Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Voorbeschouwing AZ-PSV


Tijdstip
Morgen 18:45
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV.supporters.nl Scorebord

Van deze wedstrijd zal live verslag worden gedaan op het PSV.supporters.nl Scorebord: Je kunt de wedstrijd ook volgen via onze mobiele sites.

Staat hierboven geen link naar het PSV.supporters.nl Scorebord, dan ondersteunt je browser geen JavaScript 1.1 en kan je het scorebord niet bekijken. Download een browser die JavaScript 1.1 ondersteunt om het scorebord te bekijken.


Historie PSV op bezoek bij AZ

Zaterdag wacht PSV alweer de zesenveertigste ontmoeting met AZ in Alkmaar. Van de voorgaande 45 duels wist PSV er eenentwintig te winnen. Negen keer eindigde het treffen in een gelijkspel terwijl AZ er vijftien keer in slaagde de drie punten in eigen huis te houden.

Vorig seizoen stond de wedstrijd begin december op het programma en ging het in de voorgaande weken over het feit of PSV wel of niet al getest zou zijn en zo, niet, dat dit dan zeker in Alkmaar wel zou gebeuren. Niks was minder waar, PSV liep in de openingsfase al uit naar een comfortabele voorsprong van 0-3 dankzij goals van Luuk de Jong, Ismael Saibari en Sergiño Dest. Niet lang na rust bepaalde Luuk de Jong vervolgens de eindstand op 0-4 na een prachtige masterclass in Alkmaar. Vorig jaar speelde PSV een van haar beste duels op bezoek bij AZ, waar sindsdien veel is veranderd.

Zo is Pascal Jansen, de trainer die vorig jaar tijdens het onderlinge duel in het AFAS-Stadion nog op de bank zat, inmiddels vertrokken bij de club. Na een moeizame start van Maarten Martens vorig seizoen zijn ze dit seizoen voortvarend uit de startblokken geschoten. AZ hield het de eerste vijf duels redelijk vol in het kielzog van het nog foutloze PSV te blijven, totdat FC Utrecht op bezoek kwam en de Alkmaarders met 1-2 versloegen. Die midweek wachtte AZ het uitduel op bezoek bij Athletic de Bilbao in het kader van de UEFA Europa League, drie dagen later werd er op bezoek bij Fortuna Sittard met 1-0 verloren. Zeker voor eigen publiek zal AZ zaterdag dus iets recht willen zetten tegen PSV.

Nieuwsgierig naar alle historische resultaten tegen AZ? Bekijk dan vooral onze historische resultaten-pagina via deze link


Wedstrijd onder leiding van Allard Lindhout

De KNVB heeft Allard Lindhout aangewezen als scheidsrechter om de Eredivisiekraker tussen AZ en PSV zaterdag in goede banen te leiden. Joost van Zuilen en Patrick Inia zullen fungeren als grensrechters, terwijl Jannick van der Laan is aangesteld als vierde official. De VAR van dienst vanuit Zeist zal worden ingevuld door Pol van Boekel met zijn assistent Dyon Fikkert.

Voor AZ wordt het de eerste ontmoeting van dit seizoen met Lindhout. PSV kwam hem enkele weken terug al tegen in het uitduel met Fortuna Sittard die uiteindelijk met 1-3 werd gewonnen door PSV.



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


15 uur geleden
Ik heb er nu al zin in. Nu moet PSV laten zien dat ze echt de beste ploeg hebben van NL.
+1/-0

 
12 uur geleden
Want jij twijfelt daar aan?
+1/-0

14 uur geleden
Benitez
Karsdorp-Flamingo-Boscagli-Mauro
Tillman-Schouten-Saibari
Peresic- Luuk- Lang(?)
Zo maar eens beginnen? Schouten op 6, Tillman op 10 , saibari lopende middenvelder, Noa maar eens mee startten, kijken wat hij kan brengen en anders Peresic links, Baka rechts, kan ook, ik gok op een lastige overwinning, hou het op 1-2👍
+1/-0

13 uur geleden (gewijzigd)
Eerste 'echte test' in de eredivisie. AZ heeft de laatste jaren wel een jasje uitgedaan qua kwaliteit, toch waren ze best aardig aan het seizoen begonnen en lieten een aantal van hun youngsters leuke dingen zien. Tegen Utrecht hadden ze meer verdiend, maar tegen Fortuna was het, na de Europese uitwedstrijd, echt onder de maat.

Tegen een PSV wat zo goed speelde als vorig jaar in Alkmaar, zal het huidige AZ ook fors tekort komen. Maar PSV is dit jaar een stukje kwetsbaarder in verdedigend opzicht en heeft het ook aan de bal meestal iets lastiger dan vorig jaar. Daarnaast kampen een flink aantal spelers met vormdips en/of pijntjes.

Ik zou dezelfde verdediging willen hanteren als Riverside, die lijkt me de sterkst mogelijke op dit moment. Dams is flink opgehemeld de afgelopen period, maar mij is persoonlijk niet helemaal duidelijk waarom. Hij heeft zich redelijk staande gehouden, maar als je zijn inbreng vergelijkt met die van Dest in het afgelopen jaar, is het gewoon (nog) niet op PSV-niveau. Zijn schorsing vind ik dus niet echt een probleem.

Ik verwacht uiteindelijk dat Tillman weer vanaf links zal spelen en Til centraal op het middenveld zal staan. Noa Lang speelt voor mijn gevoel te geforceerd, waardoor hij niet brengt wat hij vorig jaar voor zijn blessure wel kon brengen. Wel vind ik dat je met Perisic en Tillman op de flanken iets teveel kiest voor spelers die graag 'in de bal komen', waar Lang en Bakayoko misschien iets avontuurlijker zijn en onverwachte dingen doen.

Ik ben benieuwd hoe het met ieders fysieke gesteldheid is en wat er uit de hoge hoed van Peter Bosz gaat komen. Wel zin in deze pot!
+1/-0

 
Bakayogo avontuurlijk en iets onverwachts doen? Ja af en toe een bal op maat geven zal dan daar een bijdrage aan leveren, sinds Peresic der is speelt Baka trillend op zijn beentjes, vind ik dan hé ;-) Even kritisch bekeken.
+2/-0

 
10 uur geleden
Ik dacht dat Peresic voor de linksback-positie was gehaald, maar ik zie hem graag op rechts-buiten spelen. Verwacht dat zijn niveau omhoog gaat als hij ingespeeld raakt tav zijn medespelers.
+2/-0

 
9 uur geleden
Waarom Dams is opgehemeld? Omdat hij het als jeugdspeler gewoon voortreffelijk heeft gedaan.
“Zich staande gehouden” … daarmee doe je hem echt tekort!
Die jongen heeft gewoon hele goede wedstrijden gespeeld, waarin hij gewoon altijd koel bleef. Ik zag hem op sommige momenten waarbij er flink druk werd gezet, zelfs beter er onderuit spelen dan sommige geroutineerde spelers (bv een Veerman).
En hoe kun je hem nu gaan vergelijken met Dest? Dat is toch niet reeel joh?!

En trouwens, ik vind hem op veeschillende fronten op dit moment zelfs beter dan Mauro.
+1/-0

9 uur geleden
Las net dat Veerman er nu nog een maand uit ligt, dat is wel balen zeg.
+1/-0

 
9 uur geleden
Blessures / herstelperiodes vallen bij ons vrijwel altijd tegen, zelden of nooit mee. Je gaat je toch afvragen al zal je dat vast beter niet hardop kunnen zeggen hier.
+1/-0

 
8 uur geleden
Voor ons lijkt het natuurlijk ook langer te duren, omdat we dan teleurgesteld zijn.
Misschien is het bij andere clubs wel precies hetzelfde maar daar let ik nooit op😇
+1/-0