PSV dichtbij uitschakeling na 0-1 nederlaag

21 februari 2006
-
Champions League
-

PSV is op de rand van uitschakeling in de Champions League. In de tweede ronde verloor de ploeg in het Philips Stadion met 0-1. Juninho scoorde na ruim een uur het enige doelpunt van de wedstrijd. 9 minuten voor tijd moest Govou met zijn tweede gele kaart van het veld. PSV kon er niet meer van profiteren.

PSV begon uitstekend aan het duel. Al in de tweede minuut kreeg Vennegoor of Hesselink een prachtige kopkans. Die bal werd gestopt. Daarna ontspon zich een duel waarin vooral de as van PSV met Alex, Ooijer, Cocu, Simons en Vennegoor de ploeg droeg. Zij moeste het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen compenseren. Met name de backs hadden het erg moeilijk.

Olympique Lyon kreeg diverse mogelijkheden door persoonlijke fouten achterin. Die werden niet afgestraft. In de tweede helft gebeurde dat alsnog. Het was dit keer Gomes, die PSV al vaak redde, die opzichtig in de fout ging. Hij beoordeelde een vrije trap helemaal verkeerd en zag de bal van Juninho in de goal verdwijnen.

PSV probeerde het daarna nog wel. Het kreeg vlak voor tijd via invaller Kone de ideale kans op de gelijkmaker. Nadat hij de keeper had uitgespeeld schoot hij de bal echter op de paal. Dat was al de tweede keer dat het houtwerk was geraakt. Eerder legde Alex een bal al op de lat.

[later meer]

Persoonlijke fouten nekken PSV

Waar Guus Hiddink de afgelopen weken al zo voor gewaarschuwd had, bleek uiteindelijk in de praktijk niet te voorkomen. De persoonlijke fouten die PSV in de competitie steeds weer liet zien en die niet afgestraft werden, deden zich ook tegen Olympique Lyon weer voor. een aantal keer werden ze niet afgestraft. De persoonlijke fout van Gomes werd de ploeg uiteindelijk fataal.

Eerste thuisnederlaag sinds 2003 in Champions league

Met de 0-1 nederlaag tegen Olympique Lyon komt een prachtige thuisreeks van PSV in de Champions league ten einde. Sinds 17 september 2003 verloor PSV niet meer in eigen huis. ook toen was een Franse ploeg te sterk, Monaco met 1-2.

PSV moet tweemaal scoren in Lyon

PSV zal om zich alsnog te kwalificeren minimaal tweemaal moeten scoren in Lyon. Bij een gelijkspel ligt de ploeg eruit. Bij een 0-1 zege volgt een verlenging, bij elke andere overwinning van PSV (1-2, 2-3 en meer) zou PSV alsnog doorgaan.

Hiddink: het wordt heel lastig

Guus Hiddink sprak na afloop over een 'hele lastige uitgangssituatie'. Toch wil hij het niet opgeven. "Een gelijkspel was beter geweest. Bij hun wordt het natuurlijk moeilijk, maar we gaan daarheen om een verrassing te bewerkstellingen."

Guus Hiddink was te spreken over de eerste helft. "De eerste helft speelden we goed en geconcentreerd. We scoorden alleen niet. We kregen diverse goede mogelijkheden." In de tweede helft speelde de ploeg in zijn ogen te nerveus. "Er was teveel onnodig balverlies. We jasten teveel ballen weg. Dit speelde de nervositeit in de kaart."

Gomes: ik heb schuld

Doelman Gomes trok na afloop het boetekleed aan. Tegenover Spits liet hij weten schuld te hebben aan het verlies: "Juninho maakte het me bij de eerste vrije trap al moeilijk en bij die tweede veranderde de bal zo van richting dat de hoek waarin die terechtkwam heel lastig was. Ik heb schuld aan dit verlies. We hebben hard gewerkt en dan is het jammer dat het op deze manier afloopt."

Olympique Lyon: Govou ('81)

Heurelho Silva Gomes, Michael Reiziger, Alex, Andr? Ooijer, Michael Lamey, Ibrahim Afellay ('73 Arouna Kon), Timmy Simons, Phillip Cocu, Jason Culina ('54 Isma?l Aissati), Jefferson Farfan, Jan Vennegoor of H.

Opstelling Olympique Lyon

Coupet, Clerc, Cris ('46 Wiltord), M?ller, Abidal, Tiago, Diarra, Juninho Pernambucano, Govou, Carew ('63 Fred), Malouda

PSV on Tour: PSV - LyonAcht on Tour: 0 - 1Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Lyon
De Mortel On Tour: AAAAARRRRGGGGGHHHHH !!!Randstadphoolies.nl: PSV-Lyon 0-1PSV Zuipsite: Foto's PSV - Lyon

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 martijnc  5 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.53. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.