helemaal top. Saibari bracht niet wat ik er van gehoopt had en Til is bruikbaar in de eredivisie maar ongeschikt voor dit niveau. Deze wedstrijd geeft in ieder geval hoop en houvast voor de resterende wedstrijden.
+7/-1

 
2 weken geleden
Denk dat Saibari op ons middenveld de grootste factor van verschil maakt tussen een kansloze wedstrijd zoals tegen Juventus en een strijd zoals die van vandaag. Vergeet niet hoe het middenveld uit elkaar viel (en Sporting ineens een stuk gevaarlijker) toen Saibari gewisseld werd
+1/-0

2 weken geleden
Trots op het team, eindelijk weer eens een echte wedstrijd gezien. Jammer dat al die kansen gemist werden. Flamengo was echt geweldig, ook Tillman speelde top.

Dan zie je dat Til het niet heeft vandaag en dan valt onze bank nu toch tegen met de blessures. Babadi / Land vind ik niet echt types voor zo n wedstrijd. Ledezma komt gewoon tekort.

Dat je Pepi niet brengt snap ik ergens nog, Luuk wisselen vond ik niet echt een optie en pepi op de flank is toch wel wat minder. Maar waarom breng je hem dan met nog 1 minuut te spelen ? Tijdrekken ?

Lang viel tegen, echt balen dat Lozano niet kan spelen. Misschien moet je Lang juist minuten laten maken tegen de ''kleintjes'' zodat z n vorm en vertrouwen weer een beetje terugkeren. Nu hadden we niet veel aan hem, en ik vreesde ook nog even voor een rode kaart.

Bij de ''ereronde'' viel het me op dat Saibari wel erg moeilijk liep en dat karsdorp continu aan zijn been voelde. Hoop maar dat dit niks ernstigs was.
+4/-0

2 weken geleden
Inhoudelijk reageren lukt me nog niet door de adrenaline. Genoten, lekker potje voetbal waar de teleurstelling overheerst.

Wat ik nog wel wil zeggen tegen onze flamingo bashers, waar zijn jullie nu? Met opmerkingen als dat hij in een g elftal thuishoort?
Wat een bere pot speelde die jongen. De hele wedstrijd 1 op 1 en had die meneer volledig i de tang. Waanzinnig. Met als goeie 2e en 3e tillman en Schouten.
+7/-0

 
2 weken geleden
Morgen zal ik mijn betoog typen, maar volledig eens met jou!
Zowel Sporting als PSV spelen te weinig van dit soort potjes.
+1/-0

2 weken geleden
Teleurgesteld dat PSV 2 punten laat liggen maar wel positief over het vertoonde spel.De 2-0 had gemaakt moeten worden want Europees kan PSV de 0 niet houden.Gevolg deksel op de neus.Toen Saibari gewisseld was kwamen er gaten op het middenveld.Lang leed 2x gevaarlijk balverlies waar 1 doelpunt uitviel.Ik vraag me af of Lang nog op niveau komt.Hij voetbalt duidelijk met angst voor een blessure.Het zit bij hem tussen de oren.Man van de wedstrijd was voor mij Flamingo.Geweldige wedstrijd gespeeld.
+2/-0

2 weken geleden
Kijkend naar de huidige ranglijst heb ik geen idee wat ik ervan moet denken. Neem een Stade Brest, die had ik op zeker onder ons ingeschat, maar die staan al op 6 punten met een goed doelsaldo. En onder ons staat een Milan met 0 punten die op zeker nog veel punten gaan pakken. En we moeten we morgen dan voor Girona zijn ? Dan houden we feyenoord tenminste onder ons.

Denk ook dat het niet in ons voordeel is dat PSG vandaag is afgegaan. Die zullen tegen ons waarschijnlijk tot op het bot gemotiveerd zijn.

Iemand die ook weet of het nog uitmaakt of je 9e of 24e wordt ? Is het een vrije loting voor de play offs of spelen de ''eerste'' 8 tegen de tweede ? of 9-24, 10-23 ofzo ?
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat laatste idd. Verder moet je rond de 9-10 punten halen. Wie de eventuele concurrent is zie je dan wel weer. Dat zullen er ws vrij veel zijn.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Van te voren had ik niet verwacht dat Sporting z’n handen mag dichtknijpen met een gelijkspel. Ik had al helemaal niet verwacht dat we zo’n puike partij op de mat zouden leggen. Geen enkele speler speelde slecht ook Bakayoko niet en zelfs niet Lang (snap niet waarom er zo op hem gezanikt wordt puur vanwege die ene fout op het middenveld). Dus heel veel aanknopingspunten waarvan Flamingo de grootste openbaring. Saibari is gewoon DE missing link op het middenveld en kan niet wachten dat hij op 100% zit. Je zag dat Sporting ineens een stuk gevaarlijker werd toen hij eruit ging. Jammer voor Veerman maar vooral in de championsleague zie ik uiteindelijk het liefst Lang linksvoor en middenveld met Schouten, Saibari, Tillman. Dams op links doet het verdienstelijk maar blijft onze zwakke schakel. Verdedigend een paar keer flink weg gespeeld maar vooral omdat je weet dat er van links sowieso niks aanvallends gaat komen. Natuurlijk hadden we de 2-0 moeten maken maar eerlijk is eerlijk, je wist zeker dat Sporting ging scoren als wij de wedstrijd niet in het slot zouden gooien. Toch wil ik positief eindigen omdat ik voel dat er nog heel veel rek in dit team zit. Hoop echt dat we de volgende ronde kunnen halen zodat we ook achterin op oorlogs sterkte (ingespeeld + Dest, Peresic) ons echt kunnen gaan meten met de top
+1/-0

2 weken geleden
Ik ben heel tevreden over deze pot voetbal. PSV had naar mijn mening nog geen fatsoenlijk stuk voetbal laten zien, en het leek wel of alle spelers uit vorm waren.
Dan hoop je dat er iets gebeurd waardoor er een paar weer de vorm te pakken krijgen, maar we hebben nog veel meer gekregen.
Door deze wedstrijd hebben bijna alle spelers weer hetgevoel gevonden hoe ze zelf en dit team kan spelen.
Grootste verrassing is Flamingo. Wat speelde die geweldig met al die ruimte om hem heen. Daarmee is een zeer groot probleem va de verdediging dus opgelost.
Tillman was aanvallend maar ook in het veroveren van ballen goed. Schouten is ook weer in vorm.
Ik zie geen reden om Sabari nu boven Veerman in te gaan schalen. In dit team had Veerman vast ook een prima partij gespeeld. Veeerman is voor mij nog steeds de meester van het versturen van ballen.

+3/-0
+3/-0

2 weken geleden
Dag later nog zieker van deze uitslag dan dat ik direct na de wedstrijd was. Goed gespeeld? Ja, maar als je die gasten zó scheel tikt de tweede helft, dan moet je ze ook gewoon met 4-0 oprollen. Het is de Champions League waar je in acteert, verdomme! Genoten van de masterclass van Jerdy en Flamingo, dat gezegd hebbende, maar dit is toch wel één van de zuurste wedstrijden van de afgelopen jaren.
+4/-0

 
2 weken geleden
Ziek van de uitslag, zeker. Maar bij mij overheerst toch vooral het gevoel van, ja wat zal ik zeggen, voldaan. Sommige spelers zit nog zoveel rek in. Als de defensie ons zorgenkindje is ben ik gisteren gerust gesteld. Een fitte karsdorp en dest en je hebt een gruwelijke defensie. Met deze schouten, tillman en saibari er voor, afgewisseld met veerman, dat is ook pure klasse. Als de heren voorin het dan ook next level tillen dan komen we een heel eind.

Ik kijk ook over deze wedstrijd heen. Met deze intensiteit en kwaliteit moet je in die play offs komen. Dan zijn perisic en dest er weer bij, en denk ik dat niemand graag tegen ons speelt.

Los dat ik zuur ben van de uitslag
+2/-0

 
2 weken geleden
Over deze wedstrijd heen kijken: Hiddink zei altijd thuis winnen en uit een punt en je bent door. Zie de opgave.
+1/-0

2 weken geleden
Eindelijk weer eens een PSV gezien met het mes tussen de tanden. Schouten had 3x balverlies en besloot toen te gaan heersen. Flamingo heerste zoals Alex in zijn goede dagen terwijl Tillman steeds meer power krijgt. Til en Baka waren (nog steeds) ondermaats terwijl PSV het helaas niet kon volhouden om 2x 45 minuten te domineren. Saibari lees ik veel positieve berichten over hier, ik persoonlijk vond hem gisteren ok-ish maar zal de wedsdtrijd nog eens terugkijken. Eind 1e helft had de 1-1 al kunnen vallen. Blijkbaar hebben de blessures van de afgelopen maanden meer impact dan ik had verwacht. De wissels maakten ons vorig seizoen beter maar gisteren was dat helaas niet het geval. Sporting leek klapschaatsen aan te hebben, gelukkig maar anders had het ook zomaar nog anders kunnen aflopen. Mooi dat Bosz ze op hun donder geeft na afloop en meer eist in nationale wedstrijden.
+1/-0

2 weken geleden
Hoeveel kansen heb je nodig? Hollandse ziekte.
Bakayoko, man man man, geen loopactie gezien.

Ik wil niemand tekort doen, maar Flamingo is wel mijn motm! Wat een beul! Hij werd in het eerste duel met die spits nog weggeduwd maar daarna had hij het spelletje door.
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Ja eens, hoe hij telkens voor die spits de bal wegwerkte of tackle inzette, echt 100 procent gespeeld die man, hun spits had helemaal niks te vertellen
+1/-0

2 weken geleden
Leuke, open wedstrijd. Goed om te zien dat als de tegenstander ook wil voetballen, we erg sterk zijn. Helaas graven de meeste tegenstanders zich in, is altijd lastiger. Deze hadden we uiteraard moeten winnen. Til heel veel verdedigend werk, maar aanvallend drie grote kansen gemist. Bakayoko heeft de eerste 75 minuten volgens mij niet één actie ingezet. Met als dieptepunt natuurlijk die misser op het laatst. Helaas zag je de ruimtes het laatste kwartier steeds groter worden en leek de pijp wat leeg te raken. Met de onvermijdelijke kans op een gelijkmaker, die helaas viel. Maar al met al een prima PSV gezien.
+2/-0

2 weken geleden
Wij hadden de 2-0 moeten maken en met name Til, Luuk en Bakayoko hadden de kans. Toch kwamen we ook een heel aantal keer goed weg. Aan het eind van de wedstrijd was het wat op voor PSV. Dan is 1-1 een dag later misschien terecht, hoewel het dan meer 3-3 zou zijn.
+1/-0

2 weken geleden
Gevochten als leeuwen hebben ze ten opzichte van de wedstrijd tegen Juventus duidelijk stappen gemaakt,maar voor de norm in internationale topwedstrijden geeft het terechte gelijke spel toch een zure bijsmaak.
Vooral vanwege het feit dat er genoeg gecreerd werd en er open kansen niet werden afgemaakt,hopelijk wordt deze norm en mindset meegenomen naar de volgende topwedstrijden en worden de stappen omhoog er steeds meer ingebracht.
Flamingo had het in ieder goed begrepen wat er nodig is op dit podium,Chapeau!
+1/-0

 
2 weken geleden
Op basis waarvan is dit gelijkspel terecht? Als je naar aantal kansen en expected goals kijkt in ieder geval niet. We hadden deze pot gewoon verdiend te winnen, maar helaas (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) wint in voetbal niet altijd degene die het verdient.
+1/-0

 
2 weken geleden
Punten winnen of verliezen gebeurt nu eenmaal op basis van het maken van doelpunten,als wij de kansen niet afmaken en zij de kansjes die ze krijgen wel afmaken kom je op de gedane uitslag en is dan realistisch gezien terecht imo.
+1/-0

 
2 weken geleden
Als je zo gaat redeneren is iedere uitslag terecht :)
+1/-0

 
7 dagen geleden
Een beetje het zelfde verhaal als praten over een terechte kampioen of niet,ik vind de stand of in dit geval de einduitslag liegt niet.
Pech/geluk of mee/tegenzitten hangt volgens mij nauw samen met het gevoel van vertrouwen,op het moment dat De Jong en Bakayoko missen groeit het geloof bij die Portugezen weer,terwijl bij ons het zal toch niet-gevoel toeneemt.
+1/-0

2 weken geleden
Eindelijk het niveau van vorig jaar aangetipt. Een vol kolkend stadion was er blijkbaar voor nodig om dit te triggeren. Ben wel ziek van 2 punten weggeven :\( . Ben blij dat Bosz anders over Baka denkt dan enkelen hier. Sorry, je hebt er geen kijk op als je Baka slecht vond, hij voldeed uitstekend aan zijn taak op de rechtervleugel, maar het schijnt voor sommigen leuk om aan Baka-bashing te doen.
+3/-1

 
2 weken geleden
Nooit een bal in de diepte, alles in zijn voeten, spel staat meteen stil, dansen met de bal en een tikkie breed. Ik zeg niet dat hij alles fout doet, maar volgens mij kan hij zoveel beter dan wat hij laat zien.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja, zeker kan hij beter, geldt voor veel spelers. Maar je 1e zin vind ik n beetje cherry picking, ik heb veel goede acties, binnendoor, voorzetten en schoten op goal gezien. En hij was heel attent, maar net iets te gehaast om de wedstrijd definitief op slot te gooien.
+1/-0

 
6 dagen geleden
Die bal móét er gewoon in. De anticipatie en actie waren overigens uitstekend.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Vooropgesteld: dan zijn er veel mensen die er geen kijk op hebben. Check de Belgische media bijvoorbeeld de laatste dagen maar eens of analisten die cijfers gaven. Baka kwam als 1 van de minderen eruit waarbij het missen van de 2-0 alleszeggend was. De verwachtingen rondom die jongen zijn torenhoog. Deels door hemzelf omdat hij blijft stellen alleen naar de Europese top te gaan/ willen. Om daar te eindigen zullen zijn cijfers omhoog moeten. Hij heeft tot nu toe een redelijk vlak seizoen waarbij komt dat hij in een hele kleine competitie speelt. Het moge duidelijk zijn dat er in grotere landen continu spelers lopen die verder zijn dan Baka en de stap naar de top wel (gaan) zetten. Bij hem blijft dat vooralsnog de vraag.
+4/-0

 
7 dagen geleden
Ik ben blij dat Bosz (en ik) daar anders tegen aan kijkt. Ik zag dinsdsg een speler die oa. regelmatig een dubbele dekking kreeg waardoor hij ruimte creëerde voor medespelers en zeldzaam balverlies lijdt. Dat ie een 'vlak seizoen' draait zegt me niet zoveel over zijn kwaliteiten, bijna iedereen binnen PSV draait een 'vlak seizoen'. Hij speelt pas ruim een jaar in PSV1, dan is zijn ontwikkeling tot nu toe geweldig te noemen. Dat er zijn die 'torenhoge' verwachtingen hebben is voor hun rekening. Zaak is dat je een stijgende grafiek behoudt, en daar heeft geen een speler een garantie voor. En dat er een of andere club met een sjeik als eigenaar een bak geld wil neertellen voor een jonge speler waar iedereen de loftrompet over steekt, heeft daar niets mee te maken. En het interesseert mij ook geen bal, ik kijk naar hem voetbaltechnisch maar ook vooral voetbaltactisch. En wat als die zogenaamde 'analisten' in de media allemaal zeggen en beoordelen zeggen me meestal niet zo veel, aangezien dat vaak niet gespeend is van vooroordelen en belangen. Ik luister wel wat naar Bosz te zeggen heeft die iedere dag met hem werkt en wat ik zelf zie.
+1/-1

 
7 dagen geleden
Iedereen zijn eigen mening. Grappige is wel dat Bosz zelden/ nooit iets zegt over individuele spelers dus waar je op doelt m.b.t. wat Bosz over Baka zegt is me totaal onduidelijk.
+1/-0

 
6 dagen geleden
Meer lezen en luisteren misschien? Zaterdag nog in ED, en meerdere keren in zijn perspraatjes. (of denk je dat ik zo maar wat roep?)
+1/-0

2 weken geleden
Vooraf getekend voor een gelijkspel, maar naderhand natuurlijk niet meer. En dat is een compliment aan PSV. Hadden verdiend te winnen.

Ik verbaasde me wel over hoe open de wedstrijd werd in de tweede helft gezien de stand. Als je in Lissabon met 1-0 achter staat wordt er in de tweede helft niet meer gevoetbald hoor. Dan ligt er iedere 10 seconden een stervende groene zwaan op de grond. Maar als ik Bosz naderhand hoor zijn wij blijkbaar niet in staat om zo'n tegenstander het voetballen onmogelijk te en maken.

Verder verbaasde ik me erover dat er geen enkele sfeeractie was. Geen vlaggetje, gekleurd velletje, spandoek of wat dan ook. Daardoor was de sfeer bij aanvang van de wedstrijd wat tam vond ik.
+2/-0

2 weken geleden
Ik vond Saibari en Tilman ook erg goed spelen.
Dams werd minimaal drie keer voor schut gezet en komt tekort op dit moment.
Til mist gewoon techniek en finesse op dit niveau.
Lang begin ik me een beetje aan te ergeren. Die is zo geforceerd op zoek naar succes dat hij soms het team uit het oog verliest.
Baka was beter dan de afgelopen potjes maar MOET natuurlijk de 2-0 maken.
Luuk, Flamingo,Schouten speelden geweldig.
Benitez, Mauro en Boscagli prima..

Dik tevreden met de passie en inzet.
+2/-0

 
2 weken geleden
Mbt. Lang ben ik het wel met je eens, hij fokt zichzelf te veel op, wat je dan terug ziet om uit een bijna kansloze positie toch op goal te schieten en het continu verongelijkt te doen waardoor hij ook nog een gele kaart zichzelf (en PSV) aansmeerde. De Jong moest hem tot kalmte manen. Ik snap wel dat hij gefrustreerd rondloopt na zijn (klote-)blessure waardoor hij zijn niveau van vorig jaar nog niet haalt, maar mij lijkt het dat als hij zich wat ontspannender gedraagt, dat zijn vorm sneller terugkomt. Ik snap Bosz wel dat hij voorzichtig aan doet met Lang.
+2/-0

 
2 weken geleden
Grotendeels eens. Tilman was natuurlijk ook echt geweldig gisteren. En mbt Dams, ik zag ook die drie pannas. Wat ik daar wel professioneel aan vond was hoe hij hiermee om ging. Gewoon de achtervolging inzetten en geen gekke schop uitdelen of gefrustreerd raken. Behoorlijk stoicijns lijkt deze jongen, itt Lang. Bottomline: eindelijk weer een goed psv gezien. Dit biedt heel veel perspectief voor de rest van het cl seizoen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Klopt, dat zegt hij zelf ook al dat hij daar slimmer in moet worden. Heerlijk zo'n jongen die graag wil leren en niet vol van zichzelf is. We zullen zien waar zijn top ligt.
En ja:
-die twee punten kunnen ons de volgende ronde kosten. #glas halfleeg.
-dat ene puntje kan precies genoeg zijn om bij de eerste 24 te eindigen. #glas halfvol.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Drink je glas gewoon leeg :)
+1/-0

2 weken geleden
Goed gespeeld. Prima pot met veel inzet. Uitstekende Schouten, Flamingo, Tillman. Deze wedstrijd biedt perspectief enz enz. Had liever een shit wedstrijd zonder uitblinkers maar wel 3 punten, want daar gat het uiteindelijk wel om.
+2/-0

2 weken geleden
Eindelijk een wedstrijd die we over een paar jaar niet herinneren. Prima spel en ben nog steeds verbaasd over Flamingo. Nog een paar van dit soort potjes en dan zal ook hij heel gewild zijn.

Wedstrijd riep herinneringen op gek genoeg aan de pot tegen Milan jaren geleden. Ook toen op het eind een deceptie met een middenvelder die zijn middenvelder zomaar liet lopen en die in de korte hoek scoorde. Volgens mij zelfde doel, zelfde hoek ;) Alleen nu geen kopbal.

We hebben laten zien dat we echt in de champions league thuishoren. Nog steeds trots. En een beetje dromend, straks Dest en Perisic erbij, Veerman, Lang en Karsdorp fit......
Dromen mag toch.
+3/-0

 
2 weken geleden
Van Bommel-Ambrosini Pffff ik zie het zo nog gebeuren, over eeuwig zonde gesproken.

Puntje erbij, miljoentje erbij, coefficientpuntje erbij, een verkorte cursus topvoetbal gehad en een paar spelers die me positief verrast hebben. Ik kan er wel mee leven hoor.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik hoor nu te zeggen pfff liever een baggerwedstrijd onterecht met 1-0 winnen, maar goed.
Ik heb genoten.

Onze flamingo is een zeearend gebleken.
+2/-0

2 weken geleden
Feyenoord staat nu ook boven ons. Slecht voetballen maar wel de drie punten.
+1/-0

 
2 weken geleden
Das dan wel weer het irritante.

"Europees kan je geen kansen weggeven want dan is het vrijwel zeker een tegengoal / Als je zelf kansen krijgt moeten ze erin want zoveel ga je er niet krijgen in de champions league ""

En dan zie je Girona enorme kansen krijgen, zelfs een penalty krijgen ze er niet in en scoren zij vervolgens ook nog 2 keer zelf voor Feyenoord.

Zal toch niet zo zijn dat straks feyenoord doorgaat en wij niet. Uit drie punten is op zich heel kanp.
+1/-0

 
2 weken geleden
Feyenoord moet nog tegen Benfica, Bayern en City dat is nul punten.
Uit naar Lille en thuis tegen RB Salzburg en Slavia Praag.
Die zouden er zo nog zeven puntjes bij kunnen halen. Dan zouden ze bij de laatste 24 zitten.
+1/-0

2 weken geleden
Feyenoord houdt een goed gevoel over aan een slechte wedstrijd en PSV een slecht gevoel na een goede wedstrijd.Zo raar kan Europees voetbal zijn.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Ja maar Feyenoord begon vorig jaar ook beter dan PSV dat ook toen zelf startte met een zware uitnederlaag en een gelijkspel thuis. En zie wat er vervolgens geschiedde. En als Feyenoord uit van Girona kan winnen, moet PSV het thuis zéker kunnen. En wij staan nog/al 24e!
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Gisteravond na afloop van de wedstrijd was ik, ofschoon teleurgesteld, met name tevreden over de wedstrijd die ik zojuist bezocht had. De biertjes en het gezelschap speelden daar ook een significante rol bij, toegegeven. Vanmorgen bij het ontwaken echter bespeurde ik een, niet louter, fysieke kater. Uitgestelde rouw of zo. Anyway, wéér een nieuwe dag is aangebroken: tijd om niet meer achterom te kijken maar louter vooruit, en wel met een gezonde dosis optimisme. Wat mij betreft is het glas halfvol; op naar Parijs!

Één voordeel hebben wij dan alvast: Eurostar i.p.v. NS! Want zowel heen als terug was het dinsdag weer één groot drama hetwelk culmineerde in, weer eens, een nachtelijke NS-taxi - dat dan weer wel - voor de laatste etappe richting de woonplaats. Sommige dingen veranderen nou eenmaal nooit, hopelijk het fortuin van PSV in Europa wel. Gegroet.
+2/-0