PSV verslaat NEC: 0-2

26 december 2005
-
-

PSV heeft vanmiddag goede zaken gedaan door met 0-2 te winnen bij NEC. De Eindhovenaren pakken hiermee weer alleen de koppositie in de Eredivisie.

In de tweede minuut ging Denneboom alleen op Gomes af, die knap redde. Vier minuten later bracht Arouna Kone PSV op voorsprong. Zijn schot, dat nog van richting werd veranderd door het been van NEC-verdediger Olsson, viel in het doel. Even later had de Ivoriaan nog een uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt. Ditmaal faalde hij echter. In een aantrekkelijke eerste helft werd verder niet meer gescoord.

In de tweede helft kregen de Eindhovenaren het onverwacht lastig tegen NEC, dat het AZ vorige week ook al moeilijk maakte in de beker. De Nijmegenaren wisten veelvuldig druk te zetten op de verdediging van PSV. Gomes voorkwam minimaal twee keer een zeker geacht doelpunt. In de 57e minuut ranselde hij een prachtige vrije trap van Barreto uit de bovenhoek. In de 70e minuut moest hij zich volledig strekken op een inzet van Denneboom en kon hij de bal met zijn vingertoppen tot een hoekschop verwerken. Nadat NEC in de slotfase met vier spitsen nog een punt probeerde te redden, besliste Beasley uit een counter in de slotminuut de wedstrijd. Uit een voorzet van Jason Culina kon de Amerikaan vrij de 0-2 binnen koppen.

Eerste thuisnederlaag NEC na 4 maanden

PSV heeft NEC na 4 maanden weer een thuisnederlaag bezorgd. De laatste ploeg die in Nijmegen wist te winnen was RKC Waalwijk op 27 augustus 2005. Gabor Babos was in de eigen Goffert ook al precies 2 maanden niet meer gepasseerd.

PSV weer alleen koploper

Door de overwinning tegen NEC, heeft PSV de koppositie in de Eredivisie weer alleen in handen. Medekoploper AZ verloor vanmiddag met 2-0 bij Feyenoord en volgt nu samen met de Rotterdammers op drie punten achterstand. De stand op de ranglijst:

1.PSV17-41(36-11)
2.AZ17-38(44-17)
3.Feyenoord17-38(43-18)
4.Ajax16-27(25-14)
5.NEC17-27(17-18)

PSV kan donderdag winterkampioen worden

Als PSV donderdag thuis niet verliest van FC Twente is het wederom winterkampioen. Vorig seizoen verloor PSV de laatste thuiswedstrijd van Roda JC en moest het de wintertitel delen met AZ. Beide clubs hadden evenveel punten ?n een gelijk doelsaldo. Dat is nu niet mogelijk. Het doelsaldo van PSV (en Feyenoord) is momenteel +25, dat van AZ +27.

Hiddink: 'NEC heeft echt een heel goede ploeg'

Trainer Guus Hiddink was heel erg tevreden met de overwinning. "In andere wedstrijden waarin we punten verspeelden, waren we dominant. Dat was nu niet het geval. We moeten de reden van ons mindere spel ook niet zoeken bij onszelf, maar bij NEC. Ik ervaar dit als een heel belangrijke overwinning. Want NEC heeft echt een heel goede ploeg. Alle credits daarvoor", aldus Guus Hiddink. Volgens interim trainer Ron de Groot van NEC was het publiek de grote winnaar.

NEC: Niedzielan

DaMarcus BeasleyJan Vennegoor of H.Arouna Kon?

Jason CulinaPhillip CocuTimmy Simons

Michael LameyEric AddoAndr? OoijerTheo Lucius

Heurelho Silva Gomes

'68 Mika V?yrynen voor Jan Vennegoor of H.

Randstadphoolies.nl: Foto's NEC-PSVVakT.nl: ANTICOMBI
De Mortel On Tour: Tweede Kerstdag: Voetballen !!!PSV Zuipsite: 21 ANTI COMBI Foto'sVroomshoop on Tour: Foto`s NEC-PSV-(Vanuit NEC vak)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 137 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Anti-clubmensen  7 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.